Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nvidia RTX 3070, 3080, 3090

08 Feb 2021 19:07 #245929 by Giorgos Tsolaridis
Η Nvidia αναγκάζει τους κατασκευαστές laptop να γράψουν τις μετρήσεις απόδοσης GPU
Για την νέα σειρά RTX 30.


Η Nvidia θα εξαναγκάσει πλέον τους κατασκευαστές laptop να αναγράψουν τις μετρήσεις της κάρτας γραφικών.

Η κίνηση αυτή γίνεται ώστε να μην υπάρχει μπέρδεμα για το θέμα απόδοσης και τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα για τους αγοραστές. Την τακτική αυτή θα πρέπει να την ακολουθήσουν όλοι οι κατασκευαστές laptop για τις νέες κάρτες RTX της σειράς 30.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των διαφορών απόδοσης που εντοπίστηκαν σε laptops που χρησιμοποιούσαν το ίδιο hardware. Υπάρχουν πολλά laptop που χρησιμοποιούν τις κάρτες γραφικών RTX 3080 και 3070, αλλά η απόδοσή τους δεν ήταν εύκολο να αναγνωριστεί για το κάθε μοντέλο.

Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα αναγράφουν πλέον τα core and boost clocks για τις κάρτες γραφικών, ώστε οι αγοραστές να γνωρίζουν πριν από κάθε αγορά. Στα sites των προϊόντων τους, οι κατασκευαστές θα αναγράψουν όλα τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Max-Q, όπως την ταχύτητα χρονισμού και την ισχύ. H Gigabyte είναι η πρώτη που πραγματοποίησε τις σχετικές ενημερώσεις, για τα Aorus 15G και Asus' ROG Zephyrus G15.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2021 19:22 #246237 by Giorgos Tsolaridis
Mining σε laptops στην Κίνα προκαλεί ελλείψεις στην αγορά Η πρακτική φαίνεται να οδηγεί σε μεγαλύτερες ελλείψεις hardware στην αγορά.
Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν αναρίθμητα gaming laptops σε αποθήκη τη Κίνας καθώς εργάζονται πάνω στο mining κρυπτονισμάτων.Οι διάφορες εικόνες δείχνουν αναποδογυρισμένα laptop μέσα σε ένα χώρο να καλύπτουν σχεδόν όλο το πάτωμα και τα έπιπλα, αλλά το βίντεο του ίδιου χρήστη δείχνει την πραγματική έκταση του farming. Σε αυτό θα εντοπίσετε εκατοντάδες laptop το ένα πάνω στο άλλο να εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην συλλογή κρυπτονομισμάτων.Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ίδιος χρήστης ανάρτησε μια μικρότερη συλλογή gaming laptops που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο.Στις εικόνες αυτές φαίνονται αυτοσχέδιες πατέντες cooling υπό τη μορφή ανεμιστήρων για PC, συνδεδεμένων μεταξύ τους και στοιβαγμένων με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σφηνωμένοι στην κάσα ενός παραθύρου. Η χρήση gaming hardware για cryptocurrency mining δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως η επάνοδός του σημαίνει και αυξημένη ζήτηση για ισχυρές κάρτες γραφικών. Το κρυπτονόμισμα Bitcoin σημείωσε αύξηση της αξίας του στα τέλη του 2020 και τις αρχές του 2021, με επακόλουθη ξαφνική μείωση καθώς η αγορά το επανέφερε σταδιακά στην πραγματική του αξία. Πλέον ακολουθεί και πάλι αυξητική πορεία χάρη στο πρόσφατο ενδιαφέρον του Elon Musk για αυτό, το οποίο οδήγησε και σε μια  μεγάλη επένδυση της εταιρείας Tesla σε bitcoin.  Ορισμένοι πιστεύουν ότι η αξία του θα αυξηθεί και άλλο μέσα στο έτος, ενώ κάποια σημάδια δείχνουν υπερτίμηση του κρυπτονομίσματος, το οποίο έχει αρχίσει να νιώθει την πίεση των ρυθμιστικών αρχών. Ωστόσο τα συγκεκριμένα laptop δεν ασχολούνται με το Bitcoin αλλά με Ethereum, ένα κρυπτονόμισμα που είχε σημαντική αύξηση της αξίας του πριν από μερικά χρόνια και στη συνέχεια έγινε η πρώτη επιλογή των at-home miners, προτού αυξήσει ξανά την αξία του παράλληλα με το Bitcoin.Ακόμη και κατά την διάρκεια του crypto-boom πριν από μερικά χρόνια, όταν οι κάρτες γραφικών ήταν και πάλι δυσεύρετες και πανάκριβες, δεν είχε αποκαλυφθεί κάτι αντίστοιχο όπως η εν λόγω mining farm που λειτουργεί με ολόκληρα gaming laptops. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στην έλλειψη κατάλληλων καρτών γραφικών για desktop, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν για το καλύτερο δυνατό hash rate χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα motherboards.Τα συγκεκριμένα laptop φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από την Κινεζική Hasee, ωστόσο δεν είναι γνωστό το hardware που περιέχουν. Άγνωστο είναι επίσης εάν η πρακτική της χρήσης gaming laptops για cryptocurrency mining έχει γίνει δημοφιλής ανάμεσα στους μεγαλύτερους farmers κι επομένως επηρεάζει την διαθεσιμότητά τους.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2021 19:41 #246385 by Giorgos Tsolaridis
Η Nvidia ξαναφέρνει στην αγορά τις κάρτες γραφικών RTX 2060 και GTX 1050 TiΓια να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις αποθεμάτων.Τα αποθέματα των καρτών γραφικών της σειράς 30 δεν καταφέρνουν να καλύψουν την ζήτηση που υπάρχει, πράγμα που ανάγκασε την Nvidia να επαναφέρει στην αγορά τις RTX 2060 και GTX 1050 Ti για να καλυφτεί το κενό στην συγκεκριμένη κατηγορία hardware.
Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχουν χαμηλά αποθέματα σε όλες τις κάρτες γραφικών με αποτέλεσμα παλιότερες όπως η RTX 2060 να πωλούνται σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 750-800 δολάρια, τιμή αρκετά μεγαλύτερη από την αρχική των 350 του 2019. Η Nvidia μιλώντας στο PC World δήλωσε: "Οι RTX 2060 και GTX 1050 Ti δεν είχαν τελειώσει τον κύκλο της ζωής τους, οπότε η αναβίωση δεν είναι ο σωστός χαρακτηρισμός. Απλώς παράγουμε περισσότερες για να καλύψουμε την ζήτηση της αγοράς, η οποία παραμένει πολύ υψηλή, όπως θα έχετε προσέξει".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Feb 2021 20:52 #246575 by Giorgos Tsolaridis
H Nvidia περιόρισε τις επιδόσεις των RTX 3060 στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων Η εταιρεία ανακοίνωσε νέο hardware ειδικά σχεδιασμένο για mining.
 Η Nvidia ανακοίνωσε την προσθήκη περιορισμών στην αποδοτικότητα των RTX 3060, ώστε να γίνουν λιγότερο ελκυστικές στους miners, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε έναν επεξεργαστή, ειδικά σχεδιασμένο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Σε πρόσφατο blog post , η εταιρεία αναφέρει ότι προβαίνει στους εν λόγω περιορισμούς στις RTX 3060, ώστε να εξασφαλίσει ότι οι συγκεκριμένες κάρτες γραφικών θα φτάσουν στα χέρια των gamers και όχι στα χέρια όσων θέλουν να εξορύξουν κρυπτονομίσματα. Στο παρελθόν η Nvidia δεν κατάφερε να εμποδίσει τους miners από το να αγοράσουν ταχύτατα μεγάλα αποθέματα καρτών γραφικών της. Το αποτέλεσμα ήταν αφενός πολλοί υποψήφιοι αγοραστές να μην καταφέρουν να αγοράσουν και αφετέρου οι τιμές να αυξηθούν κατακόρυφα λόγω της έλλειψης.
να καταφέρει να αντιμετωπίσει το ζήτημα και να καλύψει την ζήτηση, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μία νέα σειρά hardware με τίτλο Cryptocurrency Mining Processor (CMP).
File Attachment:
Σύμφωνα με την Nvidia oι CMP, oι οποίοι δεν έχουν σχέση με τα γραφικά, θα πωλούνται μέσω εγκεκριμένων συνεργατών της και θα βελτιστοποιούνται για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία αναφέρει ότι η παραγωγή και διάθεση των CMP δεν θα επηρεάσει την διαθεσιμότητα των καρτών γραφικών: "Οι CMP δεν έχουν θύρες εξόδου για απεικόνιση, δίνοντας την δυνατότητα για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα κατά την διάρκεια του mining και συνεπώς τα εξαρτήματά τους μπορούν να τοποθετηθούν πυκνότερα στο προϊόν. Οι CMP έχουν επίσης χαμηλότερη μέγιστη τάση και συχνότητα πυρήνα, κάτι που βελτιώνει την απόδοση της εξόρυξης. Δημιουργώντας προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καταναλωτών θα μπορέσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή αξία. Με τους CMP μπορούμε να βοηθήσουμε τους miners να χτίσουν τα πιο αποδοτικά data centers καθώς διατηρούμε διαθέσιμες τις GeForce RTX για τους gamers."

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2021 14:43 - 24 Mar 2021 14:44 #248331 by Giorgos Tsolaridis
Φήμη: Η Nvidia ετοιμάζει την πρώτη Ampere GPU των 3.000 δολαρίων για cryptomining Ακόμη πιο εξειδικευμένη και από την GTX 3090.
Σύμφωνα με φήμες , η Νvidia, μετά την A100 των 10.000 δολαρίων, που αποτέλεσε την πρώτη Ampere GPU, ετοιμάζει μια νέα κάρτα γραφικών σε πιο προσιτή τιμή.

Η νέα κάρτα γραφικών Ampere θα ονομάζεται σύμφωνα με φήμες Nvidia CMP 220HX, με τιμή γύρω στα 3.000 δολάρια. Θα είναι μια κάρτα των 250W που θα κάνει mining 210 MH/sec. Η ταχύτητα mining σε Ethereum θα είναι υψηλότερη από το GA102 τσιπ της RTX 3090 που έχει ταχύτητα mining 120 MH/sec.

Η φημολογούμενη GPU θα έχει λιγότερα CUDA cores. Η έκδοση A100 της GA100 GPU έχει 6.912 CUDA cores (σε full core 8.192 CUDA cores) και η GA102 έχει 10.496 CUDA cores. Η έκδοση GeForce της Ampere στοχεύει στο gaming. Η RTX 3090 έχει 5.248 INT32 units και η A100 6.912 INT32 units. Οι επιπλέον 1.664 INT32 units θα κάνουν κάθε κάρτα GA100 CMP ένα πραγματικό “τέρας” σε θέμα mining.Όσο για το τι θα γίνει στην αγορά των καρτών γραφικών, αυτό θα φανεί στην πράξη. Προς το παρόν οι GTX 3070, 3080 και 3090 έχουν τιμές που ανεβαίνουν σταθερά λες και πρόκειται για…χρηματιστήριο, καθώς οι miners αγοράζουν τις κάρτες γραφικών την μία μετά την άλλη. Ειδικά όσοι βρίσκουν πατέντες κατανάλωσης ρεύματος μέσω ειδικών PC για mining ή φωτοβολταϊκών. Η κρίση πάντως έχει επηρεάσει τις περισσότερες high-end κάρτες γραφικών.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Apr 2021 03:47 - 19 Apr 2021 14:00 #249611 by Μάνος Γρυπάρης
Nvidia GeForce RTX 3070 review Το μικρό "κτήνος" ήρθε στο GameWorld!
Το φετινό Πάσχα θα είναι πιο "καυτό" από ποτέ καθώς η Nvidia RTX 3070 ήρθε στο GameWorld και έχουμε την τιμή να την παρουσιάζουμε στο σημερινό μας review.Παραλάβαμε την κάρτα από την MSystems , όπου η ουρά αναμονής σε σύγκριση με άλλα καταστήματα είναι κατά πολύ μικρότερη. Η RTX 3070 έχει μέσα της manual οδηγιών και ένα κόμικ, στο οποίο η MSI παρουσιάζει με έξυπνο και απλό τρόπο πως θα κάνετε αλλαγή της παλιάς σας κάρτας γραφικών στο PC case σας, προκειμένου να αναβαθμίσετε το PC και να βάλετε την καινούργια "τούμπανη" κάρτα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
RAM: 8GB GDDR6
Interface: PCI-Express 4.0 x16
Outputs: 3x DisplayPort 1.4a, 1x HDMI 2.1
Power Connectors: 2x 8-pin
Core Pipe: Precision-machined head pipes
Στην έκδοση της MSI: Dragon Center software για έλεγχο, tweak και optimization
TDP: 280 watts
Fan: Torx 4.0
Διαστάσεις: 24.2 x 11x2 cm
Ράβδος στήριξης
Υποστήριξη: Ray-tracing, Airflow control, 2nd Ray Tracing Cores, 3rd Gen Tensor Cores, DirectX 12 Ultimate, Nvidia DLSS, G-Sync, GPU Boost, Vulkan RT API/OpenGL 4.6, HDCP 2.3, VR Ready.Μέσα στη συσκευασία της κάρτας γραφικών, θα βρείτε επίσης κι ένα mousepad (Medium, ικανοποιητικού μεγέθους) και μία ράβδο στήριξης. Η ράβδος αυτή τοποθετείται στο tower ώστε η RTX 3070 να μην "γέρνει" προς τα κάτω, μιας και είναι τεράστια (24 εκατοστά μήκος και 11 πλάτος)! Οι διακοσμητικοί χρωματισμοί της κάρτας είναι πανέμορφη, καθώς βγάζει RGB φωτισμούς στα πλαϊνά του tower, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση με τα benchmark tests:Για το θέμα του όγκου της RTX 3070 έχει γίνει πολύς ντόρος, όπως επίσης τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τις RTX 3080 και RTX 3090, που είναι ακόμη μεγαλύτερες! Η RTX 3070, χωράει οριακά και στα περισσότερα mid PC cases, αλλά σίγουρα θα σας αναγκάσει να αγοράσετε ένα Full tower για ακόμη καλύτερη ψύξη. Ωστόσο, έχει πολύ καλό airflow και το PC case μας δεν ζεστάθηκε, παρά το πολύ απλό σύστημα ψύξης που έχουμε πάνω. Άλλωστε, το Torx Fan 4.0 και το Airflow control της κάρτας, εγγυώνται υψηλές επιδόσεις ακόμα και για τέτοιες περιστάσεις.

Benchmarks
Στο 3D Mark η RTX 3070 σημείωσε σκορ 13.660, ενώ η CPU μας (AMD Ryzen 5) είχε σκορ 6.621. Συγκριτικά με την RX 580, η οποία είχε το ταπεινό 4.316 σκορ, η CPU "πήρε τα πάνω της", καθώς προηγουμένως είχε σκορ 5.289. Κέρδισε δηλαδή σχεδόν 1.400 μονάδες, κάτι που βοηθάει στη γενικότερη ταχύτητα του PC, αλλά και στο rendering για όσους κάνουν edit βίντεο στο YouTube, όπως ο γράφων. Στο Heaven, η RTX 3070 είχε σκορ 7.773, με 308 fps. Τα ελάχιστα fps ήταν 47.8 και τα μέγιστα 576.Με την RTX 3070 έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να τρέχουμε όλα τα games στα Ultra settings σε 1080p και με πάνω από 60fps. Στη 4K ανάλυση τα πράγματα περιπλέκονται λίγο, καθώς τα πιο απαιτητικά games δεν είναι εφικτό να τρέξουν με 4K ανάλυση και Ultra Settings πάνω από τα 60fps. Για παράδειγμα, στο Call of Duty: Black Ops Cold War, είχαμε στις μάχες 50-60 fps, κυρίως κάτω από τα 60 και με αρκετά spikes πιο χαμηλά από τα 50 fps.Θα ακολουθήσει update στο Forum με τις αναλυτικές μετρήσεις και περιμένουμε και τις προτάσεις σας. Βίντεο με μετρήσεις μπορώ φυσικά να ανεβάζω και στο προσωπικό μου κανάλι στο YouTube (ManosGryparis) για συγκεκριμένα games που θα μου υποδείξετε.

Εκεί όπου τα πράγματα "ζόρισαν" πραγματικά ήταν με το Cyberpunk 2077. Σε 1080p ανάλυση με Ultra Settings είχαμε πάνω από 60 frames ή έστω κοντά σε αυτά. Ωστόσο, στη 4K ανάλυση, η RTX 3070 "γονάτισε". Στο review μας βλέπετε ότι στη 4Κ ανάλυση, στη μέγιστη επιλογή για Ray-tracing Ultra, η GPU τα πήγε καλύτερα απ' ότι στην απλή "Ultra" επιλογή, λόγω της υποστήριξής της στο ray-tracing. Στην περίπτωση περίπτωση είχαμε 20-29 fps και στη δεύτερη το παιχνίδι ήταν unplayable με 15-20 fps. Το FPS/RPG της CD Projekt Red έχει συνεχή κόσμο -χωρίς loading- και πολύ κακό optimization, παρά τα patches. Είναι η χειρότερη περίπτωση video game που μπορείτε να παίξετε και βέβαια αυτό το κάναμε επίτηδες για να "γονατίσουμε" την κάρτα.

Σε όλο αυτό όμως θα πρέπει να συνυπολογήσετε και το εξής παράδοξο. Ότι η καταγραφή έγινε με το Streamlabs OBS, το οποίο είναι αρκετά "βαρύ" και χωρίς αυτό ο μετρητής των fps έδειχνε γύρω στα 5-6 fps περισσότερα από αυτά που αναφέραμε. Πάντως σε 4K settings και Medium προς High ρυθμίσεις, είχαμε 30 fps (χωρίς το Streamlabs), συνεπώς όσοι έχετε 4K οθόνη θα μείνετε οριακά ικανοποιημένοι. Πόσο μάλλον αν διαθέτετε έναν Intel 10ης γενιάς (sorry AMD fans) και full tower με υδρόψυξη ή έστω καλύτερο σύστημα ψύξης.

Συμπερασματικά, η RTX 3070 είναι σίγουρα μία GPU που για τις επιδόσεις της δικαιώνει στο μεγαλύτερο βαθμό το αρχικό της κόστος, σύμφωνα με το προτεινόμενο MSRP. Δεν δικαιώνει όμως το σημερινό της κόστος, το οποίο έχει ανέβει πάνω από τα 1.000 ευρώ όταν γράφεται αυτό το άρθρο, κάτι για το οποίο ευθύνονται οι εταιρείες που δεν λύνουν το θέμα των semiconductors και οι cryptocurrency miners που αγοράζουν τις GPU λες και είναι σοκολάτες από το περίπτερο. Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ούτε το 2021 και αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί, μιας και οι τιμές σε όλες τις κάρτες γραφικών, ακόμα και τις παλιές, έχουν φτάσει σε διπλάσιο κόστος και συνεχίζουν να καλπάζουν. Μόνο όσοι έχουν το μπάτζετ περίσσευμα θα μπορούσαν να επενδύσουν σε μια RTX 3070. Οι υπόλοιποι απλά αναμείνατε και οπλιστείτε με υπομονή (ή με καμιά κονσόλα μιας και τα αποθέματα έχουν πλέον επανέλθει).


Θετικά:
- Υψηλές επιδόσεις
- Εμφανισιακά πανέμορφη
- Πολύ καλό airflow

Αρνητικά:
- Υψηλό κόστος
- Ο υπερβολικά μεγάλος όγκος της

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Apr 2021 04:09 - 19 Apr 2021 04:13 #249612 by Blood Prince

(ή με καμιά κονσόλα μιας και τα αποθέματα έχουν πλέον επανέλθει).

 

Ετσι και αλλιώς τα PS5 exclusives είναι ελάχιστα.Ακόμα και όσοι αγοράζουν day one,μια χαρά τους καλύπτει το PS4 για το 2021.

Πάντως δεν το συζητάμε.Ακόμα και όσοι θέλουν να παίζουν παιχνίδια σύγχρονα και άμεσα, είναι πολύ πιο φτηνό να αγοράσουν PS5 από το να αγοράσουν μια high tech κάρτα γραφικών.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Apr 2021 09:07 - 19 Apr 2021 09:08 #249614 by Frazzle
Replied by Frazzle on topic Nvidia RTX 3070, 3080, 3090
Συμφωνώ με τον Blood Prince, ιδιαίτερα με το κόστος τους τώρα λόγω ελλείψεων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 May 2021 15:42 #250447 by Giorgos Tsolaridis
Η Nvidia θα βάλει hash rate limiter στις νέες κάρτες γραφικών Για να αποτρέψει τους miners από το να τις αγοράσουν.
 Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι κάρτες  γραφικών που θα διανείμει στην αγορά από τα μέσα Μαϊου και έπειτα θα έχουν hash limiter.
 Με αυτό τον τρόπο θέλει να αποτρέψει τους miners να τις αγοράσουν και έτσι να ομαλοποιήσει κάπως την ζήτηση στην αγορά. Η τεχνολογία hash rate-limiting
Με τον  παρακάτω driver  θα γίνει update ο hash limiter για την GeForce RTX 3060 12GB και απαιτείται για το προϊόν, το οποίο θα ξεκινήσει να διανέμεται στην αγορά από τα μέσα Μαϊου.
 Πάντως, η Nvidia σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάρτες CMP, ειδικά για cryptocurrency mining. Τα νέα PCI Device IDs με το hash rate limiter θα περαστούν σε όλες τις κάρτες γραφικών της Nvidia που παράγονται και όχι μόνο για τα νέα μοντέλα που θα βγουν από εδώ και πέρα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2021 11:45 #251239 by Giorgos Tsolaridis
Η Nvidia θα βάλει hash rate limiter στις RTX 3060, 3060 Ti, 3070 και 3080 Για να αποτρέψει τους miners από το να τις αγοράσουν

  Η Nvidia σκοπεύει να μειώσει την απόδοση στις νέες RTX 3060, 3060 Τι, 3070 και 3080, για να μην είναι τόσο αποδοτικές στο Ethereum Cryptocurrency Mining.
 Οι  φήμες επιβεβαιώθηκαν  καθώς οι νέες αυτές κάρτες θα έχουν ενδεή LHR (Limited Hash Rate) στο κουτί τους. Λογικά θα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές.

 Η Nvidia είχε βάλει παλιότερα έναν limiter στην RTX 3060, η οποία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μετά κατά λάθος έναν driver που προσπέρασε τον limiter και αύξησε τα hash rates της κάρτας. Κατά τα άλλα, τα αποθέματα στις κάρτες γραφικών παγκοσμίως παραμένουν χαμηλά, καθώς το mining "χτυπάει κόκκινο" και ταυτόχρονα υπάρχουν περιορισμένα αποθέματα εδώ και ένα χρόνο, λόγω του κορωνοϊού.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification