Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;

More
03 Jul 2011 21:25 #95298 by ntinosaurus
ntinosaurus created the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Πολλές φορές έχει γίνει λογος για τη συμβολή των videogames στη βίαιη συμπεριφορά ατόμων (κυρίως εφήβων). Αν και δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά κάτι τετοιο, είναι πολυάριθμα τα παραδείγματα όπου άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται φανατικά με κάποια games, έχουν διαπράξει εγκλήματα.Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το φονικό του αμερικανικού γυμνασίου Columbine στις 20 Απριλίου του 1999, όπου δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους, έναν καθηγητή τους και τραυμάτισαν άλλους 23 προτού αυτοκτονήσουν. Ο ένας εκ των δύο διαπιστώθηκε ότι έπαιζε φανατικά το Doom, είχε πριονίσει το όπλο του και το αποκαλούσε Arlene (όπλο στο Doom).

To κουλό ;; Κάποιος...πανέξυπνος προγραμματιστής σκέφτηκε πως ήταν φοβεαρή ιδέα να αναβιωθεί αυτή η φρίκη κι έτσι έφτιαξε το περιβόητο rpg Super Columbine Massacre !Παρόμοιo περιστατικό συνέβη και στο πολυτεχνείο Virginia Tech στις 16 Απριλίου του 2007, κατα το οποίο δολοφονήθηκαν 32 φοιτητές. Ο δράστης δημοσιεύτηκε ότι έπαιζε φανατικά Counter Strike, κάτι το οποίο η εφημερίδα που το δημοσίευσε έσπευσε να το διαψεύσει. Εδώ φωτογραφία του δράστη :Οι περισσότεροι, κυρίως όμως οι γονείς, κατηγορούν τα παιχνίδια γι'αυτό. Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό ;;


Η άποψη μου είναι ότι ναι μεν η πλειοψηφία των παιχνιδιών είναι βίαια, αλλά το πρόβλημα ξεκινά από την αδυναμία των γονέων να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και να χειριστούν την κατάσταση. Καταρχάς υπάρχει το σύστημα αξιολόγησης PEGI, το οποίο έχει δημιουργηθεί γι'αυτόν το λόγο. Μπορεί να μην απαγορεύει την αγορά παιχνιδιών από μια ηλικία και κάτω, αλλά αποτελεί βοήθεια για τους γονείς όσον αφορά την προμήθεια παιχνιδιών κατάλληλων για τα βλαστάρια τους.

Ωστόσο, πάλι με κάποιο τρόπο τα παιδιά βρίσκουν τρόπο να παίξουν βίαια παιχνίδια όπως π.χ. σε ένα internet cafe. Με το να περιορίζοναται οι εξόδοι τους ως τιμωρία πάλι δεν αποτελεί λύση, αλλά αντιθέτως δίνει στο παιχνίδι την ελκυστικότητα ενός "απαγορευμένου καρπού".

Οπότε; Ποιά είναι η λύση ; Κατά τη γνώμη μου, η απομάκρυνση του νεαρού από τέτοια παιχνίδια δεν είναι η λύση. Ο διαχωρισμός εικονικής και πραγματικής βίας είναι. Γι'αυτό απαιτείται σωστή προσέγγιση και συζήτηση με την οικογένεια. Το στείρο σνομπάρισμα των παιχνιδιών απ'αυτούς δεν είναι σωστό.

Κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή (αν και δικαιολογείται εν μέρει λόγω του χαμού των παιδιών τους), είναι η συμπεριφορά των οικογενειών των μαθητών-δραστών του Columbine, οι οποίοι μήνυσαν όποια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών βρήκαν μπροστά τους !! Σκέφτηκαν όμως μήπως άφησαν την τηλεόραση για γονιό αντί για τους εαυτούς τους ; Δεν παρατήρησαν ούτε στο ελάχιστο παράξενη συμπεριφορά από αυτά ; Και ακόμη, πως είναι δυνατόν να τα άφηναν να "παίζουν" με αληθινά όπλα, δεδομένου ότι ως οικογένεια, είχαν νόμιμη κατοχή όπλων;

Όσοι ειδικοί κατηγορούν εξ ολοκλήρου τα βιντεοπαιχνίδια, συνήθως είναι άτομα που δεν έχουν καν μπει στον κόπο να δοκιμάσουν ένα ! Δεν μιλάμε για ναρκωτικά, οπότε δεν βρίσκω λόγο να μην τσεκάρουν κάποιο..


Τέλωσπάντων, η γνώμη μου είναι ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν σχετίζονται με τη βία. Ποιά είναι η δική σας γνώμη ; Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να διορθώσετε ; Υπάρχει σχέση μεταξύ βιντεοπαιχνιδιών και βίας και αν ναι, σε τι βαθμό ;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jul 2011 22:04 #95299 by phoenix
phoenix replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Άνοιξες ένα μεγάλο θέμα τώρα. Τα video games είναι εντελώς παρεξηγημένα σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν φυσικά περιπτώσεις παιδιών που διέπραξαν εγκλήματα, τα οποία έπαιζαν βίαια video games, αλλά δεν υπάρχει στατιστικά σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στο gaming και την εγκληματικότητα. Από τα παιδιά που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα, φυσικά και κάποια θα έπαιζαν video games, κάποια άλλα μπάσκετ, κάποια θα έβλεπαν τηλεόραση. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κάτι τέτοιο, ότι αυτές οι δραστηριότητες τους ώθησαν ή τους βοήθησαν σε αυτές τις πράξεις.

Τώρα, σχετικά με τα video games αυτά καθ' αυτά: Οι πλέον πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι όχι μόνο η ενασχόληση με βίαια παιχνίδια δεν αυξάνει την εγκληματικότητα, αλλά μάλιστα την μειώνει! Πώς συμβαίνει αυτό;

Ο μέσος άνθρωπος φορτίζεται συναισθηματικά από διάφορους παράγοντες στη ζωή του. Σε αντίθεση με την παρακολούθηση κάποιας βίαιας περιπέτειας στην τηλεόραση, κατά την διάρκεια της οποίας ο θεατής είναι παθητικός δέκτης και καταλήγει να φορτίζεται ακόμη περισσότερο, η δυνατότητα διάδρασης και ενεργούς συμμετοχής που προσφέρουν τα βίαια video games, βοηθούν στην συναισθηματική αποφόρτιση του χρήστη, μειώνοντας την πιθανότητα να καταφύγει σε βίαιες δράσεις στον πραγματικό κόσμο.

Πράγματι, αν το σκεφτούμε καλύτερα, είναι πολύ πιθανότερο ένα καλό παιχνίδι να μας αποφορτίσει, παρά να μας βάλει στην διαδικασία να αναπαράγουμε αυτά που κάνουμε στον υπολογιστή μας, στην πραγματικότητα.

Είναι θλιβερό όταν βλέπω συνάδελφους ψυχολόγους ή κοινωνιολόγους να κατηγορούν τα video games και μάλιστα χωρίς να έχουν κανένα στατιστικό στοιχείο στην κατοχή τους που να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις τους. Όπως είπες συμφωνώ ότι πρόκειται μάλλον για ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμάσει να παίξουν κάποιο από αυτά τα παιχνίδια, και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στις κρίσεις τους, και σίγουρα πιο διαβασμένοι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Manos
 • Manos's Avatar
 • Online
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
04 Jul 2011 21:17 #95317 by Manos
Manos replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Το παρακάτω άρθρο πιστεύω ότι λέει πολλά:


Τα video games περιορίζουν την εγκληματικότητα
Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι έρευνες στην Αμερική.

Οι νέοι της Αμερικής, εκεί όπου η εγκληματικότητα έχει υψηλά ποσοστά, προτιμούν να μένουν σπίτι και να παίζουν τα αγαπημένα τους games, απ' το να βγαίνουν έξω και να τρομοκρατούν την γειτονιά τους. Τουλάχιστον αυτό απεφάνθη έρευνα του BBC.

To FBI έχει καταγράψει τα τελευταία δύο χρόνια λιγότερες ληστείες και δολοφονίες, παρότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης κανονικά τα νούμερα θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί. Μάλιστα, στην σχετική λίστα με τους 10 λόγους μείωσης της εγκληματικότητας, στο Νο. 9 βρίσκονται τα video games.

Ερευνητές στο Τέξας σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών, δήλωσαν ότι το φαινόμενο της μείωσης βίας υπεραντισταθμίζει τις οποιεσδήποτε άμεσες επιπτώσεις μπορεί να έχει ένα video game στο να ενθαρρύνει την δημιουργία βίαιης συμπεριφοράς.

Όσο για τους υπόλοιπους λόγους της λίστας, σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η συμπάθεια των αφροαμερικανών προς τον Ομπάμα, η λιγότερη κατανάλωση κοκαϊνης εν μέσω κρίσης και η βελτιωμένη αστυνόμευση.


ΥΓ. Άμα τα games είχαν σχέση με τη μία τότε θα έπρεπε τουλάχιστον 1 στους 10 gamers να τραυματίζει ή να σκοτώνει. Εγώ ξέρω ότι με π.χ. 1.000.000 gamers (casual ή hardcore) στην Ελλάδα παίζει να έχουμε το πολύ 1.000 εγκληματίες. Δηλαδή 1/1.000. Ε αυτό το ποσοστό υπήρχε και πριν από κάτι αιώνες, άρα εμένα με αφήνει αδιάφορο. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο καθαρά, με την οικονομική του κατάσταση και με το πως μεγάλωσε."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Mar 2015 13:26 #158230 by Omnibot
Omnibot replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Συμφωνώ με τον Μάνο. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο καθαρά, με την οικονομική του κατάσταση και με το πως μεγάλωσε. Το να είσαι gamer δεν σημαίνει ότι είσαι εγκληματίας. Μου φαίνεται πως πρέπει να συζητήσω με το Skynet για να κάνει πλύση εγκεφάλου στο κόσμο για να το αποδεχτεί αυτό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jul 2015 14:40 #164721 by Skorpion4
Skorpion4 replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Με τον ανθρωπο εχει να κανει πιστευω καθαρα.Εγω μεγαλωσα με βιαια παιχνιδια ενα εκ των οποιων το αγαπημενο μου το Mortal Kombat. Πιστεψτε με δεν εχω κανει κατι βιαιο , δεν εχω πλακωσει κανεναν ουτε κανενα fatallity :lol: :lol: :lol: . Περαν της πλακας δεν εχω επιρεαστει καθολου πιστευω.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jul 2015 19:30 #164775 by tonyler
tonyler replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Μια μερα πλακωσα στο ξυλο τον αδερφο μου παιζοντας batman v joker.
Βεβαια ,δε σχετιζονται αφου εμεις ειμασταν χαζα και θελαμε να πλακωθουμε για πλακα.

Γενικα,θεωρω πως αφου δεν επιρεαζει η τηλεοραση να πλακωσουμε καποιον,ετσι δεν κανουν τπτ και τα ηλεκτρονικα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jul 2015 00:15 #164818 by TheRedWood
TheRedWood replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Η μόνη σχέση που έχουν τα videogames με τη βία είναι στο ότι σε εξοικειώνουν, κατά την γνώμη μου, με τη βία. Σκεφτείται πως θα αντιδρούσατε στην αντίκριση ενός βίαιου περιστατικού, ή έστω στην άκουσμα της είδησης ενός τέτοιου περιστατικου΄, αν δεν παίζατε videogames? Από την άλλη όμως το ίδιο κάνουν και οι ταινίες, ο πόλεμος κ.τ.λ. . Έτσι καταλήγουμε στο ότι το gaming δεν προκαλέι τη βία, αλλά την ''προβάλει'', με την καλή έννοια πάντα. Το gaming είναι απλώς ένας ακόμη αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο αποδίδονται οι ευθύνες για τα περιστατικά βίας, και τον εθισμό.

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Manos
 • Manos's Avatar
 • Online
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
05 Aug 2019 13:13 - 05 Aug 2019 13:14 #226066 by Manos
Manos replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε βία και video gamesΜία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δείχνει πως τα video games δεν είναι ικανά να προκαλέσουν βία.

Κατά καιρούς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και υψηλά στελέχη κυβερνήσεων που έχουν κατηγορήσει τα video games για τις βίαιες συμπεριφορές που παρουσιάζουν οι νέοι του σήμερα. Η Independent δημοσίευσε πρόσφατα μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Oxford, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως οι νέοι μπορούν να επηρεαστούν από τα βίαια video games, παρουσιάζοντας παραδείγματα παιδιών που πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα παίζοντας μόνο επιθετικά games ακατάλληλου περιεχομένου.

Ο καθηγητής Andre Przybylski που ηγήθηκε της έρευνας και εργάζεται ως director στο Oxford Internet Institute δήλωσε τα εξής: “Η ιδέα πως τα video games οδηγούν σε βία στον πραγματικό κόσμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ωστόσο δεν έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια. Παρά το ενδιαφέρον που περιέχει το θέμα για τους γονείς, η έρευνά μας δείχνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας”. Βέβαια ξεκαθάρισε πως όταν τα games διαθέτουν προσβλητικό περιεχόμενο και βρισιές είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθούν από όσους παίζουν και στην πραγματική τους ζωής, όχι σε σημείο όμως που να παρουσιάζουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο Donald Trump και 2 ακόμη πολιτικοί κατηγορούν τα games για τους μαζικούς πυροβολισμούς στην Αμερική

Ο Donald Trump υποστήριξε πως η βία στις ταινίες και τα video games επηρεάζει πάρα πολύ τα μυαλά των νέων και τις σκέψεις τους.

Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στην Florida με τη ένοπλη επίθεση σε σχολείο της περιοχής, ο πλανητάρχης Donald Trump φιλοξένησε στον Λευκό Οίκο ένα meeting για να συζητηθεί το θέμα. Ανάμεσα στα λεγόμενά του αναφέρθηκε πως τα video games και οι ταινίες είναι υπεύθυνα για την βιαιότητα που παρουσιάζουν οι χαρακτήρες των νέων. Επίσης υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα καθορισμού των ηλικιών που επιτρέπεται να παρακολουθεί περιεχόμενο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μάλλον μη γνωρίζοντας ότι αυτό το σύστημα υφίσταται ήδη.Ο ίδιος ανέφερε: “Πρέπει να κάνουμε κάτι για το τι βλέπουν και το πώς το βλέπουν. Και φυσικά τα video games. Ακούω όλο και περισσότερους ανθρώπους να λένε ότι το επίπεδο βίας στα video games επηρεάζει τις σκέψεις των νέων”. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Αμερικής στοχοποιεί τα video games. Συγκεκριμένα το 2012 είχε κάνει ένα post στo Twitter που έλεγε: “Η βία στα video games και ο δοξασμός πρέπει να σταματήσει. Δημιουργεί τέρατα”.

Στη συνέχεια έστρεψε τον λόγο του στις ταινίες: “Και μετά πας στο επόμενο βήμα που είναι οι ταινίες. Βλέπεις αυτές οι ταινίες είναι τόσο βίαιες και ακόμα και ένα παιδί μπορεί να δει μια ταινία αν δεν περιέχει σεξ μέσα. Αλλά το να σκοτώνεις περιέχεται και ίσως πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα βαθμολόγησης για αυτό. Μπαίνουμε σε ένα πολύ περίπλοκο αλλά σημαντικό θέμα, αλλά είναι γεγονός πως κυκλοφορούν τόσες ταινίες που είναι τόσο βίαιες με τις δολοφονίες και όλα τα άλλα ώστε να έχουμε κάτι άλλο να συζητάμε. Και πολλοί άνθρωποι λένε ότι υπάρχουν αυτές οι ταινίες που μπορείς να πας και να δεις με ένα παιδί, ενώ είναι τόσο βίαιες και αηδιαστικές, επομένως έχουμε κάτι για να συζητήσουμε”.

Τα συστήματα βαθμολόγησης και καθορισμού των ηλικιών MPAA και ESRB είναι υπαρκτά για ταινίες και video games αντίστοιχα, επομένως είναι αβέβαιο το αν ο Donald Trump δεν τα γνωρίζει ή αν εννοεί την αντικατάστασή τους.

Μαζικοί πυροβολισμοί με 29 νεκρούς και 53 τραυματίες
Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην Αμερική, που έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί σε εξάρσεις βίας, είναι πλέον ένα συχνό φαινόμενο. Ο Donald Trump έχει ρίξει το φταίξιμο στα video games και αυτό υποστηρίζει κι ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Kevin McCarthy.

Πρόσφατα υπήρξαν 29 νεκροί σε μαζικούς πυροβολισμούς στο El Paso του Texas Και στο Dayton του Ohio. Στο El Paso σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 26 από τα πυρά δράστη 21 ετών. 13 ώρες μετά, ένας δεύτερος δράστης, ο 24χρονος Connor Betts, σκότωσε 9 άτομα και τραυμάτισε 27.Με αφορμή αυτά τα περιστατικά ο McCarthy δήλωσε ότι "οι άνθρωποι χάνουν την ανθρώπινη φύση τους όταν παίζουν games. Πάντα ένιωθα ότι τα games αποτελούν πρόβλημα για τις μελλοντικές γενιές. Το βλέπουμε από τις έρευνες". Φυσικά ο McCarthy δεν παρέθεσε καμία συγκεκριμένη έρευνα, μιας και όπως γνωρίζουμε οι έρευνες δείχνουν το αντίθετο.

Ο κυβερνήτης του Texas, Dan Patrick, πρόσθεσε τα εξής: "Πόσο θα αφήνουμε σε πολιτικό επίπεδο την βιομηχανία των games χωρίς να κάνουμε κάτι; Πρόσφατα σε μανιφέστο, που πιστεύουμε ότι προέρχεται από έναν δράστη, ο δράστης δήλωσε ότι ζούσε την φαντασίωση που είχε ως στρατιώτης στο Call of Duty. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι τα games επιδρούν στη συμπεριφορά και άλλες που δείχνουν το αντίθετο. Αλλά ως 60χρονος πατέρας και παππούς βλέπω τι άλλαξε στη χώρα μου. Πάντοτε είχαμε όπλα και κακία αλλά αυτό που άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η βιομηχανία των games μαθαίνει στους νέους να σκοτώνουν".
"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last Edit: 05 Aug 2019 13:14 by Manos.
The following user(s) said Thank You: The Creed

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Aug 2019 16:41 #226107 by Geonick
Geonick replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Πάνω από 250 μαζικοί πυροβολισμοί στην Αμερική για το 2019, περισσότεροι από όλες τις χώρες μαζίΔείτε εδώ τα χαλια των Αμερικανων. Σκοτωνονται καθημερινα και κατηγορουν τα games οταν ολες οι αλλες χωρες του κοσμου ειναι οκ.

Μετά τους δύο μαζικούς πυροβολισμούς στην Αμερική που είχαν ως αποτέλεσμα 29 νεκρούς και 53 τραυματίες, ο Donald Trump και δύο Αμερικανοί πολιτικοί θεώρησαν τα games υπεύθυνα για την βία. Ωστόσο, ο Keith Edwards, μέλος του συμβουλίου της Νέας Υόρκης, κατηγορεί ξεκάθαρα την Αμερική.

Την στιγμή που τα games παίζονται σε όλο τον κόσμο, η Αμερική είναι η μόνη χώρα όπου επιτρέπεται ελεύθερα η οπλοχρησία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μαζικοί πυροβολισμοί. Ο Edwards παρέθεσε μια λίστα στατιστικών με μαζικούς πυροβολισμούς ανά χώρα για το 2019. Όλες οι χώρες έχουν 0 πυροβολισμούς με εξαίρεση 6 χώρες.

Η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Ολλανδία και ο Καναδάς έχουν από έναν μαζικό πυροβολισμό. Το Μεξικό έχει τρεις. Ωστόσο, η Αμερική φιγουράρει στην πρώτη θέση με 249 μαζικούς πυροβολισμούς! Ο Edwards έκανε μάλιστα update το tweet του γράφοντας ότι "Ο αριθμός αυτός ξεπεράστηκε ήδη και φτάσαμε τους 250". Επίσης, το Politifact αναφέρει ότι σήμερα έχουμε 255 μαζικούς πυροβολισμούς, μόνο για το 2019, με τον αριθμό να αυξάνεται ραγδαία και να σπάει κάθε ρεκόρ:

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η Αμερική έχει περισσότερους μαζικούς πυροβολισμούς από όλες τις χώρες του κόσμου μαζί και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με την διαθεσιμότητα των όπλων μιας και τα games παίζονται παντού, απλά στην Αμερική τα όπλα πωλούνται παντού.Ο Edwards πήρε τα παραπάνω στοιχεία από το Gun Violence Archive, μια ανεξάρτητη ερευνητική αρχή. Οι αριθμοί αναφέρονται μόνο σε μαζικούς πυροβολισμούς και όχι σε θανάτους και θα πρέπει το λιγότερο τέσσερα άτομα να έχουν δεχθεί πυροβολισμούς, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνεται ο δράστης. Από τους πυροβολισμούς αυτούς, στους 129 δεν πέθανε κανένα από τα θύματα. Βέβαια, κάποιοι πολιτικοί αντίθετοι στην ιδεολογία του Keith Edwards διαφωνούν με τα παραπάνω στοιχεία, καθώς για παράδειγμα θεωρούν μαζικούς πυροβολισμούς μόνο όσους συνέβησαν σε δημόσιο χώρο και όχι για παράδειγμα σε κάποιο σπίτι από κάποιον που θέλησε να σκοτώσει την οικογένειά του. Το Κογκρέσο μετράει για παράδειγμα τους "μαζικούς πυροβολισμούς" μόνο σε περιπτώσεις όπου τρία ή περισσότερα άτομα έχουν σκοτωθεί. Το FBI τους μετράει σε τέσσερις ή περισσότερους θανάτους, άρα με αυτή τη λογική στην Αμερική συνέβησαν μόνο...20 μαζικοί πυροβολισμοί για το 2019 (με τέσσερις ή περισσότερους νεκρούς).

Ο ερευνητής Adam Lankford, του Πανεπιστημίου της Alabama, δήλωσε ότι η Αμερική είχε έξι φορές περισσότερους μαζικούς πυροβολισμούς σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, πάντα ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας. Προσθέτει επίσης ότι "Όλες οι χώρες μετράνε τους μαζικούς πυροβολισμούς όπως ο Keith Edwards και όχι με βάση τους νεκρούς. Διότι από όλες τις χώρες οι περισσότερες δεν έχει τύχει ποτέ να έχουν τέσσερις ή περισσότερους νεκρούς ανά μαζικό πυροβολισμό" ρίχνοντας έτσι ελαφριά "σπόντα" προς το Κογκρέσο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Sep 2019 17:32 #226630 by BigGreekGamer
BigGreekGamer replied the topic: Βιντεοπαιχνίδια και Βία : Σχετίζονται ;
Πολιτικοί στην Αμερική κατηγορούν τα games για τους μαζικούς πυροβολισμούς
Μετά από 29 νεκρούς και 53 τραυματίες.


Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην Αμερική, που έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί σε εξάρσεις βίας, είναι πλέον ένα συχνό φαινόμενο. Ο Donald Trump έχει ρίξει το φταίξιμο στα video games και αυτό υποστηρίζει κι ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Kevin McCarthy.

Πρόσφατα υπήρξαν 29 νεκροί σε μαζικούς πυροβολισμούς στο El Paso του Texas Και στο Dayton του Ohio. Στο El Paso σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 26 από τα πυρά δράστη 21 ετών. 13 ώρες μετά, ένας δεύτερος δράστης, ο 24χρονος Connor Betts, σκότωσε 9 άτομα και τραυμάτισε 27.


Με αφορμή αυτά τα περιστατικά ο McCarthy δήλωσε ότι "οι άνθρωποι χάνουν την ανθρώπινη φύση τους όταν παίζουν games. Πάντα ένιωθα ότι τα games αποτελούν πρόβλημα για τις μελλοντικές γενιές. Το βλέπουμε από τις έρευνες". Φυσικά ο McCarthy δεν παρέθεσε καμία συγκεκριμένη έρευνα, μιας και όπως γνωρίζουμε οι έρευνες δείχνουν το αντίθετο.

Ο κυβερνήτης του Texas, Dan Patrick, πρόσθεσε τα εξής: "Πόσο θα αφήνουμε σε πολιτικό επίπεδο την βιομηχανία των games χωρίς να κάνουμε κάτι; Πρόσφατα σε μανιφέστο, που πιστεύουμε ότι προέρχεται από έναν δράστη, ο δράστης δήλωσε ότι ζούσε την φαντασίωση που είχε ως στρατιώτης στο Call of Duty. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι τα games επιδρούν στη συμπεριφορά και άλλες που δείχνουν το αντίθετο. Αλλά ως 60χρονος πατέρας και παππούς βλέπω τι άλλαξε στη χώρα μου. Πάντοτε είχαμε όπλα και κακία αλλά αυτό που άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η βιομηχανία των games μαθαίνει στους νέους να σκοτώνουν".

After All We’ve Been Through. Everything That I’ve Done.
It Can’t Be For Nothing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.560 seconds
Notification