Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

20 Jan 2022 18:54 #260400 by Nikos Georgopoulos
Οι σειρές Guitar Hero και Skylanders θα επανέλθουν μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft
Η οποία έχει τους πόρους.

Οι σειρές Guitar Hero και Skylanders έχουν να κυκλοφορήσουν αρκετά χρόνια, αλλά αναμένεται να επιστρέψουν με την Microsoft, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, είπε ότι η Microsoft έχει την οικονομική άνεση να πραγματοποιήσει μερικές από τις ιδέες που η Activision δεν θα μπορούσε να εκτελέσει μόνη της.

Ο Kotick είπε ότι μίλησε με τον επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, σχετικά με νέες δυνατότητες εάν η Activision επρόκειτο να ενταχθεί στη Microsoft, και ότι μπορεί να αναβιώσει τη σειρά Guitar Hero, καθώς είπε: "Ήθελα να φτιάξω ένα νέο Guitar Hero για λίγο, αλλά δεν θέλω να προσθέσω ομάδες για την παραγωγή, την εφοδιαστική αλυσίδα και το QA για την ανάπτυξη. Οι ελλείψεις chip (σ.σ. εννοεί για κιθάρες) είναι τεράστιες. Δεν είχαμε πραγματικά την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Είχα ένα πολύ ωραίο όραμα για το ποιο θα ήταν το επόμενο Guitar Hero και συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε τους πόρους για να το αναπτύξουμε."

Το ίδιο ισχύει και για την σειρά Skylanders: "Μια από τις μεγάλες απογοητεύσεις της καριέρας μου είναι ότι άλλοι άνθρωποι ήρθαν και έφυγαν με άθλιες εναλλακτικές. Και πέταξαν όλες αυτές τις άθλιες εναλλακτικές στην αγορά και ουσιαστικά κατέστρεψαν την αγορά για μια πραγματικά υπέροχη μελλοντική ευκαιρία. Αν δείτε το Skylanders, με το υλικό και την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού που έχει, υπάρχουν τα ίδια πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς, αλλά η Microsoft μπορεί."

Ο Kotick είπε επίσης ότι η συνεργασία με τη Microsoft δίνει στη σειρά Candy Crush την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σημαντικά. "Σε αυτές τις συνομιλίες μοιραζόμουν την απογοήτευσή μου για το ότι δεν έχω αρκετά social skills στο Candy Crush. Θέλω πραγματικά να μπορώ να έχω μια εμπειρία Candy Crush όπου οι παίκτες μπορούν να παίξουν games ο ένας εναντίον του άλλου και μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να μιλάνε ή να κάνουν βιντεοκλήση. Τώρα που θα έχουμε τους πόρους, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Το στέλεχος συνέχισε λέγοντας ότι η εμφάνιση του metaverse έπαιξε επίσης ρόλο στην επιλογή της Activision Blizzard να πουληθεί στη Microsoft. "Τι είναι πραγματικά το metaverse; Δεν είναι σαν το όραμα Snow Crash του Neil Stephenson. Είναι το εξελικτικό όραμα μιας συλλογής παικτών. Και νομίζω ότι οι παίκτες θα είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό του metaverse. Είναι μια κοινότητα παικτών αγκυροβολημένη σε ένα franchise. Στη συνέχεια αυτές οι κοινότητες αγκυροβολήθηκαν σε κάποια μεγαλύτερη εικονική εμπειρία που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση είτε στους φίλους σας είτε σε άλλο περιεχόμενο. Νομίζω ότι θα δείτε ότι ένα μεγάλο μέρος του θα είναι εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου. Αυτό θα επιτρέψει περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες που μπορεί να είναι είτε δωρεάν είτε θα πωλείται και αυτό θα είναι ένα σημαντικό μέρος του τι θα είναι ένα metaverse."

Η Microsoft προτείνει να αγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος της μεγαλύτερης εξαγοράς της Microsoft ποτέ και της μεγαλύτερης στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jan 2022 18:54 #260401 by Nikos Georgopoulos
Η Electronic Arts ήθελε να εξαγοράσει την Activision Blizzard
Παρότι είχε μικρότερη χρηματιστηριακή αξία.

Η EA φέρεται να συμμετείχε στις συζητήσεις για εξαγορά της Activision Blizzard.

Ο Kotick άφησε να εννοηθεί ότι η Microsoft δεν ήταν η μόνη εταιρεία που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Activision Blizzard. Αρκετές ακόμη εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της EA, ενδιαφέρθηκαν για την εξαγορά. Σε μια νέα συνέντευξη του Venture Beat με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Activision Blizzard, Bobby Kotick, συζητήθηκε γιατί η εταιρεία αποφάσισε να συμφωνήσει με τα Xbox Game Studios, με τον Kotick να λέει ότι το έψαχνε κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών και αποφάσισε ότι η Activision Η Blizzard θα χρειαζόταν χιλιάδες ανθρώπους για να μπορέσουν να εκτελέσουν τα σχέδια παραγωγής μας. Εξήγησε επίσης ότι είχε συνομιλίες με τον Satya Nadella, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft και τον Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox «για πολλά, πολλά χρόνια μεγαλύτερα πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε μαζί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπονοήθηκε επίσης ότι η EA βρισκόταν σε συνομιλίες για κάποιου είδους συμφωνία με την Activision Blizzard. Ο Kotick συνέχισε λέγοντας ότι παρόλο που η εταιρεία είναι μεγάλη και έχει τους πόρους της, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες τρισεκατομμυρίων δολαρίων, «Καταλαβαίνετε, μπορεί να ήμασταν μια μεγάλη εταιρεία στα video games, αλλά τώρα, όταν κοιτάξετε το τοπίο του ποιοι είναι οι ανταγωνιστές είναι ένας διαφορετικός κόσμος σήμερα σε σχέση με το τότε. Αλλά νομίζω ότι ακόμη κι αν επρόκειτο να ενοποιηθούμε εντός της EA, αυτό δεν θα μας έδινε αυτό που θα χρειαστούμε στο μέλλον. Έπρεπε λοιπόν να έχεις έναν μεγάλο συνεργάτη για να μπορέσεις να το κάνεις να λειτουργήσει». Αν και ο Kotick αναγνώρισε μια πιθανή συγχώνευση με την EA, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εάν υπήρχε μια επίσημη συμφωνία στο τραπέζι.

Το παράδοξο είναι ότι η Electronic Arts είχε λίγο χαμηλότερη χρηματιστηριακή αξία με την Activision Blizzard μέχρι την ώρα της εξαγοράς, με 38 δις έναντι 50 δις για την εταιρεία του Kotick.

Σε μια πρόσφατη κλήση επενδυτών με τη Microsoft και την Activision Blizzard, ο Kotick μίλησε για άλλους πιθανούς συνεργάτες που συμμετείχαν στο επενδυτικό σχήμα αν και δεν τους κατονόμασε. «Καθώς σκεφτήκαμε πιθανούς συνεργάτες, όλοι οι δρόμοι οδήγησαν τελικά στη Microsoft. Διαθέτει όλες τις σημαντικές τεχνολογίες που χρειαζόμαστε για την επόμενη γενιά των games. Και όπως η Activision, η Microsoft έχει ένα πάθος για τα games που χρονολογείται από τη δεκαετία του ''80. Η κουλτούρα της Microsoft να εμπνέει τους ανθρώπους μέσω της φροντίδας και της ενσυναίσθησης είναι ένα ισχυρό κίνητρο και ένα που ενστερνιζόμαστε καθώς εντείνουμε την αποφασιστικότητά μας στη δουλειά που κάνουμε τώρα για να θέσουμε ένα νέο πρότυπο για μια φιλόξενη και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα στο χώρο εργασίας».

Δείτε ποια gaming sites ήθελε να εξαγοράσει ο Bobby Kotick για να σταματήσουν να γράφουν αρνητικά άρθρα για την Activision Blizzard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jan 2022 18:54 #260402 by Nikos Georgopoulos
Η ABK πιέζει για παραίτηση, παρά την εξαγοράΜετά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, το προφίλ της ABK στο Twitter έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: "Η είδηση εξαγοράς της Activision από την Microsoft προκαλεί έκπληξη, αλλά δεν αλλάζει τους στόχους της ABK Workers Alliance. Παραμένουμε δεσμευμένοι να αγωνιζόμαστε για βελτιώσεις στο χώρο εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων μας, ανεξάρτητα από το ποιος έχει τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους συμμάχους μας στην gaming βιομηχανία για να πιέσουμε για μετρήσιμες αλλαγές σε έναν κλάδο που το χρειάζεται απεγνωσμένα. Ζητήσαμε την απομάκρυνση του Bobby Kotick από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Νοέμβριο για τη θωράκιση των τοξικών ατόμων και εξακολουθεί να παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο".


The news of Activision's acquisition by Microsoft is surprising, but does not change the goals of the ABK Worker's Alliance. (1/6)

— ABetterABK ? ABK Workers Alliance (@ABetterABK) January 18, 2022

Η ABK πρόσθεσε επίσης ότι: "Η απεργία του τμήματος QA της Raven διανύει την πέμπτη εβδομάδα και το απεργιακό επιτελείο μας δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από την ηγεσία σχετικά με το αίτημά μας για διαπραγμάτευση. 3 στα 4 από τα αρχικά συλλογικά αιτήματά μας για βελτίωση των συνθηκών των γυναικών στο εργατικό μας δυναμικό δεν έχουν ικανοποιηθεί. Όποια και αν είναι η ηγετική δομή της εταιρείας, θα συνεχίσουμε να προωθούμε το #EndAbuseInGaming και θα εκτιμήσουμε την υποστήριξη που μας δείξατε τον τελευταίο χρόνο". 

Ο Jim Ryan του PlayStation καθώς και ο Phil Spencer του Xbox έχουν κάνει δηλώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jan 2022 18:55 #260405 by Nikos Georgopoulos
Η αξία της Sony έπεσε κατά 20 δις δολάρια. "Η θέση της Sony αποδυναμώνεται με την εξαγορά" αναφέρει gaming αναλυτής
Η απόκτηση της Activision Blizzard έφερε αλλαγές.

Ο gaming αναλυτής Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis δήλωσε: "Η θέση της Sony αποδυναμώνεται με την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft".

Ακόμα κι αν η Microsoft συνεχίσει να κυκλοφορεί τα games της Activision Blizzard στο PlayStation, η συμπερίληψή τους στο Game Pass θα «υπονομεύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τρίτων εταιρειών της Sony», είπε ο αναλυτής.

"Η Sony επωφελήθηκε από τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης αποκλειστικού περιεχομένου για το Call of Duty, αλλά αυτό είναι πλέον υπό απειλή", δήλωσε ο Harding-Rolls για τη μακροχρόνια συμφωνία της Sony με την Activision για την κυκλοφορία περιεχομένου Call of Duty πρώτα στο PlayStation.

Έχει ήδη υπάρξει αντίκτυπος στην επιχείρηση της Sony, απ' ότι φαίνεται. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησε δραματικά μετά τα νέα για την Microsoft και την Activision Blizzard και η  χρηματιστηριακή αξία της Sony έπεσε κατά 20 δισεκατομμύρια δολάρια , η μεγαλύτερη από την πτώση που είχε το 2008.

Η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft θα μπορούσε να έχει και άλλη επίδραση, είπε ο Harding-Rolls. Παιχνίδια τρίτων εταιρειών που δεν κυκλοφορούν στο Game Pass "μπορεί να υποφέρουν καθώς διευρύνεται το εύρος και η ελκυστικότητα του περιεχομένου στο Game Pass", είπε.

Ο Harding-Rolls συνέχισε λέγοντας ότι η Microsoft θα είχε μια «υπέροχη μηχανή παραγωγής» με την εξαγορά της Activision Blizzard και των πολυάριθμων εταιρειών ανάπτυξής της. Η προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft μπορεί να προκαλέσει μια άλλη γιγαντιαία συμφωνία από μια άλλη μεγάλη εταιρεία για να συμβαδίσει, είπε o Harding-Rolls.

"Αυτή η συμφωνία, η κλίμακά της και οι ευρύτερες προεκτάσεις του κλάδου, σημαίνει ότι οι πιθανότητες για άλλη μια μεγάλη εξαγορά έχουν αυξηθεί σε κάποιο βαθμό. Άλλοι publishers και ανταγωνιστές θα είναι απασχολημένοι με την αξιολόγηση του τι σημαίνει αυτό για τις στρατηγικές τους", εξήγησε.

Επίσης, στην ανάρτηση, ο Harding-Rolls είπε ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard δίνει στη Microsoft την ευκαιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα mobile games σε μεγάλο βαθμό, αναλαμβάνοντας την ιδιοκτησία των franchise Candy Crush και Call of Duty Mobile, μεταξύ άλλων.

Ρίξτε μια ματιά στο blog post του Harding-Rolls για να μάθετε περισσότερα.

Η Electronic Arts ήθελε να εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Δείτε ποια gaming sites ήθελε να εξαγοράσει ο Bobby Kotick για να σταματήσουν να γράφουν αρνητικά άρθρα για την Activision Blizzard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jan 2022 01:43 #260431 by Apostolis Mitsakoulis
Αν μεταφέρουν τα παιχνίδια του battlenet στο gamepass τι θα γίνει με τους τίτλους που έχουμε αγοράσει ήδη? Θα γίνουν με Subscription και οι τίτλοι που μέχρι τώρα δν θέλουν συνδομή?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2022 23:04 #260502 by Nikos Georgopoulos
Νέες πληροφορίεςΣύμφωνα με νέες πληροφορίες από το Bloomberg η Activision εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις ετήσιες κυκλοφορίες των Call of Duty.
Η νέα αναφορά ήρθε μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας από τη Microsoft. Παρόλα αυτά το επόμενο Call of Duty, το οποίο σύμφωνα με φήμες θα είναι το Modern Warfare 2, θα κυκλοφορήσει κανονικά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Αρκετοί παίκτες των Call of Duty θεωρούν ευπρόσδεκτη τη συγκεκριμένη αλλαγή αν τελικά πραγματοποιηθεί, καθώς θεωρούν ότι οι τίτλοι της αξίζουν περισσότερο από τον ένα χρόνο προσοχής, που λαμβάνουν από την Activision, μέχρι να πάει στον επόμενο. Η συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision-Blizzard θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2023, οπότε οποιαδήποτε αλλαγή στη σειρά Call of Duty θα γίνει μέσα σε εκείνη τη χρονιά. Σύμφωνα με το Bloomberg αρκετοί υπάλληλοι της Activision είναι αρκετά αισιόδοξοι για την εξαγορά.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσιμη ανακοίνωση από την Activision.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2022 23:06 #260510 by Nikos Georgopoulos
Η Raven Software υλοποιεί το σωματείο τηςΜετά από 5 εβδομάδες απεργίας, 34 developers της Raven Software (στο τμήμα Quality Assurance), θυγατρικής της Activision, αποφάσισαν και επίσημα να κάνουν σύσταση εργατικού σωματείου.
«Σήμερα, είμαι περήφανος που συμμετέχω μαζί με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου για να δημιουργήσουμε το σωματείο μας, την Game Workers Alliance (GWA),» δήλωσε η Becka Aigner, QA tester στη Raven. «Οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι με τη δουλειά τους και το περιεχόμενο που δημιουργούν. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το πάθος αυτών των εργαζομένων αντικατοπτρίζεται με ακρίβεια στον χώρο εργασίας μας και στο περιεχόμενο που παράγουμε. Η ένωσή μας είναι πώς οι συλλογικές μας φωνές μπορούν να ακουστούν από την ηγεσία».

Με τη βοήθεια της CWA, το σχέδιο είναι η εστίαση στην παροχή ενός «χώρου εργασίας όπου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να ευδοκιμήσουν και να τεθεί ένα νέο πρότυπο για τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο για να μπορέσουν να συνεχίσουν». Η Game Workers Alliance θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μπουν σε " Crunch ", θέλει η ηγεσία να "επικοινωνεί ανοιχτά και συχνά για οποιεσδήποτε αποφάσεις θα επηρεάσουν την εργασιακή ζωή των εργαζομένων τους", για να διασφαλίσει ότι οι QA testers λαμβάνουν "την κατάλληλη αποζημίωση, και ευκαιρίες εξέλιξης σταδιοδρομίας", λόγω του ότι είναι "ουσιώδης ρόλος στη διαδικασία ανάπτυξης." Η ομάδα θέλει επίσης να ακούγονται από τους προϊσταμένους όλα τα κοινωνικά στρώματα "ενδυναμώνοντας υποεκπροσωπούμενες φωνές".

«Ζητάμε από την ηγεσία της Raven Software και της Activision να αναγνωρίσουν οικειοθελώς την ένωσή μας και να σεβαστούν το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε χωρίς αντίποινα ή παρεμβάσεις», δήλωσε η GWA. «Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με την ηγεσία για να δημιουργήσουμε ένα υγιές και ευημερές περιβάλλον εργασίας για όλους τους ανθρώπους, να αναπτύξουμε επιτυχημένα και βιώσιμα προϊόντα και να υποστηρίξουμε την απόλαυση των παικτών μας».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2022 23:07 #260514 by Nikos Georgopoulos
Ο πρόεδρος της Blizzard θέλει να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη με τους εργαζόμενούς του
Δηλώσεις του Mike Ybarra μετά την εξαγορά από την Microsoft

Ο Mike Ybarra, πρόεδρος της Blizzard, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και οι fans της εταιρείας είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Blizzard καθώς ξεκινά μια νέα εποχή υπό την ηγεσία  Microsoft.

Η αγορά ρεκόρ 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard έφερε μαζί της νέα ελπίδα ότι η Microsoft μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο θετικό περιβάλλον εργασίας για εταιρείες ανάπτυξης που έχουν περάσει από πολλές διαμάχες τα τελευταία χρόνια, όπως η Activision Blizzard. Σε μια ανάρτηση στο blog της Blizzard , ο διευθυντής της εταιρείας Mike Ybarra δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη των fans της κάνοντας θετικές αλλαγές στην κουλτούρα της εταιρείας ανάπτυξης. 

Τι θα χρειαστεί η Blizzard σύμφωνα με τον Mike Ybarra:
"- Έναν διευθυντή κουλτούρας θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τις καλύτερες πτυχές αυτού που έχουμε σήμερα και να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε όπου χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα φέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στη Blizzard.
- Ένας νέος οργανωτικός ηγέτης για το Ανθρώπινο Δυναμικό που θα οικοδομήσει εμπιστοσύνη, θα ενδυναμώσει τις ομάδες μας και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς, θετικού εργασιακού περιβάλλοντος για όλους.
- Ένας Διευθυντής Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ένταξης που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην πρόοδό μας σε πολλαπλές προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα.

Οι ομάδες συμμόρφωσης και έρευνας της Blizzard έχουν επίσης τριπλασιαστεί σε μέγεθος και έχουν δημιουργήσει ένα «πρόγραμμα στο οποίο οι εργαζόμενοι θα δίνουν feedback σε ανώτερα στελέχη», Το πρόγραμμα θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να αξιολογούν τους διευθυντές τους. Τα στελέχη και οι διευθυντικές ομάδες της Blizzard θα μετρηθούν "απευθείας στο θέμα βελτίωσης της κουλτούρας", πράγμα που σημαίνει ότι τα bonus τους θα εξαρτηθούν από την επιτυχία τους στη δημιουργία ενός ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς και δημιουργικού περιβάλλοντος εργασίας στη Blizzard" σύμφωνα με τον Ybarra.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες που θα εφαρμοστούν σε όλη τη Blizzard υπό τον Ybarra, ο οποίος διορίστηκε ως επικεφαλής της εταιρείας μαζί με την Jen Oneal μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου J. Allen Brack μετά από μήνυση κατά της εταιρείας. Η Oneal παραιτήθηκε από τη θέση της αρκετούς μήνες αργότερα, επικαλούμενη την έλλειψη πίστης στην ηγεσία της Activision και στην ικανότητά της να αποκαταστήσει τη φήμη της Blizzard.

Διαβάστε περισσότερα για το συνδικαλιστικό όργανο που ξεκίνησε από σήμερα στην Activision Blizzard και τι είπε ο Phil Spencer για τις αποκλειστικότητες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jan 2022 15:51 #260566 by Nikos Georgopoulos
Τέλος η απεργία στην Activision Blizzard
Μετά την σύσταση σωματείου εργαζομένων.

Η απεργία του τμήματος QA της Raven, θυγατρικής της Activision Blizzard, έλαβε τέλος μετά από περίπου 6 εβδομάδες.

Τα αιτήματα των εργαζομένων δεν έλαβαν απάντηση από την διοίκηση και οι εργαζόμενοι εν τέλει έκαναν σύσταση σωματείου. Επίσης, η διακοπή της απεργίας έγινε και λόγω της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μιας και πλέον η Activision Blizzard ανήκει στη Microsoft.

Μετά τον σχηματισμό ενός νέου σωματείου την περασμένη εβδομάδα, η καθιερωμένη ομάδα υπεράσπισης των εργαζομένων της Activision Blizzard, A Better ABK, ανακοίνωσε το τέλος της απεργίας, τουλάχιστον προς το παρόν.

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την σεξουαλική παρενόχληση σε πολλές εταιρείες ανάπτυξης της Activision Blizzard, οι εργαζόμενοι στο τμήμα Quality Assurance της Raven Software που δουλεύουν για το Call of Duty: Warzone, αποχώρησαν από τη δουλειά στα τέλη του περασμένου έτους ως απάντηση στις αιφνιδιαστικές απολύσεις στο τμήμα παρά τις συνεχιζόμενες κερδοφορίες του Warzone. Οι εργαζόμενοι της Raven έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους προς την διοίκηση της Activision Blizzard.


Please no not misquote here media: we have asked to be recognized under GWA, *pending* refers to pending response from leadership. Either positive or negative. We are acting in good faith and asking for good faith. t.co/H8dOjsaXjO

— ABetterABK ? ABK Workers Alliance (@ABetterABK) January 23, 2022

Η Better ABK έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτή η κίνηση ήταν μια χειρονομία καλής πίστης εν αναμονή της ενσωμάτωσης του σωματείου εργαζομένων της Activision Blizzard στο Game Workers Alliance. Το Game Workers Alliance έχει ήδη μια προθεσμία έως τις 25 Ιανουαρίου για να αναγνωρίσει εθελοντικά το σωματείο εργαζομένων της Activision Blizzard. Μετά από αυτή την ημερομηνία, θα υποβληθεί αίτηση εκλογής στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, με σκοπό την κλιμάκωση της διαδικασίας και αναγκάζοντας την αναγνώριση σε περίπτωση επιτυχούς εκλογής.

Δεν είναι σαφές εάν η A Better ABK και το Game Workers Alliance σκοπεύουν να επαναφέρουν την απεργία αμέσως εάν η Activision Blizzard δεν τηρήσει την προθεσμία τους, αλλά φαίνεται ότι διατηρούν το δικαίωμα για μελλοντική εργατική δράση. Η διοίκηση της Activision Blizzard μέχρι στιγμής έχει απορρίψει την προσπάθεια και αντιστέκεται στην ιδέα της συνεργασίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jan 2022 23:42 #260678 by Nikos Georgopoulos
Φήμη: Τα επόμενα τρία Call Of Duty Games θα κυκλοφορήσουν στο PlayStation
Το τι θα γίνει μετά είναι άγνωστο.

Η Activision Blizzard φέρεται να έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει τα επόμενα τρία Call of Duty στις κονσόλες PlayStation, μετά την εξαγορά της από την Microsoft.

Σύμφωνα με το Bloomberg , το φετινό παιχνίδι Call of Duty, το οποίο φημολογείται ότι είναι το Modern Warfare 2 και αναπτύχθηκε από την Infinity Ward, θα κυκλοφορήσει στις κονσόλες PlayStation. Τα άλλα δύο είναι από την Treyarch και βρίσκονται επί του παρόντος σε ανάπτυξη, καθώς και μια νέα έκδοση του Call of Duty: Warzone. Τα δύο αυτά games αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2023.

Ο Phil Spencer της Microsoft μίλησε με την Sony την περασμένη εβδομάδα και επιβεβαίωσε ότι τα υπάρχοντα συμβόλαια θα τηρηθούν και ότι το Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation. Οι εικασίες ήταν αρκετές για το τι εννοούσε συγκεκριμένα ο Spencer. Με τις νέες φήμες όμως, μόλις κυκλοφορήσουν αυτά τα τρία επόμενα παιχνίδια Call of Duty στο PlayStation, τότε η Microsoft θα μπορούσε να προχωρήσει στο να κάνει το franchise αποκλειστικό για PC και κονσόλες Xbox.

Αυτό θα συμβαδίζει με προηγούμενες ενέργειες, καθώς μετά την εξαγορά της Bethesda από τηνMicrosoft, εξακολουθούσε να τηρεί τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες αποκλειστικότητας του PlayStation με το Ghostwire: Tokyo και το Deathloop. Επιπλέον, το επερχόμενο Starfield της Bethesda δεν θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 5 και είναι αποκλειστικό για PC και Xbox Series X/S. Όπως και το Redfall, αλλά πιθανότατα και το The Elder Scrolls VI.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, διευκρίνισε περαιτέρω ότι το συμβόλαιο της Activision με την Sony δεν σχετίζεται με το χρόνο λήξης της εξαγοράς και ότι η σύμβαση υπογράφηκε πριν από την ανακοίνωση της Microsoft.

Κορυφαία στελέχη της Activision φέρεται επίσης να σκέφτονται να μην κάνουν πλέον το Call of Duty ετήσιο franchise. Τέλος, η ιστορική και δαπανηρή εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft θα προκαλέσει σοκ στη βιομηχανία του gaming και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σε 6-18 μήνες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification