Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

26 Sep 2021 19:12 #255792 by Stathis Moose Stathopoulos
Δεν θα καθυστερήσει λόγω του κορωνοϊού

Ανάμεσα σε τόσες μεταφορές video games στην μεγάλη οθόνη, υπάρχει και μια που βασίζεται στην σειρά Super Mario.
Η ταινία είναι προγραμματισμένη για κυκλοφορία το 2022, ωστόσο μερικοί ανησυχούν για το αν θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την παραγωγή. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας ανάπτυξης , Illumination Studio, η ανάπτυξη προχωράει απρόσκοπτα, μιας και “οι εργαζόμενοι της εταιρίας ήδη δούλευαν εξ ’αποστάσεως”.

Η καινούργια ταινία Super Mario είναι η δεύτερη μεγάλη προσπάθεια της Nintendo στην μεταφορά του Ιταλού υδραυλικού στην μεγάλη οθόνη. Η πρώτη live-action ταινία του 1993, Super Mario Bros, ήταν μια εμπορική αποτυχία. Στην καινούργια ταινία, καθήκοντα producer έχει αναλάβει ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto. Παρόλο που ένας producer δεν ελέγχει τα πάντα στην ταινία, σίγουρα η παρουσία του δημιουργού είναι ενθαρρυντική.

Διαβάστε επίσης το review του Super Mario Maker 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Sep 2021 21:46 #255860 by Stathis Moose Stathopoulos
Donkey Kong Land στο Θεματικό Πάρκο Super Nintendo World



Έρχεται το 2024 και θα αυξήσει το πάρκο κατά 70%.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει την Donkey Kong Land στο θεματικό πάρκο Super Nintendo World.

Το πάρκο των Nintendo και Universal Studios θα επεκταθεί. Ο Ιάπωνας game designer Shigeru Miyamoto, ο οποίος έχει δημιουργήσει τις σειρές Donkey Kong και Super Mario, θα συνεργαστεί με την δημιουργική ομάδα της Universal, για να δώσει για άλλη μια φορά τις οδηγίες του για την Donkey Kong Land, όπως έκανε και με το θεματικό πάρκο του Super Mario. Η Nintendo δήλωσε: "Η περιοχή του Donkey Kong "θα συνδυάζει την καινοτόμα τεχνολογία και την παγκόσμια προσέγγιση της διασκέδασης ενός θεματικού πάρκου της Universal, μαζί με την δημιουργικότητα της Nintendo".

Ο Miyamoto δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από τον κόσμο του Super Mario θα κάνω και τον κόσμο του Donkey Kong πραγματικότητα. Ανυπομονώ να δημιουργήσω μία συναρπαστική εμπειρία Donkey Kong με την εκπληκτική ομάδα της Universal. Το έργο θα πάρει χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά θα αποτελέσει μια μοναδική περιοχή, όχι μόνο για άτομα που είναι συνηθισμένα στα Donkey Kong games, αλλά για όλους τους καλεσμένους". Η Universal δήλωσε με την σειρά της ότι είναι χαρούμενη που θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Nintendo για τα θεματικά της πάρκα.

Με την προσθήκη του νέου αυτού θεματικού πάρκου, το μέγεθος του πάρκου θα αυξηθεί κατά 70%. 

Το Super Nintendo World theme park στην Ιαπωνία είναι ανοικτό, ωστόσο τα πάρκα των Universal Studios Orlando και Hollywood στην Αμερική είναι ακόμη "υπό κατασκευή" καθώς έχουν καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Nov 2021 16:28 #256921 by Κώστας Δαλακλίδης
Η Nintendo ανακοίνωσε το Switch Online Expansion pack, έκανε ρεκόρ από dislikes

Το τρέιλερ της Nintendo για το Nintendo Switch Online + Expansion Pack είναι πλέον το βίντεο με τα περισσότερα dislikes στο κανάλι της εταιρίας στο YouTube.

Όπως παρατήρησε το VGC, το Expansion Pack τρέιλερ έχει 104 χιλιάδες dislikes (129 χιλιάδες όταν γράφεται το παρών κείμενο). Το προηγούμενο βίντεο με τα περισσότερα dislikes στο κανάλι ήταν το Metroid Prime: Federation Force trailer, από την E3 του 2015, με μόλις 11 χιλιάδες dislikes. Η διαφορά είναι παραπάνω από 115 χιλιάδες dislikes.



Πριν από μερικές εβδομάδες, η Nintendo ανακοίνωσε τελικά την κυκλοφορία και τις λεπτομέρειες χρέωσης για την υπηρεσία Nintendo Switch Online + Expansion Pack, η οποία κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου. Μια 12μηνη συνδρομή κοστίζει 50 δολάρια εάν είναι ατομική και 80 δολάρια εάν είναι οικογενειακή, υποστηρίζοντας έως και οκτώ λογαριασμούς. Αυτό είναι το διπλάσιο ποσό σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της υπηρεσίας και φαίνεται ότι οι δυσαρεστημένοι fans της Nintendo κάνουν γνωστές τις απόψεις τους μέσω του YouTube.

Η premium έκδοση της τρέχουσας διαδικτυακής υπηρεσίας της Nintendo θα παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται στη βασική έκδοση, δηλαδή τα multiplayer games των NES και SNES, καθώς και αποθήκευση στο cloud. Παράλληλα παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε μια σταδιακά επεκτεινόμενη συλλογή από games των Mega Drive και N64. Θα περιλαμβάνει επίσης το Happy Home Paradise, expansion του Animal Crossing: New, χωρίς επιπλέον κόστος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2021 22:06 #256989 by Giorgos Tsolaridis
Η Nintendo έκλεισε δύο γραφεία της σε Αμερική και Καναδά Δήλωσε ότι "ήταν μικρά".

 Η Nintendo έκλεισε δύο γραφεία της σε Αμερική (Καλιφόρνια) και Καναδά (Τορόντο). Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Nick Chavez, αντιπρόεδρος του τμήματος Πωλήσεων, Marketing και Επικοινωνιών, θα αντικατασταθεί από την Devon Pritchard.

 100 εργαζόμενοι δούλευαν στα γραφεία της Nintendo στο Redwood City της Καλιφόρνια και δεν γνωρίζουμε πόσοι εξ αυτών θα απολυθούν και πόσοι θα μετατεθούν. Η Ιαπωνική εταιρεία είχε τρία γραφεία στην Αμερική και πλέον έχει δύο. Τα κεντρικά γραφεία είναι αυτό του Redmond για την Αμερική και αυτό του Βανκούβερ για τον Καναδά.

 Η Pritchard θα επιβλέπει στο εξής την στρατηγική και το εκτελεστικό κομμάτι των πωλήσεων και των επικοινωνιών στην Αμερική και τον Καναδά.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2021 10:58 #257162 by Stathis Moose Stathopoulos
4,5 εκατ. δολάρια το πρόστιμο.

Ο hacker Gary Bowser παραδέχτηκε την ενοχή του και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 4,5 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι 10 χρόνια φυλάκισης.
Ο hacker είχε έναν ρόλο στους Team Xecuter, μια ομάδα η οποία σχεδίαζε και πουλούσε τσιπ που έκαναν mod κονσόλες και με αυτά οι χρήστες έπαιζαν πειρατικά games. Παράλληλα, πουλούσαν τα τσιπ στην αγορά σε καταστήματα.

Ο Bowser είχε δούλευε στην Team Xecuter από τον Ιούνιο του 2013. Παραδέχτηκε ότι με την θέλησή του συμμετείχε σε οργανώσεις που τσίπαραν κονσόλες μέσω συσκευών, όπως οι Gateway 3DS, Stargate, TrueBlue Mini, Classic2Magic και SX. Κατασκεύαζε, διαφήμιζε και πουλούσε τσιπάκια που έπαιζαν πειρατικές εκδόσεις από εμπορικά video games, τα επονομαζόμενα (στην αγορά των emulators) "ROMs".

Η ομάδα Team Xecuter αποκόμισε κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση πειρατικών συσκευών, σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας και ο Bowser λάμβανε 302.000 δολάρια το χρόνο.

Oι συσκευές της Team Xecuter ενεργοποιούσαν το homebrew development , ενώ η εταιρεία ζητούσε και ποσό άδειας για να ξεκλειδώσει κάθε χρήστης την δυνατότητα να παίξει πειρατικά games. Ο hacker και η ομάδα του αντιμετώπισαν ομοσπονδιακές κατηγορίες από την Αμερικανική κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της ομάδας, που είναι ο Max Louarn, ένας 48χρονος Γάλλος και ο Yuanning Chen, ένας 35χρονος Κινέζος. Ο Bowser βρισκόταν στον Άγιο Δομίνικο, ο Louarn στον Καναδά και ο Chen παραμένει ακόμη ασύλληπτος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 05:07 #258107 by Stathis Moose Stathopoulos
10 εκατομμύρια δολάρια το πρόστιμο της δεύτερης δίκης με την Nintendo



Ο Καναδός hacker Gary Bowser θα χρειαστεί να πληρώσει άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την μήνυση που δέχθηκε από την Nintendo of America.
Η απόφαση πάρθηκε από το δικαστήριο εχθές και αυτή η δίκη είναι διαφορετική από την προηγούμενη στην οποία ο Gary είχε δηλώσει ένοχος και είχε συμφωνήσει στην απόφαση να πληρώσει 4.5 εκατομμύρια δολάρια και το ενδεχόμενο φυλάκισης για έως και 10 χρόνια. Συνολικά, από τις δύο δίκες, ο Gary Browser θα κληθεί να πληρώσει στη Nintendo 14,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Bowser πουλούσε modded κονσόλες οι οποίες επέτρεπαν στους κατόχους να παίζουν πειρατικά games. Ο hacker είχε παραδεχθεί ότι ανέπτυσσε, κατασκεύαζε και πουλούσε διάφορες συσκευές που επέτρεπαν στους καταναλωτές να παίζουν πειρατικά games. Η Nintendo τον κυνηγούσε για χρόνια, όμως η κατάσταση κλιμακώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν η Αμερικάνικη κυβέρνηση αποφάσισε να του αποδώσει ομοσπονδιακές κατηγορίες.


NEW: Gary Bowser agrees to pay Nintendo $10 million in video game piracy civil lawsuit. This follows Bowser's guilty plea in October in the federal criminal case against him (where he agreed pay Nintendo $4.5 million in restitution.) t.co/zohn0SPHnH pic.twitter.com/KMJro3l8Zw

— Rob Romano (@2Aupdates) December 6, 2021

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2021 21:49 #258306 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο Masayuki Uemura, engineer των NES και SNES, έφυγε από την ζωή



O επικεφαλής των διάσημων κονσολών απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.Ο Masayuki Uemura, επικεφαλής τόσο του NES όσο και του SNES, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.Η Nintendo στην οποία εντάχθηκε ο Uemura τη δεκαετία του '70 είχε ακόμα ως επίκεντρο τις κάρτες hanafuda και ήταν η μηχανική του δεινότητα που τη βοήθησε να κάνει νέες εισβολές στη gaming βιομηχανία. Ο Uemura δούλεψε μαζί με τους Gunpei Yokoi και Genyo Takeda στα πρώτα τους games με φωτοβόλα όπλα, προτού ηγηθεί της πρώτης εισβολής της Nintendo στις οικιακές κονσόλες με τη σειρά Color-TV που ξεκίνησε το 1977. Το Famicom ήταν η πιο σημαντική δημιουργία του Uemura, καθώς η κονσόλα του 1983 αποτέλεσε το θεμέλιο για την εκπληκτική επιτυχία της Nintendo στα games.<youtube>nN8ZnDghWAY</youtube>O Uemura είχε δηλώσει στο site Eurogamer : "Όταν ανέπτυξα το Famicom, έβαλα όλες τις βασικές λειτουργίες που ήταν απαραίτητες για να το καταστήσω συσκευή παιχνιδιών. Για το Switch, κληρονόμησε όλα αυτά με την πάροδο των χρόνων. Όλες οι επιτυχίες και οι αποτυχίες του Famicom κληρονομούνται από την επόμενη γενιά κονσολών και μετά". Ο Uemura αποσύρθηκε από τη Nintendo το 2004, αναλαμβάνοντας θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ritsumeikan. Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ο Uemura έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 78 ετών - αφήνοντας μια ανεξάντλητη επίδραση στα games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2021 22:16 #258325 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο Masayuki Uemura, engineer των NES και SNES, έφυγε από την ζωή




O επικεφαλής των διάσημων κονσολών απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Ο Masayuki Uemura, επικεφαλής τόσο του NES όσο και του SNES, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Η Nintendo στην οποία εντάχθηκε ο Uemura τη δεκαετία του '70 είχε ακόμα ως επίκεντρο τις κάρτες hanafuda και ήταν η μηχανική του δεινότητα που τη βοήθησε να κάνει νέες εισβολές στη gaming βιομηχανία. Ο Uemura δούλεψε μαζί με τους Gunpei Yokoi και Genyo Takeda στα πρώτα τους games με φωτοβόλα όπλα, προτού ηγηθεί της πρώτης εισβολής της Nintendo στις οικιακές κονσόλες με τη σειρά Color-TV που ξεκίνησε το 1977. Το Famicom ήταν η πιο σημαντική δημιουργία του Uemura, καθώς η κονσόλα του 1983 αποτέλεσε το θεμέλιο για την εκπληκτική επιτυχία της Nintendo στα games.



O Uemura είχε δηλώσει στο site Eurogamer : "Όταν ανέπτυξα το Famicom, έβαλα όλες τις βασικές λειτουργίες που ήταν απαραίτητες για να το καταστήσω συσκευή παιχνιδιών. Για το Switch, κληρονόμησε όλα αυτά με την πάροδο των χρόνων. Όλες οι επιτυχίες και οι αποτυχίες του Famicom κληρονομούνται από την επόμενη γενιά κονσολών και μετά". Ο Uemura αποσύρθηκε από τη Nintendo το 2004, αναλαμβάνοντας θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ritsumeikan. Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ο Uemura έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 78 ετών - αφήνοντας μια ανεξάντλητη επίδραση στα games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jan 2022 23:43 #260680 by Nikos Georgopoulos
Modders ετοιμάζουν port του The Legend of Zelda: Ocarina of Time για PC




Είναι κατά 90% ολοκληρωμένο.

Σύμφωνα με αναφορά του VGC , μία ομάδα από ερασιτέχνες developers δημιουργεί ένα fan-made port του The Legend of Zelda: Ocarina of Time για PC, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο.

Ο Kenix, ένα μέλος της ομάδας δήλωσε: "Θα έλεγα ότι είναι περίπου στο 90%.Ελπίζουμε να το έχουμε ολοκληρώσει στα μέσα του Φεβρουαρίου και να το βελτιώσουμε αρκετά για ένα μήνα, μέχρι την πρώτη Απριλίου." Ο Kenix δήλωσε ότι έχουν ξαναγράψει τον κώδικά του The Legend of Zelda: Ocarina of Time, και τον έφεραν πιο κοντά σε πρόσφατους τίτλους, επιτρέποντας έτσι στον κόσμο να δημιουργήσει mods. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται Fast3D, το οποίο υποστηρίζει wide- screen και 60fps.



Το συγκεκριμένα project παραμένει νόμιμο, καθώς δεν αντιγράφει τον αρχικό κώδικα της Nintendo, ούτε δημιουργήθηκε από παράνομα αρχεία της. Με αυτή την αφορμή η Nintendo χρησιμοποιούσε DMCA takedowns σε αντίστοιχο port του Super Mario 64, το οποίο χρησιμοποιούσε όλα τα αρχεία του αρχικού τίτλου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jan 2022 21:31 - 31 Jan 2022 21:37 #260864 by Μάνος Γρυπάρης
Η Nintendo υπέβαλε άλλες 1300 αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων κατά ενός καναλιού στο YouTube, επειδή έπαιζε μουσική από τα games της.

Τα copyright blocks έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν και η Nintendo μπλόκαρε τα soundtrack πολλών Zelda και Mario games, κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις στα social media. Οι άλλες gaming εταιρείες δεν έχουν προχωρήσει σε αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης θυμίζουμε ότι παλιότερα η Nintendo ήταν επίσης η μόνη που ζητούσε περίπου το 1/3 των εσόδων από τα gameplay videos των Nintendo games στο YouTube.

Over 1300 copyright blocks on the YT channel today. Here are all the soundtracks Nintendo has blocked this time. pic.twitter.com/AqSyIdc4iJ — GilvaSunner (@GilvaSunner) January 29, 2022

Ο GilvaSunner, ο οποίος έχει χτυπηθεί από παρόμοιες αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων, βρήκε σε μία μέρα πάνω από 1.300 αναφορές που κατατέθηκαν εναντίον του. Οι ειδοποιήσεις κατάργησης περιελάμβαναν χτυπήματα κατά των soundtracks των Legend of Zelda: A Link to the Past, Twilight Princess και Skyward Sword, καθώς και Super Smash Bros, Yoshi's Island, Super Mario Land, Luigi's Mansion και πολλά άλλα Nintendo games.

Οι καταργήσεις έχουν εκδοθεί παρόλο που ο κάτοχος του καναλιού - ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Nintendo να εκδίδει τις νόμιμες προειδοποιήσεις - αναφέρει ότι τα βίντεο δεν δημιουργούν έσοδα και ότι δεν επωφελείται. 

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification