Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

01 Mar 2022 00:34 #261779 by Nikos Georgopoulos
Νέα μήνυση από μετόχουςΔύο ακόμη μέτοχοι έστειλαν αγωγή προς την Activision Blizzard. Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε από τον Kyle Watson, που εδρεύει στην California. Ισχυρίζεται ότι "Η εξαγορά από την Microsoft είναι άδικη για πολλούς λόγος". Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Watson, ένας από αυτούς τους λόγους είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο ελπίζει να «λάβει σημαντικά και άμεσα οφέλη, τόσο ο CEO, όσο και το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο».
Επιπλέον, η μήνυση αναφέρει ότι τα σχέδια εξαγοράς της Microsoft δεν ήταν προς το "καλύτερο συμφέρον" της Activision Blizzard, ούτε προς το συμφέρον του Kyle Watson και των συναδέλφων του που αγόρασαν μετοχές. Ο Watson ισχυρίζεται ότι η προκαταρκτική δήλωση πληρεξουσίου που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ήταν ελλειπής και δεν τους παρείχε τα κατάλληλα δεδομένα που θα τους επέτρεπαν να λάβουν μια «σωστή, ενημερωμένη και ορθολογική απόφαση για το αν θα ψηφίσουν υπέρ στην προτεινόμενη συναλλαγή».

Σε άλλο σημείο, η μήνυση υποστηρίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο απέτυχε να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από ανιδιοτελή διευθυντικά στελέχη για να εκτελέσει τη διαδικασία πωλήσεων. Η Activision Blizzard απάντησε: "Διαφωνούμε με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε αυτήν την καταγγελία και θα παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας στο Δικαστήριο".

Επίσης, μετά τη χθεσινή αγωγή του Kyle Watson, ο μέτοχος Shiva Stein υπέβαλε τη δική του αγωγή κατά της Activision Blizzard και του διοικητικού της συμβουλίου σήμερα. Η αγωγή είναι παρόμοια με αυτή του Watson. Ωστόσο, ο Stein είναι ένας από τους πιο «παραγωγικούς ενάγοντες στην Αμερική, αφού έχει καταθέσει 124 αγωγές από το 2018 και έχει αποσύρει τις μισές από αυτές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2022 01:46 #262111 by Nikos Georgopoulos
Νέα μήνυση από 4 μετόχουςΤέσσερις ακόμη μέτοχοι μήνυσαν την Activision Blizzard, κατηγορώντας την για παραβίαση του νόμου περί Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηρίου. Η Activision Blizzard αντιμετωπίζει τώρα συνολικά έξι αγωγές για αυτό το θέμα. Τρεις στη Νέα Υόρκη, μία στην Πενσυλβάνια και δύο στην Καλιφόρνια.
Η Activision Blizzard δήλωσε : «Διαφωνούμε με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε αυτήν την καταγγελία και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας στο Δικαστήριο», έγραψε ο εκπρόσωπος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Mar 2022 01:49 #262127 by Nikos Georgopoulos
Ο αριθμός αυξάνεται ραγδαίαΟ αριθμός από πρώην εργαζόμενες της Sony που την κατηγορούν για σεξισμό, ανέρχεται πλέον στα εννέα άτομα! Στην αρχική μηνύτρια προστέθηκαν άλλες οκτώ.
Μετά από τα σκάνδαλα των Activision Blizzard και Ubisoft, η Sony προστίθεται στη λίστα των εταιρειών όπου οι εργαζόμενες την κατηγορούν για το εργασιακό περιβάλλον. Οκτώ νυν και πρώην εργαζόμενες του PlayStation brand έχουν πλέον προχωρήσει με αγωγές σεξιστικής μεταχείρισης, για γεγονότα που σχετίζονται με την εργασία τους στη Sony.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μία πρώην IT Security Analyst υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας, κατηγορώντας την για διάκριση λόγω φύλου και παράνομη καταγγελία, αφού εξέφρασε ανησυχίες «για τις διακρίσεις κατά των γυναικών». Σύμφωνα με νέα στοιχεία όμως , οκτώ γυναίκες προχωρούν τώρα με τις δικές τους αναφορές για σεξιστική μεταχείριση ενώ εργάζονταν για την Sony. Ισχυρίζονται «εξευτελιστικά σχόλια, ανεπιθύμητες εκφράσεις, έλλειψη προσοχής στη δουλειά ή τις ιδέες τους από άλλους συναδέλφους και μια αίσθηση ότι ήταν πιο δύσκολο για τις γυναίκες να πάρουν προαγωγή στην εταιρεία». Αυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται λίγο αφότου η Sony αρνήθηκε «οποιαδήποτε εκτεταμένη σκόπιμη διάκριση» εντός της εταιρείας από την αρχική μηνύτρια. Άραγε τώρα θα απαντήσει και για τις άλλες οκτώ;

Μια από τις γυναίκες που προχώρησαν - η Marie Harrington - ισχυρίστηκε ότι οι γυναίκες σπάνια θεωρούνταν ότι έχουν σημαντικούς ρόλους στα meetings προαγωγής της εταιρείας. Σύμφωνα με την Harrington, «μόνο τέσσερις γυναίκες εξετάστηκαν για προαγωγή, σε σύγκριση με σχεδόν 70 άνδρες» σε μία από αυτές τις συναντήσεις. Περιέγραψε επίσης ότι άκουσε σχόλια για «οικογενειακές ζωές γυναικών υποψηφίων που δεν έγιναν για άνδρες υποψηφίους». Το 2018, η Harrington φέρεται να έστειλε ένα άρθρο στους New York Times σχετικά με τις γυναίκες που επαναστατούν ενάντια στους τοξικούς άνδρες για τους συναδέλφους της στη Nike, γράφοντας: «Μπορούμε να το αναφέρουμε αυτό πριν το PlayStation αποκτήσει το δικό του διεθνές αφιέρωμα;»

Η Kara Johnson, πρώην υπεύθυνη προγράμματος στο PlayStation, πρόσφερε επίσης ότι γίνονται τις διακρίσεις στην εταιρεία. Σύμφωνα με την Johnson, ήταν μία από τις 10 γυναίκες σε διάστημα τεσσάρων μηνών που εγκατέλειψαν το γραφείο της στο Rancho Bernardo της Καλιφόρνια αφού υπήρξαν συστημικά προβλήματα με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί της την ίδια και τις γυναίκες συναδέλφους της. Η κατάθεσή της περιλαμβάνει μια επιστολή που μοιράστηκε με άλλες γυναίκες υπαλλήλους όταν έφυγε από το PlayStation τον Ιανουάριο, η οποία δηλώνει ότι έκανε "επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να ενημερώσει τους ανωτέρους για μεροληψία φύλου" και "διάκριση εις βάρος εγκύων γυναικών" αλλά ένας προϊστάμενος του τμήματος HR δεν τις επέτρεψε να προχωρήσει σε μια τέτοια καταγγελία εντός της εταιρείας. Τελικά, η Τζόνσον έγραψε ότι πιστεύει ότι «η Sony δεν είναι εξοπλισμένη για να χειρίζεται κατάλληλα τοξικά περιβάλλοντα».


There's a lot in the statements of the eight women who've come forward, more than I could fit in an Axios story. An account of an all-male gender diversity panel, of a women who put a checkmark in a notebook every time she was interrupted in a meeting (12-15 times per meeting).

— Stephen Totilo (@stephentotilo) March 9, 2022

Τέλος, το ρεπορτάζ του site Axios που αποκάλυψε τις καταγγελίες των γυναικών, αναφέρει επίσης ότι η Sony διοργάνωσε ένα πάνελ ομιλίας για το diversity και όλοι οι ομιλητές ήταν άνδρες, ενώ μία από τις οκτώ καταγγέλουσες έβαζε ένα σημάδι σε ένα σημειωματάριο κάθε φορά που τη διέκοπταν σε meeting και σημείωνε 12-15 φορές ανά συνάντηση." Η Sony δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αυτούς τους νέους ισχυρισμούς. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2022 02:20 #262481 by Nikos Georgopoulos
Η Sony απαντάει στους ισχυρισμούςΗ Sony απάντησε στους πρόσφατους ισχυρισμούς περί σεξισμού στον χώρο εργασίας, δηλώνοντας ότι θα λάβει τις αναφορές αυτές πολύ σοβαρά.Στις 9 Μαρτίου, περισσότερες από οκτώ γυναίκες έκαναν μήνυση κατά της Sony, κατηγορώντας την για σεξιστική μεταχείριση κατά την διάρκεια εργασίας τους στην εταιρεία. Ειδικότερα, οι κατηγορίες περιλάμβαναν ισχυρισμούς για “απαξιωτικά σχόλια, έλλειψη προσοχής στην εργασία τους και τις ιδέες τους” και μια “αίσθηση ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για τις γυναίκες να λάβουν προαγωγή στην εταιρεία.”Η Sony με πρόσφατη δημοσίευσή της απαντάει στους ισχυρισμούς, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε αρνηθεί κάποια “εσκεμμένη διάκριση” και είχε ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει την δικογραφία. Η δήλωση της Sony έχει ως εξής: “Η SIE λαμβάνει πολύ σοβαρά τις πρόσφατες αναφορές. Αν και οι περισσότερες κατηγορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους οι οποίοι πλέον δεν εργάζονται για την SIE, η SIE είτε έχει ήδη διευθετήσει ή θα διευθετήσει τα ζητήματα που προέκυψαν, καθώς η SIE εκτιμά τις γυναίκες υπαλλήλους και λαμβάνει τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσει ότι θα έχουν κάθε ευκαιρία για να εξελιχθούν.”Μια δήλωση από μια ανώνυμη ενάγουσα αναφέρει ότι “παρατήρησε φαβοριτισμό προς τους άνδρες στην Sony, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων meetings. Για παράδειγμα, κατά την διάρκεια ενός μεγάλου meeting στο οποίο παρευρίσκονταν κυρίως άνδρες και μερικές γυναίκες, προτάσεις που έγιναν από μια γυναίκα με εμπειρία αγνοήθηκαν, ενώ όταν η ίδια πρόταση έγινε από έναν άνδρα εργαζόμενο τότε έγινε αποδεκτή και αναγνωρίστηκε.”Η ίδια ανώνυμη ενάγουσα ισχυρίστηκε επίσης ότι γυναίκες εργαζόμενοι δεν λάμβαναν προαγωγές παρόλο που είχαν τα απαραίτητα προσόντα, καθώς και υπήρξε συμβάν όπου ένας άνδρας προϊστάμενος την “πλησίασε ανάρμοστα” σε μια εκδήλωση που περιλάμβανε αλκοόλ και στην συνέχεια την αγκάλιασε και της ψιθύρισε στο αυτί. Ακόμα, η Sony είχε διοργανώσει ένα meeting σχετικά με την ισότητα των φύλων, στο οποίο παρευρέθηκαν πέντε άνδρες εργαζόμενοι και καμία γυναίκα εργαζόμενη. Το πάνελ δήλωσε ότι προσπάθησε να φέρει μια γυναίκα στο meeting, όμως δεν πρόλαβαν να την επιβιβάσουν σε αεροπλάνο για να προλάβει την προθεσμία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2022 19:18 #262671 by Nikos Georgopoulos
Η Activision Blizzard θα πληρώσει 18 εκατομμύρια δολάρια για διακρίσεις φύλων και παρενοχλήσεις στην εταιρεία της
Καθώς θα λάβει και μέτρα για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Activision Blizzard κατέληξε σε συμφωνία με όρους για την διευθέτηση μιας μήνυσης που αφορούσε τις διακρίσεις φύλων και πλέον οι όροι αυτοί έχουν εγκριθεί από το δικαστήριο. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αποδεχτεί την πρόταση της Activision Blizzard για διευθέτηση της μήνυσης από την Αμερικάνικη Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας στην Εργασία (EEOC). Οι όροι ανέφεραν ότι η Activision Blizzard θα κληθεί να δημιουργήσει ένα fund ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποζημιώσει τους εργαζομένους που δέχθηκαν παρενοχλήσεις και επηρεάστηκαν από τις διακρίσεις λόγω του φύλου τους μέσα στην εταιρεία.

Ειδικότερα, στους όρους της συμφωνίας αναφέρεται ότι η Activision Blizzard θα δημιουργήσει ένα fund 18 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πληγέντες, καθώς και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια συμβάντα στο μέλλον. Επιπροσθέτως, η Activision Blizzard δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με έναν ουδέτερο, εξωτερικό σύμβουλο που θα τους επιβλέπει καθώς θα εφαρμόζουν τα νέα μέτρα στην εταιρεία. Αυτός ο σύμβουλος δεν θα είναι εργαζόμενος της Activision Blizzard και θα έχει εγκριθεί από την EEOC. Ο σύμβουλος αυτός θα δίνει αναφορές στην EEOC και στα διοικητικά μέλη της Activision Blizzard.

Επιπλέον, η Activision προσέλαβε την Stacy Jackson στις 16 Μαρτίου για να γίνει η νέα συντονίστρια ίσης ευκαιρίας στην εργασία. Στην συνέχεια, η αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε ότι πλέον έχει μια πολιτική “zero-tolerance” για περιστατικά παρενόχλησης, καθώς και ότι το μέγεθος της ομάδας Ηθικής και Συμμόρφωσης έχει τετραπλασιαστεί. Ακόμα, η Activision Blizzard δήλωσε ότι έχει “αυξήσει σημαντικά” τις επενδύσεις της στην εκπαίδευση σχετικά με την ηθική και την συμμόρφωση, καθώς και ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με την μισθοδοσία των εργαζομένων και την εκπροσώπηση της διαφορετικότητας. Η Activision Blizzard έκανε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Women in Games International.

Επιπλέον, η Activision Blizzard δήλωσε ότι έχει ένα νέο εργαλείο που θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με την εκπροσώπηση και την παρουσία των γυναικών και τις μειονότητες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της πρόσληψης. Η αμερικάνικη εταιρεία επίσης δήλωσε ότι θα εφαρμόσει πιο σκληρά μέτρα σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ. Πριν λίγο καιρό η Activision Blizzard είχε ανακοινώσει ότι έχει ως στόχο την αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών και των μη-δυαδικών εργαζομένων κατά 50% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Παράλληλα με αυτή την μήνυση, η Activision Blizzard αντιμετωπίζει και την μήνυση από το Τμήμα Δίκαιης Εργασίας της Καλιφόρνιας σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αυτή η δίκη δεν έχει λήξει ακόμα.

Οι δύο αυτές μηνύσεις, της EEOC και του DFEH, έρχονται αντιμέτωπες, αφού όσοι λάβουν αποζημίωση από το fund του EEOC δεν θα μπορούν να λάβουν αποζημίωση από την μήνυση του DFEH.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2022 02:44 #262810 by Nikos Georgopoulos
Η Activision Blizzard ζητούσε από τους developers υποχρεωτικό εμβολιασμό
Τελικά θα τον καταργήσει τον Ιούνιο.

Η Activision Blizzard από εδώ και στο εξής δεν θα υποχρεώνει τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να επανέλθουν στα γραφεία από τον Ιούνιο.

Ο executive της Activision Blizzard Brian Bulatao δήλωσε μέσω email ότι η απόφασή αυτή αντικατοπτρίζει αντίστοιχες αλλαγές που έκαναν άλλες εταιρείες στην Αμερική, κάτι που ανακοίνωσε μέσω ενός email. Το εν λόγω email ξεκινούσε αναφέροντας ότι η κατάσταση σχετικά με τον COVID-19 στην Αμερική βελτιώνεται, παρά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, το email που έστειλε ο Brian Bulatao ανέφερε τα εξής: “Με ισχύ από αυτή την στιγμή, ανακαλούμε την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους του υπαλλήλους μας στην Αμερική. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πλέον δεν χρειάζεται να είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του COVID-19 προκειμένου να επιστρέψουν στα γραφεία. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήσαμε ότι επιχειρήσεις και κλειστές αίθουσες δεξιώσεων σε όλη την Αμερική άρχισαν να αίρουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ευθυγραμμίσουμε τα πρωτόκολλά μας με τις τοπικές οδηγίες. Παρόλο που αυτή η απόφαση κάνει μια αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας, ξέρουμε ότι η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς και θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε.”


LEAKED: Brian Bulatao emailed all of ABK to talk returning to office in June. They will not be enforcing proof of vaccination. I’m sure the ‘benefits’ of in person collaboration is actually so employees organizing can be followed and monitored closely. Do not die for this company pic.twitter.com/MSOwWVYBR3

— Jessica Gonzalez is a chair (@_TechJess) March 31, 2022

Η Activision Blizzard είχε ζητήσει από τους εργαζομένους της να μοιραστούν την κατάσταση εμβολιασμού τους με την εταιρεία ως μέρος του εταιρικού ιστορικού. Ο Bultato δήλωσε ότι η καταγραφή αυτή ήταν σημαντική και περίπτωση που στο μέλλον υπάρξει κάποια έξαρση. Αρκετοί υπάλληλοι της Activision Blizzard κατέκριναν την απόφαση της εταιρείας λέγοντας ότι η απόφαση αυτή αυξάνει το ρίσκο μόλυνσης για τους υπαλλήλους που έχουν κάποια αναπηρία, για τους ανοσοκατεσταλμένους ή για αυτούς που ζουν με κάποιον που έχει μολυνθεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2022 20:02 #262831 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Δεν είναι και παραλογη κίνηση πλέον όπως το κάνουν πολλές εταιρίες αν και κατά τη γνωμη μου θα μπορούσαν να βρουν μια λύση με τεστ κλπ για αυτός που δεν θα ήθελαν να εμβολιαστούν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Apr 2022 21:12 #262887 by Nikos Georgopoulos
Activision Blizzard: Εργαζόμενοι απαιτούν σε απεργία υποχρεωτικότητα στα εμβόλια και δυνατότητα εργασίας από το σπίτι
80-115 άτομα δεν εργάστηκαν χθες.

Ορισμένοι εργαζόμενοι της Activision Blizzard συμμετείχαν σε προγραμματισμένη απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόφαση της σταματήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους που δουλεύουν από τα γραφεία της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτεί πλέον από το προσωπικό της να κάνει εμβόλιο, ενώ ενθαρρύνει τη σταδιακή επιστροφή στην προσωπική εργασία τους επόμενους μήνες. Η απόφαση, που ανακοινώθηκε σε ένα email από το στέλεχος της Activision Blizzard, Brian Bulatao, επικρίθηκε από ορισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι είπαν ότι η εταιρεία έθετε σε κίνδυνο υπαλλήλους που μπορεί να είναι ανοσοκατεσταλμένοι ή που ζούσαν με άλλους ανοσοκατεσταλμένους και ότι "έρχεται σε κακή χρονική στιγμή, καθώς στην Αμερική υπάρχει η παραλλαγή Omicron BA2 του Covid-19".

Η κριτική του προσωπικού χειροτέρεψε μετά από ένα νέο email του Brian Bulatao. Η απόφαση άλλαξε σε "απόσυρση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ορισμένες εταιρείες ανάπτυξης", γεγονός που επέτρεψε στη Blizzard να πει ότι θα διατηρήσει την απαίτηση σε ισχύ για «τουλάχιστον τους επόμενους μήνες». Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τις απεργίες του προσωπικού χθες, με περίπου 80   έως 115  μέλη.

Η συλλογικότητα του προσωπικού της Activision Blizzard ABK Workers Alliance είπε ότι τα μέλη της πιέζουν για την πλήρη αποκατάσταση της εντολής εμβολίων της εταιρείας και τη δυνατότητα του προσωπικού να αποφασίζει να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι. «Είχαμε 115 άτομα να παρευρεθούν στην virtual απεργία μας», είπε ένα μέλος του προσωπικού στο Polygon. "Οι περισσότεροι επέλεξαν να μην βρίσκονται στην εταιρεία λόγω της αύξησης της μετάδοσης του Covid-19 στην περιοχή μας. Δεν επετράπη επίσης στους ανθρώπους να λάβουν την πληρωμή τους για την απεργία, κάτι που αποτελεί διαφοροποίηση από την προηγούμενη απεργία."


1. An immediate reversal to lifting the vaccine requirement
2. Remote work should be offered as a permanent solution
3. The decision to work remote or in office should be made by each individual employee

— ABetterABK ? ABK Workers Alliance (@ABetterABK) April 1, 2022

«Αυτοί που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή ασθένειας ή αναπηρίας είναι αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της απόφασης του να αναγκαστούν όλοι να επιστρέψουν στο γραφείο», είπε ένας άλλος εργαζόμενος στο site Axios». Είναι προφανές ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι αποτελεσματική. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να είναι φυσικά παρόντες για να κάνουν τη δουλειά τους.»

«Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι στην απόλυτη πρώτη γραμμή όλων όσων κάνουμε, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής μας για την επιστροφή στο γραφείο», δήλωσε η Activision σε απάντηση. «Ενώ η εντολή εμβολιασμού της Activision Blizzard στις ΗΠΑ έχει αρθεί, για την πλειοψηφία των εργαζομένων μας, εξακολουθούμε να λειτουργούμε με εθελοντική ευκαιρία επιστροφής στο γραφείο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που δεν αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν στο γραφείο ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με τον διευθυντή τους και η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού μας για να διερευνήσει επιλογές για ρυθμίσεις εργασίας που ταιριάζουν στις ατομικές τους καταστάσεις. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις συνθήκες και να κάνουμε προσαρμογές στην πολιτική όπως απαιτείται. Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί να συμμετέχουν σε μια απεργία για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η εταιρεία υποστηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων μας να εκφράζουν τις απόψεις τους με ασφαλή και μη απειλητικό τρόπο και δεν θα ανταποδώσει για οποιαδήποτε απόφαση να συμμετάσχουν σε αυτήν την απεργία. Η εταιρεία επίσης ελπίζει ότι όσοι κάνουν απεργία θα συμπεριφερθούν με νόμιμο, ασφαλή και μη βίαιο τρόπο».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2022 12:48 #263130 by Nikos Georgopoulos
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια επεμβαίνει στη δικαιοσύνη για να υπερασπίσει την Activision Blizzard
Η βοηθός επικεφαλής δικηγόρος του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης παραιτήθηκε.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια κατηγορείται ότι παρενέβη για να υποστηρίξει την Activision Blizzard σε αγωγή για διακρίσεις.

Η συνεχιζόμενη μήνυση του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης (DFEH) της Καλιφόρνια για παρενόχληση και διακρίσεις κατά της Activision Blizzard, η οποία κατηγορεί την εταιρεία ότι υποθάλπει μια "κουλτούρα αδελφότητας" στην οποία η σεξουαλική παρενόχληση, η επίθεση και η ανάρμοστη συμπεριφορά μπορούν να ευδοκιμήσουν, πήρε άλλη μια δραματική τροπή. Ένας δικηγόρος της πολιτείας της Καλιφόρνια που εμπλέκεται στην αγωγή παραιτήθηκε, κατηγορώντας τον κυβερνήτη της πολιτείας ότι παρενέβη στην υπόθεση για να υποστηρίξει την Activision Blizzard. Η βοηθός επικεφαλής δικηγόρος του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης της Καλιφόρνια, Melanie Proctor, παραιτήθηκε από το ρόλο της σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την "αιφνίδια απόλυση" της επικεφαλής δικηγόρου Janette Wipper, όπως αναφέρει το Bloomberg . Εκπρόσωπος των δύο δικηγόρων επιβεβαίωσε την απόλυση και την παραίτηση.

Η Melanie Proctor σε ένα email προς το προσωπικό υποστήριξε ότι ο κυβερνήτης Gavin Newsom και το γραφείο του είχαν αρχίσει να "παρεμβαίνουν" στην αγωγή της Activision τις τελευταίες εβδομάδες και δήλωσε: "Το Γραφείο του Κυβερνήτη απαίτησε επανειλημμένα εκ των προτέρων ειδοποίηση για τη στρατηγική της δίκης και για τα επόμενα βήματα στη δίκη. Καθώς συνεχίζαμε να κερδίζουμε στο πολιτειακό δικαστήριο, η παρέμβαση αυτή αυξήθηκε, μιμούμενη τα συμφέροντα του δικηγόρου της Activision. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να απονέμεται ισότιμα και όχι να ευνοούνται όσοι έχουν πολιτική επιρροή".

O κυβερνήτης και το γραφείο του, αναφέρει η Proctor, "έπαυσαν απότομα" την Wipper αφού "προσπάθησε να προστατεύσει" την ανεξαρτησία της υπηρεσίας μετά τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις. Εκπρόσωπος της Wipper δήλωσε ότι η ίδια "αξιολογεί τώρα όλες τις οδούς νομικής προσφυγής, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης βάσει του νόμου περί προστασίας των πληροφοριοδοτών της Καλιφόρνια". Tο DFEH αρκέστηκε να δηλώσει ότι "θα συνεχίσει να εφαρμόζει σθεναρά τους νόμους της Καλιφόρνια για τα πολιτικά δικαιώματα και τη δίκαιη στέγαση".

Η είδηση της αγωγής της πολιτείας της Καλιφόρνια κατά της Activision Blizzard, η οποία χαρακτήρισε την εταιρεία, "εκτροφείο παρενόχλησης και διακρίσεων κατά των γυναικών", έγινε γνωστή για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο και οι επιπτώσεις ήταν άμεσες και σημαντικές. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση των εργαζομένων, η αποχώρηση του προέδρου της Blizzard J. Allen Brack και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών και ακολούθησε ξεχωριστή έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καθώς και περαιτέρω νομικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής για σεξουαλική παρενόχληση που κατέθεσε η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης.

Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ήταν "έτοιμος να εγκρίνει" τον προαναγγελθέντα διακανονισμό της Activision Blizzard ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την τελευταία αγωγή, παρά τις αντιρρήσεις άλλων μερών, συμπεριλαμβανομένηου του DFEH, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι το συμφωνηθέν ποσό ήταν ανεπαρκές.

Η Activision Blizzard, η οποία εξαγοράστηκε από τη Microsoft για 69 δισ. δολάρια νωρίτερα φέτος, παρέμεινε βυθισμένη σε διαμάχες. Ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Bobby Kotick φέρεται να γνώριζε για σεξουαλικά παραπτώματα εντός της εταιρείας "εδώ και χρόνια" σε μια καταδικαστική έκθεση της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε μετά την αποκάλυψη της αγωγής του DFEH. Περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι της Activision Blizzard υπέγραψαν μια αίτηση που ζητούσε την παραίτηση του Kotick, παρά το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της Activision Blizzard επέμενε ότι παρέμενε "σίγουρο" για την "ηγεσία, τη δέσμευση και την ικανότητα" του Kotick.

Οι επανειλημμένοι ισχυρισμοί της Activision ότι εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους (ανακοίνωσε ότι προσέλαβε νέο επικεφαλής για την ποικιλομορφία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα), έχουν αντιμετωπιστεί με δυσπιστία, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκφοβισμό των εργαζομένων και συνδικαλιστική καταστολή και υπό το πρίσμα κινήσεων όπως οι περσινές ξαφνικές απολύσεις QA στην Raven Software και η πρόσφατη κατάργηση της εντολής εμβολιασμού.

Ένας νυν υπάλληλος της Activision Blizzard προέβαλε νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις λόγω φύλου και αντίποινα σε μήνυση που απευθύνεται στον εκδότη, ενώ οι γονείς ενός πρώην υπαλλήλου της Activision Blizzard που αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εξόρμησης το 2017 έχουν ξεκινήσει τη δική τους νομική δράση, μηνύοντας την Blizzard για παράνομο θάνατο, υποστηρίζοντας ότι η αυτοκτονία ήταν αποτέλεσμα σεξουαλικής παρενόχλησης από συναδέλφους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2022 13:20 #263138 by Nikos Georgopoulos
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια επεμβαίνει στη δικαιοσύνη για να υπερασπίσει την Activision Blizzard
Η βοηθός επικεφαλής δικηγόρος του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης παραιτήθηκε.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια κατηγορείται ότι παρενέβη για να υποστηρίξει την Activision Blizzard σε αγωγή για διακρίσεις.

Η συνεχιζόμενη μήνυση του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης (DFEH) της Καλιφόρνια για παρενόχληση και διακρίσεις κατά της Activision Blizzard, η οποία κατηγορεί την εταιρεία ότι υποθάλπει μια "κουλτούρα αδελφότητας" στην οποία η σεξουαλική παρενόχληση, η επίθεση και η ανάρμοστη συμπεριφορά μπορούν να ευδοκιμήσουν, πήρε άλλη μια δραματική τροπή. Ένας δικηγόρος της πολιτείας της Καλιφόρνια που εμπλέκεται στην αγωγή παραιτήθηκε, κατηγορώντας τον κυβερνήτη της πολιτείας ότι παρενέβη στην υπόθεση για να υποστηρίξει την Activision Blizzard. Η βοηθός επικεφαλής δικηγόρος του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης της Καλιφόρνια, Melanie Proctor, παραιτήθηκε από το ρόλο της σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την "αιφνίδια απόλυση" της επικεφαλής δικηγόρου Janette Wipper, όπως αναφέρει το Bloomberg . Εκπρόσωπος των δύο δικηγόρων επιβεβαίωσε την απόλυση και την παραίτηση.

Η Melanie Proctor σε ένα email προς το προσωπικό υποστήριξε ότι ο κυβερνήτης Gavin Newsom και το γραφείο του είχαν αρχίσει να "παρεμβαίνουν" στην αγωγή της Activision τις τελευταίες εβδομάδες και δήλωσε: "Το Γραφείο του Κυβερνήτη απαίτησε επανειλημμένα εκ των προτέρων ειδοποίηση για τη στρατηγική της δίκης και για τα επόμενα βήματα στη δίκη. Καθώς συνεχίζαμε να κερδίζουμε στο πολιτειακό δικαστήριο, η παρέμβαση αυτή αυξήθηκε, μιμούμενη τα συμφέροντα του δικηγόρου της Activision. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να απονέμεται ισότιμα και όχι να ευνοούνται όσοι έχουν πολιτική επιρροή".

O κυβερνήτης και το γραφείο του, αναφέρει η Proctor, "έπαυσαν απότομα" την Wipper αφού "προσπάθησε να προστατεύσει" την ανεξαρτησία της υπηρεσίας μετά τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις. Εκπρόσωπος της Wipper δήλωσε ότι η ίδια "αξιολογεί τώρα όλες τις οδούς νομικής προσφυγής, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης βάσει του νόμου περί προστασίας των πληροφοριοδοτών της Καλιφόρνια". Tο DFEH αρκέστηκε να δηλώσει ότι "θα συνεχίσει να εφαρμόζει σθεναρά τους νόμους της Καλιφόρνια για τα πολιτικά δικαιώματα και τη δίκαιη στέγαση".

Η είδηση της αγωγής της πολιτείας της Καλιφόρνια κατά της Activision Blizzard, η οποία χαρακτήρισε την εταιρεία, "εκτροφείο παρενόχλησης και διακρίσεων κατά των γυναικών", έγινε γνωστή για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο και οι επιπτώσεις ήταν άμεσες και σημαντικές. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση των εργαζομένων, η αποχώρηση του προέδρου της Blizzard J. Allen Brack και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών και ακολούθησε ξεχωριστή έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καθώς και περαιτέρω νομικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής για σεξουαλική παρενόχληση που κατέθεσε η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης.

Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ήταν "έτοιμος να εγκρίνει" τον προαναγγελθέντα διακανονισμό της Activision Blizzard ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την τελευταία αγωγή, παρά τις αντιρρήσεις άλλων μερών, συμπεριλαμβανομένηου του DFEH, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι το συμφωνηθέν ποσό ήταν ανεπαρκές.

Η Activision Blizzard, η οποία εξαγοράστηκε από τη Microsoft για 69 δισ. δολάρια νωρίτερα φέτος, παρέμεινε βυθισμένη σε διαμάχες. Ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Bobby Kotick φέρεται να γνώριζε για σεξουαλικά παραπτώματα εντός της εταιρείας "εδώ και χρόνια" σε μια καταδικαστική έκθεση της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε μετά την αποκάλυψη της αγωγής του DFEH. Περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι της Activision Blizzard υπέγραψαν μια αίτηση που ζητούσε την παραίτηση του Kotick, παρά το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της Activision Blizzard επέμενε ότι παρέμενε "σίγουρο" για την "ηγεσία, τη δέσμευση και την ικανότητα" του Kotick.

Οι επανειλημμένοι ισχυρισμοί της Activision ότι εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους (ανακοίνωσε ότι προσέλαβε νέο επικεφαλής για την ποικιλομορφία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα), έχουν αντιμετωπιστεί με δυσπιστία, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκφοβισμό των εργαζομένων και συνδικαλιστική καταστολή και υπό το πρίσμα κινήσεων όπως οι περσινές ξαφνικές απολύσεις QA στην Raven Software και η πρόσφατη κατάργηση της εντολής εμβολιασμού.

Ένας νυν υπάλληλος της Activision Blizzard προέβαλε νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις λόγω φύλου και αντίποινα σε μήνυση που απευθύνεται στον εκδότη, ενώ οι γονείς ενός πρώην υπαλλήλου της Activision Blizzard που αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εξόρμησης το 2017 έχουν ξεκινήσει τη δική τους νομική δράση, μηνύοντας την Blizzard για παράνομο θάνατο, υποστηρίζοντας ότι η αυτοκτονία ήταν αποτέλεσμα σεξουαλικής παρενόχλησης από συναδέλφους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification