Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

02 Dec 2021 11:23 #257627 by Γιώργος Σκένδρος
Έξι πολιτειακοί οικονομικοί διαχειριστές πιέζουν την Activision Blizzard για σημαντικές αλλαγές.

 
Οικονομικοί διαχειριστές από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις επενδύσεις τους στην Activision Blizzard για να πιέσουν την εταιρεία να λάβει περισσότερα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς και παρενόχλησης. Οι έξι διευθυντές κάλεσαν την Activision Blizzard να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές μετά από πολυάριθμες αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και άλλα ζητήματα στο χώρο εργασίας.Οι πολιτειακοί οικονομικοί διευθυντές από την Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη, το Ιλινόις, το Όρεγκον, το Ντέλαγουερ και τη Νεβάδα έστειλαν επιστολή ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο της Activision Blizzard να συνεδριάσει. Οι διαχειριστές αυτοί, όπως αναφέρει το site Axios , θέλουν να συζητήσουν την απάντηση της Activision Blizzard στις αγωγές και τις εκθέσεις, εκτός από τον επενδυτικό κίνδυνο που ενέχουν αυτά τα ζητήματα ενώ δήλωσαν επίσης ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν να ψηφίσουν κατά της επανεκλογής των σημερινών μελών του διοικητικού συμβουλίου.Ο Michael Frerichs του Ιλινόις δήλωσε: "Ανησυχούμε ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος και οι διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν τις ικανότητες, ούτε την πεποίθηση να εισαγάγουν αυτές τις σαρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να μεταμορφώσουν την κουλτούρα τους, να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη με τους εργαζόμενους και τους μετόχους και τους συνεργάτες τους". Οι oικονομικοί διαχειριστές είναι υπεύθυνοι για την επένδυση μεγάλων χρηματικών ποσών για τις πολιτείες, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσες μετοχές της Activision Blizzard κατέχουν οι πολιτείες, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με το πόση επιρροή έχουν στην εταιρεία.Ο Frerichs δήλωσε ότι αυτό θέτει μεγαλύτερο δημόσιο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη πίεση στην Activision Blizzard, ανεξάρτητα από το ποσό των μετοχών που κατέχουν οι πολιτείες. Οι oικονομικοί διαχειριστές ζήτησαν συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό έρχεται μετά την αντίδραση των επικεφαλής των PlayStation, Xbox και Nintendo of America, οι οποίοι απάντησαν σε μια αναφορά ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, απέκρυψε γνώση παραπτωμάτων.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 03:50 #257818 by Stathis Moose Stathopoulos
Grand Theft Auto Trilogy: Συγκριτικά βίντεο με GTA 3, Vice City, San Andreas




Αξίζει η αγορά της συλλογής;

Με την κυκλοφορία του GTA Trilogy να πλησιάζει, ήρθαν στη δημοσιότητα και τα συγκριτικά βίντεο των Grand Theft Auto III, Vice City και San Andreas.

Δείτε τα με την ίδια σειρά παρακάτω.

<youtube>4qkd5Hblaf0</youtube>

<youtube>haYCB9J2J0g</youtube>

<youtube>tjCBdoEVJ-w</youtube>

Το Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One και Switch στις 11 Νοεμβρίου σε ψηφιακή μορφή και σε retail έκδοση στις 6 Δεκεμβρίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 03:51 #257826 by Stathis Moose Stathopoulos
Nέο κόμικ του Overwatch ξεκινά την ιστορία του νέου ονόματος του Cole Cassidy



Ο McCree πήρε το νέο του όνομα, Cole Cassidy, τον Οκτώβριο και σήμερα το αφηγηματικό τόξο ξεκίνησε με ένα νέο ψηφιακό κόμικ, γραμμένο από τον Ray Fawkes και εικονογραφημένο από την Irene Koh, με τίτλο Overwatch: New Blood.
Tο Overwatch: New Blood ξεκινά με τον Cole Cassidy, καβάλα στο διαστημικό του ελικόπτερο στη διαδρομή 66, να αναπολεί τα μακρά, δύσκολα χρόνια που βρίσκονται πίσω του. Ο Cole Cassidy έχει και μια εκκρεμότητα -στην Αίγυπτο όπου εντοπίζει τη βετεράνο του Overwatch Ana, οι δυο τους πίνουν ένα ποτό και συζητούν τα σχέδια για το μέλλον, τα οποία φυσικά τελικά εξελίσσονται σε μια μεγάλη ανταλλαγή πυροβολισμών, ακολουθούμενη από μια μεγάλη απόφαση για τον Cole. Το κόμικ τελειώνει με την εμφάνιση της Pharah, της κόρης της Ana, η οποία φαίνεται κάπως αμφίθυμη για την παρουσία του, ενώ δεν υπάρχει πουθενά συγκεκριμένη αναφορά στο νέο του όνομα (ή στο παλιό του). Το κόμικ είναι μόνο το πρώτο από τα πέντε τεύχη ωστόσο η αφήγηση θα επεκταθεί.

<youtube>DHuOkoAtcA8</youtube>

Το ψηφιακό κόμικ δεν είναι το μόνο νέο πράγμα που συμβαίνει στο Overwatch σήμερα. Το New Blood Challenge του Cole Cassidy είναι επίσης διαθέσιμο, προσφέροντας ένα νέο εικονίδιο παίκτη, σπρέι και ένα επικό Sandstorm Cassidy skin για τη νίκη σε matches στο Quick Play, Competitive ή Arcade. Tρία ακόμη σπρέι μπορείτε να κερδίσετε παρακολουθώντας τους Twitch streamers να παίζουν Overwatch από τώρα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου - Ένα σπρέι για δύο ώρες αθροιστικής παρακολούθησης, δύο ακόμη σπρέι για τέσσερις ώρες και άλλα τρία σπρέι για τέσσερις ώρες συνολικής παρακολούθησης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:02 #257888 by Stathis Moose Stathopoulos
Φήμη: Ο CEO της Activision γνώριζε τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά τα αγνοούσε




Άρθρο που εκθέτει τον Bobby Kotick.

Σύμφωνα με νέα αναφορά της Wall Street Journal , ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision, γνώριζε σχετικά με το ποια άτομα είχαν περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων και τοξικότητας με συναδέλφους, αλλά και πότε έγιναν αυτά, ωστόσο τα αγνόησε.

Η αναφορά λέει μάλιστα ότι ο CEO της Activision γνώριζε πολλά τέτοια περιστατικά και δεν ειδοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όταν έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό με ένα πρώην στέλεχος της εταιρείας, που κατηγόρησε έναν πρώην προϊστάμενο για βιασμό. Συν τις άλλοις, η αναφορά λέει ότι όσοι είχαν παρενοχλήσει σεξουαλικά συναδέλφους ή είχαν τοξικές συμπεριφορές, δεν είχαν λάβει κάποια σύσταση, αντίθετα επαινούνταν, ενώ οι συνάδελφοί τους που γνώριζαν τα περιστατικά, είχαν ειδοποιηθεί να μην μιλήσουν.

Ακόμα και ο ίδιος ο Kotick απείλησε το 2006 μέχρι και να...σκοτώσει μία βοηθό του, σε voicemail που της έστειλε! Το περιστατικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Activision, ανακοινώθηκε ότι "ειπώθηκε για αστείο". Η Jen Oneal, πρώην συνπρόεδρος της Blizzard για ένα τρίμηνο, είχε στείλει παλιά email στο νομικό τμήμα της Activision λέγοντας ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Kotick είχε παραστεί σε πάρτι το 2007, στο οποίο γυναίκες χόρευαν σε stripper poles και οι γυναίκες συνάδελφοί του στην Activision ενθαρρύνονταν στο να πίνουν πειρσσότερο. Πάντως, η Oneal για την παραίτησή τους από την θέση της συνπρόεδρου, δήλωσε ότι "ήταν η καλύτερη για την οικογένειά" της.

Η Activision απάντησε στη Wall Street Journal ότι έχει απογοητευτεί για το άρθρο, το οποίο παρουσιάζει ανακριβή και παραπλανητικά δεδομένα για την Activision Blizzard και τον CEO. "Έχουμε ενεργήσει σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Η Wall Street Journal αγνοεί σημαντικές αλλαγές για να γίνει η πιο ευπρόσδεκτη εταιρεία στη βιομηχανία και ένα inclusive μέρος εργασίας και δεν λαμβάνει υπόψη τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν κάθε μέρα για τις αξίες της εταιρείας μας".

Η Activision ανακοίνωσε ότι έχει εφαρμόσει πολιτική μηδενικής ανοχής σε τέτοια περιστατικά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:03 #257890 by Stathis Moose Stathopoulos
Activision Blizzard: Ο Bobby Kotick είπε στην βοηθό του ότι θα βάλει να την σκοτώσουν




Οι αποκαλύψεις αναφέρουν θανάσιμες απειλές, παρενοχλήσεις και εκφοβισμό.

Μια νέα αναφορά στη Wall Street Journal περιγράφει περαιτέρω περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην Activision-Blizzard, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 2006.

Η αναφορά, την οποία η Activision χαρακτήρισε "ανακριβή" στη δική της δήλωση σήμερα, περιγράφει λεπτομερώς τη σύντομη καριέρα της Jen Oneal ως συνεπικεφαλής της Blizzard, και γιατί έφυγε, και περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του ίδιου του CEO Bobby Kotick και πώς η ηγεσία της εταιρείας ανταποκρίθηκε σε τέτοια ζητήματα. Η Jen Oneal προήχθη σε συνεπικεφαλής της Blizzard τον Αύγουστο του 2021, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα που ηγείται μιας από τις επιχειρηματικές μονάδες της Activision. Αυτό θεωρήθηκε ευρέως ως ένα θετικό βήμα για τη Blizzard εν μέσω αυτών των ζοφερών ισχυρισμών ενάντια της. Λίγους μήνες αργότερα η Oneal εμφανίστηκε ως κάποιος που έχει βιώσει αυτή την παρενόχληση και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φύγει: Αυτό είναι απλά συγκλονιστικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Oneal έστειλε email σε έναν δικηγόρο της Activision για να ανακοινώσει την πρόθεσή της να παραιτηθεί. Η Οneal δήλωσε: «ήταν σαφές ότι η εταιρεία δεν θα έδινε ποτέ προτεραιότητα στις γυναίκες με τον σωστό τρόπο», υποστηρίζοντας ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά νωρίτερα στην καριέρα της στην Activision και ότι πληρωνόταν λιγότερο από τον άνδρα συνεπικεφαλή της, Mike Ybarra. Η Oneal έγραψε: "Έχω υποστεί έντονες διακρίσεις και περιθωριοποίηση". Ανακοινώθηκε στις 2 Νοεμβρίου ότι η Oneal αποχωρεί από τη Blizzard στο τέλος της χρονιάς. Οι κύριοι ισχυρισμοί για τον Kotick είναι ότι, το 2006, άφησε ένα απειλητικό φωνητικό μήνυμα στο τηλέφωνο μιας βοηθού στο οποίο απειλούσε να τη σκοτώσει. Η βοηθός παραπονέθηκε και ο Kotick έλυσε το θέμα εξωδικαστικά. Η εκπρόσωπος της Activision, Helaine Klasky, είπε στη Wall Street Journal: "Ο κ. Kotick ζήτησε γρήγορα συγγνώμη πριν από 16 χρόνια για το προφανώς υπερβολικό και ακατάλληλο φωνητικό μήνυμα και λυπάται βαθύτατα για την υπερβολή και τον τόνο που χρησιμοποίησε στο μήνυμά του".

Ένας άλλος ισχυρισμός είναι ότι ο Kotick παρενέβη προσωπικά στην υπόθεση του Dan Bunting, τότε συνεπικεφαλής του στούντιο Treyarch της Activision και βασικό μέρος της σειράς Call of Duty. Ο Bunting κατηγορήθηκε από μια γυναίκα υπάλληλο ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 2017 μετά από μια νύχτα που ήπιε. Η Activision ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα το 2019 όταν αναφέρθηκε αυτό και συνέστησε την απόλυση του Bunting, αλλά ο Kotick παρενέβη για να τον κρατήσει. Αντ' αυτού, ο Bunting έλαβε συμβουλές και του επετράπη να παραμείνει στην Activision. Ωστόσο, αφού η Wall Street Journal άρχισε να ρωτά για αυτό το περιστατικό, ο Bunting είχε ήδη αποχωρήσει από την Activision.


If you thought Bobby Kotick's 2020 income of $155 million was big, you should see what he'd make if Activision replaced him. (see highlight) pic.twitter.com/CWixrPr8TA

— Stephen Totilo (@stephentotilo) June 23, 2021

Η αναφορά συνεχίζει λεπτομερώς με τις καταγγελίες για βιασμό που έγιναν εναντίον του Javier Panameno, ενός επόπτη των Sledgehammer Games. Ο δικηγόρος του κατήγορου ισχυρίστηκε ότι o Panameno είχε επίσης παρενοχλήσει σεξουαλικά μια δεύτερη γυναίκα στο στούντιο. Ο υπάλληλος που τον κατηγόρησε για τις επιθέσεις ανέφερε το περιστατικό του 2017 στην αστυνομία και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι επιθέσεις αναφέρθηκαν στην Activision το 2018 και ο Panemeno απολύθηκε δύο μήνες αργότερα. Ο δικηγόρος της κατηγορούσας πρόσθεσε ότι, ενώ η πελάτισσά της δεν είχε αναφέρει τα περιστατικά στην Activision πριν φύγει τον Νοέμβριο του 2017, τα είχε αναφέρει στο τμήμα HR της Sledgehammer ενώ βρισκόταν στην εταιρεία. Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι ο πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της Blizzard, Ben Kilgore, ήταν στόχος πολλαπλών ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση εδώ και αρκετά χρόνια και είπε ψέματα σε μια εσωτερική έρευνα για μία σχέση που διατηρούσε με μία υπάλληλο χαμηλότερου επιπέδου. Ο Kilgore απολύθηκε το 2018 με την έγκριση του Kotick.

Ο Kotick κλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίστηκε την ανάρμοστη συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίο την αποκάλυψε (τι ήξερε και πότε ο Kotick, και τι είπε σε άλλους, όπως το διοικητικό συμβούλιο, είναι πολύ σημαντικό). Σύμφωνα με την Wall Street Journal: "Το διοικητικό συμβούλιο τυφλώθηκε από τους ισχυρισμούς της αγωγής στην Καλιφόρνια, όπως για παράδειγμα ότι μια υπάλληλος της Activision φαινομενικά αυτοκτόνησε αφού μια ακατάλληλη φωτογραφία της κυκλοφόρησε σε ένα πάρτι της εταιρείας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το διοικητικό συμβούλιο".

Το διοικητικό συμβούλιο της Activision ανέφερε σε μια δήλωση ότι είχε "ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή σχετικά με την κατάσταση των θεμάτων νομοθεσίας". Εκείνη την εποχή κυκλοφόρησε ένα email στο προσωπικό της Activision-Blizzard από τη Frances Townsend, μια από τις γυναίκες στελέχη της εταιρείας. Η Townsend έλαβε σκληρή κριτική για αυτό το email και ο Kotick ανακάλεσε τη δήλωση, χαρακτηρίζοντας την "χωρίς συναίσθηση της κατάστασης". Ο Bobby Kotick συνέταξε αυτή τη δήλωση και ζήτησε από την Townsend να τη στείλει σε email στους υπαλλήλους. Η Townsend χρειάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από μια ομάδα γυναικών της εταιρείας της οποίας ηγούνταν και της ζητήθηκε να παραιτηθεί, το οποίο και έπραξε. Η Helaine Klasky, εκπρόσωπος της Activision, δήλωσε: "Η Townsend δεν πρέπει να κατηγορηθεί για αυτό το λάθος".

Αυτές οι νέες αποκαλύψεις πρέπει να εξεταστούν στο ευρύτερο πλαίσιο των καταγγελιών κατά της Activision-Blizzard και διάφορων εν εξελίξει νομικών ενεργειών. Η εταιρεία βρίσκεται στο δικαστήριο ενάντια στο Department of Fair Employment and Housing (DFEH) της Καλιφόρνια, αντιμετωπίζοντας ισχυρισμούς ότι αγνόησε τακτικά τις καταγγελίες από γυναίκες υπαλλήλους για παρενόχληση, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις. Η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι από τότε που ξεκίνησε αυτή η αγωγή τον Ιούλιο, η Activision έχει λάβει περισσότερες από 500 καταγγελίες από νυν και πρώην υπαλλήλους που ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν "παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, εκφοβισμό, ανισότητες αμοιβών και άλλα".

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου της Wall Street Journal, η Activision-Blizzard δημοσίευσε μια δήλωση που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα μεταξύ των εργαζομένων . Σε αυτήν ο Kotick γράφει: "Υπάρχει ένα άρθρο σήμερα που παρουσιάζει μια ανακριβή και παραπλανητική άποψη για την εταιρεία μας, για εμένα προσωπικά και για την ηγεσία μου. Θέλω να πω δύο σημαντικά πράγματα σχετικά με αυτό: Πρώτον, είμαστε απίστευτα τυχεροί που έχουμε τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον κλάδο μας και όλους τόσο αφοσιωμένους στη συνεχή βελτίωση. Και συμμερίζομαι αυτή τη δέσμευση. Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όποιος αμφιβάλλει για την πεποίθησή μου ότι [η εταιρεία] θα γίνει ο πιο φιλόξενος, χωρίς αποκλεισμούς χώρος εργασίας δεν εκτιμά πραγματικά πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα. Η Activision-Blizzard προχωρά με μια νέα πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά - και το μηδέν σημαίνει μηδέν. Οποιαδήποτε κατακριτέα συμπεριφορά είναι απλά απαράδεκτη. Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας βρίσκεται σε ένα δυσάρεστο προσκήνιο που φωτίζει ευκαιρίες για να αλλάξουμε. Και πρέπει όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, να αγκαλιάσουμε αυτήν την ανάγκη για αλλαγή, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο καλύτερο μέρος για να δουλέψουμε."

Η ξεχωριστή απάντηση της Activision-Blizzard στην όλη ιστορία επανέλαβε τα λόγια του Kotick: "Είμαστε απογοητευμένοι από την αναφορά της Wall Street Journal, η οποία παρουσιάζει μια παραπλανητική άποψη της Activision Blizzard και του Διευθύνοντος Συμβούλου μας. Περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που τέθηκαν υπόψη του αντιμετωπίστηκαν". Το στούντιο παραμένει κλειδωμένο σε πολλαπλές δικαστικές διαμάχες για καταγγελίες παρενόχλησης που χρονολογούνται πριν από χρόνια. Ο Kotick ήταν πάντα μέρος αυτής της ιστορίας, καθώς αφορούσε ένα θεσμικό πρόβλημα στην εταιρεία την οποία πρακτικά ο ίδιος μετέτρεψε σε κολοσσό, αλλά μέχρι αυτό το σημείο βρισκόταν στην τυπική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, δηλαδή έκανε δηλώσεις και υποσχόταν αλλαγές. Αυτή η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμπεριφορά και τη τρόπο λήψης των αποφάσεών του, υπό το πλαίσιο των σοβαρών ισχυρισμών παρενόχλησης και κατά πόσον δόθηκε ποτέ προνομιακή μεταχείριση σε ανώτερους υπαλλήλους.

Η Activision Blizzard συνεχίζει να αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς σε πολλαπλά μέτωπα, αλλά το δικό της διοικητικό συμβούλιο θέτει τώρα το προφανές ερώτημα: Η Kotick έκανε την Activision αυτό που είναι, αλλά είναι άραγε ο άνθρωπος που μπορεί να γυρίσει σελίδα σε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας της εταιρείας;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:05 #257899 by Stathis Moose Stathopoulos
Μέτοχοι της Activision Blizzard ζητούν την παραίτηση του CEO Bobby Kotick, πτώση μετοχής κατά 10%




Μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι ο CEO της Activision Blizzard Bobby Kotick είχε απειλήσει γραμματέα του ότι θα την σκοτώσει και ότι γνώριζε περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών αλλά δεν έκανε τίποτα.

Σήμερα, μέτοχοι της εταιρείας ζήτησαν την παραίτηση του Kotick , σύμφωνα με την Washington Post. Έχουν 4,6 εκατομμύρια μετοχές που αντιστοιχούν στο 0,6% της εταιρείας. Η ομάδα τους έστειλε μήνυμα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας λέγοντας: "Σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, ο Kotick γνώριζε πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων φύλου, αλλά απέτυχε στο να απολύσει τους εργαζόμενους που ήταν υπεύθυνοι ή να αναγνωρίσει και να κατευθύνει την συστηματική φύση της εχθρικής κουλτούρας στο περιβάλλον εργασίας".

Η ομάδα διοικείται από την SOC (Strategic Organizing Center) Investment Group. Ο εκπρόσωπός της, Dieter Waizenegger, δήλωσε ότι "Η Activision Blizzard χρειάζεται έναν νέο CEO, διευθυντή του ΔΣ (Brian Kelly) και ανεξάρτητο διευθυντή (Robert Morgado), με εξειδίκευση, ικανότητες και πεποίθηση να αλλάξει πραγματικά την κουλτούρα της εταιρείας". Αν η ομάδα των τριών δεν παραιτηθεί, τότε η ομάδα μετόχων απείλησε ότι δεν θα ξαναψηφίσει υπέρ της επανεκλογής των τωρινών μελών του ΔΣ στο μέλλον. Η ομάδα ζητάει επίσης η Activision Blizzard να αξιολογηθεί από ειδικό σε εταιρική διακυβέρνηση.

Η μετοχή της Activision Blizzard έπεσε μέσα σε δύο ημέρες από τα 72 δολάρια σε μόλις 64,5. Σημείωσε πτώση που ξεπέρασε το 10%.

Διαβάστε για την πορεία διαμαρτυρίας των εργαζόμενων της Activision Blizzard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:05 #257901 by Stathis Moose Stathopoulos
150 εργαζόμενοι



Σύμφωνα με το Eurogamer, οι εργαζόμενοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν 150, αριθμός αρκετά μικρός σε σχέση με τους χιλιάδες που έχει η εταιρεία. Εν τω μεταξύ, όλα τα χθεσινά περιστατικά ήταν αρκετά για μία πτώση της μετοχής κατά 10%.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:06 #257903 by Stathis Moose Stathopoulos
Δεν λάμβανε τον ίδιο μισθό με τον Mike Ybarra



Η Jen Oneal παραιτήθηκε, κυρίως διότι δεν λάμβανε τον ίδιο μισθό με τον Mike Ybarra, επίσης συνπρόεδρο της Blizzard. Οι δυο τους είχαν ζητήσει ισοτιμία σε θέμα μισθού. Η Oneal είχε ζητήσει κατ' επανάληψη να λαμβάνει τον ίδιο μισθό με τον Ybarra, ωστόσο για όλες τις προτάσεις της είχε εισπράξει αρνητική απάντηση. Οι συνπρόεδροι συνέχισαν αμφότεροι να πληρώνονται με τον μισθό που είχαν πριν.
Όταν τελικά παραιτήθηκε, τότε η Activision Blizzard την ενημέρωσε ότι ετοίμαζε ήδη μια νέα πρόταση που θα περιελάμβανε ίδιες απολαβές με αυτές του Mike Ybarra. Η ίδια όμως παραιτήθηκε. Ο Mike Ibarra έτρεχε τα Battle.net και Online προϊόντα και η Jen Oneal την Vicarious Visions. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:06 #257904 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Sony θέλει η Activision να "πάρει μέτρα για το θέμα με τον Bobby Kotick" και εκφράζει την ανησυχία της




Δύσκολα τα πράγματα για τον CEO.

Η Activision είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αφού πέρα από τους μετόχους που ζήτησαν την παραίτηση του CEO Bobby Kotick, επειδή κάλυπτε συναδέλφους του, αλλά και τους 50 εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν, πλέον θέση παίρνει και η Sony.

Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής εταιρείας Jim Ryan, φέρεται να έστειλε email στους εργαζόμενους της εταιρείας του, λέγοντας πόσο απογοητευμένος και έκπληκτος είναι από την στάση της Activision Blizzard μετά την διαρροή για τον Bobby Kotick και θέλει να μάθει "πως η εταιρεία θα χειριστεί το θέμα".

Αντιλαμβάνεστε ότι αν ο Bobby Kotick συνεχίσει να είναι CEO τότε αυτό ίσως προκαλέσει προβλήματα στη σχέση της εταιρείας με συνεργάτες. Για αρχή, η μετοχή της έχει πέσει πάνω από 10%.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:07 #257912 by Stathis Moose Stathopoulos
Η πολιτική μηδενικής ανοχής της Activision Blizzard για την παρενόχληση δεν θα ισχύσει για τον Kotick




H δήλωση έγινε μετά από ερώτηση του προσωπικού.

Η Activision Blizzard δεν πρόκειται να τιμωρήσει τον Bobby Kotick για παρενόχληση.

Ο Bobby Kotick υπερασπίστηκε και πάλι από την ηγεσία της Activision Blizzard χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης της εταιρείας, όπου οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η νέα πολιτική μηδενικής ανοχής δεν θα εφαρμοστεί στους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν αυτή την εβδομάδα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της. Η συγκέντρωση όλων των εργαζομένων είχε διαφημιστεί ως χώρος για να θέσουν οι εργαζόμενοι ερωτήματα στη διοίκηση της εταιρείας, μετά την καταστροφική έκθεση αυτής της εβδομάδας, η οποία περιέγραφε λεπτομερώς πολυάριθμες φερόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στην Activision Blizzard και η οποία διερευνούσε την εμπλοκή του Kotick στην αντιμετώπιση διαφόρων περιπτώσεων.

Tο προσωπικό άκουσε ελάχιστα νέα, ανέφερε το site GameDeveloper , επικαλούμενο πηγές που συμμετείχαν στην κλήση, οι οποίες ανέφεραν ότι σε προεπιλεγμένες ερωτήσεις δόθηκαν απαντήσεις που επαναλάμβαναν τις προκαθορισμένες άμυνες της εταιρείας. To προσωπικό πήρε αρνητική απάντηση όταν ρωτήθηκε αν η πολιτική μηδενικής ανοχής της Activision Blizzard στην παρενόχληση -κάτι που ο Kotick ανακοίνωσε σε ανάρτηση του μόλις τον περασμένο μήνα- θα εφαρμοζόταν στον ίδιο. Τα στελέχη της Activision Blizzard δήλωσαν ότι δεν έχουν "αποδείξεις" για την υποτιθέμενη παρενόχληση των υπαλλήλων από τον ίδιο τον Kotick (όπως τη φορά που φέρεται να απείλησε να σκοτώσει ένα μέλος του προσωπικού), καθώς αυτές συνέβησαν πριν από μια δεκαετία.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν επίσης ότι το επερχόμενο διάλειμμα της εταιρείας για την Ημέρα των Ευχαριστιών είχε παραταθεί, κάτι που το προσωπικό υποψιάστηκε ότι ήταν μια προσπάθεια να αμβλυνθεί περαιτέρω κριτική. Η πίεση προς τον Kotick παραμένει - και όπως μάθαμε χθες το βράδυ, δεν προέρχεται μόνο από τους ανθρώπους της Activision Blizzard. Ο Jim Ryan, του PlayStation, φέρεται να εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" για τους ισχυρισμούς της Activision Blizzard αυτή την εβδομάδα. Ο Ryan δήλωσε: "Δεν πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις απάντησής τους αντιμετωπίζουν σωστά την κατάσταση". Μια ομάδα μετόχων της Activision Blizzard έχει ζητήσει την απομάκρυνση του Kotick - ένα συναίσθημα που εκφράστηκε από ορισμένα από τα 150 μέλη του προσωπικού που οργάνωσαν αποχή στις αρχές της εβδομάδας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.