Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Oculus Quest : VR headset

28 Oct 2020 19:33 #240526 by BigGreekGamer
Όσοι χρήστες σβήσουν το Facebook account τους χάνουν τα Oculus games
Μεγάλο σκάνδαλο για τον τεχνολογικό κολοσσό.


Το Facebook προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου ντροπιαστική κίνηση, καθώς όσοι χρήστες διαγράφουν το Facebook account τους θα χάσουν αυτομάτως και όσα Oculus games έχουν αγοράσει.

Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια της υποχρεωτικής χρήσης λογαριασμού στο Facebook για τους κατόχους Oculus Rift. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του χρήστη @CixLiv στο Twitter η διαγραφή του λογαριασμού Facebook έχει ως συνέπεια να χαθούν όλες οι αγορές και τα δεδομένα των χρηστών των VR headsets της Oculus. H είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε και απο το έγκυρο UploadVR. Το Facebook δήλωσε στο UploadVR πως αν έχετε το original Quest και τα Rift 1 και 2 και δεν τα έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας στο Facebook τότε δεν θα χάσετε τις αγορές και τα δεδομένα σας. Ωστόσο όσοι έχουν το Quest 2 και σκοπεύουν να αρχίσουν τώρα την ενασχόληση τους με το VR τότε θα πρέπει να συνδέσουν υποχρεωτικά τα headsets τους με το Facebook. Το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως δεν θα υποστηρίζει πια λογαριασμούς Oculus.
Δείτε το σχετικό tweet.

Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη μαθεύτηκε καθώς πια στο μενού της διαγραφής προφίλ το Facebook ενημερώνει τους χρήστες του πως η διαγραφή του λογαριασμού τους συνεπάγεται και με την διαγραφή των αγορών και των δεδομένων τους για κάθε συνδεδεμένη συσκευή Oculus. Σε μία περίοδο που το Facebook δέχεται πιο πολλή κριτική από κάθε άλλη εποχή το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο Mark Zuckerberg ήταν επιπλέον σκάνδαλο και ειδικά στον τομέα των προσωπικών δεδομένων.

Ο επικεφαλής του τομέα VR του Facebook σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε την πολιτική του site να καθιστά υποχρεωτική την σύνδεση λογαριασμού Facebook με τις συσκευές Oculus λέγοντας "Έτσι παρέχουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες και περισσότερη ασφάλεια σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2020 20:50 #240636 by BigGreekGamer
Hackers παρέκαμψαν το Facebook Login στο Oculus Quest 2
Έχουν υπάρξει αρκετές διαμαρτυρίες από τους χρήστες για το login.


Το Oculus Quest 2 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο κοινό.

Πρώτον οι χρήστες ξεσηκώθηκαν λόγω της υποχρεωτικής ενσωμάτωσης του με το Facebook και επίσης το Facebook είχε την δυνατότητα να μπλοκάρει τα ακουστικά Oculus Quest 2 των χρηστών αν φαινόταν ότι ο λογαριασμός τους στο Facebook ήταν ψεύτικος ακόμη και αν δεν ήταν. Με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να χάνουν τα λεφτά τους που έδωσαν για να τα αγοράσουν.

Οι hackers κατάφεραν να κάνουν jailbreak το Oculus Quest 2, ώστε να μην απαιτείται σύνδεση στο Facebook. Η Safety Initiative XR (Extended Reality), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, δήλωσε ότι μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πρόσβαση root στα ακουστικά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στο Reddit πριν από μια εβδομάδα. Ο ιδρυτής του XRSI Kavya Pearlman δημοσίευσε μια ανάρτηση στο ReadyHackerOne.com, δηλώνοντας ότι ένας ερευνητής από την κοινότητά του παρακάμπτει τη σύνδεση στο Facebook και ένας από τους ερευνητές του ήταν σε θέση να επικυρώσει το jailbreak.

Ο Pearlman δήλωσε ότι το XRSI "εργαζόταν επί του παρόντος για να συγκεντρώσει διαβεβαιώσεις για την προστασία των ατόμων που ανακάλυψαν αυτές τις μεθόδους jailbreak". Το Facebook πιθανότατα δεν θα είναι πολύ χαρούμενο για αυτό και πιθανότατα θα προσπαθήσει να το σταματήσει πριν μπορέσει να δημοσιοποιηθεί ή να απειλήσει το XRSI με κάποιο είδος νομικής δράσης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2021 12:22 #249374 by BigGreekGamer
Oculus Gaming Showcase Οι Cloudhead Games, Ready At Dawn και ILMxLAB θα μοιραστούν νέες πληροφορίες για τα projects τους.Η Oculus θα διοργανώσει το πρώτο Gaming Showcase στις 22 Απριλίου και ώρα 01:00 τα μεσάνυχτα. Η παρουσίαση θα προβληθεί στα Twitch, Facebook και YouTube.Σύμφωνα με νέο blog post, το Gaming Showcase της Oculus θα αποκαλύψει νέα για τα αγαπημένα games του κοινού, ενώ θα παρουσιαστεί περιεχόμενο από games τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί μαζί με περισσότερες εκπλήξεις. Μέχρι στιγμής η Oculus έχει επιβεβαιώσει την παρουσία των Cloudhead Games, Ready At Dawn και ILMxLAB οι οποίες θα μοιραστούν πληροφορίες για τα Pistol Whip, Lone Echo II και Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge.Προσφάτως μάθαμε επίσης ότι το Oculus Quest 2 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις όλα τα προηγούμενα headsets μέσα σε μισό χρόνο, δηλαδή από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2020. Ο αντιπρόεδρος του Facebook Reality Labs, Andrew Bosworth πιστεύει ότι αυτό συνέβη επειδή η Oculus κατάφερε να πετύχει μία στιγμή κυριαρχίας: "Το ότι το Oculus Quest 2 σε μερικούς μόνο μήνες στην αγορά έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις όλων των προκατόχων του σε συνδυασμό υποδεικνύει την μετάβαση από τους early-adopter αγοραστές σε αυξανόμενους mainstream αγοραστές."

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Andreecko
Notification