Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Υγεία/Ιατρικά θέματα: Γενική συζήτηση

25 May 2016 22:54 #181793 by Παντελής Δασκαλέλος


Διάγνωση ακτινογραφιών μέσω τεχνητής νοημοσύνης

H Utah Intermountain Healthcare θα αναπτύξει μια A.I ικανή να βοηθήσει στην διάγνωση των ακτινογραφιών πάσης φύσεως.

H εταιρεία Zebra Medical Imaging ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Utah Intermountain Healthcare με σκοπό την δημιουργία ενός neural network, το οποίο θα μπορεί να συγκρίνει διάφορες ακτινογραφίες με εκατομμύρια άλλες που θα υπάρχουν στην βάση δεδομένων του εν λόγω δικτύου. Ο σκόπος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η παροχή επιπλέον πληροφοριών στους ιατρούς και στους υπόλοιπους επιστήμονες που δραστηροποιούνται στον τομέα της υγείας με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι λανθασμένες διαγνώσεις.

Για παράδειγμα, αν πάτε στο νοσοκομείο για να τραβήξετε μια ακτινογραφία, αυτή αντί να μεταβιβαστεί στον εκάστοτε ιατρό, ο οποίος ενδεχομένως να κάνει κάποιο λάθος στην "ανάγνωσή" της, θα μεταβιβαστεί σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Εκεί θα συγκριθεί με τις ακτινογραφίες άλλων ασθενών από την ανώνυμη βάση δεδομένων του προγράμματος και θα γίνει η ανάλογη διάγνωση της κατάστασης σας.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jun 2016 02:15 #182189 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Το κάπνισμα κύρια αιτία για το 17% των θανάτων σε άτομα άνω των 30 ετών«Το κάπνισμα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες νοσηρότητας και θνησιμότητας στην Ελλάδα », επισημαίνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2016 (31 Μαΐου). Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μιχάλης Τουμπής, πρόεδρος της Ε.Π.Ε. και Συντονιστής Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» τόνισε ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), το κάπνισμα αυτό καθ' αυτό είναι νόσος και, μάλιστα, η συχνότερη χρόνια νόσος του αναπτυγμένου κόσμου. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 6 εκατομμύρια θάνατοι, ετησίως, αποδίδονται στο κάπνισμα, ένας αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής παγκόσμιας θνησιμότητας και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά την επόμενη 20ετία» είπε και συμπλήρωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε χρόνο, 650.000 θάνατοι οφείλονται σε νοσήματα που σχετίζονται αιτιολογικά με το κάπνισμα. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που πεθαίνουν, κυμαίνεται μεταξύ 35 έως 69 ετών, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των θανάτων αφορά σε παθητικούς καπνιστές. Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι το κάπνισμα αποτελεί τη βασική αιτία του 17% των θανάτων σε Έλληνες άνω των 30 ετών.

Στο οικονομικό κόστος του καπνίσματος για τη χώρα μας και τη δυνατότητα βελτίωσης της οικονομικής κρίσης, μέσω της αντιμετώπισης της επιδημίας του καπνού, αναφέρθηκε η Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, πρόεδρος της Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος, Ελέγχου του καπνού, Ιατρικής Εκπαίδευσης και Προαγωγής Υγείας της Ε.Π.Ε. και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας (E.R.S.).

Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα, το άμεσο κόστος του καπνίσματος στη χώρα μας ανέρχεται στα 1,76 δισ. ευρώ (7,9% της συνολικής δαπάνης υγείας-συντηρητική εκτίμηση, πλέον ≈10%), ενώ συνολικά η οικονομική επιβάρυνση εκτιμάται στα 3,27 δισ. ευρώ (1,5 - 1,7%% του ΑΕΠ). Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, το κόστος της νοσοκομειακής φροντίδας, εξαιτίας του καπνίσματος, ήταν 554 εκατ. ευρώ, ετησίως, απόρροια των 199.028 εισαγωγών σε νοσοκομεία της χώρας.

Η Χριστίνα Γκράτζιου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Ε.Κ.Π.Α., μέλος του ΔΣ της ERS και πρόεδρος του Ειδικού Συμβουλίου που ασχολείται με θέματα Αναπνευστικής και Δημόσιας Υγείας, αναφέρθηκε στην Κοινοτική Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού (Tobacco Product Directive - TPD) , η οποία έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από όλες τις χώρες έως τις 20 Μαΐου 2016, περιλαμβάνει την εφαρμογή ορισμένων κανόνων όσον αφορά τα προϊόντα καπνού (τσιγάρα και στριφτό καπνό) και στοχεύει αφενός στη μείωση του αριθμού των καπνιστών και αφετέρου στη διασφάλιση της πλήρους και ορθής ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών αναφορικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις της χρήσης των προϊόντων καπνού.

«Η εφαρμογή της TPD είναι μία κατάκτηση για τη Δημόσια Υγεία, καθώς το κοινωνικό και οικονομικό όφελος από τη μείωση της θνησιμότητας και νοσηρότητας είναι αναμφισβήτητο για την υγεία των πολιτών και τα συστήματα Υγείας», δήλωσε η κ. Γκράτζιου. «Υπολογίζεται ότι μία μείωση της χρήσης των τσιγάρων κατά 2% θα μειώσει κατά 2,4 εκατ. τον αριθμό των καπνιστών στην Ευρώπη, με παράλληλη σημαντική μείωση της εμφάνισης νοσημάτων, που προκαλεί το κάπνισμα, μείωση του κόστους νοσηλειών και θεραπειών και, επομένως, σημαντικό όφελος από τη μείωση του κόστους υγείας που υπολογίζεται στα 506 εκατ. ευρώ».

Στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος (Ι.Δ.Κ.) της Ε.Π.Ε., που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε η Ιωάννα Μητρούσκα, Διευθύντρια ΕΣΥ Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και Συντονίστρια της Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος της Ε.Π.Ε., καθώς και στα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, που κατέδειξαν ότι οι καπνιστές δεν γνωρίζουν τι είναι τα Ιατρεία Διακοπής και πώς μπορούν να τα προσεγγίσουν.

«Στα περισσότερα από 15 χρόνια της λειτουργίας τους τα Ι.Δ.Κ. έγιναν θεσμός, έχοντας παρακολουθήσει πολλές δεκάδες χιλιάδες καπνιστών με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στη διακοπή του καπνίσματος στην Ευρώπη» δήλωσε η κ. Μητρούσκα. «Δυστυχώς, λόγω της άγνοιας του κοινού για τα Ι.Δ.Κ., μόνο το 20% εκείνων που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα έχει τη δυνατότητα να κάνει μία οργανωμένη προσπάθεια, η οποία, όμως, συχνά δεν γίνεται με επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jun 2016 01:57 #183165 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Υπουργείο Υγείας: Θα απαγορευτεί και το άτμισμα στους δημόσιους χώρουςΣφοδρή επίθεση του Σύνδεσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) προκάλεσε η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει στην γενικότερη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και το άτμισμα.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται καπνικό προϊόν και ως εκ τούτου η χρήση του θα οφείλει να απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Η αντίδραση του ΣΕΕΗΤ δεν άργησε να έρθει, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία, ανάχωμα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι νόμοι στην χώρα μας.

"Στην Ιταλία, την Ισπανία, στην Σουηδία και στην Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται το άτμισμα στους δημόσιους χώρους, στην Ελλάδα, όμως, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική έρευνα που να μιλάει για παθητικό άτμισμα και σε αντίθεση με ότι έχουν αποφασίσει προηγμένες υγειονομικά χώρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στο άτμισμα και στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου" αναφέρουν τα μέλη του ΣΕΕΗΤ.

Παρόλα αυτά, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, όσο και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή, αλλά και η αμερικανική, υπογραμμίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέσο διακοπής του καπνίσματος, ενώ πρόσφατη μελέτη που διεξήχθει στις ΗΠΑ έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί το «σκαλοπάτι» για να περάσουν οι έφηβοι στο συμβατικό τσιγάρο.

Κερασάκι στην τούρτα, μελέτη που έγινε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και έδειξε ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την πνευμονική λειτουργία των ατμιστών.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jun 2016 13:06 #183176 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Prince of Persia 30 wrote: Υπουργείο Υγείας: Θα απαγορευτεί και το άτμισμα στους δημόσιους χώρους

κτλ


Πρώτη φορά άκουσα την Ελληνική ορολογία. Η αλήθεια είναι οτι ο καπνός αυτός δεν είναι ενοχλητικός εκτός και αν κάποιος τον φυσήξει κατευθείαν πάνω σου.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Jul 2016 22:33 - 02 Jul 2016 22:45 #183437 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
10 τροφές που μας κάνουν ευτυχισμένους !

10. ΣέσκουλαΠεριέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι ζωτικό μέρος των βιοχημικών αντιδράσεων που αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συνδέθηκαν με υψηλότερα σκορ κατάθλιψης.

9. Μοβ πατάτεςΜπορεί να μην είναι και τόσο συνηθισμένες, ωστόσο έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά γνωστά ως ανθοκυανίνες, που παρέχουν νευρο-προστατευτικές ιδιότητες και ενίσχυση της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Επίσης περιέχουν ιώδιο που ενισχύει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ο οποίος με τη σειρά του συντελεί στη ρύθμιση της καλής διάθεσης.

8. ΜύδιαΈχουν μέτρια έως υψηλά ποσοστά βιταμίνης Β12, σελήνιο, ιώδιο, πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και λίπος. Το ιώδιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν τον θυρεοειδή αδένα και η βιταμίνη Β12 βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων του εγκεφάλου, κάτι που συντελεί στην καλύτερη ποιότητα ζωής άρα και διάθεσης.

7. Μαύρη σοκολάταΒελτιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και προσφέρει στιγμιαία καλύτερη συγκέντρωση και διάθεση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ενεργητικός και ζωντανός. Ωστόσο, μην το παρακάνετε: Η εφημερίδα “Journal of Psychopharmacology» αναφέρει ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά γραμμάρια μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα για να καρπωθείτε τα οφέλη.

6. ΓιαούρτιΠλούσιο σε ασβέστιο βοηθά τον εγκέφαλο να απελευθερώσει περισσότερη ευτυχία ενεργοποιώντας τους νευροδιαβιβαστές. Επίσης έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το κανονικό γιαούρτι, το οποίο καθιστά την απώλεια βάρους ευκολότερη.

5. ΣπαράγγιαΈχουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος και τρυπτοφάνης. Τα χαμηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Η τρυπτοφάνη χρησιμοποιείται επίσης από τον εγκέφαλο για να δημιουργηθεί σεροτονίνη, που είναι ένα από τα βασικά σταθεροποιητικά της διάθεσης.

4. ΜέλιΣε ό, τι αφορά στην υγεία, το μέλι είναι πολύ καλύτερο από την κανονική ζάχαρη. Επιπλέον βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης μειώνοντας τις φλεγμονές στον εγκέφαλο.

3. ΝτοματίνιαΌλες οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και γενικά τον προστατεύει. Για καλύτερα αποτελέσματα, να τα φάτε με ελαιόλαδο, το οποίο συντελεί στην καλύτερη απορρόφηση του λυκοπένιου.

2. ΑυγάΤα αυγά που περιέχουν μέτριες έως μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, βιταμινών Β, ιώδιο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Όχι μόνο μπορούν να σας κρατήσουν ενεργούς, αλλά και με καλύτερη διάθεση, ενλω συντελούν σημαντικά στη μείωση του σωματικού βάρους. Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο “International Journal of Obesity” αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγά για πρωινό έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν κουλούρια.

1. ΚαρύδεςΠαρά το γεγονός ότι οι καρύδες θεωρούνται ανθυγιεινά επιδόρπια, περιέχουν τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, τα οποία είναι ειδικά λίπη που τροφοδοτούν την καλύτερη διάθεση και ενισχύουν τη γενική υγεία του εγκεφάλου.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2016 18:39 #184900 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Το «γαλλικό παράδοξο» στο μικροσκόπιο των επιστημόνωνOλες οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, που δεν ακολουθούν τη μεσογειακή δίαιτα, παρουσιάζουν υψηλή θνησιμότητα, που οφείλεται σε παθήσεις της στεφανιαίας νόσου. Αντίθετα, τόσο στη νότια Γαλλία (που ακολουθούν τη μεσογειακή δίαιτα), όσο και στη βόρεια Γαλλία (που δεν ακολουθούν τη μεσογειακή δίαιτα, αλλά τη δίαιτα των βορείων Ευρωπαίων), παρουσιάζεται χαμηλή θνησιμότητα, που οφείλεται σε παθήσεις της στεφανιαίας νόσου.

Το «παράδοξο» αυτό, που ονομάστηκε «γαλλικό παράδοξο», αποδίδεται στην κατανάλωση κόκκινου κρασιού από τους Γάλλους, χωρίς μέχρι στιγμής, να έχουν πλήρως διευκρινισθεί οι μηχανισμοί μέσω των οποίων η μέτρια κατανάλωση κρασιού παρέχει προστασία έναντι της στεφανιαίας νόσου.

Η ερευνητική ομάδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έχει αναπτύξει μία νέα θεωρία σχηματισμού των αθηρωματικών πλακών (αθηρογένεση), τη «Θεωρία της Αθηρογένεσης με εμπλοκή του PAF». Η θεωρία αυτή ενοποιεί τις υπάρχουσες θεωρίες της αθηρογένεσης και υποδεικνύει σαν αίτιο, για την αθηρωμάτωση και την αρτηριοσκλήρυνση, έναν ισχυρότατο φλεγμονώδη παράγοντα, που είναι ο παράγοντας ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (Platelet-Activating Factor, PAF).

«Όπως, μάλιστα, έχουμε δείξει με πειράματα, τόσο εμείς όσο και άλλοι ερευνητές, οι αναστολείς του PAF ασκούν προστατευτική δράση στην αθηρογένεση και στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, μέσα από τη θεωρία μας αυτή δίνεται και η βιοχημική εξήγηση της προστατευτικής δράσης που ασκεί η μεσογειακή δίαιτα έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αφού έχουμε πιστοποιήσει την ύπαρξη αναστολέων του PAF στα μεσογειακά τρόφιμα», εξηγεί ο καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Η ερευνητική ομάδα αναζήτησε και βρήκε αναστολείς του PAF στο κρασί, εξηγώντας κατ' αυτόν τον τρόπο, την προστατευτική δράση στα καρδιαγγειακά νοσήματα που ασκεί η μέτρια κατανάλωση κρασιού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Δημόπουλος, «βρήκαμε ότι η προστατευτική δράση οφείλεται σε μικροσυστατικά - αναστολείς του PAF, που υπάρχουν τόσο στα ερυθρά κρασιά όσο και στα λευκά. Τα πειραματικά μας δεδομένα υποστηρίζουν την άποψη ότι σημαντική είναι η ποικιλία και όχι το χρώμα. Από μελέτες διαπιστώσαμε ότι τα πιο δραστικά κρασιά (δηλαδή εκείνα που είχαν τους περισσότερους αναστολείς του PAF) είναι το κόκκινο κρασί, με κύρια ποικιλία το Cabernet Sauvignon, και το λευκό κρασί, με κύρια ποικιλία τη Ρομπόλα. Ανάλογες βιολογικά δραστικές ενώσεις που είναι αναστολείς του PAF, βρήκαμε στο μούστο και στα στέμφυλα. Τα πειράματά μας αυτά τα επιβεβαιώσαμε και με διατροφικές παρεμβάσεις σε ανθρώπους, όπου βρήκαμε ότι την προστατευτική δράση την ασκούν τα συγκεκριμένα συστατικά του κρασιού που τους χορηγήθηκε και όχι το αλκοόλ».

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2016 12:39 #185509 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Γάλα κατσαρίδας. Η υπερτροφή του μέλλοντος;

Mια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε μια ακολουθία κρυστάλλων πρωτεΐνης που αναπτύσσεται στο κέντρο της κοιλιάς των κατσαρίδων και ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να είναι το κλειδί όσον αφορά στη διατροφή του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού στον πλανήτη. Αν και οι περισσότερες κατσαρίδες δεν παράγουν γάλα, το είδος Diploptera punctate είναι το μοναδικό που γεννά ζωντανά κατσαριδάκια και διαπιστώθηκε ότι παράγει κάτι που μοιάζει με γάλα το οποίο όμως περιέχει κρυστάλλους πρωτεΐνης και με αυτό ταΐζει τα μικρά της. Το γεγονός ότι ένα έντομο παράγει γάλα είναι εντυπωσιακό από μόνο του, όμως αυτό που συνεπήρε τους επιστήμονες είναι ότι ο κάθε ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από τρεις φορές την ενέργεια που βρίσκει κανείς στην αντίστοιχη ποσότητα στο βουβαλίσιο γάλα (το οποίο έχει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό γάλα).Όπως είναι αντιληπτό δεν γίνεται να υπάρξει μέθοδος αρμέγματος των κατασαρίδων όμως η διεθνής επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Βιολογίας, Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (Stem Cell Biology and Regenerative Medicine) στην Ινδία αποφάσισαν να βρουν την αλληλουχία των γονιδίων εκείνων που ευθύνονται για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης που εντοπίζονται στο «γάλα» προκειμένου να δουν εάν μπορούν να τις αναπαράγουν στο εργαστήριο.

«Οι κρύσταλλοι είναι σαν ένα πλήρες φαγητό, έχουν πρωτεΐνες, λιπαρά, ζάκχαρα. Εάν κοιτάξεις την αλληλουχία των πρωτεϊνών, όλες τους έχουν τα ουσιώδη αμινοξέα» δήλωσε σε συνέντευξή του στους Times of India ο Sanchari Banerjee. Επίσης η επιστημονική ομάδα τονίζει ότι όχι μόνο το γάλα είναι πλούσιο σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά, αλλά όσο η πρωτεΐνη αφομοιώνεται από τον οργανισμό με την ώρα οι κρύσταλλοι απελευθερώνουν ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη.

Η ομάδα επισημαίνει πως εάν τελικά οι έρευνές τους αποδώσουν και τελικά υπάρξει ένα ολοκληρωμένο προϊόν σίγουρα αυτό δεν θα απευθύνεται σε όσους θέλουν να χάσουν κιλά και είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη δίαιτα του δυτικού κόσμου όπου η διατροφή των πολιτών είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θερμίδες. Όμως για τους πληθυσμούς κρατών που υποσιτίζονται το «γάλα» που θέλουν να φτιάξουν οι επιστήμονες θα μπορούσε να είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα διατροφής.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Aug 2016 01:58 #185778 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Τα ψάρια κάνουν καλό στην καρδιά μετά το έμφραγμαΒελτιωμένη είναι η λειτουργία της καρδιάς μετά το έμφραγμα από την καθημερινή λήψη, για περίπου έξι μήνες, μεγάλων δόσεων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προσφέρουν τα ψάρια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρέιμοντ Κουόνγκ, αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Brigham & Women's της Βοστώνης, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», πραγματοποίησαν τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή με 360 άτομα που είχαν επιζήσει μετά από έμφραγμα.

Εντός ενός μηνός μετά το έμφραγμα οι μισοί από τους ασθενείς άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλες δόσεις ωμέγα-3 (4 γραμμάρια ημερησίως) και οι άλλοι μισοί ένα εικονικό φάρμακο (πλασίμπο), παράλληλα με τα άλλα φάρμακά τους.

Η μορφολογία και η λειτουργία της καρδιάς είναι δυνατό να επιδεινωθούν μετά από ένα έμφραγμα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια και σε άλλα προβλήματα.

Μία προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 από ιχθυέλαιο βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών που έχουν πάθει έμφραγμα. Η νέα έρευνα δείχνει ότι τα ωμέγα-3 βοηθάνε την καρδιά να συστέλλεται καλύτερα, ενώ προστατεύουν και τον καρδιακό ιστό που δεν έχει πληγεί από το έμφραγμα. Επίσης η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 έχουν ορισμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Aug 2016 04:26 - 09 Aug 2016 04:27 #186076 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Υγεία
Πόσες θερμίδες καίμε με τα καλοκαιρινά σπορΤο καλοκαίρι προσφέρεται για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Η επιπλέον άσκηση θα μας βοηθήσει και να φτιάξουμε το σώμα μας, και να βελτιώσουμε το επίπεδο υγεία μας αλλά και να απορροφήσουμε τους... κραδασμούς από το παραπάνω φαγητό.

Ας δούμε πόσες θερμίδες καίει ένας άνθρωπος 70 κιλών όταν κάνει 30 λεπτά από συγκεκριμένες δραστηριότητες:

Κολύμπι χαλαρό: 400

Κολύμπι γρήγορο και έντονο χαλαρό: 500

Beach Volley: 500

Γρήγορο τζόκινγκ στην άμμο: 500

Frisbee: 150

Ρακέτες: 400

Ποδήλατο θαλάσσης: 200

Θαλάσσιο σκι: 350

Scuba Diving: 400

Aqua Aerobic: 200

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Aug 2016 14:31 #186094 by Γιώργος Φιλίππου
Πολύ ενδιαφέρον topic. Σπάνια το βλέπεις αυτό σε Gaming sites.


Αξέχαστες παιχνιδάρες:The Witcher 3:Wild Hunt , Metal Gear Solid V:The Phantom Pain, Metal Gear Solid 4:Guns Of The Patriots ,Uncharted 4:A Thief's End και Pro Evolution Soccer 2012.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification