Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

World of Warcraft Shadowlands

06 Nov 2020 20:53 #240878 by Giorgos Tsolaridis
World of Warcraft: Δωρεάν πρόσβαση σε παλιούς παίκτες που επιστρέφουν
Το νέο expansion συμπεριλαμβάνεται στην δωρεάν περίοδο.


Οι παλιοί παίκτες του World of Warcraft είτε θα δυσανασχετήσουν είτε θα χαρούν στο άκουσμα της νέας ανακοίνωσης της Blizzard. Η εταιρεία ανακοίνωσε δωρεάν πρόσβαση στους servers μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση γράφει : "Εσύ και οι σύμμαχοι σου είστε αναγκαίοι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτό το σαββατοκύριακο δίνουμε πρόσβαση σε όλους τους παίκτες που έχουν ανενεργά accounts χωρίς συνδρομή." Όσοι αποφασίσουν να επιστρέψουν θα έχουν πρόσβαση στο νέο expansion. Η δωρεάν πρόσβαση λήγει στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 12:59. Πρόκειται για μέρος της προώθησης του νέου expansion Shadowlands και αφορά μόνο το main World of Warcraft και όχι το WoW Classic.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2020 21:43 #241263 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Η Blizzard δημοσίευσε το launch τρέιλερ για το World of Warcraft: Shadowlands το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου.


Το τρέιλερ έχει τίτλο "Beyond the Veil" και μας παρουσιάζει το afterlife μέσα από δραματικές σκηνές μάχης. Στην περιγραφή αναφέρεται: "Κάθε ψυχή έχει και το αντίστοιχο μέρος που ανήκει – από το μονοπάτι της ανάληψης στα ελικοειδή μονοπάτια του Bastion, στην αιώνια καταδίκη στα βάθη του Maw. Επιλέξτε που θα είναι η μοίρα σας"

Το World of Warcraft: Shadowlands είναι το πρώτο expansion από το 2018 και το Battle for Azeroth. Θα περιλαμβάνει πολλές αλλαγές όπως την δυνατότητα να αλλάζετε το φύλο του χαρακτήρα σας χωρίς κόστος, ενώ το level cap επανήλθε στο 60.


Επίσης αλλαγή θα υπάρξει και στο σύστημα Covenant, αφού θα μπορείτε να επιλέγετε μια από τις τέσσερις διαθέσιμες sects για τις special δυνάμεις. Εκτός από την standard edition, θα είναι διαθέσιμη και η collector's edition που θα κοστίζει 120 ευρώ και θα περιλαμβάνει level boost flying mount, transmog quest, pet, weapon effect, μεταξύ άλλων.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Nov 2020 17:02 #241427 by Giorgos Tsolaridis
Game designer του WoW παραιτήθηκε γιατί είναι απογοητευμένος από την κατάσταση του MMORPG
Ο Chris Kaleiki εργαζόταν για πάνω από 13 χρόνια εκεί.


Ο Kaleiki εργαζόταν τόσο καιρό για την Blizzard που μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο χαρακτήρες με το όνομά του, ωστόσο ο Kaleiki φέτος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Blizzard και εξήγησε το γιατί με ένα 15-λεπτό βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο YouTube.


Ο Kaleiki δήλωσε ότι: “Για καιρό τώρα, δεν ήμουν χαρούμενος με την κατάσταση του MMORPG. Πιστεύω ότι στο Classic, το guild παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Για να κάνεις οτιδήποτε στο endgame, χρειάζεται να είσαι σε ένα guild. Αυτό που κάνει το guild, είναι να δημιουργεί μια αλληλεξάρτηση ανάμεσα στους παίκτες, η οποία είναι πολύ σημαντική προκειμένου να πετύχουν κάποιον στόχο. Και πιστεύω ότι αυτό ίσως γίνεται λίγο περιοριστικό κατά καιρούς, όμως στην τελική αυτό που δημιουργεί είναι μια συνοχή και εν τέλει μια κοινότητα”.

Με το να μειώνει η Blizzard την σημαντικότητα των guilds μόνο και μόνο για αυτούς που θέλουν να παίξουν το WoW solo ή δεν θέλουν να έχουν επαφή με guild leaders κλπ, ο Kaleiki υποστηρίζει ότι έτσι χάνεται η εστίαση στον παίκτη και μεταφέρει τους NPCs στο επίκεντρο της ιστορίας. Ο Kaleiki συνέχισε: “Το Warcraft και το Wow πάντα είχαν ιστορία, όμως πιστεύω ότι στα πιο μοντέρνα games της σειράς η ιστορία έχει καταλάβει μεγαλύτερο μέρος. Οι χαρακτήρες NPC και όλα τα προσωπικά τους δράματα πνίγουν τον παίκτη. Εκεί όπου ένας ψηφιακός κόσμος, όπως σε ένα MMO, θα έπρεπε να είναι η ιστορία του κάθε παίκτη”.

Ακόμα, υποστηρίζει ότι το WoW πλέον ασχολείται περισσότερο με εξωτερικούς παράγοντες, τα συστήματα προόδου και προτείνει ότι θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με τον πυρήνα του MMORPG και τα χαρακτηριστικά του, όπως είναι το guild system, το οποίο είναι κάτι που μόνο ένα MMO μπορεί να κάνει. Ο Kaleiki γνωρίζει ότι αυτές οι αλλαγές είναι κάτι που πολλοί παίκτες ήθελαν και ότι δεν είναι τόσο πρόβλημα με το MMORPG καθεαυτό, αλλά ότι διευρύνει το χάσμα μεταξύ του μοντέρνου WoW και του παλιού WoW. Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2020 15:19 - 28 Nov 2020 23:17 #241623 by Μαρία Γερμαντζίδου
Προβλήματα στους servers του World of Warcraft: Shadowlands
Η Blizzard θέλει να λύσει τα disconnections και το lag.


Μετά το lauch του World of Warcraft Shadowlands, οι παίκτες σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς servers αντιμετώπισαν queues αρκετών ωρών. Όταν τελικά μπήκαν στο παιχνίδι, αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα με disconnections και lag.

Ο Community Manager της Blizzard αναγνώρισε τα προβλήματα, δημοσιεύοντας στο Forum το εξής: "Παρακολουθούμε το θέμα και εργαζόμαστε όλο το 24ωρο προκειμένου να λύσουμε αυτά τα ζητήματα".

Επίσης τo forum post εξηγεί ότι: "Αυξήσαμε την χωρητικότητα των realms προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερους παίκτες απο ποτέ μέσα σε ένα μόνο realm. Προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε προσεκτικά τη σταθερότητα και την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες και να διερευνήσουμε πολλά avenues για να κάνουμε ο καθένας online και να παίζει ομαλά."

Αυτά είναι τα realms που επηρεάζονται σε Αμερική και Ευρώπη:

US:
Area 52
Frostmourne
Illidan
Stormrage
Tichondrius

EU:
Blackhand
Blackmoore
Dentarg
Draenor
Echsenkessel
Hyjal
Kazzak
Mal’Ganis
Silvermoon
Taerar
Twisting Nether

Η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι προφανώς η «πρώτη προτεραιότητα» της Blizzard και θα παρέχονται περισσότερα updates όπως απαιτείται.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Dec 2020 21:01 #242138 by Γιώργος Τζίτζιφας
Το νέο expansion του World of Warcraft χαρακτηρίζεται από “συμμάζεμα” του gameplay και έναν αέρα ανανέωσης, αποτελώντας μια γερή βάση η οποία μπορεί με τα μελλοντικά updates, αν την αξιοποιήσει σωστά η Blizzard, να εξελιχθεί ίσως και στο καλύτερο expansion της δεκαετίας.

Προσωπικά μου έκαναν θετικότατη εντύπωση οι περιοχές που βασίζονται σε κάποια έννοια της μεταθανάτιας ζωής, ενώ η επιστροφή Spells & Abilities σε όλα τα specs κάθε class ήταν μια πολύ ευχάριστη αλλαγή. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο review μου :

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Dec 2020 09:44 #242148 by Giorgos Tsolaridis
Activision: "Το World of Warcraft: Shadowlands είναι το ταχύτερο σε πωλήσεις PC game όλων των εποχών"

Το δεύτερο ήταν το Diablo 3.

Η Activision δήλωσε ότι το World of Warcraft Shadowlands είναι το ταχύτερο σε πωλήσεις PC game όλων των εποχών.

Το όγδοο expansion του δημοφιλέστερου MMORPG πούλησε πάνω από 3,7 εκατομμύρια παγκοσμίως την πρώτη ημέρα λανσαρίσματος. Αρχικά το expansion επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου, αλλά καθυστέρησε και βγήκε στην αγορά στις 23 Νοεμβρίου, ημερομηνία που σήμανε τα 16α γενέθλιά του.

Η Blizzard είχε δηλώσει παλιότερα ότι το Diablo 3 κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ, με 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στην πρώτη ημέρα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Dec 2020 20:48 #242418 by Giorgos Tsolaridis
World of Warcraft: Shadowlands: Pacifist Panda φτάνει το level 60 μαζεύοντας λουλούδια
Ρε είσαι τρελός ρε;


Στο World of Warcraft: Shadowlands, ο χρήστης με το username Doubleagent, επέλεξε να παίξει με Pandaren, αλλά το δικό του στυλ παιχνιδιού είναι αυτό του απόλυτου pacifist.

Ο Doubleagent έφτασε στο level 60 (πλέον το νέο level cap μετά την μείωση των levels) μαζεύοντας εκατομμύρια λουλούδια και χωρίς να χτυπήσει τους αντιπάλους του. Δεν έφυγε ποτέ από το Wandering Isle, την αρχική περιοχή για παίκτες κάτω από το level 10. Ο λόγος που δεν το έκανε αυτό ήταν γιατί θα έπρεπε να διαλέξει συμμαχία, δηλαδή το αν θα μπει στους The Alliance ή στους Horde, κάτι που "θα σήμαινε το να ταχθεί κάποιος σε στρατό που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο εκατομμυρίων".

Το μόνο που έκανε ο Doubleagent ήταν το να πραγματοποιεί συγκεκριμένη διαδρομή κάθε μία ώρα, να κάνει κύκλους και να μαζεύει τα λουλούδια καθώς έκαναν respawn. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται για το skill Herbalism.

Το 2016 ο χρήστης ξόδεψε 8.000 ώρες in-game για να φτάσει το level 110, στο expansion World of Warcraft: Legion. Το 2018 με το World of Warcraft: Battle for Azeroth έφτασε το level cap 120, κάτι που με λουλούδια του πήρε 240 ώρες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Dec 2020 10:00 #243004 by Giorgos Tsolaridis
World of Warcraft: Shadowlands review

Μια επική περιπέτεια στον κόσμο των νεκρών.

Φέτος, o βασιλιάς των MMORPG κλείνει τα 16 του χρόνια. Το Shadowlands είναι το ένατο κατά σειρά μέρος του World of Warcraft και σύμφωνα με δήλωση της Activision, είναι το ταχύτερο σε πωλήσεις PC game όλων των εποχών. Στην ίδια δήλωση αναφέρεται επίσης ότι από πριν μερικούς από την κυκλοφορία του και μετά, οι ενεργές συνδρομές είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες των τελευταίων 10 ετών (στην κορυφή παραμένει το Wrath of the Lich King). Τεράστιο hype και μεγάλες προσδοκίες λοιπόν, για ένα franchise το οποίο για κάποιους “ζει και βασιλεύει” ενώ για άλλους είναι σαν μια γερασμένη αγελάδα την οποία η Blizzard ακόμα προσπαθεί να αρμέξει.


Κάντε κλικ στον τίτλο για να διαβάσετε ολόκληρο το review

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Dec 2020 10:54 #243021 by Giorgos Tsolaridis
Leveling στο World of Warcraft: Shadowlands
Σύντομος οδηγός για να ανεβάσετε χαρακτήρα.


Το Shadowlands expansion έφερε μαζί του αλλαγές. “To συμμάζεμα” του level cap, μαζί με την νέα περιοχή εκκίνησης και μερικές ακόμα μικροαλλαγές, συνθέτουν μια διαφοροποιημένη εμπειρία leveling και ειδικά όσοι έχετε να παίξετε από προ-Legion εποχές (ή προέρχεστε από private servers παλαιότερων expansions) μπορεί να μπερδευτείτε με το που να πάτε και τι να κάνετε. Παρακάτω θα διαβάσετε έναν σύντομο οδηγό προκειμένου να κατανοήσετε τις αλλαγές που έχει υποστεί το leveling και το τι θα πρέπει να έχετε στο νου σας.

Level squish
Η νέα κλίμακα των levels έχει όριο το 60 και χοντρικά, 1 level στο Shadowlands αντιστοιχεί σε 2-3 παλαιότερα. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν σε κάθε level υπάρχει κάποια ανταμοιβή, ενώ αντίστοιχα έχει ανέβει και η ταχύτητα που ανεβαίνετε. Να υπολογίζετε περίπου 60-70% αυξημένη ταχύτητα μέχρι το level 50.


Levels 1-10
Αν δεν έχετε ξαναπαίξει World of Warcraft, ξεκινώντας στο Shadowlands με τον πρώτο σας χαρακτήρα θα βρεθείτε στην περιοχή Exile’s Reach, όπου μέχρι το level 10 θα μάθετε τον χειρισμό και τις βασικές ιδιότητες του Class σας. Αν έχετε ήδη χαρακτήρα, αν φτιάξετε νέο θα σας δοθεί επιλογή να ξεκινήσετε είτε στο Exile’s Reach, είτε στο starting zone του Race σας. Αφού ολοκληρώσετε το Exile’s Reach, θα μεταφερθείτε στην πρωτεύουσα του faction σας και θα συνεχίσετε στις level 10-50 περιοχές του Battle for Azeroth. Για πιο γρήγορο leveling απ’ το level 1 μέχρι το 10, καλύτερα να ξεκινήσετε στην αρχική περιοχή της φυλής σας αν έχετε την δυνατότητα αυτή.

Αν έχετε ήδη τουλάχιστον έναν χαρακτήρα στο level 50, μπορείτε να ανεβάσετε τον νέο σας σε κάποιο από τα προηγούμενα expansions (πχ Northrend, Pandaria κλπ). Death Knights και Demon Hunters ξεκινούν στο level 8 σε δικές τους περιοχές, ενώ allied races ξεκινούν στο level 10 και δεν ξεκινούν σε κανένα level 1-10 zone.

Levels 10-50
Όπως προαναφέρθηκε, μπορείτε να ανεβάσετε τον χαρακτήρα σας μέσα από την ιστορία του Battle for Azeroth, ή μέσα από τα campaigns προηγούμενων expansions. Αν βιάζεστε να ανεβείτε, η επιλογή του Warlords of Draenor είναι ο ταχύτερος τρόπος καθώς όλες του οι περιοχές έχουν bonus objectives τα οποία δίνουν πάρα πολλά XP σε σχέση με τον χρόνο που θα ξοδέψετε για να τα ολοκληρώσετε.

Levels 50-60
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα expansions, δεν επιλέγετε την σειρά με την οποία θα επισκεφθείτε τις ζώνες questing του Shadowlands, οπότε η προεπιλεγμένη ακολουθία περιοχών είναι μονόδρομος. Στο νέο expansion, τα κύρια quests έχουν ως σήμανση ένα θαυμαστικό μέσα σε μια ασπίδα, οπότε αν βιάζεστε μπορείτε να αγνοήσετε κάποια side quests. Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι για μαζέψετε αρκετά XP ώστε να φτάσετε στο level 60 θα πρέπει να ολοκληρώσετε το campaign και περίπου τα μισά side quests.

Heirlooms
Τα περισσότερα heirlooms τα οποία έχετε αναβαθμίσει πλήρως, θα σας συντροφεύσουν μέχρι και το level 49. Κάτι το οποίο μπορεί να σας ξενερώσει είναι το ότι πλέον δεν προσφέρουν παραπάνω XP, αλλά επεκτείνουν την διάρκεια του Rested Bonus που παίρνετε αν κάνετε log out σε κάποιο inn, ενώ επιπλέον προσφέρουν set bonuses οπότε παραμένουν χρήσιμα.

Professions & Gold
Δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πριν όσον αφορά την βασική λειτουργία των professions και δεν θα δυσκολευτείτε να τα ανεβάσετε. Πλέον μπορείτε ξανά να φτιάξετε βοηθητικά items όπως στο κλασικό WoW (πχ. sharpening stones), ενώ με Tailoring, Leatherworking και Blacksmithing μπορείτε να φτιάξετε τα βασικά αντικείμενα τα οποία μπορείτε αργότερα να αναβαθμίσετε σε Legendary Armor. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε Optional Reagents προκειμένου να ανεβάσετε το item level του εξοπλισμού που φτιάξατε.

Το crafting στο level 60 αρχίζει να έχει αυξημένες απαιτήσεις από gold για υλικά, καθώς τα πιο σπάνια από αυτά απαιτούν είτε αρκετό grinding, είτε στρατηγική στο auction house. Ο κυριότερος τρόπος για να μαζέψετε gold είναι μέσω των gathering professions (Herbalism, Mining και Skinning) και πώληση των υλικών, καθώς και την ανταλλαγή σπάνιων mounts και pets.


Τα καλύτερα Classes για leveling
Όλα τα Classes είναι άνετα στο leveling, ωστόσο για μερικά από αυτά, η εμπειρία είναι πιο εύκολη και ο κυριότερος παράγοντας επιλογής Class (τουλάχιστον για τον κύριο χαρακτήρα σας) πρέπει να είναι το να το γουστάρετε. Αν σκέφτεστε να ανεβάσετε κάποιον alt, ή αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε κύριο χαρακτήρα, οι παρακάτω επιλογές ίσως σας βοηθήσουν να διαλέξετε:

- Demon Hunter: Κορυφαία κινητικότητα, υψηλό AoE damage και επιβιωσιμότητα.
- Druid (ειδικά Balance): Καλό AoE damage, μπορεί να τραβήξει πολλά τέρατα με DoTs, ενώ το flight form του δεν έχει cast time.
- Hunter: Τα pets σας tankάρουν για εσάς, που σημαίνει ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε μεγάλες ομάδες εχθρών, ενώ μπορείτε να πολεμήσετε και elite τέρατα μόνοι σας.
- Mage: Κορυφαίο crowd control και damage.

Γενικές συμβουλές
- Να έχετε ανοιχτό το War Mode. Το XP bonus που σας δίνει αντισταθμίζει και με το παραπάνω τον χρόνο που θα χάσετε αν σας σκοτώσουν μέλη του αντίπαλου action.

- Όταν είναι να βγείτε offline για τουλάχιστον μερικές ώρες (πχ για να πάτε για ύπνο), να κάνετε log out μέσα από κάποιο inn (ή οποιοδήποτε σημείο στο οποίο το εικονίδιο του level σας αντικαθίσταται με “zzz”).

- Πάρτε riding skill και mount από το level 10. Η επιπλέον ταχύτητα θα επιταχύνει κατά πολύ την διαδικασία του leveling.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jan 2021 06:02 #244232 by Giorgos Tsolaridis
Ο World of Warcraft cosplayer Jaron Nandin (Jenkins) "έφυγε" από κορωνοϊό
Γνωστός για το cosplay του Jenkins από το South Park.


Ο cosplayer Jaron Nandin έφυγε από την ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού Covid-19.

Έγινε γνωστός στους περισσότερους gamers στην BlizzCon 2013 για το cosplay του Jenkins από το South Park ("That Which Has No Life"). Όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 19 Δεκεμβρίου όπου και παρουσίασε επιπλοκές. Το τελευταίο update που έγραψε στα social media ήταν στις 22 Δεκεμβρίου.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification