Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

19 Mar 2020 13:24 #232489 by Giorgos Tsolaridis
Activision Blizzard: Πρώην βετεράνος της Google αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και COO
H ετήσια αμοιβή του φτάνει στο ύψος των 1.35 εκατομυρίων ευρώ.

Η Activision Blizzard, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του gaming, ανακοίνωσε την αλλαγή του προέδρου της. Η εταιρεία προσέλαβε τον βετεράνο της Google, Daniel Alegre να εκτελέσει καθήκοντα προέδρου και COO από τις 7 Απριλίου 2020 και έπειτα.

Θα αντικαταστήσει τον Coddy Johnson, πρώην field director της Bush-Cheney, o οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του το 2017, με επτά έτη προϋπηρεσίας στην εταιρεία πριν από την προαγωγή του. Η νέα θέση του Johnson είναι αυτή του ειδικού συμβούλου, από την οποία και θα αναφέρει στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Kotick.

O διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard αναφέρει: “Ήμουν βαθύτατα εντυπωσιασμένος από τον Daniel με την πετυχημένη καινοτόμα πορεία του και την εμπειρία που κατέχει σε βάθος στο να οδηγεί παγκοσμίου βεληνεκούς επιχειρήσεις σε μια βιομηχανία που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι το να θέσουμε προτεραιότητες στις όσες ευκαιρείς εμφανίζονται και την διατήρηση και επιστράτευση του ταλέντου που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων με συγκέντρωση και ευλάβεια. Ο Daniel είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης με μεγάλη επιτυχημένη πορεία σε αυτά τα καθήκοντα.”

Από μεριάς του ο Daniel Alegre αναφέρει: “Κοιτάζω μπροστά στο να βοηθήσω παίκτες να συνδεθούν μέσω ισότιμων και εμβυθιστικών games.”

Σύμφωνα με κρατική αναφορά, η ετήσια αμοιβή του Alegre για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων φτάνει στο ύψος των 1.35 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων των bonuses τα οποία μπορεί να φτάσουν και το 100% των ετήσιων εσόδων. Επίσης έχει τη δυνατότητα να αποκομίσει ακόμη 100% των εσόδων του σε χρονιές όπου η εταιρεία θα βρίσκεται 20% πάνω από τα εκτιμώμενα κέρδη της. Θα λάβει επίσης 5 εκατομμύρια ευρώ για ασφάλεια ζωής του ιδίου και της γυναίκας του όπως επίσης και 2.5 εκατομμύρια ευρώ ως δέλεαρ για το συμβόλαιο του

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 16:02 #232530 by Giorgos Tsolaridis
Call Of Duty League: Οι live αγώνες ακυρώνονται λόγω του κορωνοϊού
H Activision Blizzard πήρε την απόφαση να ακυρώσει τους in-person αγώνες της season 2020.


Η Blizzard αποφάσισε να ακυρώσει όλους τους αγώνες που θα γινόταν σε κανονικά events, με σκοπό να τους μεταθέσει online λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Το επίσημο Twitter του Call of Duty League ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιθούν online με αποτελεσματικότητα. Οι αγώνες μεταξύ των 12 ομάδων του League θα αναμεταδοθούν ζωντανά στους fans με νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά η δήλωση: «Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, των fans, των παικτών, των ομάδων και των συνεργατών της Activision Blizzard eSports είναι πρωτίστης σημασίας. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις συστάσεις των αρχών, και τις κατεθυντήριες γραμμές που δίνονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τον COVID-19. Μετά από προσεκτική επανεξέταση και δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τις ομάδες, μετατοπίζουμε όλα τα live events του Call Of Duty League για το 2020 online. Οι online αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στους φιλάθλους, οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με περισσότερες λεπτομέρεις. Εν τω μεταξύ, το Call of Duty League είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στους fans δυνατό ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών και ομάδων στο υψηλότερο επίπεδο για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης ομάδας στο κόσμο»

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Mar 2020 23:15 #232611 by Giorgos Tsolaridis
Blizzard: DDoS attack και εργασία απ' το σπίτι λόγω του κορωνοϊού
Λιγότερη υποστήριξη μέσω chat και τηλεφώνου.


Μία ομάδα χρηστών έκανε DDoS attack στους servers της Blizzard το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Οι servers του Call of Duty: Warzone είχαν αρκετά προβλήματα, τα οποία επεκτάθηκαν λίγες ώρες μετά και σε όλα τα games του Battle.net, όπου και οι εργαζόμενοι του support εντόπισαν ότι έγινε DDoS επίθεση. Τα tweets της Blizzard δεν αναφέρουν διασύνδεση ανάμεσα στις δύο επιθέσεις, παρά μόνο τα κοινά τους σημεία. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στους Αμερικάνικους servers, αν και σύμφωνα με το Downdetector, υπάρχουν προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Blizzard έχει πει στους εργαζόμενούς της να δουλεύουν από το σπίτι, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αύξηση στους χρόνους αναμονής, καθώς επίσης και λιγότερα άτομα στο live chat και στην τηλεφωνική υποστήριξη των games της Αμερικάνικης εταιρείας. Συν τις άλλοις, ο κόσμος που συνδέεται απ' το σπίτι είναι πλέον περισσότερος λόγω του κορωνοϊού.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2020 13:40 #232731 by Giorgos Tsolaridis
Η Blizzard έδωσε στους υπαλλήλους της care package λόγω κορωνοϊού
Έχει σαπούνι, χαρτί υγείας και πετσέτες.


Η Blizzard έχει στείλει τους υπαλλήλους της να δουλέψουν από το σπίτι λόγω του κορωνοϊού.

Πέραν αυτού όμως, έστειλε στους εργαζόμενους των γραφείων της Καλιφόρνια και του Τέξας care packages, με απαραίτητες προμήθειες. Εν τω μεταξύ, στην Καλιφόρνια και σε άλλες δύο πολιτείες της Αμερικής υπάρχει lockdown (κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας). Τα κεντρικά της Αμερικάνικης εταιρείας είναι στο Irvine της Καλιφόρνια.

Οι υπάλληλοι που έλαβαν care packages είναι χιλιάδες (σχεδόν όλοι). Το πακέτο έχει σαπούνι, χαρτί υγείας και πετσέτες

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τους μισθούς στο προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας, ασφαλείας και εστίασης, παρότι θα βρίσκονται σπίτι τους και ουσιαστικά δεν θα δουλεύουν. Επίσης, παροτρύνει το community της να κάτσει σπίτι. Για τον σκοπό αυτό έδωσε xp buff στους παίκτες του World of Warcraft: Battle for Azeroth. Ονομάζεται Winds of Wisdom και αυξάνει το xp κατά 100% μέχρι τις 20 Απριλίου.

Επιπλέον, το StarCraft 2 δεν έχει level cap στο free-to-play για τους Co-op Commanders από τώρα μέχρι τις 2 Απριλίου. Τέλος, το MOBA Heroes of the Storm είναι free-to-play μέχρι τις 2 Απριλίου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Apr 2020 15:40 #232969 by Giorgos Tsolaridis
Η Activision κέρδισε τη δίκη για τα Humvee του Call of Duty
Δύο χρόνια μετά την κατηγορία της General Motors.


Η Activision κέρδισε στην μήνυση εναντίον της από τους δημιουργούς των Humvee οχημάτων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία ανάπτυξης χρησιμοποίησε το trademark τους.

Ένας δικαστής στη Νέα Υόρκη έχει απορίψει την μήνυση από την General Motors φέρνοντας το τέλος στην υπόθεση. Η μήνυση έγινε το 2017 όταν η General Motors κατηγόρησε την Activision για την παράβαση και για άδικο ανταγωνισμό, λέγοντας ότι είχε την προστασία του First Amendment να χρησιμοποιήσει την εικόνα του στρατιωτικού εξοπλισμού στο δικό της franchise.

Οι δικηγόροι της Activision ισχυρίστηκαν ότι η General Motors προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει ένα trademark για να ελέγξει την δημιουργική χρήση του Αμερικάνικου στρατιωτικού οχήματος, το οποίο πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες και χρησιμοποιήθηκε σε πολέμους τις περασμένες δεκαετίες. Ο δικαστής George Daniels αναφέρει ότι το Call of Duty franchise πέρασε το Rogers test το οποίο υπάρχει από το 1980 και ελέγχει υποθέσεις trademark και αποφάσισε ότι η Activision χρησιμοποιεί τα Humvees με καλλιτεχνική συσχέτιση.

“Συμπεριλαμβάνοντας πραγματικά οχήματα, που χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό και τις αποστολές του σε όλον τον κόσμο σε video game προσομοιώνοντας την μοντέρνα μάχη σίγουρα δίνει μια αίσθηση ρεαλισμού για τον παίκτη ο οποίος έχει τον έλεγχο του στρατιώτη και πολεμάει εναντίων του υπολογιστή σε μια ποικιλία από περιβάλλοντα μάχης.”

Ο δικαστής έκλεισε λέγοντας πως τα Call of Duty games δεν έθεσαν ποτέ την Activision ως ιδιοκτήτρια ή δημιουργό των οχημάτων.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2020 02:10 #233799 by Giorgos Tsolaridis
Οι Activision Blizzard και Electronic Arts ανακοίνωσαν τα έσοδά τους από microtransactions
Οι σημαντικότεροι παράγοντες είναι τα FIFA 20 και Call of Duty: Modern Warfare.


Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην βιομηχανία των video games, οι Activision Blizzard και Electronic Arts, ανακοίνωσαν τα έσοδα τους από microtransactions για το οικονομικό τέταρτο που τελείωσε στις 31 Μαρτίου.

Η Activision Blizzard, είχε 956 εκατομμύρια δολάρια μόνο από microtransactions, από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος του Μαρτίου, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 20% (162 εκ. δολάρια) σε σύγκριση με τα έσοδα τις ίδιας περιόδου πέρυσι. Συγκεκριμένα τα Call of Duty: Modern Warfare είχε τα διπλάσια έσοδα σε σχέση με το Black Ops 4, σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η επιτυχία του Warzone. To Call of Duty: Mobile συνέβαλε επίσης, ενώ πρόσφατα έκανε μηνιαίο ρεκόρ εσόδων, λόγω της κυκλοφορίας της Season 5, ξεπερνώντας ακόμα και τα έσοδα της Season 1. Η εταιρεία βέβαια συνυπολογίζει στα έσοδα και όλα τα microtransactions που γίνονται στα World of Warcraft, Overwatch αλλά και σε όλα τα games για φορητές συσκευές.

Όσο για την Electronic Arts, στην κατηγορία "live services" αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Μαρτίου, έλαβε 789 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει πτώση κατά 6% (56 εκ. δολάρια) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστούμε πως πέρυσι αυτή την περίοδο έγινε η κυκλοφορία του Apex Legends. Για τους υπόλοιπους 12 μήνες η EA έλαβε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις live υπηρεσίες της. Η εταιρεία σχολιάζει ότι το τελευταίο οικονομικό τέταρτο του 2019 επηρεάστηκε από την κυκλοφορία του Apex Legends, καθιστώντας δύσκολη την σύγκριση των αριθμών. Το Ultimate Team του FIFA 20, είδε μεγάλη άνθιση και σύμφωνα με την εταιρεία: "Η εμφανής κάθοδος, χρόνο με τον χρόνο, εμφανίζεται λόγω της κυκλοφορίας του Apex Legends πριν από έναν χρόνο αντισταθμιζόμενη από την ανάπτυξη των υπόλοιπων live υπηρεσιών. Το Ultimate Team έχει αναπτυχθεί σημαντικά για το πρώτο οικονομικό τέταρτο του 2020."Το 2018 ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson μίλησε για την προσήλωση της εταιρείας στα microtransactions και για το πως τα διαχειρίστηκε μέσα στο πέρας τον χρόνων: "Προχωρώντας μπροστά, πιστεύουμε ότι οι live υπηρεσίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν προαιρετικό ψηφιακό συνάλλαγμα, όταν αυτό γίνεται σωστά, παρέχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο επιλογής στους παίκτες, το οποίο μπορεί να ενισχύσει και να επεκτείνει την εμπειρία των games μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την δουλεία με τους παίκτες για να μεταφέρουμε την ορθή εμπειρία σε κάθε μας παιχνίδι και live υπηρεσία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 May 2020 01:42 #234393 by Giorgos Tsolaridis
Η Activision Blizzard θα προσλάβει 2.000 εργαζόμενους σε ένα έτος
Θα εστιάσει στην ταχύτερη ανάπτυξη των νέων της games.


Η Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 2.000 νέους εργαζόμενους μέσα στο επόμενο έτος.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μέσω του Twitter λέγοντας ότι: "Η Activision Blizzard θα προσλάβει πάνω από 2.000 υπαλλήλους ώστε οι ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης να συνεχίσουν να αναπτύσσουν επική διασκέδαση". Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε πόσοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν και σε ποια games. Η Activision Blizzard έχει την Activision, την Blizzard και την King, γνωστή από το Candy Crush. Λογικά, αρκετοί από τους νέους developers θα εργαστούν για τα Call of Duty: Warzone και τα νέα Diablo (Diablo 4 και Diablo Immortal).

Τον Φεβρουάριο του 2019 η Activision Blizzard απέλυσε 800 άτομα και στις τρεις εταιρείες, αλλά σε θέσεις που δεν αφορούσαν developers. Λίγους μήνες αργότερα, η Αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2019 οι developers των Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone και Diablo θα αυξάνονταν κατά 20%. Όσο για τον συνολικό αριθμό εργαζομένων, η Activision είχε 10.000 άτομα πριν από τις απολύσεις, 9.200 μετά τις απολύσεις και πλέον θα έχει μέσα σε ένα έτος πάνω από 11.000 άτομα.

Η Sledgehammer Games, εταιρεία που αναπτύσσει το Call of Duty: Warzone μαζί με την Infinity Ward και ήδη γνωστή για το Call of Duty: WWII, ανακοίνωσε 100 νέες θέσεις εργασίας στα γραφεία της σε Αμερική και Αυστραλία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jun 2020 17:46 #235158 by Giorgos Tsolaridis
Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, θέλει να βγάζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια/έτος
Διαφωνία με τους μετόχους.


Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, πληρώνεται με 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο την στιγμή που οι μέτοχοι της εταιρείας αντιδρούν, λόγω των 800 απολύσεων που έχουν γίνει. Η μετοχή της Activision Blizzard βρίσκεται σε πτώση από τις 11 Μαϊου (75,46 δολάρια) μέχρι και σήμερα (69,92 δολάρια). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τους μετόχους, οι οποίοι αντί να λαμβάνουν μεγαλύτερα μερίσματα, βλέπουν τον επικεφαλής της Αμερικάνικης εταιρείας να έχει την μερίδα του λέοντος.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jun 2020 14:58 #235925 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Warcraft, αποκάλυψε τα σχέδια που είχε για δυο sequel
Εξηγεί ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω των χαμηλών εσόδων στο Αμερικάνικο box office.Η ταινία Warcraft του 2016 η οποία ήταν βασισμένη στο δημοφιλές MMORPG, είχε έσοδα 439 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο νούμερο κατέταξε την ταινία, πρώτη, ανάμεσα σε αυτές που βασίζονται σε παιχνίδι. Οι αντίστοιχες εισπράξεις όμως μόνο για την Αμερικάνικη αγορά ανήλθαν στα 47 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η εξέλιξη λειτούργησε απαγορευτικά για την πραγματοποίηση των sequel που είχε στα σκαριά ο Duncan Jones, σκηνοθέτης της ταινίας.

Ο Jones μοιράστηκε περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τα σχέδιά του για τα sequel. To πρώτο από αυτά θα είχε ως πρωταγωνιστή τον Thrall, ως ένα νέο orc, σκλάβο στο στρατόπεδο του μονομάχου Blackmore. Εκεί θα έπιανε φιλίες με τον Tauren ο οποίος ενημερώνει τον Thrall για την ύπαρξη ενός νέου κόσμου.

Στην τρίτη ταινία, ο Jones είχε σκοπό να μεταφέρει την ιστορία στην Kalimdor, με την υπόθεση να περιστρέφεται γύρω από την ίδρυση της περιοχής Ogrimmar. O Jones δήλωσε: ‘’ Βασικά η τριλογία είχε σκοπό να εκπληρώσει την υπόσχεση του Durotan που ήταν να δώσει στους ανθρώπους της φυλής του μια νέα πατρίδα’’.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε επίσης, ότι τα δυο sequel δεν προχώρησαν γιατί τα έσοδα στο Αμερικάνικο box office ήταν πολύ χαμηλά, ενώ δεν έχει ιδέα αν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Πάντως και η βαθμολογία στο Metacritic ήταν πολύ χαμηλή.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jun 2020 18:40 - 01 Jul 2020 12:43 #236057 by Τάσος Μαναριώτης
Η guild Method του World of Warcraft κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Μέλη και συνεργάτες τερματίζουν τα συμβόλαια τους.


Μια από τις μεγαλύτερες ανταγωνιστικές raiding guild του World of Warcraft καταρρέει. Η Method δέχτηκε ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση απο το μέλος της, MethodJosh. Δεκάδες μέλη, όπως η General Manager της ομάδας, Shanna “Darrie” Roberts, διάφοροι streamers όπως ο Zizaran και η djarii, ακόμα και χορηγοί όπως η MSI, διέκοψαν την συνεργασία τους με την guild, ενώ το site της ομάδας έχει αφαιρέσει τα ονόματα των μελών.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification