Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

15 Oct 2017 14:25 #206796 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Νέο Call of Duty το 2018 και πτώση μετοχής της Activision Blizzard


Η μετοχή της Activision Blizzard βρίσκεται σε πτώση τα τελευταία 24ωρα, μετά την υποβάθμισή της από την Cowen & Company.

Για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, η μετοχή κατεβαίνει βαθμίδα, ενώ η Cowen & Company θεωρεί πως "Η διοίκηση της Activision έχει υψηλές προσδοκίες καθώς δεν αναμένεται ανάπτυξη κατά 12-13%". Ειδικότερα, το Overwatch League, δεν αναμένεται να αποφέρει έσοδα στην εταιρεία, όπως ελπίζει η Activision Blizzard, απλά μόνο κάποια συμπληρωματικά έσοδα. Εκτιμά ωστόσο ότι -μέσω του Overwatch League- η Activision Blizzard θα μάθει από τα λάθη της για την συνέχεια.

Ακόμη, η Cowen & Company εκτιμά ότι το 2018 θα έχουμε το Call of Duty: Black Ops 4. Η μετοχή ενδέχεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Η Blizzard φημολογείται επίσης ότι ετοιμάζει ένα παιχνίδι Warcraft ή Starcraft για smartphones. Θα δούμε τι θα ακολουθήσει στην BlizzCon 2017 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο. Στις 2 Νοεμβρίου θα μάθουμε επίσης τα οικονομικά στοιχεία τριμήνου της εταιρείας.

Ενδέχεται πάντως η Blizzard να έχει επενδύσει πολλά χρήματα στα eSports γήπεδά της , όπως επίσης να χρειάζεται περισσότερα games για αυτή την περίοδο, που θα της αποφέρουν κέρδη. Στην Gamescom 2017 θυμίζουμε πως ότι είδαμε αποτελούσε expansion ή DLC για τους ήδη υπάρχοντες τίτλους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Nov 2017 01:31 #207978 by Angel
World of Warcraft Classic


Η Blizzard ανακοίνωσε το World of Warcraft Classic. Το αρχικό WoW θα επιστρέψει μέσω των Vanilla legacy servers.

Όσοι είστε παλιοί παίκτες του WoW και νοσταλγείτε τις εποχές των πρώτων ετών, θα χαρείτε με την συγκεκριμένη είδηση. Δείτε το σχετικό τρέιλερ:Περισσότερες πληροφορίες για την διάθεση των servers (και το αν απαιτούν συνδρομή ή το αν θα έχουν free-to-play level cap) θα μάθουμε σύντομα.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Nov 2017 20:51 - 06 Nov 2017 11:52 #208051 by Angel
Πήρε ρεκόρ Γκίνες για ένα World of Warcraft gaming διόραμα


Μία από τις εκπλήξεις της φετινής BlizzCon ήταν το gaming διόραμα που έστησε η Blizzard.

Με την ονομασία Battle for Lordaeron, το συγκεκριμένο διόραμα που βλέπετε, χάρισε στην Αμερικάνικη εταιρεία την Νο.1 θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Αναπαριστά την μάχη του Azeroth στο intro cinematic του World of Warcraft: Battle for Azeroth expansion.

Στο cinematic (αλλά και στο διόραμα) βλέπουμε τις δυνάμεις των Alliance να συγκεντρώνονται για να πολιορκήσουν την Undercity που αποτελούσε πρωτεύουσα της ηπείρου Lordaeron. Υπό την ηγεσία του νεαρού βασιλιά Anduin Wrynn, η Alliance προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για την προδοσία της Sylvanas που οδήγησε στον θάνατο του πρώην βασιλιά. Η Blizzard δημιούργησε το διόραμα χρησιμοποιώντας πάνω από 10.000 μινιατούρες για κάθε παράταξη. Ανάμεσα σε αυτές θα βρείτε μέχρι και τους αρχηγούς των δύο φυλών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε χαρακτήρας των Horde και των Alliance είναι ρέπλικα των αντίστοιχων χαρακτήρων των παικτών στο World of Warcraft. Χρησιμοποιώντας το Blizzcon app οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν ακόμα και να εντοπίσουν τον χαρακτήρα τους στο διόραμα. Όλοι τους λοιπόν αποτέλεσαν ένα μέρος του ρεκόρ Γκίνες.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2017 00:38 - 10 Nov 2017 11:17 #208266 by Angel
Η Activision δέχθηκε μήνυση για τα Humvee του Call of Duty


Η Activision δέχθηκε μήνυση απ' τον δημιουργό των Humvee οχημάτων, διότι χρησιμοποίησε τα συγκεκριμένα οχήματα στη σειρά Call of Duty, χωρίς να διαθέτει την σχετική άδεια χρήσης.


Τα Humvee οχήματα εμφανίζονται συχνά σε διάφορες ταινίες. Η Activision χρησιμοποίησε τα οχήματα αυτά στη σειρά Call of Duty (με το χαρακτηριστικό trademark τους) χωρίς να λάβει την σχετική άδεια. Είναι κάτι αντίστοιχο με το να χρησιμοποιηθεί ένα αυτοκίνητο σε Racing game, προφανώς όχι στον ίδιο βαθμό, διότι σε ένα στρατιωτικό όχημα...δύσκολα θα πέσει το μάτι κάποιου. Έλα όμως που αυτό ασφαλώς και δεν θα ξέφευγε από τον AM General, δημιουργό των Humvee οχημάτων, ο οποίος μήνυσε την Activision.

Τα Humvee οχήματα όχι απλά χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι, αλλά αξιοποιήθηκαν και για τις ανάγκες προώθησης της σειράς Call of Duty σε διάφορες διαφημίσεις, μέσω screenshots και βίντεο. Το αποτέλεσμα ήταν -σύμφωνα με την αγωγή- "να γίνει αντιληπτό ότι ο AM General έχει παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης στο παιχνίδι ή ότι συνεισφέρει στη δημιουργία τους. Το μπέρδεμα που έχει προκύψει από τους υποψήφιους αγοραστές των οχημάτων είναι σημαντικό για την φήμη της εταιρείας".Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχήματα Humvee έχουν επίσημη συνεργασία με άλλα Shooters, όπως τα Delta Force, Operation Flashpoint, Homefront και Humvee Assault, καθώς επίσης και με παιχνίδια και φιγούρες. Ωστόσο, για κάποιο λόγο η Activision είναι η μόνη εταιρεία που δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα χρήσης των Humvee, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στα Call of Duty: Modern Warfare 1, 2, 3 και Remastered, καθώς επίσης και στα Black Ops 2, Ghosts και Heroes.

Κατόπιν αυτού, AM General διεκδικεί μέρος των κερδών από τα Call of Duty games, καθώς επίσης ποινικές ευθύνες, αλλά και διαφυγόντα κέρδη από την ταύτιση των οχημάτων Humvee με την σειρά Call of Duty. Μένει να δούμε λοιπόν την έκβαση αυτής της υπόθεσης και το αν θα προχωρήσει μέχρι τέλους ή αν η Activision θα προσπαθήσει μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού να εξασφαλίσει τα δικαιώματα χρήσης των Humvee ώστε να γλιτώσει από τα αιτούμενα πρόστιμα των αρμόδιων δικαστηρίων.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2017 14:24 #208722 by Angel
Η Activision κινείται νομικά ενάντια στην υπηρεσία Call of DooDee


Η Activision έρχεται σε κόντρα με την υπηρεσία “Call of DooDee”, μια οργάνωση που στοχεύει στο μάζεμα των…ακαθαρσιών των σκύλων.

Τα πνευματικά δικαιώματα των εταιρειών που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια για την ανάπτυξη ή και την έκδοση triple A τίτλων δεν πρέπει να προσβάλλονται ούτε να εκμεταλλεύονται σε καμία περίπτωση. Σε αυτήν την περίπτωση όμως έχουμε την Activision η οποία ίσως το…παράκανε, καθότι φέρεται να στέκεται αντιμέτωπη με μια υπηρεσία καθαρισμού των ακαθαρσιών σκύλων επειδή το όνομα της είναι “Call of DooDee”.

Η Activision θεωρεί προσβλητική την ονομασία αυτής της υπηρεσίας με έμπνευση από την σειρά Call of Duty φυσικά, ωστόσο δεν έχει κινηθεί νομικά ακόμα, ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει άπραγη διευθετώντας το θέμα μέχρι το τέλος του έτους.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Nov 2017 01:52 #208855 by Γιάννης Σιδηρόπουλος
Καλά ρε Activision γλυκιά μου, έχεις τόσα πράγματα με τα οποία μπορείς και πρέπει να σχοληθείς. Είτε λέγεται Call of Duty, είτε Destiny 2, είτε οπωσδήποτε τέλος πάντων οφείλεις σαν εταιρεία να δώσεις έμφαση στην καλύτερη δυνατή βελτίωση των πρόσφατων σου τίτλων και όχι να κάθεσαι να τσακώνεσαι για...ακαθαρσίες σκύλων. Ότι την ενόχλησε την εταιρεία που βγάλανε μια υπηρεσία Call of DooDee...Ανόητο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Dec 2017 13:49 #210247 by Angel
FPS με οχήματα


Σύμφωνα με αγγελία της, η Blizzard ψάχνει να προσλάβει έναν Senior Software Engineer ο οποίος θα είναι υπεύθυνος να δημιουργήσει οχήματα για ένα “επαναστατικό FPS με οχήματα”, όπως αναφέρει η ίδια.

Η είδηση της ανάπτυξης ενός νέου FPS από την Blizzard έκανε τον γύρω του διαδικτύου από τον Νοέμβριο του 2016, πλέον όμως αρχίζουμε να λαμβάνουμε έμμεσα περισσότερες πληροφορίες για το νέο της project. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Blizzard αναμένεται να αναπτύξει επίσης ένα MMO RTS, ένα First-Person/Action game και ένα MMORPG που θα βασίζεται στο σύμπαν των Diablo. Μένει να δούμε ποια μορφή θα έχει το FPS που ετοιμάζει. Λέτε να δούμε ένα MMO FPS στα χνάρια του Planetside ή θα κάνει βουτιά στα νερά των Battlefield; Πάντως, με την μόδα των Battle Royale να φέρνει μεγάλα έσοδα, δεν αποκλείεται να δούμε ένα game τέτοιου είδους.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Dec 2017 02:22 #210656 by Angel
Ο Jeff Kaplan της Blizzard έκατσε 10 ώρες σε ένα τζάκι στο Twitch


Τις γιορτινές αυτές ημέρες ο κόσμος διασκεδάζει, είτε στο σπίτι με φίλους και οικογένειες, είτε έξω σε κάποιο μαγαζί.

Ο Jeff Kaplan της Blizzard επέλεξε να αφιερώσει μισή ημέρα από τις διακοπές του για να κάνει κάτι απίστευτο. Να σταθεί 10 ώρες μπροστά στο τζάκι του live στο Twitch! Για παρέα είχε μόνο μία κούπα Overwatch, γάλα και μπισκότα. Δεν έχουμε μελετήσει ακόμη αν αυτό αφορά κάποιο ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες, διότι το πιθανότερο είναι ο game designer του Overwatch και συνδημιουργός του World of Warcraft να έχει χάσει κάποιο στοίχημα στην εταιρεία!

Δείτε τον παρακάτω. Βασικά σίγουρα δεν θα τον δείτε εκτενώς, αλλά μόνο λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να σας δώσουν μία σωστή cringe δόση. Στο 06:54:23 σηκώνει το κινητό του για να απαντήσει για μια διαφημιστική προσφορά. Δεν γνωρίζουμε αν το τηλεφώνημα ήταν όντως αληθινό ή στημένο. Ο Kaplan έπιασε 39.000 ταυτόχρονους viewers στο Twitch και 350.000 συνολικούς viewers που είδαν το βίντεο μετά το live.

Δείτε το video εδώ.

Όπως και να 'χει του ευχόμαστε, όπως και σε εσάς, καλές γιορτές!

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jan 2018 09:58 #211578 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision


Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Eric Hirshberg, παραιτήθηκε μετά από οκτώ χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο. Θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Μάρτιο όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με το GamesBeat , ο Hirshberg σέβεται τον διευθύνων σύμβουλο της Activision Blizzard Bobby Kotick, που του έδωσε αυτή την ευκαιρία, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη την εταιρεία στην οποία θα συνεχίσει. Προηγουμένως εργαζόταν στην εταιρεία παραγωγής ταινιών Deutsch LA. Προς το παρόν, το κυνήγι για έναν νέο διευθύνων σύμβουλο της Activision έχει ήδη ξεκινήσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2018 11:54 #212347 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Η Activision Blizzard έβγαλε 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017 από μικροσυναλλαγές


Παρότι τα loot boxes των μικροσυναλλαγών έχουν βρεθεί στο επίκεντρο λόγω του ότι χώρες επιθυμούν να τα απαγορεύσουν , τα οικονομικά στοιχεία της Activision Blizzard δείχνουν ότι οι gamers τιμούν ιδιαίτερα τις μικροσυναλλαγές, άρα και την τσέπη των εταιρειών και κατ' επέκταση των κρατών λόγω φορολογίας.

Η εταιρεία αναλύσεων Niko Partners δημοσίευσε μέσω Twitter τα οικονομικά στοιχεία της Activision Blizzard και ανακοίνωσε ότι η Αμερικάνικη εταιρεία έβγαλε το 2017 από πωλήσεις DLC και μικροσυναλλαγές (in-game αγορές και loot boxes) 4 δισεκατομμύρια δολάρια, τουτέστιν 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έβγαλε 1 δις δολάρια, κοινώς το ποσό που εισπράττει ανά τρίμηνο ήταν πάνω κάτω το συγκεκριμένο και μάλιστα αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με το 2016. Τα μισά έσοδα προήλθαν από την King, θυγατρική εταιρεία της Activision Blizzard, η οποία έχει αναπτύξει το Candy Crush. Το άλλο 50% προέρχεται από αγορές στα υπόλοιπα games της εταιρείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification