Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

24 Mar 2021 14:52 - 24 Mar 2021 14:53 #248337 by BigGreekGamer
Το PS5 στην Αίγυπτο θα κοστίζει 860 ευρώ Λόγω υψηλών δασμών.
Η Sony ξεκινάει και επίσημα τις προπαραγγελίες για το PS5 στην Αίγυπτο στις 25 Μαρτίου, ωστόσο το θέμα κόστους βρίσκεται στην...κορυφή της πυραμίδας (δεν άντεξα).Η κονσόλα θα πωλείται για 16.000 Αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή 1.000 δολάρια ή 860 δικά μας ευρώ. Αιτία για το τόσο μεγάλο κόστος πρέπει να είναι λογικά οι υπερβολικά υψηλοί δασμοί της χώρας. Το DualSense θα κοστίζει γύρω στα 126 δολάρια και το Pulse 3D Wireless Headset 177 δολάρια.
Το ρεπορτάζ είναι του  PushSquare .

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2021 09:44 - 31 Mar 2021 09:44 #248580 by BigGreekGamer
Το πλοίο Ever Given της εταιρείας EverGreen, που κόλλησε στη διώρυγα του Σούεζ μπορεί να επηρεάσει τα αποθέματα PS5, αλλά και των επεξεργαστών της Intel,  σύμφωνα με το Business Insider .
Πέρα από τα προβλήματα της καραντίνας και την μείωση της εργασίας λόγω του κορωνοϊού, τώρα ήρθε και το αναπάντεχο συμβάν με το πλοίο που κόλλησε στη διώρυγα του Σουέζ. Το γεγονός αυτό που ξεκίνησε από την Τρίτη 23 Μαρτίου, μπορεί να επηρεάσει τα αποθέματα των semiconductors (ημιαγωγών) που είναι απαραίτητοι για την κατασκευή των PS5 και Xbox Series X, άρα και τα αποθέματα των δύο κονσολών. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα της Intel, η οποία όμως μαζί με την Microsoft δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα, το PS5 έχει πολύ μεγάλη ζήτηση, πολλές προπαραγγελίες δεν εξυπηρετούνται και η Sony ανησυχεί για περαιτέρω καθυστέρηση.

Λογικά θα είναι "Κλασική περίπτωση βλάβης":


Η έλλειψη αποθεμάτων έχει επηρεάσει τις Sony, Intel και κατασκευάστριες εταιρείες κινητών και αυτοκινήτων. Ο λόγος είναι ότι χωρίς την διέλευση πλοίων, τα εμπορεύματα δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν. Πάνω από 320 πλοία αναμένουν να περάσουν από την διώρυγα και οι μεταφορές ανέρχονται σε πάνω από 10 δις δολάρια προϊόντων κάθε ημέρα, τα οποία βρίσκονται...κολλημένα σε ένα σημείο. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2021 09:46 #248581 by BigGreekGamer
Το πλοίο στη διώρυγα του Σουέζ καθυστέρησε 6 μέρες τα αποθέματα Sony και Intel Αποκολλήθηκε και η διέλευση των πλοίων άρχισε.
  Το πλοίο Ever Given αποκολλήθηκε από την Διώρυγα του Σουέζ και έτσι η διέλευση των πλοίων συνεχίζεται κανονικά. Συνεπώς, αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στις προμήθειες προϊόντων, αυτό θα ισχύσει για περίπου έξι ημέρες, όσο κράτησε δηλαδή η καθήλωση του πλοίου που εμπόδισε τα εκατοντάδες πλοία να περάσουν.Μέχρι την Δευτέρα τα ξημερώματα στις 04:30, όταν έγινε η αποκόλληση, τα πλοία που έμειναν εγκλωβισμένα ήταν 369. Από αυτά, τα 16 εξ αυτών ήταν ελληνικά όπως δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2021 12:42 - 14 Apr 2021 12:45 #249377 by BigGreekGamer
To PS5 με νέο update επιτρέπει την μεταφορά των games σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο Η Sony προσθέτει επίσης την λειτουργία cross-gen Share Play. Η Sony προέβη με μια σχετική ανακοίνωση  και ενημέρωσε τον κόσμο ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο system update για το PS5 όπου οι παίκτες θα μπορούν πλέουν να μεταφέρουν και να αποθηκεύουν τα games τους σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια σας στο PS5 από τον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης αλλά με αυτή την λειτουργία πλέον θα λύσει τα χέρια σε αρκετούς παίκτες καθώς δεν θα χρειάζονται να διαγράφουν και να ξανακατεβάσουν τα games τους κάθε φορά που γεμίζει και εξαντλείται η χωρητικότητα αποθήκευσης.H Sony επίσης ενημέρωσε ότι δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε τα games απευθείας στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ενώ, τα games που είναι αποθηκευμένα στον εξωτερικό σας δίσκο δεν θα ενημερώνονται αυτόματα έως ότου μεταφερθούν ξανά στον SSD του PS5. Τέλος, η Sony ανέφερε ότι ορισμένα games θα υποστηρίζουν να μεταφερθούν κάποιο μέρος τους στο εξωτερικό δίσκο και σε κάποια άλλα όχι. Πολύ πιθανόν να δούμε αυτή τη λειτουργία στο Call Of Duty: Warzone.

Ο senior vice president της Sony, Hideaki Nishino δήλωσε: "Εργαζόμαστε με την ομάδα μας να προσθέσουμε στο PS5 την υποστήριξη επέκταση αποθήκευση μέσω δίσκων M.2 στο μέλλον. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τυχόν ενημερώσεις στο Playstation Blog".Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί αύριο είναι η δυνατότητα για το Share Play cross-gen πλατφόρμων. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι του PS5 μπορούν να επιτρέψουν σε έναν φίλο στο PS4 να δει το παιχνίδι του ή ακόμα και να συμμετάσχει. Η υποστήριξη για εικονικό co-op είναι επίσης ενεργοποιημένη.

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν τη συνάρτηση Request to Join σε PS4 και PS5 και ένα βελτιωμένο μενού Game Base για ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ του πάρτι σας και άλλων φίλων. Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συνομιλία παιχνιδιών και να προσαρμόσετε την ένταση των άλλων παικτών, να προσαρμόσετε τον αριθμό των τροπαίων που οδηγούν σε ένα αυτόματο στιγμιότυπο οθόνης, να προσαρμόσετε τη μεγέθυνση της οθόνης και να ενημερώσετε το παιχνίδι πριν από τη λήψη.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2021 09:49 #249461 by BigGreekGamer
PS5 update 21.01 με μεταφορά των games σε USB stick Μερικές προσθήκες δεν ανακοινώθηκαν από την Sony.

 Το Firmware Update του PS5 είναι ήδη διαθέσιμο όμως αρκετοί χρήστες ανακάλυψαν διάφορες ευπρόσδεκτες προσθήκες που τις οποίες δεν είχε ανακοινώσει η Sony.

 Πρώτη είναι η επιλογή να υπάρχει  HDR  όπου υποστηρίζεται χωρίς να είναι αναγκαστικό να είναι πάντα ανοιχτό ή κλειστό. Επιπλέον το PS5 υποστηρίζει 120fps σε ανάλυση 1080, πράγμα που αφορά κυρίως όσους χρησιμοποιούν την κονσόλα με την οθόνη του PC τους. Μία ακόμα προσθήκη είναι το να συγχρονίζεται το άνοιγμα και το κλείσιμο του PS5 με την τηλεόρασή σας. Δηλαδή αφού κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όταν ανοίγετε την κονσόλα θα ανοίγει και η τηλεόραση και θα πηγαίνει αυτόματα στο PS5 και το ίδιο θα συμβαίνει όταν την κλείνετε.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2021 10:16 - 16 Apr 2021 10:17 #249468 by BigGreekGamer
PS5: Ένα bug κάνει τους Blu-ray δίσκους να κάνουν θόρυβο κάθε ώρα Ο θόρυβος έχει μειωθεί αλλά όχι ολοκληρωτικά.

Ένα από τα πιο απογοητευτικά ζητήματα στο Firmware του PlayStation 5 είναι πώς, όταν έχετε τοποθετημένο δίσκο στο blu-ray, αυτός θα περιστρέφεται κάθε ώρα και θα προκαλεί θόρυβο.
 
Ενώ η κονσόλα είναι γενικά πολύ αθόρυβη κατά τη λειτουργία, η υποδοχή Blu-ray μπορεί να είναι εξαιρετικά δυνατή. Αυτό είναι πολύ καλό όταν εγκαθιστάτε κάτι, αλλά όταν ξεκινά τυχαία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να αποσπά την προσοχή των παικτών.

Με την κυκλοφορία της νέας ενημέρωσης λογισμικού συστήματος για το PS5, παρατηρήσαμε μια μικρή αλλαγή - αν και το πρόβλημα φαίνεται πως δεν διορθώθηκε τελείως. Το PS5 περιστρέφει ακόμα το δίσκο, αλλά ο όγκος λειτουργίας είναι πολύ πιο αθόρυβος. Προφανώς θα ήταν καλύτερο αν αυτό δεν συνέβαινε καθόλου.
 

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Apr 2021 16:02 #249593 by Geotsak
Η Sony κυκλοφόρησε μία νέα ενημέρωση για το controller DualSense του PS5 και πολλά άτομα αναφέρουν πως βελτίωσε την λειτουργία δόνησης στα games του PS4, τα οποία μπορεί να τρέξει η κονσόλα λόγω backwards compatibility.

Η ενημέρωση του DualSense, που έγινε στα πλαίσια ενός μεγάλου firmware update το οποίο σας επιτρέπει να μεταφέρετε games σε αποθηκευτικό χώρο USB, δεν έχει επίσημα patch notes και έτσι η κοινότητα της κονσόλας ανακαλύπτει μόνη της τι άλλαξε. Σύμφωνα με πολλούς gamers η αίσθηση της δόνησης λόγω του rumble effect είναι πολύ πιο έντονη τώρα στα PS4 games. Όταν κυκλοφόρησε το PS5 τον Νοέμβριο η αίσθηση της δόνησης σε games του PS4 ήταν αδύναμη σε σύγκριση με την εμπειρία στην προηγούμενη κονσόλα. Ο λόγος είναι πως η δόνηση παράγεται με τεχνολογία haptic feedback στο DualSense που δεν υπάρχει στο DualShock 4. Πλέον η αίσθηση φαίνεται πως είναι παρόμοια για τα PS4 games και στο PS5.

Ο χρήστης του Reddit TJangoRechained ανέφερε πως “σε games όπως το Rocket League και το God of War είναι σημαντική η διαφορά”. “Παίζοντας games σε backwards compatibility για πέντε μήνες, αυτό είναι κάτι που παρατήρησα αμέσως. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το ανέφεραν στα notes όπως όλα τα υπόλοιπα. Ίσως σκοπεύουν να το βελτιώσουν περισσότερο στο μέλλον”. Ο χρήστης του Reddit _Shad0wo3 έγραψε πως μετά την ενημέρωση παρατηρεί μεγάλη διαφορά στο Ratchet & Clank PS4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Apr 2021 16:25 #249595 by Blood Prince
Το PS4 Slim πάντως δεν κάνει καθόλου θόρυβο ή τουλάχιστον δεν τον ακούω.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Apr 2021 13:43 #249646 by BigGreekGamer
Το PS5 είναι η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Αμερικής Παρά τις τεράστιες ελλείψεις ηλεκτρονικών.

 Σύμφωνα με το NPD, η νέα κονσόλα της Sony είναι η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Αμερικής, τόσο σε αριθμό μονάδων όσο και σε συνολικά δολάρια. Το PS5 είχε πουλήσει 4.5 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως μέσα στο 2020. Τον Φεβρουάριο, η Sony είχε δηλώσει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχει πουλήσει περισσότερα από 7.5 εκατομμύρια PS5. Παρά τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις ηλεκτρονικών λόγω της πανδημίας, η Sony φαίνεται πως είχε τεράστια επιτυχία. Η ζήτηση για τα PS5 είναι τεράστια ακόμα και τώρα, ωστόσο το stock είναι περιορισμένο λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών. Η Sony υπολογίζει ότι θα έχει καταφέρει να πουλήσει 14.8 εκατομμύρια PS5 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Apr 2021 00:18 #249962 by BigGreekGamer
Jim Ryan: "θα εξασφαλίσουμε η γενιά του PS5 να έχει περισσότερα exclusives από ποτέ" Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony μίλησε σχετικά με τα επόμενα σχέδιά της.


 O Jim Ryan αποκάλυψε σε νέα του συνέντευξη ότι η Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης θα συνεχίσει να επενδύει στο exclusive περιεχόμενο και για την νέα της κονσόλα. Η συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της Sony στο Ιαπωνικό περιοδικό Nikkei έθιξε και τον ανταγωνισμό μεταξύ Sony και Microsoft και ειδικότερα στις μαζικές εξαγορές που έκανε η Microsoft το τελευταίο διάστημα.

  O Jim Ryan δήλωσε : "Έχουμε μείνει σιωπηλοί όμως επενδύουμε σταθερά σε games υψηλής ποιότητας για το PlayStation. Θα εξασφαλίσουμε η γενιά του PlayStation 5 να έχει περισσότερα exclusives από οποιαδήποτε άλλη γενιά προηγουμένως. Έχουμε προβεί και εμείς σε συγχωνεύσεις αρκετές φορές στο παρελθόν όπως με την περίπτωση της Insomniac Games. Δεν αποκλείουμε την συγκεκριμένη επιλογή στο μέλλον. Το PlayStation 5 έχει αρκετό περιεχόμενο από Ιαπωνικές εταιρείες ανάπτυξης από την κυκλοφορία του κιόλας. Όσο προχωράμε θέλω να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τις Ιαπωνικές εταιρείες ανάπτυξης και να κυκλοφορήσουμε περιεχόμενο για το PS5 το οποίο θα ταιριάζει καλύτερα στην Ιαπωνική αγορά."

 Ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment μίλησε και για τα μελλοντικά του σχέδια για ενίσχυση των σχέσεων με τις Ιαπωνικές εταιρείες ανάπτυξης αλλά και την ενίσχυση της Ιαπωνικής αγοράς γενικότερα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification