Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

01 Aug 2022 11:54 #265854 by Nikos Georgopoulos
Ο οικονομικός διευθυντής της Sony δεν αρνήθηκε την πιθανότητα αύξησης της τιμής του PS5
Αυτό έγινε στο meeting εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Sony δημοσίευσε πρόσφατα τις οικονομικές της εκθέσεις για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022 και παρόλο που υπήρξαν θετικά νέα, όπως συνολικά 21,7 εκατομμύρια πωλήσεις μονάδων PS5, το gaming τμήμα της εταιρείας ανέφερε μειώσεις εσόδων σε σύγκριση με το 2021. Οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11,7% και τα λειτουργικά έσοδα κατά 30,5%.

Όταν ο CFO Hiroki Totoki ρωτήθηκε αν στη Sony σκέφτονται να αυξήσουν την τιμή του PS5, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σχετικά με τις τιμές».

Οι μειώσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως οφείλονταν κυρίως στη μείωση των πωλήσεων των games της Sony και τρίτων εταιρειών, καθώς και στην εξαγορά της Bungie. Η Bungie εξαγοράστηκε για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο του 2022 δεν κυκλοφόρησε κανένα σημαντικό αποκλειστικό PlayStation.

Αυτή η άρνηση σχολιασμού εγείρει περισσότερες ανησυχίες από ό,τι συνήθως, καθώς προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση της Meta ότι θα ανέβαζαν την τιμή του Meta Quest 2 για 100 δολάρια, λόγω του αυξανόμενου κόστους κατασκευής. μια ασυνήθιστη κίνηση που σπάνια έχει δει η gaming βιομηχανία και άφησε τους καταναλωτές απογοητευμένους.

Το κόστος κατασκευής και αποστολής, ειδικά για τα ηλεκτρονικά, έχει αυξηθεί από το 2020 και έκτοτε δεν έχει μειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρέχουσες γεωπολιτικές συγκρούσεις επιδεινώνουν το ζήτημα, οι εταιρείες κατασκευής τσιπ βλέπουν υψηλή ζήτηση και μικρή προσφορά, και ως εκ τούτου αυξάνουν τις δικές τους τιμές από καθαρή ανάγκη. Ως εκ τούτου, γίνεται δύσκολο για τις εταιρείες ηλεκτρονικών να διατηρήσουν τις τιμές τους σταθερές.

Θα ήταν εντελώς άνευ προηγουμένου, τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή της κονσόλας, να δούμε την Sony να αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 μετά την κυκλοφορία και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει πολλές αντιδράσεις. Αυτή είναι πιθανώς μια κατάσταση που η Sony θα ήθελε να αποφύγει, και σε κάθε περίπτωση, το PlayStation βγάζει τα περισσότερα χρήματα μέσω πωλήσεων στο PSN και retail games (αλλά και υπηρεσίες). Ωστόσο, ο Totoki θα μπορούσε να αρνηθεί κάθε πιθανότητα να συμβεί αυτό, αλλά δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Διαβάστε περισσότερα για την υποστήριξη ανάλυσης 1440p στο PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2022 18:54 #265871 by Nikos Georgopoulos
Η Sony ανησυχεί ότι ορισμένοι gamers θα στραφούν προς το Xbox λόγω του Microsoft exclusivity στο Call of Duty
Μόλις οριστικοποιηθεί η εξαγορά.

Η Sony ανησυχεί ότι οι gamers θα μπορούσαν να μεταβούν στο Xbox εφόσον η Microsoft ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard, άρα αποκτήσει και επίσημα το Call of Duty.

Το σχέδιο της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard εξετάζεται επί του παρόντος από ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο και στη Βραζιλία δημοσιεύτηκαν έγγραφα στα οποία η Sony αναφέρει ότι από τη στιγμή που η Microsoft αποκτήσει το franchise Call of Duty ως μέρος της εξαγοράς, θα έχει τη δύναμη να επηρεάσει τις επιλογές κονσόλας των χρηστών.

Η Sony δήλωσε: «Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019, η σημασία του Call of Duty για την ψυχαγωγία, γενικά, είναι απερίγραπτη. Το IP αυτό ήταν το μόνο από την βιομηχανία των games που κατάφερε να μπει στο Top 10 όλων των εμπορικών σημάτων ψυχαγωγίας μεταξύ των fans, προσχωρώντας σε ισχυρές εταιρίες όπως το Star Wars, το Game of Thrones, το Harry Potter και το Lord of the Rings. Το Call of Duty είναι τόσο δημοφιλές που επηρέασε την επιλογή της κονσόλας από τους χρήστες και η κοινότητα των πιστών χρηστών της είναι αρκετά εδραιωμένη ώστε ακόμα κι αν ένας ανταγωνιστής είχε τον μπάτζετ για να αναπτύξει ένα παρόμοιο προϊόν, δεν θα μπορούσε να το ανταγωνιστεί».Η Sony πρόσθεσε ότι το επίπεδο επένδυσης στο οποίο δεσμεύεται η Activision για κάθε παιχνίδι Call of Duty είναι ασυναγώνιστο και μαζί με το αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό που κατανέμεται σε πολλά αποκλειστικά στούντιο, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το franchise είναι ετήσιο best-seller. Αυτό το επίπεδο επιτυχίας με τη σειρά του έκανε το Call of Duty ένα απίστευτα κερδοφόρο franchise και ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο προϊόν, με μια ειδική βάση από fans που συνδέεται με αυτό.

Τον Φεβρουάριο, η Microsoft επανέλαβε την πρόθεσή της να συνεχίσει να αναπτύσσει τις σειρές Activision για όλες τις κονσόλες και είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Call of Duty στο PlayStation «πέρα από την υπάρχουσα συμφωνία» και στο μέλλον. Η Microsoft είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι θα τηρούσε τυχόν υπάρχουσες συμφωνίες, συγκεκριμένα το Modern Warfare 2 του 2022, το Call of Duty: Warzone 2 το 2023 και μια νέα βασική έκδοση του Call of Duty στα τέλη του 2023.

Φυσικά για όλες τις υπόλοιπες gaming σειρές, αλλά και για τυχόν Call of Duty από το 2024 και μετά, ο φόβος της Sony είναι ότι η Microsoft θα τα κυκλοφορεί όλα πλέον μόνο σε PC και κονσόλες Xbox, άρα αναγκαστικά θα χάσει πολύ κόσμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2022 18:55 #265876 by Nikos Georgopoulos
Ο πρώην πρόεδρος της Sony, Shuhei Yoshida, φτιάχνει gameplay videos στο YouTube
Για το YouTube channel του PlayStation. Ξεκίνησε με το Stray.

Ο πρώην πρόεδρος της Sony, Shuhei Yoshida, φτιάχνει πλέον gameplay videos για το YouTube channel PlayStation.

Το PlayStation έχει Let’s Plays και ο συμπαθέστατος Yoshida δείχνει αρκετά άνετος στην κάμερα, καθώς παίζει τα νέα games. Έχει για παρέα την Swann Martin-Raget της εταιρείας ανάπτυξης Blue Twelve Studio, αλλά και τον Snaxan.Το βίντεο διάρκειας 30 λεπτών συνδυάζει το gameplay με συνέντευξη και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ο Yoshida θα μπορούσε να συνεχίσει τα βίντεο ως μόνιμη παρουσία. Στην περιγραφή του βίντεο επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο της σειράς, με ιδιαίτερη έμφαση στα indie games .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:45 #266226 by Nikos Georgopoulos
DualSense Edge Controller
Ultra Customizable χειριστήριο για PS5.

Στα πλαίσια του Gamescom 2022 Opening Night Live παρουσιάστηκε το DualSense Edge Controller. Ένα Ultra Customizable χειριστήριο, το οποίο θα μπορείτε να προσαρμόσετε όπως επιθυμείτε.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:Όπως βλέπετε και στο σχετικό βίντεο, το χειριστήριο θα δέχεται επιπλέον (customizable) κουμπιά στο κάτω μέρος του και βέβαια η τιμή του θα είναι υψηλότερη από αυτή του DualSense controller.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 12:37 #266236 by Μάνος Γρυπάρης
Στα πλαίσια του Gamescom 2022 Opening Night Live παρουσιάστηκε το DualSense Edge Controller. Ένα Ultra Customizable χειριστήριο, το οποίο θα μπορείτε να προσαρμόσετε όπως επιθυμείτε. Διαθέτει μεταβλητά καλύμματα analog stick και back buttons και stick modules που αντικαθιστώνται.

Υπάρχουν τρεις τύποι ανταλλάξιμων analog sticks: Τα στάνταρ, τα high dome και τα low dome. Καθένα βοηθάει στη διατήρηση της πρόσφυσης και της σταθερότητας. Τα δύο εναλλάξιμα σετ back buttons μπορούν να ρυθμιστούν σε κάθε παιχνίδι στη θέση οποιουδήποτε κουμπιού, ενώ τα stick modules μπορούν να αντικατασταθούν πλήρως.

Το controller έχει επίσης πολλαπλές επιλογές customization για hardware και software και επιτρέπει remap και απενεργοποίηση συγκεκριμένων button inputs. Επιτρέπει βελτιστοποίηση της ευαισθησίας του analog stick και των dead zones και κάθε trigger button προσαρμόζεται, με επιλογές για να ορίσετε τo travel distance και τα dead zones της επιλογής σας. Επίσης, μπορείτε να σώσετε και πολλαπλά προφίλ και να τα αλλάζετε ενώ παίζετε. Υπάρχει μέχρι και κουμπί Fn με το οποίο αλλάζετε το setup σας άμεσα για να μην χάνετε την συγκέντρωση από το παιχνίδι σας. Μπορείτε επίσης να αλλάζετε το volume του παιχνιδιού, το chat, να έχετε πρόσβαση στο μενού με τα profile settings και να τεστάρετε νέα controls, όλα αυτά ενώ παίζετε.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Όπως βλέπετε και στο σχετικό βίντεο, το χειριστήριο θα δέχεται επιπλέον (customizable) κουμπιά στο κάτω μέρος του και βέβαια η τιμή του θα είναι υψηλότερη από αυτή του DualSense controller. Φυσικά το χειριστήριο θα διαθέτει haptic feedback και adaptive triggers, αλλά και μικρόφωνο και motion controls, όπως το αρχικό dualSense. Θα παρέχεται με USB Type-C.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Aug 2022 22:41 #266274 by Nikos Georgopoulos
Η Sony αύξησε την τιμή του PS5
Σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Κίνα και Μεξικό.

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την τιμή του PS5 σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Κίνα και Μεξικό.

Την ανακοίνωση έκανε ο Jim Ryan στο PlayStation Blog , δηλώνοντας ότι αυτή η αλλαγή γίνεται λόγω των υψηλών ρυθμών πληθωρισμού και των δυσμενών συναλλαγματικών τάσεων που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πιέσεις σε πολλές βιομηχανίες. Με βάσει αυτές τις δυσκολές οικονομικές καταστάσεις, η Sony Interactive Entertainment πήρε την δύσκολη απόφαση να αυξήσει την προτεινόμενη τιμή λιανικής. Στις ΗΠΑ δεν υπάρξουν αλλαγές στις τιμές. Ο Ryan πρόσθεσε επίσης: Παρότι η αυτή η αύξηση της τιμής είναι αναγκαιότητα με δεδομένο το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, η μεγαλύτερη προταιρεότητά μας είναι να βελτιώσουμε την κατάσταση των αποθεμάτων του PS5 ώστε όλο και περισσότεροι παίκτες να βιώσουν ότι προσφέρει το PS5 και ότι θα έρθει στο μέλλον.

Δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές των δύο εκδόσεων του PS5:


Ευρώπη:
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – €549.99 (+€50)
PS5 Digital Edition – €449.99 (+€50)

Ηνωμένο Βασίλειο
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – £479.99 (+£30)
PS5 Digital Edition – £389.99 (+£30)

Ιαπωνία (Από 15 Σεπτεμβρίου) (+5,000 yen)
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – ¥60,478 yen (including tax)
PS5 Digital Edition – ¥49,478 yen (including tax)

Κίνα (+400 yuan)
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – ¥4,299 yuan
PS5 Digital Edition – ¥3,499 yuan

Αυσταλία (+AUD $50)
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – AUD $799.95
PS5 Digital Edition – AUD $649.95

Μεξικό (+MXN $1,000)
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – MXN $14,999
PS5 Digital Edition – MXN $12,499

Καναδάς (+CAD $20)
PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive – CAD $649.99
PS5 Digital Edition – CAD $519.99

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:02 #266393 by Nikos Georgopoulos
Ελληνικά καταστήματα scalpers πουλάνε το PS5 650-1600 ευρώ 2 χρόνια μετά
Ποια αύξηση τιμής +50€; Το χάος.

Πλησιάζουμε αισίως δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του PlayStation 5 και μετά την αύξηση τιμής +50 ευρώ στα δύο μοντέλα PS5 από την Sony, η τιμή πώλησης της κονσόλας εξακολουθεί να είναι...στα ύψη.

Το 2021 σας είχαμε αναφέρει καταστήματα-scalpers που πουλάνε το PS5 700 - 1712 ευρώ. Ε λοιπόν σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε, αφού η σημερινή τιμή του PS5 στο Skroutz είναι 650 - 1587 ευρώ για ένα PlayStation 5 και 628 - 948 ευρώ για το PS5 Digital , που όποιος το πάρει θα καταντήσει να ξοδεύει εκατοντάδες ευρώ περισσότερα χρήματα σε games, τα οποία ως γνωστόν θα μπορούσε να βρει φθηνότερα day one ή μεταχειρισμένα ή ακόμα και δανεικά από φίλο.

Το κατάστημα που έσπασε όλα τα κοντέρ και πουλάει την κονσόλα στα 1587€ είναι το Go2Shop.

Όλα αυτά ενώ οι προτεινόμενες λιανικές τιμές είναι:
- 550 ευρώ για το PS5.
- 450 ευρώ για το PS5 Digital.
- Αν μιλάμε για PS5 bundle μαζί με game(s) και 2ο χειριστήριο τότε υπολογίστε +50 ευρώ, δηλαδή το πολύ 650-700 ευρώ.

Άρα οποιαδήποτε καταχώρηση πάνω από αυτά τα ποσά είναι ξεκάθαρη κλοπή. Η Sony πουλάει προς τα καταστήματα σε τιμές χαμηλότερες από τις προτεινόμενες λιανικές τιμές. Από εκεί και πέρα σε μία...ελεύθερη αγορά, το κάθε κατάστημα πουλάει όσο θέλει. Και επειδή κοντεύουμε να κλείσουμε διετία, ακόμα ισχύει η καραμέλα ότι "Οι κονσόλες κατασκευάζονται πιο αργά σε σχέση με την ζήτηση", άρα υπάρχει έλλειψη, τα καταστήματα αρπάζουν PS5 όπου το βρουν και το πουλάνε με τιμές...στο Θεό.

Στα μεταχειρισμένα, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αφού με ένα ψάξιμο στο Facebook Marketplace θα βρείτε PS5 400-550 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που το πουλάνε λίγο ακριβότερα. Όσοι καίγεστε για PS5 και δεν έχετε υψηλό μπάτζετ, μάλλον θα πρέπει να καταφύγετε προς τα εκεί.

Το eBay δεν είναι λύση αφού οι τιμές μαζί με τα μεταφορικά φτάνουν τα 700-850 ευρώ . Αν αγοράσετε PS5 εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε συνυπολογίστε και εξτρά "καπέλο". Την τιμή του τελωνείου.

Σε αντιστοιχία, το να βρει κάποιος Xbox Series X στην προτεινόμενη λιανική τιμή των 500 ευρώ είναι πολύ πιο εύκολο .

Φτάνοντας προς την νέα σεζόν και προς την συμπλήρωση των δύο ετών από την έναρξη της ένατης γενιάς κονσολών, η κατάσταση στην αγορά είναι μάλλον πιο δύσκολη απ' ότι περιμέναμε και η οποιαδήποτε πρόβλεψη για αποκατάσταση των τιμών σε αυτές της προτεινόμενης λιανικής, μάλλον είναι ουτοπία.

Συνεπώς...ποια 550 ευρώ;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:04 #266399 by Nikos Georgopoulos
Η Sony ετοιμάζει ένα νέο, ελαφρύτερο μοντέλο PS5
Το οποίο εντοπίστηκε στην Αυστραλία και έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία.

Η Sony ετοιμάζει ένα νέο, ελαφρύτερο μοντέλο PS5, το οποίο εντοπίστηκε στην Αυστραλία και θα παραληφθεί από τα Ιαπωνικά καταστήματα στις 15 Σεπτεμβρίου. Έχει την κωδική ονομασία CFI-1200 και οι μέχρι τώρα φήμες λένε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα του μοντέλου αυτού στην αγορά, σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα.

Η κονσόλα θα έχει ελαφρύτερη κατασκευή και ίδιες τεχνικές προδιαγραφές, απλά ελαφρύτερο hardware. Το νέο PS5 Digital (CFI-1202B) θα ζυγίζει 3,4 κιλά και το PS5 με Blu-Ray Drive (CFI-1202A) 3,9 κιλά. Άρα για το νέο μοντέλο θα έχουμε:
PS5 του 2022: 200 γραμμάρια ελαφρύτερο σε σχέση με το PS5 του 2021.
PS5 Digital του 2022: 500 γραμμάρια ελαφρύτερο σε σχέση με το PS5 του 2021.

PS5 του 2022: 300 γραμμάρια ελαφρύτερο σε σχέση με το PS5 του λανσαρίσματος (2020).
PS5 Digital του 2022: 600 γραμμάρια ελαφρύτερο σε σχέση με το PS5 του λανσαρίσματος (2020).Το μοντέλο του 2021 ήταν ελαφρύτερο λόγω νέου heatsink.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2022 11:07 #266496 by Nikos Georgopoulos
Ο επικεφαλής του PlayStation hardware της Sony παραιτήθηκε μετά από 36 χρόνια
Ο Masayasu Ito βγήκε στη σύνταξη.

Ο επικεφαλής PlayStation hardware της Sony, Masayasu Ito, αποχωρεί από την εταιρεία μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ο 60χρονος Ito, Lead hardware engineer των PS4 και PS5, θα σταματήσει από την Ιαπωνική εταιρεία την 1η Οκτωβρίου και πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Lin Tao. Υπό την ηγεσία του Ito, το PS4 έφτασε 117,2 εκατομμύρια πωλήσεις εφ' όρου ζωής και ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες που κατασκευάστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο λόγος που ο Ito συνταξιοδοτήθηκε οφείλεται στο ότι συμπλήρωσε την ηλικία συνταξιοδότησης.

Ο Ito ήταν στη Sony από το 1986 και αργότερα μετακόμισε στο PlayStation το 2008 όπου επέβλεψε το hardware engineering του PlayStation. Ήταν lead enginner στο PS4 και το PS5, αλλά επέβλεπε επίσης το PlayStation VR.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2022 11:07 #266497 by Nikos Georgopoulos
PS5 Grey Camouflage Edition
Ασορτί με χειριστήριο και headset.

Η Sony αποκάλυψε ένα skin Grey Camouflage για το PS5, που αφορά επίσης και το DualSense και το ασύρματο headset Pulse 3D. Ονομάζεται Grey Camouflage Collection.

Η Sony λέει ότι οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου, με το ασύρματο χειριστήριο DualSense και τα καλύμματα της κονσόλας PS5 να κυκλοφορούν παγκοσμίως στις 14 Οκτωβρίου. Τα ακουστικά Grey Camouflage Pulse 3D θα φτάσουν αργότερα τον Δεκέμβριο.

Το default PS5 είναι άσπρο και αρκετοί είχαν εκφράσει τα παράπονά τους για αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν οι εταιρείες που κατασκευάζουν skins να κάνουν θραύση. Εκτός από το στρατιωτικό καμουφλάζ, μπορείτε επίσης να χτυπήσετε τα καλύμματα κονσόλας Midnight Black, Cosmic Red, Starlight Blue, Galactic Purple και Nova Pink. Υπάρχουν επίσης και skins τρίτων κατασκευαστών.

Όσον αφορά τις τιμές, το PS5 DualSense κοστίζει συνήθως 75 ευρώ, τα καλύμματα κονσόλας γύρω στα 55 ευρώ και το 3D Pulse headset γύρω στα 100 ευρώ. Οι τιμές διαφέρουν ανά κατάστημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification