Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PlayStation VR 2: Γενική Συζήτηση

05 Aug 2021 15:26 #254248 by Κώστας Δαλακλίδης
Διέρρευσαν πληροφορίες για το Next-Gen VR του PlayStation

Η Sony φιλοξένησε μια συνάντηση κορυφής για developers στις 3 Αυγούστου, όπου φαίνεται πως αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με το PlayStation VR της επόμενης γενιάς.

Σύμφωνα με το κανάλι PSVR Without Parole στο YouTube και με περαιτέρω επιβεβαίωση από το UploadVR, μεταξύ των ανακοινώσεων που έγιναν στην καλοκαιρινή συνάντηση κορυφαίων developers της Sony, ήταν και λεπτομέρειες σχετικά με τα χειριστήρια και τη στρατηγική ανάπτυξης games της εταιρίας στο νέο VR . Ενώ πολλές από τις αναφερόμενες πληροφορίες ήταν καινούργιες, ορισμένες φαίνεται να επιβεβαιώνουν προηγούμενες φήμες για το PSVR. Γεγονός που τις καθιστά πιο πιθανό να είναι αληθινές.

Σύμφωνα με τις αναφορές, τα ακουστικά της επερχόμενης συσκευής VR θα υποστηρίζουν, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, την τεχνολογία οθόνης HDR OLED. Αυτό θα επιτρέψει στους παίκτες να βλέπουν 2000 x 2040 pixels ανά μάτι, και συνολική ανάλυση 4K, καθώς και οπτικό πεδίο 110 μοιρών. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση από το τρέχον PSVR που έχει οπτικό πεδίο 100 μοιρών. Επιπλέον, το νέο headset μπορεί να εστιάζει μόνο σε αυτό που πραγματικά κοιτάτε, κάνοντας την εμπειρία πιο ρεαλιστική. Μέσω αυτής της τεχνικής, η Sony θα μειώσει ταυτόχρονα και την πίεση που ασκείται στο PlayStation 5, πράγμα που θα βελτιώσει σημαντικά τη συνολική απόδοση της συσκευής.

Σε ότι αφορά τα χειριστήρια του νέου VR, αναφέρθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που όχι μόνο ανιχνεύουν πότε ένας παίκτης αγγίζει ένα χειριστήριο, αλλά και την ακριβή θέση του δακτύλου. Σύμφωνα με τις φήμες, τα νέα χειριστήρια θα μπορούν δηλαδή να πουν πόσο μακριά είναι τα δάχτυλα ενός ατόμου από το χειριστήριο ανά πάσα στιγμή. Αυτό φαίνεται αρκετά παρόμοιο με την τεχνολογία που παρατηρείται στα πρόσφατα τηλέφωνα της Google.

Τέλος, η Sony φαίνεται πως είπε στους developers ότι "θέλει να ακολουθήσει ένα υβριδικό μοντέλο για μελλοντικά games υψηλού budget στο PlayStation VR". Αυτό φαινομενικά σημαίνει ότι η Sony θέλει να έχει περισσότερα games με προαιρετική υποστήριξη VR, παρόμοια με το No Man's Sky και το Resident Evil 7 Biohazard. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το αν τα προηγούμενα games του PSVR θα είναι συμβατά με το νέο σύστημα.

Προς το παρόν, δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με το επίσημο όνομα του νέου PSVR ή το πότε θα κυκλοφορήσει, ωστόσο, πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2022.

Εσείς θα αγοράσετε το νέο VR της Sony;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Aug 2021 19:03 #254888 by Stathis Moose Stathopoulos
Το κατοχύρωσε ξανά μέσα στον Ιούλιο

Ο χρήστης του Reddit, Thorites, εντόπισε μία ακόμα ανανέωση του trademark του PlayStation Home, η οποία έγινε στις 21 Ιουλίου στην Ευρώπη.
Η ανανέωση ισχύει μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2028 και ανήκει στις κατηγορίες αγαθά και υπηρεσίες και computer game software. Η Sony δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωσε σχετικά με την επαναλειτουργία του PlayStation Home.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jan 2022 17:39 #259766 by Nikos Georgopoulos
Τεχνικά χαρακτηριστικά και Horizon: Call of the MountainΗ Sony επιβεβαίωσε το όνομα και τις τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation VR 2 headset στην έκθεση CES 2022 και ανακοίνωσε το VR game Horizon: Call Of The Mountain.
Το Horizon: Call Of The Mountain θα είναι ένα νέο video game στη σειρά Horizon με την Aloy, το οποίο θα αξιοποιεί το PlayStation VR 2 και θα σας απορροφά στον κόσμο του με νέα στάνταρ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony, Jim Ryan. Επίσης, το PlayStation VR 2 θα συνδέεται πιο εύκολα στην κονσόλα σας σε σχέση με το PlayStation VR και θα προσφέρει field of view 110 μοίρες.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά:

Visual Fidelity: Για μια οπτική εμπειρία υψηλής πιστότητας, το PS VR2 προσφέρει 4K HDR , οπτικό πεδίο 110 μοιρών και εξαιρετική απόδοση. Με μια οθόνη OLED, οι παίκτες μπορούν να αναμένουν ανάλυση οθόνης 2000×2040 ανά μάτι και ομαλούς ρυθμούς καρέ 90/120 Hz.
Headset-based Controller Tracking: Με την παρακολούθηση μέσα-έξω, το PS VR 2 παρακολουθεί εσάς και το χειριστήριό σας μέσω ενσωματωμένων καμερών που είναι ενσωματωμένες στα ακουστικά VR. Οι κινήσεις σας και η κατεύθυνση που κοιτάτε αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι χωρίς την ανάγκη εξωτερικής κάμερας.
Νέος σένσορας: Η τεχνολογία PS VR2 Sense συνδυάζει παρακολούθηση ματιών, ανάδραση ακουστικών, ήχο 3D και τον καινοτόμο ελεγκτή PS VR2 Sense για να δημιουργήσει μια απίστευτα βαθιά αίσθηση βύθισης. Η ανάδραση ακουστικών είναι ένα νέο αισθητήριο χαρακτηριστικό που ενισχύει τις αισθήσεις των ενεργειών εντός του παιχνιδιού από τον παίκτη. Δημιουργείται από έναν ενσωματωμένο κινητήρα με δονήσεις που προσθέτουν ένα έξυπνο στοιχείο αφής, φέρνοντας τους παίκτες πιο κοντά στην εμπειρία παιχνιδιού. Για παράδειγμα, οι παίκτες μπορούν να αισθανθούν τον ανυψωμένο παλμό ενός χαρακτήρα κατά τη διάρκεια στιγμών έντασης, τη βιασύνη των αντικειμένων που περνούν κοντά στο κεφάλι του χαρακτήρα ή την ώθηση ενός οχήματος καθώς ο χαρακτήρας κινείται προς τα εμπρός. Επιπλέον, το Tempest 3D AudioTech του PS5 ζωντανεύει τους ήχους στο περιβάλλον της συσκευής αναπαραγωγής, προσθέτοντας σε αυτό το νέο επίπεδο immersion.
Eye Tracking: Με το eye tracking, το PS VR2 ανιχνεύει την κίνηση των ματιών σας, επομένως μια απλή ματιά σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορεί να δημιουργήσει μια πρόσθετη είσοδο για τον χαρακτήρα του παιχνιδιού. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να αλληλεπιδρούν πιο διαισθητικά με νέους και ρεαλιστικούς τρόπους, επιτρέποντας μια αυξημένη συναισθηματική απόκριση και ενισχυμένη έκφραση που παρέχουν ένα νέο επίπεδο ρεαλισμού στο gaming.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Οθόνες OLED ανάλυσης 2000 x 2040 ανά μάτι
Panel refresh rate ​ 90Hz, 120Hz
Ρυθμιζόμενος Διαχωρισμός φακού 
Πεδίο προβολής Περίπου. 110 μοίρες
Sensors​ Motion Sensor:Σύστημα ανίχνευσης κίνησης έξι αξόνων (γυροσκόπιο τριών αξόνων, επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων)​
Attachment Sensor: IR Proximity sensor
4 κάμερες για τo headset και ελεγκτής κάμερας παρακολούθησης IR για παρακολούθηση ανά μάτι
Δόνηση στο headset
Συνδέεται στο PS5 με USB Type-C
Ενσωματωμένο μικρόφωνο και θύρα stereo headphone jack

PlayStation VR2 Sense Controllers 
Αυτή θα είναι η επίσημη ονομασία των χειριστηρίων του PlayStation VR 2.
Κουμπιά PS Button,Options, Action (Κύκλος, Σταυρός, R2, R2, Δεξί Stick / R2, PS Button, Create button, Action Buttons (Τρίγωνο, τετράγωνο), L1, L2, Αριστερό αναλογικό, L2,
Sensing/ Tracking Motion Sensor: Σύστημα ανίχνευσης κίνησης έξι αξόνων (γυροσκόπιο τριών αξόνων + επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων)
Capacitive Sensor: Finger Touch DetectionIR LED: Παρακολούθηση θέσης
Feedback ​ Trigger Effect (στα R2/L2), Απτική Ανάδραση (από έναν ενεργοποιητή ανά μονάδα)
Bluetooth 5.1
Μπαταρία λιθίου επαναφορτιζόμενη«Όλα αυτά στο PlayStation VR2, σε συνδυασμό με την απτική ανάδραση και τις προσαρμοστικές ενεργοποιήσεις από τα χειριστήρια PS VR2 Sense, επιτρέπουν στους παίκτες να αισθάνονται και να αλληλεπιδρούν με τα games ακόμη καλύτερα», δήλωσε ο Hideaki Nishino, αντιπρόεδρος εμπειριών πλατφόρμας.. «Το PS VR2 θα έχει επίσης μια απλή διαδικασία εγκατάστασης - με ένα μόνο καλώδιο συνδεδεμένο απευθείας στο PS5, μπορείτε να μεταβείτε αμέσως στην εμπειρία VR.»

Το Horizon: Call of the Mountain, εν τω μεταξύ, αναπτύσσεται από την Guerrilla Games και σε αυτή δεν θα πρωταγωνιστεί η Aloy. «Δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε πολλά ακόμα, αλλά αυτή η ιστορία θα ειπωθεί μέσα από τα μάτια ενός εντελώς νέου χαρακτήρα», εξήγησε ο διευθυντής τέχνης & κινουμένων σχεδίων του Guerrilla, Jan-Bart van Beek. «Θα συναντήσετε επίσης τον Aloy, άλλα γνωστά πρόσωπα και νέους χαρακτήρες στην πορεία, και σύντομα θα σας συστήσουμε τον πρωταγωνιστή του Horizon Call of the Mountain.

Το παιχνίδι Horizon: Call of the Mountain δημιουργήθηκε για το PlayStation VR2 και έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει την τεχνολογία του hardware, την καινοτομία και το gameplay. Τα εντυπωσιακά γραφικά και τα ολοκαίνουργια χειριστήρια PS VR2 Sense δίνουν ένα νέο νόημα στην πλήρη εμβάπτιση στον κόσμο του Horizon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jan 2022 19:25 #260420 by Apostolis Mitsakoulis
Δν είμαι fun του VR. Έτσι και αλλιώς είναι σπάνιο για μένα να παίξω παιχνίδια πρώτου προσώπου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2022 00:09 #261727 by Nikos Georgopoulos
Τελικό design και φωτογραφίεςΗ Sony παρουσίασε το τελικό design του PlayStation VR 2. Το VR headset θα υποστηρίζει 4K HDR και νέο σύστημα εξαερισμού.
Η Sony ανακοίνωσε επίσημα και παρουσίασε το νέο σχεδιασμό του PlayStation VR 2. Η Ιαπωνική εταιρεία είπε ότι στόχος της ήταν να δημιουργήσει ένα headset που δεν θα ήταν μόνο ελκυστικό, αλλά έδωσε επίσης μεγάλη προσοχή στην εργονομία και πραγματοποίησε «εκτεταμένες δοκιμές» για να εξασφαλίσει μια άνετη αίσθηση ανεξάρτητα από το μέγεθος του κεφαλιού σας. 

Είπε επίσης ότι η ομάδα σχεδιασμού εστίασε στην εξισορρόπηση του βάρους του σετ μικροφώνου-ακουστικού και πρόσθεσε ένα απλό headband που μπορεί να προσαρμοστεί. Υπάρχει επίσης ένα ρυθμιζόμενο scope με το οποίο ρυθμίζετε την απόσταση του headset από το κεφάλι. Η τοποθέτηση της υποδοχής στερεοφωνικών ακουστικών παραμένει η ίδια με τα αρχικά ακουστικά PlayStation VR.

Για το PlayStation VR 2 θα πρέπει να αναμένουμε επιλογέα ρύθμισης φακού, ελαφριά μείωση βάρους, νέο ενσωματωμένο motor για ανάδραση ακουστικών και πιο λεπτή σχεδίαση. Επιπλέον, το headset διαθέτει νέο σχεδιασμό εξαερισμού, υποστήριξη 4K HDR, rendering γραφικών, βελτιωμένη ανίχνευση κινήσεων, όπως παρακολούθηση κάμερας από μέσα προς τα έξω, τον PS VR2 Sense controller και ένα καλώδιο.

Η Sony δεν ανακοίνωσε ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά τα development kits βρίσκονται ήδη στα χέρια των developers που συνεργάζονται στενά με την Sony.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:43 #266216 by Nikos Georgopoulos
Έρχεται το 2023Τα επίσημα accounts του PlayStation αναφέρουν ότι το PlayStation VR 2 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Η αρχή έγινε με το Γαλλικό account, όπου στο Twitter υπήρξε ανακοίνωση και ακολούθησαν τα Βρετανικά και στη συνέχεια το ελληνικό.


Disponible début 2023. #PSVR2 pic.twitter.com/mh08u5wqMt

— PlayStation France (@PlayStationFR) August 22, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Sep 2022 12:45 #266667 by Nikos Georgopoulos
Το PlayStation VR 2 δεν θα έχει backwards compatibility με τα PlayStation VR games
Sony: "Επειδή θα προσφέρει μια VR εμπειρία νέας γενιάς".

Το PSVR 2 δεν θα έχει backwards compatibility με τα PS VR games.

Σε ένα επεισόδιο του επίσημου podcast του PlayStation ο αντιπρόεδρος Platform Experience Hideaki Nishino είπε ρητά ότι δεν θα υπάρχει backwards compatibility για παιχνίδια PSVR στο PSVR 2. "Τα παιχνίδια PSVR δεν είναι συμβατά με το PSVR 2, επειδή το PSVR 2 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πραγματικά μια εμπειρία VR επόμενης γενιάς", δήλωσε ο Nishino. "Το PSVR 2 έχει πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά όπως νέο controller haptic feedback , adaptive triggers, inside-out tracking, eye-tracking και 3D Audio. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών για το PSVR 2 απαιτεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από το αρχικό PSVR."

Το PSVR 2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2021 και το backwards compatibility ήταν μια μακροχρόνια ερώτηση, κάτι που η Sony απέφευγε να απαντήσει μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το PSVR 2, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ότι θα φτάσει κάποια στιγμή το 2023. Η τιμή του PSVR 2 δεν είναι επίσης γνωστή αυτή τη στιγμή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2022 11:09 #267420 by Nikos Georgopoulos
Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμήΗ Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου και θα έχει κόστος 600 ευρώ.
Η συσκευασία θα περιλαμβάνει το PS VR 2 headset, τα sense controllers και στερεοφωνικά headphones. Δεν θα περιλαμβάνει κάποια games. Με 50 επιπλέον ευρώ θα υπάρχει πακέτο με το Horizon Call of the Mountain.

Τα VR games που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:
The Dark Pictures: Switchback VR
Crossfire: Sierra Squad
The Light Brigade
Cities VR – Enhanced Edition
Cosmonious High
Hello Neighbour: Search and Rescue
Jurassic World Aftermath Collection
Pistol Whip VR
Zenith: The Last City
After The Fall
TentacularPlease Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2023 10:47 #269191 by Nikos Georgopoulos
H Sony θα ανακοινώσει νέα third-party PlayStation games
Σύμφωνα με φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον The Snitch στο Discord, η Sony θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις σχετικά με νέες 3rd party κυκλοφορίες για το PlayStation .

O The Snitch ανακοίνωσε πέρυσι πως δεν θα αναφέρει ξανά πληροφορίες σχετικά με την βιομηχανία του gaming, αλλά όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη μέσα στο 2023. Η συγκεκριμένη δήλωση, που προέρχεται από τις πηγές του The Snitch, δεν αποτελεί επίσημη είδηση. Ο συγκεκριμένος χρήστης του Discord έχει αποδείξει την εγκυρότητά του. 

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του The Snitch, είναι μια πολύ καλή περίοδος για την Sony, ώστε να παρουσιάσει νέα projects. Δυστυχώς, δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα οπότε δεν γνωρίζουμε ποιες εταιρίες ανάπτυξης αναπτύσσουν αυτή την στιγμή games για PS5 και PS4. Ίσως ανακοινωθούν περισσότερα στο επερχόμενο State of Play του 2023.

Την περασμένη χρονιά, είχαμε την ανακοίνωση του Silent Hill καθώς και άλλα projects που θα αφορούν το συγκεκριμένο franchise. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αν υπάρχουν πληροφορίες αν πρόκειται για εντελώς νέες συνεργασίες ή για προηγούμενους third-party τίτλους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Με αφορμή την κυκλοφορία του PlayStation VR 2 τον Μάρτιο του 2023, ίσως αποκαλυφθούν κυκλοφορίες για τίτλους συμβατούς με VR. Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε μερικούς VR τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι για το VR2 μέσα στο 2023.

Πέρα από την Sony, η Μicrosoft έχει ανακοινώσει την Developer Direct showcase και είπε πως θα λάβει μέρος μέσα στον μήνα. Σε αυτή την εκδήλωση θα δείτε νέο περιεχόμενο για τα Minecraft Legends, Redfall, Forza Motorsport καθώς και για το The Elder Scrolls Online.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:06 #269455 by Nikos Georgopoulos
Η Sony μείωσε την αποστολή των PlayStation VR 2 στα καταστήματα λόγω μειωμένης ζήτησης
Θα δώσει αρχικά 1 εκατομμύριο κομμάτια αντί για 2.

Η Sony μείωσε την αποστολή των PSVR 2 στα καταστήματα λόγω μειωμένης ζήτησης από προπαραγγελίες.

Συγκεκριμένα αντί για 2 εκατομμύρια, θα δοθούν στα καταστήματα 1 εκατομμύριο κομμάτια και μέχρι τον Μάρτιο η Sony περιμένει να έχει πουλήσει συνολικά 1.5 εκατομμύριο.
Το PSVR2 θα κυκλοφορήσει με 37 games εκ των οποίων αρκετά θα είναι ports όπως το Gran Turismo 7 και το Tetris Effect Connected. Το The Dark Pictures: Switchback VR, το οποίο αποτελεί exclusive του PSVR2 πήρε μία μικρή αναβολή και θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου.Κύριος λόγος για την μειωμένη ζήτησή του πιθανότατα είναι η αρκετά υψηλή τιμή του στα 600 ευρώ, η οποία ξεπερνάει και το κόστος του PS5. Επιπλέον η Sony έχει ανακοινώσει και bundle για μαζί με το Horizon Call of the Mountain στα 650 ευρώ.

Το PSVR2 θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου και θα είναι συμβατό αποκλειστικά με το PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification