Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

22 Feb 2018 11:05 #212736 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Οι συνιδρυτές της Sledgehammer Games στην Activision


Δύο συνιδρυτές της Sledgehammer Games μετακομίζουν στην Activision.

Οι Michael Condrey και Glen Schofield (εικονιζόμενοι αριστερά και δεξιά στην παρακάτω εικόνα αντίστοιχα) άφησαν την θέση τους από την Sledgehammer Games και ανέλαβαν εκτελεστικούς ρόλους στην εκδότρια εταιρεία Activision. Θυμίζουμε ότι οι δύο παραπάνω είχαν επίσης τον ρόλο των παραγωγών στο Call of Duty: WWII. Οι φήμες για την μετακίνησή τους στην “μαμά” εταιρεία είχαν ξεκινήσει να διαδίδονται τις προηγούμενες εβδομάδες, σήμερα όμως η Activision επιβεβαίωσε το γεγονός και επρόσωπός της εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Μετά την επιτυχία του Call of Duty: WWII, οι Glen Schofield και Michael Condrey αποφάσισαν να αφήσουν τα καθήκοντά τους στην Sledgehammer Games και να αναλάβουν εκτελεστικούς ρόλους μέσα στην Activision. Τους ευχαριστούμε για την καταπληκτική τους δουλειά στα Call of Duty και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας μαζί τους στους νέους τους ρόλους”.


Διευθυντικό ρόλο στην Sledgehammer Games αναλαμβάνει πλέον ο Aaron Halon, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας που κουβαλάει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην βιομηχανία του gaming. Η Sledgehammer Games ιδρύθηκε το 2009, ενώ αργότερα εξαγοράστηκε από την Activision και συνεργάστηκε με την Infinity Ward στο Call of Duty: Modern Warfare 3. Πρόσφατα η Activision ανακοίνωσε έσοδα 3.25 δισεκατομμυρίων ευρώ από μικροσυναλλαγές για το 2017.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Feb 2018 17:53 #212956 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Remastered τίτλοι της Activision το 2018


Σύμφωνα με την οικονομική φόρμα Form 10K που συμπλήρωσε η Activision στο United States Securities and Exchange Commission, παρόλο που αποτελεί αρχείο που αφορά τα οικονομικά της, φαίνεται η διάθεση της Αμερικάνικης εταιρείας να κυκλοφορήσει remastered εκδόσεις παλαιών τίτλων της.

Η Activision δήλωσε: "Θα κυκλοφορήσουμε το World of Warcraft: Battle for Azeroth και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς Call of Duty το Β' εξάμηνο του 2018. Επιπλέον, θα βγάλουμε καινούργιο περιεχόμενο για τα διάφορα franchises, συμπεριλαμβανομένου το Hearthstone και το Destiny 2, in-game events για το Overwatch και καινούργιους χάρτες για το Call of Duty: WWII, όπως επίσης και remastered εκδόσεις από προηγούμενους τίτλους. Τέλος, προσδοκούμε να κυκλοφορήσουμε τουλάχιστον δύο νέα games για mobile συσκευές, ένα εκ των οποίων είναι ένα παιχνίδι casino από την εταιρεία King."

Η Αμερικάνικη εταιρεία είναι γνωστή για κλασικά games όπως το Spyro the Dragon και αν κρίνουμε από αυτά που έγιναν το 2016, έρχονται περισσότερα games από την σειρά Call of Duty. Έχοντας υπόψη ότι η Treyarch θα κυκλοφορήσει νέο Call of Duty, δεν αποκλείεται η Activision να σκέφτηκε να κάνει remaster κάποιο από τα πρώτα games της σειράς.

Αξίζει να σημειώθεί ότι η Activision μετράει την οικονομική της πρόοδο σε ημερολογιακά έτη και όχι οικονομικά έτη, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε τίτλος γίνει remaster θα γίνει μέσα στο 2018.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2018 03:03 #219578 by Μάνος Γρυπάρης
Η εξέλιξη των games της Blizzard: Από το 1991 έως το 2018


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Dec 2018 16:21 #221958 by Μάνος Γρυπάρης
Η Blizzard πληρώνει το προσωπικό της για να παραιτηθεί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku, η Blizzard προσπαθεί να κάνει απολύσεις μέσω της "πλαγίας οδού" προσφέροντας χρήματα στους υπαλλήλους της για να παραιτηθούν!

Η εταιρεία έχει δώσει την δικαιοδοσία στο οικονομικό της παράρτημα να προχωρήσει σε μείωση εξόδων και έχει μειώσει τα διαθέσιμα μπάτζετ σε όσες ομάδες ανάπτυξης δεν φτιάχνουν νέα games (κάτι που σημαίνει λιγότερη υποστήριξη με updates για τα ήδη υπάρχοντα). Οι υπάλληλοι του οικονομικού τμήματος προσφέρουν ακόμα και χρήματα σε υπαλλήλους της Blizzard για να φύγουν κι έτσι να γλιτώσουν την αποζημίωση απόλυσης. Η τακτική αυτή εφαρμοζόταν στην εξυπηρέτηση πελατών της Αμερικάνικης εταιρείας, αλλά πλέον έχει επεκταθεί στα τμήματα Quality Assurance και IT.

Σύμφωνα με το Eurogamer, το οποίο επιβεβαιώνει τα παραπάνω, πάνω από 100 υπάλληλοι του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια συμβιβαστική λύση απόλυσης έναντι χρηματικού ποσού που τους προτάθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος Career Crossroads που υλοποιεί η Blizzard. Μάλιστα στα γραφεία της εταιρείας στο Cork της Ιρλανδίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προταθεί πάνω από πέντε φορές τους τελευταίους μήνες, με την πρόταση παραίτησης που γίνεται κάθε μήνα στους υπαλλήλους το ποσό να ανεβαίνει διαρκώς.

Η Blizzard παραδέχτηκε την ύπαρξη του προγράμματος στο Eurogamer λέγοντας ότι δεν πιέζει τους υπαλλήλους της, οι οποίοι παραιτούνται εθελοντικά. Μάλιστα, ένας πρώην υπάλληλος της Blizzard Ομολόγησε ότι "Όλο αυτό είναι εθελοντικό αλλά όταν βλέπεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μπροστά σου ξανά και ξανά στο τέλος ενδίδεις". Ένας άλλος πρώην υπάλληλος της Blizzard ομολόγησε στο Kotaku ότι η Αμερικάνικη εταιρεία προσπαθεί να κάνει περικοπές στο προσωπικό της χωρίς να γίνει αντιλυπτή από τον τύπο.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2019 14:44 #223013 by Ελένη Παρούτογλου
Απολύσεις στην Activision BlizzardΗ συνεργασία των δύο εταιρειών δεν βαδίζει καλά.

Σύμφωνα με αναφορές η Activision Blizzard θα προχωρήσει σε πολυάριθμες απολύσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών και η ένωσή τους σε μία δεν λειτουργεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερα αποτελεσματικά και αυτό φαίνεται από τις φήμες που προαναγγέλουν ένα κύμα απολύσεων στην Activision Blizzard. Το Blooomberg που είναι υπεύθυνο για τους παραπάνω ισχυρισμούς αναφέρει πως την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα ξεκινήσει μία ανακατανομή στο προσωπικό της Activision Blizzard, πράγμα που θα οδηγήσει και στις απολύσεις αρκετών ατόμων, κυρίως εξαιτίας των απογοητευτικών πορειών που σημειώνουν τα games τους από τότε που ξεκίνησαν την συνεργασία τους.

Το συνολικό νούμερο των απολύσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν έχει εξακριβωθεί, παρόλα αυτά το Bloomberg κάνει λόγο για εκατοντάδες περιπτώσεις, ως κομμάτι του μακροπρόθεσμου πλάνου της Activision Blizzard, η οποία μέχρι το τέλος του 2017 είχε προσλάβει 9.800 άτομα. Η εταιρεία δείχνει με αυτό τον τρόπο την ανησυχία της για την πτώση στην απήχηση των Overwatch και Hearthstone, ενώ η απομάκρυνση του Destiny franchise από την εμβέλειά τους ήταν ακόμα μία ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη.

Οι απολύσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την Activision Blizzard αλλά αν κρίνουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις των διοικούντων, όπως ο Spencer Neumann, κατά πάσα πιθανότητα ισχύουν. Η Activision μόνη της έχει αναλάβει το publishing σημαντικών κυκλοφοριών μέσα στο 2019, όπως τα Sekiro: Shadows Die Twice και Crash Team Racing: Nitro Fueled, ωστόσο η συνεργατική πορεία της με την Blizzard χρειάζεται να υποστεί κάποια πρόοδο στο άμεσο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2019 10:17 #223159 by Ελένη Παρούτογλου
Νέα πτώση μετά τις απολύσειςΟι απολύσεις που ξεκίνησαν στην Activision Blizzard δείχνουν ότι η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο! Η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν βαδίζει και τόσο καλά, καθώς η Blizzard έχει ιστορικό χαμηλό στην εκτίμηση των fans της, ειδικά μετά τα γεγονότα του Diablo Immortal.

Η μετοχή έπεσε κατά 6% την Δευτέρα και μετά τις απολύσεις οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιπλέον πτώση 2% στις πωλήσεις (στα 7,28 δις). Στα τέλη του 2017 η Activision Blizzard προσέλαβε 9.800 άτομα, ενώ οι απολύσεις της ξεκίνησαν από το 2018, όταν άρχισε και η πρώτη πτώση μετοχής λόγω του Diablo Immortal. Απολύθηκε κυρίως προσωπικό στις θέσεις των τμημάτων marketing.

Η μετοχή της εταιρείας έπεσε την Δευτέρα στα 40,11 δολάρια, δηλαδή έχει φτάσει στη μισή της αξία σε σχέση με το 2018.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2019 23:04 #223187 by Astro
Από το κακό στο χειρότερο πάει αυτή η εταιρεία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2019 12:24 #223209 by Ελένη Παρούτογλου
Απολύεται το 8% του προσωπικού της Activision BlizzardΠερίπου 750 εργαζόμενοι.

Η Activision Blizzard ειδοποίησε εκατοντάδες από τους εργαζόμενους της, σχετικά με την απόλυση τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Bobby Kotick ανακοίνωσε πως η εταιρεία κατάφερε να αποκτήσει πολυπόθητα αποτελέσματα το 2018, αλλά η ανοδική πορεία σταμάτησε απότομα, γεγονός το οποίο συντέλεσε στην περικοπή εργατικού δυναμικού. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι οι περικοπές αφορούσαν κυρίως τμήματα που ασχολούνταν με τα eSports και δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Η μετοχή της εταιρείας έπεσε την Δευτέρα στα 40,11 δολάρια, δηλαδή έχει φτάσει στη μισή της αξία σε σχέση με το 2018.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2019 12:28 #223211 by Blood Prince
Δεν είναι οτι καλύτερο ένας άνθρωπος να χάνει την δουλειά του αλλά από την στιγμή που η Activision θέλει να βγάζει παιχνίδια τύπου Overwatch αν χρεοκοπήσει καλά να πάθει.......τελευταίος τίτλος που αγόρασα είναι το Call of Duty Ghosts....

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2019 20:46 #223225 by Ελένη Παρούτογλου
Η Activision έδωσε απαντήσεις για Bungie και Blizzard

Αναλυτικές δηλώσεις από τον Chief Operating OfficerOffic Johnson.

Παράλληλα με την χθεσινή αναφορά εσόδων της Activision, μέσω του προέδρου της και Chief Operating Officer Cody Johnson αναλύθηκαν οι λόγοι που έφτασαν σε διαζύγιο την Activision και την Bungie, ενώ αναφέρθηκε και για το αν η Blizzard ετοιμάζει καινούρια παιχνίδια μεγάλης φήμης.

Ξεκινώντας ανέφερε: ''Θεωρούμε πως το να χωριστούν η Activision και η Bungie ήταν η καλύτερη επιλογή και για τις 2 και μπορώ να χαρακτηρίσω τη συγκεκριμένη συμφωνία ως φιλική και αμοιβαία. Η Bungie θα επικεντρωθεί στο να βελτιώσει το Destiny κι εμείς θα εστιάσουμε στο να υποστηρίξουμε στο μέγιστο τα μεγάλα franchises μας. Η βασική μας αιτία για το εν λόγω διαζύγιο είναι ότι το Destiny δεν απέδωσε ποτέ τα έσοδα που πιστεύαμε ότι μπορούσε να προσφέρει, παρότι βοηθήσαμε την Bungie μέσω των High Moon Studios και των Vicarious Visions Studios . Συμφωνήσαμε να παραδώσουμε τα διαφημιστικά δικαιώματα, γεγονός το οποίο δεν βρίσκει τη στρατηγική μας απόλυτα σύμφωνη.''

Κλείνοντας σχετικά με τη Bungie δήλωσε: ''Το IP του Destiny πάντοτε άνηκε στη Bungie, όποτε αυτό σημαίνει πως μπορούμε να ασχοληθούμε άμεσα με καινούρια IP. Επίσης, στη μεταβατική περίοδο της Bungie, συμφωνήθηκε να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια από τα High Moon Studios και από τα Vicarious Visions Studios προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει.''

Στη συνέχεια πρόσθεσε δεδομένα σχετικά με τη Blizzard: '' Τα έσοδα μας μέσα στο 2018 σημείωσαν αύξηση και ένα κομμάτι ευθύνης είναι από την πλευρά της Blizzard, κυρίως με την κυκλοφορία του World Of Warcraft: Battle For Azeroth, ωστόσο εκτιμούμε πως το 2019 θα σημειωθεί πτώση στα έσοδα διότι δεν θα κυκλοφορήσουν σημαντικά παιχνίδια εκ μέρους της.''

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification