Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PlayStation VR: Γενική Συζήτηση

18 Mar 2016 14:35 #178221 by ΣΤ
Θα είμαι λίγο αρνητικός πάνω στο θέμα του VR αλλά νομίζω και λίγο κυνισμός δεν κάνει κακό.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το VR είναι ένα gimmick το οποίο θα το φάμε στο κεφάλι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για μερικά χρόνια και μετά θα αργοπεθάνει μαζί με όλες τις άλλες "καινοτόμες τεχνολογίες" βελτίωσης της gaming εμπειρίας που έχουμε δει(βλέπε Kinect και λοιπά κειμήλια του όχι και τόσο ένδοξου παρελθόντος). Οι λόγοι που το πιστεύω αυτό είναι οι εξής:
1) Μιλάμε για ξεκάθαρα casul games και tech demos. Δεν βλέπω ούτε μία σοβαρή κυκλοφορία για core gaming.
2) Είναι de facto περιοριστικό τόσο στα είδη games που μπορεί να υποστηρίξει τόσο και στον τρόπο που αυτά μπορούν να παιχτούν.
3) Φαίνεται άβολο. Όπως και να το κάνουμε τίποτα δεν συγκρίνεται με αραλίκι στον καναπέ/καρέκλα και gamepad/πληκτρολόγιο ανα χείρας. Πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι είναι ένα κράνος στο κεφάλι. Γενικά ακούγεται πως δεν προτείνεται για πάνω από μία ώρα συνεχόμενου gaming με πολλούς επίσης αν λένε ότι δεν το αντέχουν καθόλου.
4) Είναι υπερβολικά ακριβό. Και λέω υπερβολικά χωρίς να εννοώ και αδικαιολόγητα ακριβό. Γιατί καταλαβαίνω τους λόγους που είναι τόσο ακριβό, είναι καινούρια τεχνολογία και πάντα οι καινούριες τεχνολογίες έχουν υψηλό κόστος μέχρι να βρει μια ισορροπία η αγορά. Το θέμα είναι ότι ο συνδυασμός υψηλού κόστους με την έλλειψη σοβαρών κυκλοφοριών δεν θα πείσει και πολλούς να προβούν σε αγορά και αν δεν υπάρχει playerbase θα εγκαταλειφθεί άμεσα από third-party developers(βλέπε Wii U). Επιπλέον με τα ίδια λεφτά μπορεί κάποιος να αγοράσει καινούρια τηλεόραση για το PS4 της οποία η αξία είναι απείρως πιο σίγουρη και αποτελεί και αυτή οπτική βελτίωση της εμπειρίας του gaming χωρίς να περιορίζεται σε αυτό.

Τώρα συγκεκριμένα για το VR της Sony δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε κανένας να ξέρει ακριβώς πως συγκρίνεται με τα υπόλοιπα της αγοράς τουλάχιστον μέχρι να περάσει κάποιος καιρός. Γενικά καλή κατασκευή φαίνεται και το γεγονός ότι είναι πιο φθηνό από Occulus είναι σαφώς θετικό και πιθανώς ενδεικτικό του προς τα που θα κινηθεί η αγορά.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2016 17:00 #178238 by Γιώργος Λόλας
- Τι κάνεις Γιάννη;
- Κουκιά σπέρνω!

Ή... κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Εδώ ο κόσμος περιμένει να πέσουν οι τιμές των games ή αγοράζει μεταχειρισμένα και περιμένουν να πάει κάποιος να σκάσει 400-800 ευρώ για να αγοράσει ένα μηχάνημα που θα το χρησιμοποιεί υπό προϋποθέσεις. Εδώ δεν υπάρχουν "συμβατικά" games να παίξεις καλά καλά πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, ποιος θα περιμένει να βγουν VR games; Έως τώρα, μόνο tech demos και σαχλοπαίχνιδα τύπου Climb βλέπω. Να τα κάνω τι; Να σκάσω 50-60 ευρώ να τα αγοράσω για να παίξω 1-2 μέρες; Πάνε καλά;

Είδανε μια εταιρεία να προσπαθεί να βγει πρώτη στην αγορά σε μια τεχνολογία και φαγωθήκανε όλοι να προλάβουν το τραίνο. Αυτό το τραίνο όμως είναι καταδικασμένο να εκτροχιαστεί. Όταν δεν έχεις να δείξεις games που θα σου πουλήσουν το μηχάνημα, δεν πας πουθενά. Σου πουλάνε αυτοκίνητο χωρίς ρόδες. Σε ποιους ακριβώς απευθύνονται; Στους 10-20 χιλιάδες που θα το αγοράσουν; Γιατί δε βλέπω να κάνει περισσότερες πωλήσεις, την στιγμή που ΚΑΝΕΝΑ game στο launch δε σε τραβάει να το παίξεις.

Και μετά έχεις και την κάμερα. Έχεις και τα χειριστήρια Move. Αφού δίνουν και το headset, πάλι καλά. Επίσης, ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος πώς θα καταφέρει το PS VR να σηκώσει games σε VR περιβάλλον. Εάν έστω ένα game αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα σε fps και δε ξέρω κι εγώ σε τι άλλο, θα μιλάμε για μεγάλη αποτυχία. Και μην περιμένετε να παίξετε το επόμενο Call of Duty σε VR. Games σε χαμηλότερη ανάλυση με ψιλοκαρτουνίστικα γραφικά και αν.

Προσωπικά, ακόμα και 100 ευρώ να κόστιζε, δε θα το αγόραζα αν πρώτα δεν έβλεπα ότι έχει games που θέλω να παίξω. Γίνομαι λίγο σκληρός, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Και η παραπάνω πρόταση ισχύει για όλα τα VR headsets. Με περισσότερο ενδιαφέρον βλέπω τις augmented reality συσκευές τύπου HoloLens, αλλά και αυτές όταν η τιμή τους είναι χαμηλότερη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2016 23:49 - 18 Mar 2016 23:50 #178261 by Τάσος Νικολακόπουλος
H Sony έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του εξωτερικού επεξεργαστή του PlayStation VR. Φαίνεται πως για να μπορεί κάποιος να απολαύσει την πλήρη εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας με το PS4 και το PSVR, θα χρειαστεί και ένα μικρό μαύρο κουτί για να κρατάει την ανάλυση της εικόνας και του ήχου σε υψηλά επίπεδα. Διαβάστε περισσότερα .

Η ουσία όμως είναι πως το VR μοιάζει ακόμα δυσπρόσιτο και απόμακρο για την πλειοψηφία των gamers, με το PSVR να αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Πολλά εξαρτήματα, υπο πολλές προϋποθέσεις και το κυριότερο όλων, πολλά χρήματα. Βέβαια, ίσως τελικά οι τιμές των VR headsets πέσουν γρήγορα και απότομα, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιά θα είναι η πορεία τους στην αγορά. Μένει να δούμε, αν και προς το παρόν, για το άμεσο μέλλον, το VR gaming είναι δύσκολο να πετύχει...


Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Mar 2016 16:13 #178442 by Παντελής Δασκαλέλος
Εμένα το PlayStation VR και κάθε συσκευή VR με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μια δύο φορές δοκίμασα το Oculus Rift και αντίστοιχα VR headsets και μου έρχονταν ανακατοσούρα. Από την άλλη πάντως το PlayStation VR δείχνει να έχει αρκετό suppοrt από τις εταιρείες, προσωπικά εύχομαι να πιάσει το όλο εγχείρημα μπας και δούμε και κάμμια φρέσκια ιδέα στην ρημάδα την βιομηχανία που έχει υπερκορεστεί. Η τιμή της συσκευής πάντως παραμένει υψηλή, θεωρώ ότι θα πρέπει να πέσει τουλάχιστον στο μισό το κόστος για να υπάρξει ενδιαφέρον. Όπως έχω πει και σε προηγούμενο post μου με τα 400 ευρώ μπορεί κάποιος να πάρει 5-6 games για την κονσόλα του ή να πάρει μια άλλη κονσόλα για να έχει πρόσβαση σε όλα τα games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Mar 2016 00:18 #178491 by Marios Ntallaris
Σύμφωνα με μια έρευνα από τον οργανισμό Ipso οι console gamers ενδιαφέρονται περισσότερο για το VR από ότι οι PC gamers.


Τα στατιστικά που προκύπτουν δείχνουν ότι το 63% των κατόχων κονσολών ενδιαφέρεται για το virtual reality ενώ μόνο το 51% των PC gamers. Άμα απομονώσουμε μόνο τα στατιστικά που αφορούν το PS4 και το Xbox One τότε έχουμε ποσοστό 72% ανθρώπων που τους ενδιαφέρει η τεχνολογία των VR. Οι άνθρωποι που έκαναν την έρευνα δηλώνουν πως οι τιμές των περιφερειακών των VR δεν έπαιξαν ρόλο αφού παρότρυναν τους συμμετέχοντες να μην πάρουν υπόψη τους τις τιμές των συστημάτων. Και να πούμε πως η τιμή του Playstation VR δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα όταν έγινε η έρευνα. Το δείγμα της έρευνας ήταν άνθρωποι από την Αγγλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Γερμανία.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όντως το VR ταιριάζει περισσότερο στις κονσόλες. Πιστεύω εκεί έχει περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης. Επίσης ας σκεφτούμε ότι στους υπολογιστές δεν έχουμε ούτε κάτι ανάλογο με το kinect ή το move.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jul 2016 00:21 #184151 by Πιέρρος Φουστέρης

Η Sony αποκάλυψε την μορφή που θα έχουν τα εξώφυλλα των games του PlayStation VR! Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, η Sony πρόκειται να προσθέσει ειδική σήμανση στα covers τους. Έτσι, όσα games απαιτούν να έχετε στην κατοχή σας το PlayStation VR θα εμφανίζουν την φράση “PlayStation VR Required”, ενώ games που είναι συμβατά με το virtual reality περιφερειακό της Sony θα έχουν την σήμανση “PlayStation VR Compatible!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Sep 2016 16:46 - 12 Oct 2016 13:39 #187610 by Μάνος Γρυπάρης
Το PlayStation VR θα έχει demo disc το οποίο στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει 8 games και στην Αμερική 18.
Δείτε εδώ την λίστα:

Allumette – US only
Battlezone – US only
DriveClub VR
Eve: Valkyrie
Gnog – US only
Harmonix Music VR – US only
Headmaster
Here They Lie – US only
Job Simulator – US only
PlayStation VR Worlds
Resident Evil 7 biohazard – US only
Rez Infinite – US only
Rigs Mechanized Combat League
Thumper – US only
Tumble VR
Until Dawn: Rush of Blood – US only
Wayward Sky
Within – US only

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Oct 2016 13:46 #188629 by Μάνος Γρυπάρης
PlayStation VR review
Το νέο headset της Sony στα χέρια μας.
Σε γενικές γραμμές ωραίο design αλλά από πλευράς υλικών σχετικά λιτό πλαστικό. Είναι για μένα πιο άνετο και αναπαυτικό από τα άλλα headsets και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στα μαξιλαράκια. Η τιμή του στα 399 ευρώ είναι αρκετά υψηλή. Από τα exclusives του ξεχωρίζει μακράν το RIGS, στο οποίο ελέγχετε γιγάντια ρομπότ (μοιάζουν με τους Titans από το Titanfall) και σε online αγώνες προσπαθείτε να εξολοθρεύσετε τα rigs του αντιπάλου. Το London Heist παρουσίαζε επίσης ενδιαφέρον στο demo που παίξαμε, ενώ το Until Dawn: Rush of Blood ειναι απλά ένα on-rails Shooter.

Συμβουλή: Μην φάτε πολύ πριν παίξετε. Πάντως τα μόνα σημεία που ανακατεύτηκα ήταν ότι κοιτούσα από μεγάλο ύψος (π.χ. σε Roller coaster ή όταν εκτοξεύεσαι στον αέρα στο RIGS). Δεν ξέρω αλλά τα Exploration VR games που σας βάζουν να πετάξετε είναι...κάπως.

Ακόμα κι αν η τιμή του PlayStation VR πέσει στο μέλλον, έως τότε θα πρέπει να υπάρχουν πολύ δυνατά exclusives για να το υ ποστηρίξουν. Πάντως ως τεχνολογία υποστηρίζεται αρκετά από την Sony μεσω των games και των εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί. Για το θεμα εντοπισμου του headset (positional tracking) πρεπει να στέκεστε σε ακριβές σημείο χωρίς παρεμβολές από φώτα ή καθρέφτες. Άραγε θα υπάρχει διόρθωση μέσω firmware update...or not?

Απόψεις για το PSVR ευπρόσδεκτες. :)

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2016 01:06 - 14 Oct 2016 01:08 #188667 by Πιέρρος Φουστέρης
Το PlayStation VR είναι συμβατό και με το Xbox One και με το Wii U! Αν και η εμπειρία σας δεν θα είναι ίδια με εκείνη του PS4, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε την συνδεσιμότητα της εξωτερικής μονάδας του PlayStation VR με το PlayStation VR και στο τέλος να βάλετε το HDMI καλώδιο που θα πήγαινε στο PS4 σε ένα Xbox One ή ένα Wii U! Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο !

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2017 00:19 #193352 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
2 PlayStation VR bundles


Με PlayStation camera, PS Move και παιχνίδι.

Η Sony ανακοίνωσε δύο νέα PlayStation VR bundles.

Τα δύο πακέτα που θα δείτε δεν περιλαμβάνουν την κονσόλα PS4 (που φυσικά αποτελεί την βασικότερη προϋπόθεση για να τα αγοράσετε αφού το PlayStation VR είναι συμβατό μόνο με PS4). Αμφότερα έχουν τα εξής:
- Το PlayStation VR.
- Την PlayStation camera.
- Ένα σετ με PlayStation Move controllers.
- Από ένα video game. Στο ένα πακέτο συναντάμε το PlayStation VR Worlds (συλλογή από games) και ένα VR demo disc και στο άλλο το Until Dawn: Rush of Blood, ένα on-rails Shooter, spin-off του Until Dawn. Παρότι δεν έχει σχέση με το παιχνίδι, θα σας προσφέρει άφθονη τρομάρα. Το έχω δοκιμάσει και σας το εγγυώμαι.

Καθένα από αυτά τα bundles θα κοστίζει 500 δολάρια στην Αμερική. Για την Ευρώπη δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα διατεθούν στην αγορά.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification