Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

17 May 2022 11:13 #264282 by Nikos Georgopoulos
Το προσωπικό της εταιρείας έχει αρνητικές απόψειςΤο προσωπικό της Activision Blizzard έχει αρνητικές απόψεις.
Η character artist του Overwatch, Melissa Kelly, δήλωσε: "Ειλικρινά πιστεύω ότι η ίδια μας η εταιρεία προσπαθεί να καταστρέψει όλη την καλή θέληση που έχουν οι developers που φτιάχνουν το παιχνίδι. Το Overwatch δεν χρησιμοποιεί καν αυτή τη δυστοπική λειτουργία. Οι σεναριογράφοι μας έχουν μάτια. Οι artists έχουν μάτια. Οι producers, directors κλπ έχουν επίσης όλοι μάτια".


God I swear our own company tries so hard to slaughter any good will the actual devs who make the game have built

Overwatch doesn't even use this creepy distopian chart, our writers have eyes. The artists: have eyes. Producers, directors, etc, as far as I know also all have eyes t.co/WEMRf8QmBu

— melissa kelly ? (@_mlktea) May 14, 2022

Ο Valentine Powel, senior UI engineer του World of Warcraft δήλωσε: "Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω για αυτό το diversity tool. Κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος να αυξήσουμε την εκπροσώπηση στα games είναι να έχουμε ποικίλους developers στα δωμάτια που παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία της ζωής".


So uh, this is the first I'm ever seeing about this diversity space tool. Imo, the way we truly increase representation in our games is to have diverse gamedevs in the rooms where decisions are made. There is no substitute for lived experience.

— Valentine Powell ??️‍??️‍⚧️ (@valentine_irl) May 14, 2022

Η Activision Blizzard έκανε μερικές ακόμα ανακοινώσεις μετά τις αντιδράσεις: "Πρόσφατα μοιραστήκαμε μία ανάρτηση στο blog, η οποία δημιούργησε μερικές ερωτήσεις για το πως αντιμετωπίζουμε την ποικιλομορφία στα games. Παρότι τεστάρουμε εσωτερικά το πρωτότυπο tool, δεν βρίσκεται σε ενεργή χρήση. Οι ομάδες των developers μας πάντα καθοδηγούσαν και θα συνεχίσουν να καθοδηγούν το περιεχόμενο των games μας".


We recently shared a blog post that raised questions about how we approach diversity in our games. While the prototype tool has been tested internally, it is not in active use. Our dev teams have always and will continue to drive in-game content . (1/2)

— Activision Blizzard (@ATVI_AB) May 14, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 May 2022 22:24 #264335 by Nikos Georgopoulos
Activision Blizzard: "Η σειρά Super Mario δεν είναι diversive γιατί οι χαρακτήρες είναι straight!"
Επίσης δεν "αντιπροσωπεύουν" όλες τις φυλές.

Πριν από μερικές ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι η Activision Blizzard έχει ένα software tool για το diversity.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε εργαζόμενους της Activision Blizzard να δείχνουν...στην πράξη το software tool, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται κρυφά το 2016 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017. Το βίντεο που θα δείτε είναι από το Game Developers Conference του 2017, στο οποίο οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard. έκαναν...ένα "review για την σειρά Super Mario (σ.σ. συγκεκριμένα το Super Mario Run) και για το πως θα μπορούσε να γίνει περισσότερο diversive".

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard θεώρησαν ότι "Η σειρά Super Mario δεν είναι diversive γιατί ο Mario, ο Luigi, η Πριγκίπισσα, ο Toad και η Toadette είναι όλοι τους straight. Επίσης κανείς τους δεν είναι ΑΜΕΑ".Οι εργαζόμενοι πάντως "έδωσαν πόντους" στο γεγονός ότι ο Mario είναι πιο κοντός από την πριγκίπισσα και στο ότι "τα αδέρφια Mario δεν έχουν μύες αλλά έχουν κοιλίτσα"!

Το Diversity Space Tool παρουσιάστηκε στο Game Developers Conference 2017, αλλά τότε ελάχιστοί έδωσαν σημασία σε μια τέτοια παρουσίαση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια που θέματα τοξικότητας, diversity, inclusion, bullying και πολλά άλλα ακόμη έχουν πέσει στο τραπέζι μεταξύ των εταιρειών και ειδικά της Activision Blizzard, το θέμα ήρθε για τα καλά στην επιφάνεια.

Επίσης, οι εργαζόμενοι άφησαν υπόνοιες στο ότι ο Mario και ο Luigi είναι αμφότεροι Ιταλοί, άρα περισσότερο μοντέλα "Δυτικού τύπου" και δεν εκπροσωπούν όλες τις φυλές, ενώ σχολίασαν και το...εύρος ηλικίας τους, λέγοντας ότι "ο Toad και η Toadette μάλλον είναι παιδιά, επειδή είναι κοντοί".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 May 2022 10:23 #264373 by Nikos Georgopoulos
Αμερικανός μπαμπάς μήνυσε την Blizzard γιατί η κόρη του τον χρέωσε 300 δολάρια στο Hearthstone
Είχε προηγηθεί μήνυση για τα loot boxes του Overwatch.

Ένας Αμερικανός πατέρας από την Αριζόνα των ΗΠΑ έχει ασκήσει αγωγή κατά της Blizzard για την "πώληση πακέτων καρτών Hearthstone σε ανηλίκους", επειδή του ήρθε λογαριασμός 300 δολάρια, για αγορές που είχε κάνει η κόρη του.

Ο δικηγόρος του πατέρα, Nathan Harris, υπέβαλαν καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Orange County για λογαριασμό της κόρης του και άλλων ανηλίκων που έχουν αγοράσει τα πακέτα καρτών του Hearthstone (σ.σ. loot boxes). Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η κόρη του χρησιμοποίησε τις πιστωτικές και χρεωστικές του κάρτες για να ξοδέψει πάνω από 300 δολάρια σε πακέτα καρτών μεταξύ του 2019 και του 2021. Η μήνυση υποστηρίζει ότι η έλλειψη πολιτικής επιστροφής χρημάτων και γονικού ελέγχου της Blizzard παραβιάζει τον «νόμο περί παραπληροφόρησης» ή το δικαίωμα παραίτησης από μια σύμβαση (καθώς ισχύει για ανηλίκους) μέσω του Οικογενειακού Κώδικα της Καλιφόρνια.

Η Blizzard υπέβαλε την δική της καταγγελία στις 17 Μαΐου περιγράφοντας ορισμένα αντεπιχειρήματα, καθώς και ζητώντας να μεταφερθεί η υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Orange County στην ανώτατη κεντρική περιφέρεια της Καλιφόρνια. Η Blizzard υποστηρίζει ότι "δεν γνωρίζει και δεν θα είχε κανέναν τρόπο να γνωρίζει με ακρίβεια ποιες συναλλαγές στο Hearthstone ξεκίνησαν από ανηλίκους χρησιμοποιώντας γονικές πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, όπως ισχυρίζεται ότι έκανε ο Ενάγων". Η καταγγελία συνεχίζει «Η Blizzard δεν παραδέχεται, και στην πραγματικότητα αμφισβητεί, ότι τέτοιες συναλλαγές εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας οποιασδήποτε πολιτείας περί παραπληροφόρησης».

Η Blizzard υποστηρίζει επίσης ότι το "άγνωστο μέρος" των εσόδων 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Hearthstone που αποτελείται από πωλήσεις σε ανηλίκους θα έπρεπε να αποτελεί μόνο "to 0,5%" αυτών των εσόδων για να υπερβεί το όριο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να μετακινηθεί η υπόθεση από το δικαστήριο του Orange County στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Οι νομικές ενέργειες για τα loot boxes είχαν "παγώσει" στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Blizzard να μεταφέρει επιτυχώς μια αγωγή του 2020 που καλύπτει τα loot boxes του Overwatch σε εξωδικαστική λύση, ενώ οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί κατά των loot boxes συμβαδίζουν με την γενικά ισχυρότερη ψηφιακή προστασία των καταναλωτών της ΕΕ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2022 14:23 #264454 by Nikos Georgopoulos
Νέα μήνυση πρώην εργαζόμενης της Sony κατά του τμήματος PlayStation για διακρίσεις φύλων
Υπεβλήθη από την προηγούμενη μηνύτρια.

Μία νέα αγωγή για διακρίσεις φύλων στο παράρτημα PlayStation της Sony έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Η πρώην υπάλληλος του PlayStation, Emma Majo, ξεκίνησε μια νέα αγωγή για διακρίσεις φύλων κατά της Sony, μετά την απόρριψη της αρχικής από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο τον Απρίλιο. Η Majo, πρώην IT Analyst του PlayStation, κατέθεσε αρχικά μήνυση κατά της εταιρείας τον περασμένο Νοέμβριο, ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι η Sony πλήρωνε τις γυναίκες λιγότερο από τους άνδρες σε παρόμοιες θέσεις εργασίας, ότι οι γυναίκες δεν έλαβαν προαγωγές και ότι απολύθηκε άδικα και λίγο μετά την υποβολή μιας δήλωσής της προς την Sony το 2021 που περιγράφει λεπτομερώς την υποτιθέμενη μεροληψία φύλου που είχε βιώσει.

Αυτοί οι αρχικοί ισχυρισμοί υποστηρίχθηκαν από μια σειρά από νέους ισχυρισμούς τον Μάρτιο, όταν οκτώ ακόμη υπάλληλοι του PlayStation, τόσο πρώην, όσο και νυν, υπέβαλαν μηνύσεις που ισχυρίζονταν σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό, μεροληψία φύλου και αδυναμία διερεύνησης των ζητημάτων αυτών από την Sony.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε τελικά να απορρίψει τη μήνυση τον Απρίλιο, επικαλούμενος έλλειψη "συγκεκριμένων γεγονότων", αλλά είπε ότι ορισμένα στοιχεία της υπόθεσης θα μπορούσαν να προχωρήσουν - ειδικά αυτά που σχετίζονται με την απόλυση της Majo από το PlayStation και οποιαδήποτε παραβίαση της προστασίας των πληροφοριοδοτών που μπορεί να έχει συμβεί - και ότι η υπόθεση θα μπορούσε να υποβληθεί εκ νέου με περισσότερες λεπτομέρειες.

Νέα μήνυση
Αυτό ακριβώς επέλεξε να κάνει ο Majo. Όπως αναφέρει το Axios, μια τροποποιημένη έκδοση της αγωγής με ακριβέστερη περιγραφή των προβλημάτων έχει πλέον υποβληθεί σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, αυτή τη φορά ζητώντας αποζημίωση για όλες τις γυναίκες που εργάζονταν σε γραφεία της Sony Interactive, στο τμήμα PlayStation, στην Καλιφόρνια και που αφορούν θέσεις κάτω από το επίπεδο αντιπροέδρου. Η μήνυση δηλαδή δεν αφορά όλες τις γυναίκες υπαλλήλους του PlayStation σε όλη την Αμερική.

Οι καταγγελίες στη νέα αγωγή λέγεται ότι είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιες με εκείνες στην αρχική κατάθεση του Νοεμβρίου. Περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι οι γυναίκες προσπερνώνταν σε θέμα προαγωγής σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, ενώ υπάρχουν και αξιώσεις για άνιση αμοιβή. Τώρα όμως, η νέα αγωγή ενσωματώνει ρητά "πιο συγκεκριμένα γεγονότα σχετικά με τις πολιτικές και πρακτικές του τμήματος PlayStation της Sony, που θεσμοθετούσαν τις διακρίσεις με βάση το φύλο και την παρενόχληση, επίσης με βάση το φύλο».

Συγκεκριμένα, η νέα μήνυση περιλαμβάνει λεπτομέρειες που βασίζονται στις προαναφερθείσες δηλώσεις που υποβλήθηκαν από γυναίκες υπαλλήλους τον Μάρτιο και μια μελέτη της Deloitte στην οποία βρέθηκε ότι η Sony είχε ένα «πολύ χαμηλό» ποσοστό γυναικών σε διοικητικές θέσεις σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες εταιρείες Πληροφορικής. Η Sony δεν έχει σχολιάσει ακόμη την νέα αγωγή για διακρίσεις λόγω φύλου, αλλά αναμένει να ακούσει περισσότερα καθώς εξελίσσονται οι διαδικασίες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 May 2022 19:58 #264493 by Nikos Georgopoulos
12 εργαζόμενοι της Activision Blizzard απαιτούν κανονισμό κατά των διακρίσεων
Ένας εργαζόμενος είχε κλέψει μητρικό γάλα.

Μετά από την δημιουργία συνδικαλιστικού οργάνου από εργαζόμενους της Activision Blizzard, η κατάσταση στο εσωτερικό της εταιρείας δείχνει να είναι "καζάνι που βράζει". Τα αιτήματα των εργαζομένων θα περίμενε κάποιος να προωθούνται μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου, αλλά αυτό τελικά δεν αρκεί, καθώς έχουμε νέα λίστα αιτημάτων από 12 εργαζόμενους. Επίσης μαθεύτηκε ότι κάποιοι κλέβουν...μητρικό γάλα στην εταιρεία, ενώ εργαζόμενοι που δεν δηλώνουν άνδρες ή γυναίκες απαίτησαν να μην υπάρχει αρσενική ή θηλυκή προσφώνησή τους και στο software της εταιρείας.

Πριν από μερικές ώρες, μία ομάδα 12 εργαζομένων έκανε σύσταση επιτροπής κατά των διακρίσεων και υπέβαλε ένα αίτημα προς την διοίκηση της εταιρείας, όπως ορίσει εσωτερικό κανονισμό για τις "Διακρίσεις των εργαζομένων". Η επιτροπή έχει τον όρο " Combat sex and gender discrimination ", δηλαδή αφορά διακρίσεις όχι μόνο όσον αφορά το φύλο του κάθε εργαζόμενου (π.χ. γυναίκες), αλλά και το φύλο με το οποίο προσδιορίζεται το κάθε άτομο.

Σύμφωνα με νέο  άρθρο της Washington Post , η επιτροπή συγκέντρωσε μια λίστα με αιτήματα που υπέβαλε στις 24 Μαΐου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Activision Blizzard, Bobby Kotick, την αξιωματούχο διαφοροποίησης Kristen Hines και την επικεφαλής ανθρώπινων πόρων Julie Hodges.

«Η ελπίδα μου να γίνω μέλος της επιτροπής είναι να μην αφήσουμε τη ζέση να σβήσει μέχρι να υπάρξει ουσιαστική, μακροχρόνια αλλαγή», δήλωσε η Emily Knief, Lead Motion Graphics Designer στη Blizzard. «Στο τέλος της ημέρας, θα ήθελα να πάω στη δουλειά και να μην χρειάζεται να σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά μου. Αλλά με βάση όλα όσα συνέβαιναν, ακόμη και πολύ πριν ξεσπάσει η είδηση στα μέσα, σε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μου, αναγκαστικά σκέφτομαι την αδράνεια της ηγεσίας της εταιρείας».

Η λίστα των αιτημάτων έχει μέγεθος 4 σελίδων απαιτεί οι εργαζόμενοι να μπορούν να συναντηθούν με τον equal employment opportunity coordinator (εκπρόσωπος τμήματος που αφορά θέματα ισότητας) για να συζητήσουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και πρωτοβουλίες diversity και inclusion (διαφορετικότητας και ένταξης). Ο εκπρόσωπος του τμήματος αυτού διορίστηκε ως μέρος του ομοσπονδιακού διακανονισμού για τη σεξουαλική παρενόχληση τον Σεπτέμβριο του 2021. Το αίτημα ζητάει επίσης να τερματίζονται συνομιλίες με το HR και περιορισμός στα αντίποινα κατά των εργαζομένων που υποβάλλουν αιτήματα για τέτοιου είδους διαφορές.

Η Activision Blizzard δήλωσε: «Εκτιμούμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θέλουν να ενωθούν μαζί μας για να δημιουργήσουμε περαιτέρω μια καλύτερη Activision Blizzard και να συνεχίσουμε την πρόοδο που έχουμε ήδη σημειώσει. Έχουμε, για παράδειγμα, ήδη αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις γαλουχίας μας, έχουμε παραιτηθεί από τη διαιτησία, προσλάβαμε νέους προϊσταμένους στα τμήματα DEI και EEO και συνεργαστήκαμε με τους υπαλλήλους για να κάνουμε τις πολιτικές και τις διαδικασίες μας πιο περιεκτικές».

Όσον αφορά τα αντίποινα, ο εκπρόσωπος είπε: «Έχουμε μια ισχυρή πολιτική που απαγορεύει τα αντίποινα και ενεργούμε για οποιουσδήποτε τεκμηριωμένους ισχυρισμούς αντιποίνων. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία κοινοποίησε ότι οποιοσδήποτε υπάλληλος της Activision Blizzard διαπίστωσε ότι μέσω των ερευνητικών μας διαδικασιών είχε αντεπιτεθεί εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου του για καταγγελία συμμόρφωσης, θα τερματιστεί άμεσα».

Η επιτροπή, μεταξύ άλλων, επιθυμεί επίσης τον τερματισμό της υποχρεωτικής διαιτησίας σε υποθέσεις διακρίσεων, μαζί με την εισαγωγή ιδιωτικών αιθουσών γαλουχίας, στις οποίες οι μητέρες νεογέννητων θα μπορούν να θηλάζουν. Αυτό έρχεται μετά από ισχυρισμούς μητέρας για...κλοπή μητρικού γάλακτος από εργαζόμενο! Οι δύο αυτές απαιτήσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Activision Blizzard, συμπεριλαμβανομένων των κλειδαριών που τοποθετούνται στα ψυγεία.

Επιπρόσθετα, τα αιτήματα περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία ενός διαδικτύου εργαζομένων παρόμοιο με το πώς η εταιρεία διαθέτει ήδη δίκτυο γυναικών για να υποστηρίζει τους εργαζόμενους πριν και μετά τη μετάβαση στο διάστημα μετά την γέννα. Στη λίστα αιτημάτων περιλαμβάνεται επίσης software για το deadnaming, δηλαδή οι εργαζόμενοι να μην αποκαλούνται με αρσενικό ή θηλυκό (για άνδρες ή γυναίκες) καθώς δηλώνουν ότι ανήκουν σε άλλο φύλο. Η Activision Blizzard σημείωσε ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει επιλεγμένα ονόματα όταν δεν απαιτείται από το νόμο να κάνει κάτι διαφορετικό, προσθέτοντας: «Έχουμε ένα δίκτυο LGBT+ που περιλαμβάνει τρανς υπαλλήλους σε ηγετικούς ρόλους. Μέσα στην ομάδα, υπάρχει μια τρανς ομάδα εργασίας που έχει παράσχει συστάσεις που έχουν εφαρμόστηκε».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2022 22:11 #264516 by Nikos Georgopoulos
Τα μισά PlayStation games θα κυκλοφορήσουν και για PC και κινητά
Μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε από τον Jim Ryan, πρόεδρο της Sony Computer Entertainment, το 1/3 των games της αναμένεται να κυκλοφορήσουν και στα PC, αλλά και τα κινητά, μέχρι το 2025.

Ο Ryan δήλωσε μάλιστα ότι η Sony "ενώ φτιάχνει single-player games με πλούσια αφήγηση, έχει περιοριστεί σε μικρό μερίδιο αγοράς". Τα God of War και Horizon Zero Dawn πούλησαν αρκετά καλά στα PC, άρα αυτό ήταν φυσικό επακόλουθο. Σειρά έχει το Returnal, που σύμφωνα με το SteamDB , θα έρθει και αυτό στα PC.

Τέλος, ενώ η Sony θα κυκλοφορήσει ως γνωστόν 12 live as service games, τα 2 από αυτά θα κυκλοφορήσουν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Aug 2022 20:05 #265972 by Nikos Georgopoulos
Εταιρεία ανάπτυξης κατηγόρησε την Activision Blizzard ότι αντέγραψε τις ιδέες της και τις χρησιμοποίησε στο Call of Duty: Infinite Warfare
Η μήνυση δεν έχει τελικά δεκτή λόγω ελλείπων και ψευδών στοιχείων.

Η εταιρεία ανάπτυξης Brooks Entertainment έκανε μήνυση στην Activision Blizzard με την κατηγορία ότι έκλεψε τις ιδέες της και τις χρησιμοποίησε στο Call of Duty: Infinite Warfare.

Η μήνυση δεν έχει τελικά δεκτή από το δικαστήριο επειδή η Brooks φαίνεται να μην γνώριζε ούτε πως ονομάζεται ο πρωταγωνιστής του Call of Duty: Infinite Warfare. Η Brooks Entertainment ισχυρίζεται ότι πρότεινε ιδέες για δύο games στην Activision Blizzard, μεταξύ του 2010 και του 2015, τα οποία ονομάζονταν Save One Bank και Stock Picker. Η Brooks μετά ισχυρίστηκε ότι το Call of Duty: Infinite Warfare αντέγραψε τα εξής από όσα παρουσίασε στην Activision Blizzard: Ο βασικός χαρακτήρας του Infinite Warfare ονομάζεται Sean Brooks και ο χαρακτήρας που παρουσιάστηκε στην Activision Blizzard ονομαζόταν Shon Brooks. Επιπλέον η Brooks Entertainment ισχυρίστηκε ότι το Infinite Warfare και το Save One Bank είχαν και τα δύο μηχανισμούς gameplay από First-person και Third-person Shooters, ενώ υπήρχε και στα δύο μία σκηνή μάχης σε ένα mall. Τέλος και οι δύο προαναφερθέντες χαρακτήρες πηγαίνουν στον πλανήτη Άρη.

Η Activision Blizzard ανταποκρίθηκε λέγοντας ότι η Brooks Entertainment έχει παραισθήσεις. Η εταιρεία αρνήθηκε ότι έγιναν ποτέ συζητήσεις μεταξύ της ίδιας και της Brooks Entertainment και επίσης πρόσθεσε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας και πρωταγωνιστής του Call of Duty: Infinite Warfare δεν είναι ο Sean Brooks αλλά ο Nick Beyes. Επιπλέον τόνισε ότι ο Sean Brooks είναι ένας Ιρλανδός πεζοναύτης του διαστήματος, ενώ ο Shon Brooks είναι ένας Αφροαμερικανός οικονομικός σύμβουλος και πωλητής πούρων.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεχτή τη μήνυση επειδή η Brooks δεν είχε κάνει αρκετή έρευνα στο Call of Duty: Infinite Warfare και επειδή η ισχυρισμοί της δεν είχαν νομικές ή αντικειμενικές βάσεις. Επιπλέον δόθηκε εντολή στην Brooks να αποζημιώσει την Activision Blizzard και τη Rockstar για τα έξοδα των νομικών συμβούλων. Η Rockstar βρέθηκε και αυτή στη μέση επειδή η Brooks ισχυρίστηκε ότι η ίδια μέσω emails έστειλε τις ιδέες της στην Activision Blizzard.

Η Rockstar αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν έχει επιχειρηματικές σχέσεις με την Activision Blizzard, καθώς είναι ανταγωνιστές: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Rockstar δημιούργησε, κυκλοφόρησε ή ότι είχε κάποια ανάμειξη στο Call of Duty με οποιοδήποτε τρόπο. Πριν γίνει η μήνυση, η Brooks ήρθε σε επαφή με την Activision Blizzard ζητώντας το 10% των εσόδων όλων των τίτλων Call of Duty ως τώρα αλλά και ο Sean Brooks να αλλάξει και να γίνει ο Shon Brooks.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Infinite Warfare.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:37 #266185 by Nikos Georgopoulos
Η εταιρεία ανάπτυξης του Crash Bandicoot 4 κάνει tease το επόμενό της project
Θα είναι το 18ο game που θα αναπτύξει.

Η εταιρεία ανάπτυξης του Crash Bandicoot 4: It’s About Time, Toys for Bob, κάνει tease το επόμενό της project.

Συγκεκριμένα η θυγατρική της Activision ζήτησε στο Twitter από τους fans να ονομάσουν όλα τα games που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα και σε επόμενο tweet τόνισε ότι το 18ο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα: "Σας ευχαριστούμε που παίξατε. Πόσα μαντέψατε σωστά; Ξέρετε βολεύει αρκετά που έχουμε ακόμα χώρο να καλύψουμε". 


Thanks for playing along, how many did you guess correctly? Ya know, it's pretty convenient we have more wall space to cover... ? pic.twitter.com/g4A5hkAHk3

— Toys For Bob (@ToysForBob) August 16, 2022

Η Toys for Bob δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με το site Windows Central ένα νέο Crash ίσως βρίσκεται σε ανάπτυξη όμως αν είναι αληθινό και το αναπτύσσει η Toys for Bob δεν είναι γνωστό. Η εταιρεία προς το παρόν βοηθάει τις υπόλοιπες ομάδες της Activision με το Call of Duty: Warzone, όμως σύμφωνα με τις αγγελίες εργασίας της , δουλεύει και σε έναν μη ανακοινωμένο τίτλο που δεν ανήκει στη σειρά Call of Duty.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Oct 2022 17:38 #267062 by Nikos Georgopoulos
Expansion του Modern Warfare 2 το 2023Το Bloomberg δήλωσε ότι το 2023 η Activision Blizzard θα αναπτύξει...expansion για το Call of Duty: Modern Warfare 2 και όχι κάποια νέα ετήσια έκδοση της σειράς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2022 18:56 #267088 by Nikos Georgopoulos
Πρώην υπάλληλος της Activision Blizzard την μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση που έγινε από προϊστάμενό της
Προηγουμένως του είχε στείλει τολμηρές φωτογραφίες.

Μια 2η μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση έχει κατατεθεί κατά της Activision Blizzard, αυτή τη φορά από πρώην εργαζόμενη της εταιρείας.

Η νέα καταγγελία, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες από μια πρώην υπάλληλο της εταιρείας που αναφέρεται ως "Jane Doe", στοχεύει τόσο τον ίδιο την εταιρεία όσο και τον πρώην διευθυντή της υπαλλήλου, Miguel Vega. Η μηνύτρια ζητάει απροσδιόριστη αποζημίωση και τιμωρία κατά της εταιρείας και του πρώην διευθυντή της. Επιπλέον, ζήτησε την απομάκρυνση του Bobby Kotick από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ως μέρος της αγωγής.

Η αγωγή αναφέρει ότι η μηνύτρια συνάντησε για πρώτη φορά τον Vega είτε το 2009 είτε το 2010 σε μια gaming βραδιά. Μετά από αυτή την αρχική συνάντηση, δημιούργησαν μια «online φιλία», κατά τη διάρκεια της οποίας η Doe έστειλε στον Vega διάφορες φωτογραφίες, τις οποίες αποκάλεσε «compromising pictures» (και μάλιστα αναφέρει ότι μετανιώνει τώρα). Αυτή η φιλία φέρεται να έληξε το 2011 όταν η Doe γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της .

Ωστόσο, ο Vega έκανε σεξουαλική παρενόχληση προς την Doe στη δουλειά, που περιελάμβανε χουφτώματα, απόπειρα να την φιλήσει και να της κάνει σχόλια για στοματικό σεξ, αυνανισμό και οργασμούς. Επιπλέον, ο Vega φέρεται να έβρισκε τρόπους να μειώσει την δουλειά της Doe, και μάλιστα απείλησε να χρησιμοποιήσει τις εικόνες που του έστειλε ως μορφή εκβιασμού για να την κάνει να αφήσει τον σύζυγό της. Συνεπώς πιθανότατα οι φωτογραφίες που του έστειλε να ήταν αρκετά τολμηρές.

Η κατάθεση αναφέρει: «Όλες οι σεξουαλικές κινήσεις του κ. Vega εναντίον της κυρίας Doe ήταν ανεπιθύμητες. Μετά από κάθε φορά που τον απέρριπτε, εκείνος τη διαβεβαίωνε ότι «Μια μέρα θα συμβεί» ή «Μια μέρα θα ενδώσεις». Όταν συζητούσαμε για τις φωτογραφίες που έστειλε η Doe στον Vega κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τους φιλίας, η αγωγή αναφέρει ότι ο Vega είπε στην Doe: «Ίσως να σε εκβιάσω με αυτές τις φωτογραφίες που έχω, για να σε κάνω να αφήσεις τον άντρα σου για να έρθεις να μείνεις μαζί μου».

Υποστηρίζεται ότι ο Vega «δεν έχασε ποτέ την ευκαιρία να κάνει την Do] να νιώσει μικρή σε αξία», με τον πρώην μάνατζερ να φέρεται να της λέει ότι απέτυχε σε «μια δουλειά που θα μπορούσε να κάνει μια μαϊμού». Ο Vega απολύθηκε από τη θέση του στην Activision Blizzard το 2021, αφού η Doe ανέφερε λεπτομέρειες για τις ενέργειες του Vega στη διοίκηση. Ωστόσο, η κατάθεση ισχυρίζεται ότι η εταιρεία άργησε να δράσει και η Doe υπέστη τόσο σωματικό όσο και ψυχικό πόνο, ταπείνωση και απώλεια της απόλαυσης της ζωής λόγω των πράξεων του Vega και της αργής ανταπόκρισης της Activision Blizzard.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλες τις ανησυχίες των εργαζομένων», είπε στην Daily Mail εκπρόσωπος της Activision Blizzard. "Όταν η ενάγουσα ανέφερε τις ανησυχίες της στο HR, ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα και ο κ. Vega απολύθηκε εντός 10 ημερών. Δεν έχουμε καμία ανοχή για αυτού του είδους την ανάρμοστη συμπεριφορά." Αυτή η κατάθεση είναι μία από τις πολλές διαμάχες που αντιμετωπίζει η Activision Blizzard, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι φιλοξενεί μια κουλτούρα αδελφότητας μεταξύ ανδρών στο χώρο εργασίας της.

Δείτε τι δήλωσε η Take-Two για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft και το χρονικό μήνυσης της πολιτείας της Καλιφόρνια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification