Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

29 Nov 2022 15:06 #267792 by Nikos Georgopoulos
Ρώσοι πράκτορες ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν Ουκρανούς σαμποτέρ, τελικά ήταν S.T.A.L.K.E.R. gamers
Έκαναν role-play.

3 άνδρες που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της Ρωσικής μυστικής υπηρεσίας ήταν gamers με στολές και όχι Ουκρανοί πράκτορες, σύμφωνα με αναφορά Ρωσικού πρακτορείου.

Η αρχική ιστορία Ρώσων πρακτόρων της FSB να εκτελούν Ουκρανούς πράκτορες τέθηκε υπό αμφισβήτηση όταν ένας...(υποτίθεται) στρατιωτικός εξοπλισμός αναγνωρίστηκε ως απομίμηση εξοπλισμού από το «S.T.A.L.K.E.R.», σύμφωνα με είδηση της Moscow Times . Την Τετάρτη το βράδυ, το κανάλι κρατικών ειδήσεων Russia-1 έκανε ρεπορτάζ για μία επιχείρηση της FSB στο Voronezh, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα. Οι πράκτορες, σύμφωνα με το μέσο, σκότωσαν «3 ενεργούς υποστηρικτές Ουκρανικής εθνικιστικής ιδεολογίας» οι οποίοι, σύμφωνα με το κανάλι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε υποδομή ενέργειας που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι Moscow Times αναφέρουν ότι 2 από τα θύματα ήταν φαινομενικά άκακοι role-players. Αποδίδουν τις πληροφορίες τους σε άλλα μέλη εκείνης της κοινότητας που έκαναν role-play μαζί τους, οργανώνοντας αληθοφανείς αλλά ακίνδυνες προσομοιώσεις στρατιωτικών μαχών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι άντρες μιμόντουσαν το δημοφιλές Survival-Horror game, «S.T.A.L.K.E.R.», το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική εκδοχή του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία. Πλάνα από την είδηση του Russia-1, ελεγμένακαι μεταφρασμένα από το Business Insider , παρουσιάζουν αυτό που το δίκτυο λέει ότι είναι η σημαία ενός Ουκρανικού εθνικιστικού κόμματος, η οποία όμως ταιριάζει με στοιχεία από το παιχνίδι.

Το καλυμμένο έμβλημα λύκου που φαίνεται πάνω αποδόθηκε από το Russia-1 σε ένα ακραίο πολιτικό κόμμα στην Ουκρανία με το όνομα Volya . «Αυτές ακριβώς οι σημαίες ήταν στα χέρια των ακροδεξιών συμμοριών κατά τη διάρκεια του Kyiv Maidan», ισχυρίστηκε η είδηση, αναφερόμενη στην πολιτική εξέγερση που έλαβε χώρα το 2014, που ανέτρεψε την τελευταία φιλορωσική κυβέρνηση. Το μόνο λογότυπο που βρέθηκε να αντιπροσωπεύει το Ουκρανικό κόμμα αποτελείτε από έντονα κίτρινα γράμματα σε άσπρο φόντο. Παρόλα αυτά, η είδηση λέει: «Είναι ξεκάθαρο ποιων τις εντολές ακολουθούν». Ωστόσο, η θολωμένη σημαία παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την ομώνυμη παράταξη από το «S.T.A.L.K.E.R.» . Αυτό το λογότυπο έχει ένα κεφάλι πρασίνου λύκου, σε προφίλ, πάνω σε μαύρο φόντο.

Οι δύο άντρες αναγνωρίστηκαν από την Moscow Times, που εντόπισε αυτά που είπαν ότι ήταν οι λογαριασμοί των social media τους, ήταν κάτοικοι του Voronezh. Ο ένας ήταν ο Vladimir Kotovsky και ένας λογαριασμός με το όνομα Stalker Phosgene. Το δωμάτιο που βιντεοσκόπησε το Russia-1 ταιριάζει επίσης με μια φωτογραφεία που μοιράστηκε ο Stalker Phosgene στα social media, αναφέρει η Ρωσική εφημερίδα, γεγονός όμως που το Insider δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.

Το Insider βρήκε ένα λογαριασμό με το όνομα Stalker Phosgene στο Ρωσικό social media site VKontake, όπου ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού φαίνεται να είναι fan του «S.T.A.L.K.E.R.». Μεγάλος αριθμός των φωτογραφιών του λογαριασμού είναι σκηνοθετημένες και δείχνουν έναν άντρα με στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο λογαριασμός ήταν τελευταία φορά ενεργός στις 22 Νοεμβρίου και δεν απάντησε στο αίτημα του Insider για σχόλια.

Ο λογαριασμός του Kotovsky, σύμφωνα με την Moscow Times, επίσης των δείχνει να είναι fan του παιχνιδιού. Ένα ανώνυμο μέλος της τοπικής κοινότητας Airsoft είπε στην εφημερίδα: «Ο Stalker Phosgene ήταν αναρχικός, επαναστάτης και υποστήριζε την Ουκρανία» και επίσης ότι «είχε αποβληθεί πολλές φορές από παιχνίδια λόγω παραβάσεων των κανόνων». Ο Kotovsky, ανέφερε η πηγή, ήταν ένας «κανονικός» άνθρωπος που «υποστήριζε τον Navalny».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Dec 2022 09:06 #267819 by Nikos Georgopoulos
Bohemia: "Μην χρησιμοποιείτε τα βίντεο του Arma 3 για να δείξετε ψεύτικες σκηνές πολέμου στην Ουκρανία"
Όσα δεν έχουν ανθρώπους είναι ύποπτα.

Η Bohemia Interactive έβγαλε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα βίντεο του Arma 3, τα οποία χρησιμοποιούνται από χρήστες online, για να δείξουν ψεύτικα πλάνα του πολέμου της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, η Bohemia ζήτησε από τους παίκτες και τους influencers να "χρησιμοποιήσουν υπεύθυνα το υλικό του Arma 3 και να απέχουν από τη χρήση τίτλων βίντεο με clickbait" και "να δηλώνουν πάντα ξεκάθαρα ότι το βίντεο προήλθε από βιντεοπαιχνίδι" και όχι πλάνα από μια πραγματική σύγκρουση .

Ορισμένοι χρησιμοποιούν τα βίντεο του Arma 3 τα οποία μπερδεύουν με βίντεο πραγματικού πολέμου. Έχει γίνει πολλές φορές σε δελτία ειδήσεων και ειδικά από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε η Bohemia. «Αν και είναι κολακευτικό το γεγονός ότι το Arma 3 προσομοιώνει τις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι που μπορεί να μπερδευτεί με πραγματικό υλικό μάχης και να χρησιμοποιηθεί ως πολεμική προπαγάνδα», έγραψε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Bohemia, Pavel Křižka. «Έχει συμβεί στο παρελθόν (βίντεο του Arma 3 φέρεται να απεικόνιζαν συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, τη Συρία, την Παλαιστίνη, ακόμη και μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν), αλλά σήμερα αυτό το περιεχόμενο είναι ελκυστικό σε σχέση με την τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία».

«Προσπαθήσαμε να καταπολεμήσουμε τέτοιο περιεχόμενο επισημαίνοντας αυτά τα βίντεο σε παρόχους πλατφορμών (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram κ.λπ.), αλλά είναι πολύ αναποτελεσματικό. Με κάθε βίντεο που καταργείται, ανεβαίνουν άλλα 10 κάθε μέρα. Βρήκαμε 'πτο ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να συνεργαστείτε ενεργά με κορυφαία μέσα ενημέρωσης και fact checkers (όπως το AFP, το Reuters και άλλοι), που έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Η Bohemia εξέδωσε έναν οδηγό για τους fans που θέλουν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε πραγματικά βίντεο και βίντεο του Arma 3. Τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν «πολύ χαμηλή ανάλυση», μια «κάμερα που τρέμει» και περιστατικά που εμφανίζονται τη νύχτα για να κρύψουν το «ανεπαρκές επίπεδο λεπτομέρειας» του Arma 3. Μια έκδοση βίντεο αυτού με παραδείγματα περιλαμβάνεται παραπάνω.

Η εταιρεία ανάπτυξης συνεχίζει σημειώνοντας ότι η παρουσίαση "άνθρωπων σε κίνηση" είναι κάτι με το οποίο παλεύει το Arma 3 - επομένως η απουσία αυτού είναι μια άλλη ένδειξη ότι το βίντεο μπορεί να είναι ψεύτικο. "Ενώ το παιχνίδι μπορεί να προσομοιώσει την κίνηση των στρατιωτικών οχημάτων σχετικά ρεαλιστικά, η καταγραφή ανθρώπων κίνηση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, ακόμη και για τα πιο σύγχρονα games", έγραψε η Bohemia.

Όσο για τις γκάφες των δελτίων ειδήσεων, το 2012, η ​​Ofcom επέκρινε το ITV επειδή μετέδωσε πλάνα του Arma 2 που λανθασμένα χαρακτηρίστηκε ως επίθεση του IRA που χρηματοδοτείται από τη Λιβύη. Το 2018, η κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Ρωσίας χρησιμοποίησε πλάνα Arma 3 για να απεικονίσει τον πόλεμο στη Συρία.  Το 2016, η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε κατά λάθος πλάνα από το Medal of Honor που ισχυριζόταν ότι έδειχνε μια πραγματική επιδρομή στα στρατεύματα του ISIS.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2023 10:48 #270673 by Nikos Georgopoulos
Ο CEO της Nintendo Ρωσίας εισάγει κανονικά προϊόνταΤον Μάρτιο του 2022 η Nintendo διέκοψε τις αποστολές προϊόντων προς την Ρωσία, ανακοινώνοντας ότι το έπραξε λόγω των απαγορεύσεων τόσο στις μεταφορές προϊόντων, όσο και εξαιτίας των τραπεζών που δεν δέχονται συναλλαγές με Ρωσικές τράπεζες. Δεν ανακοίνωσε κάτι για τον πόλεμο στη Ρωσία όπως έκαναν οι Αμερικάνικες εταιρείες.
Ένα χρόνο μετά, απ' ότι φαίνεται οι πωλήσες των games της Nintendo γίνονται κανονικά στη Ρωσία. Ο CEO της εταιρείας έχει ανοίξει δεύτερη εταιρεία, μέσω της οποίας εισάγει τα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα το Ρωσικό site Κοmmersant διαφημίσει το Metrοιd Prime Remasτered από μια εταιρεία που ονομάζεται Αchiνkα, την οποία ίδρυσε ο Yasha Haddazhi, επικεφαλής της Nintendo Ρωσίας. Μέσω της εταιρείας αυτής εισάγει games. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Προφανώς η Nintendo το κάνει αυτό undercover για να αποφύγει αντιδράσεις από τα Αμερικάνικα και ορισμένα ευρωπαϊκά ενημερωτικά sites και αντίστοιχες κυβερνήσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 May 2023 09:57 #270976 by Nikos Georgopoulos
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί Steam Deck για να ελέγξει πολυβόλα από απόσταση
Λέτε να παίζουν και games;

Ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί Steam Deck για να ελέγξει πολυβόλα από απόσταση, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να βρίσκεται εκεί κάποιος στρατιώτης, με σκοπό να μειώσει έτσι τις απώλειες.

Η είδηση προέρχεται από το Ουκρανικό ειδησεογραφικό site ТРО Медіа και είναι να απορεί κανείς πως γίνεται τα Ουκρανικά ΜΜΕ να διαφημίζουν την τεχνολογία του στρατού στο Facebook εν καιρώ σύρραξης. 

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ένας στρατιώτης να κρατάει ένα Steam Deck για να ελέγξει ένα Sabre Remote Weapon Station (Machine Gun). Είναι τα λεγόμενα "Sentry Guns" που συναντάμε στα video games. Χρησιμοποιείται ιδανικά για άμυνα ενάντια στα UAVs, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν γίνει της μόδας τον τελευταίο χρόνο αφού δεν κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Στην πρώτη έκδοση του Sabre Remote Weapon Station, ο χειριστής χρησιμοποιούσε joystick. Η νέα έκδοση έχει το Steam Deck που βλέπετε, το οποίο φυσικά δεν τρέχει το Steam OS αλλά έχει τροποποιηθεί κατάλληλα με το software του όπλου. 

Το συγκεκριμένο πολυβόλο μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο έδαφος, είτε σε όχημα και ρίχνει διαφόρων ειδών βλήματα. Η σύνδεση του Steam Deck με το όπλο έχει εμβέλεια 500 μέτρα και πέρα από το ότι ο χειριστής μπορεί να δει τον στόχο μέσα από κάμερα, έχει και διάφορους σένσορες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jun 2023 22:04 #271391 by Nikos Georgopoulos
Ο CEO της Ρωσίας απολύθηκε αλλά συνεχίζει ως διευθυντής της τρίτης εταιρείαςΗ Nintendo απέλυσε στις 31/5 τον Yasha Haddaji, CEO για την αντιπροσωπεία της στη Ρωσία.
Πλέον ο Haddaji θα είναι διευθυντής στην εταιρεία Achivka, η οποία θα παρέχει το customer support της Ρωσίας για όσους είναι κάτοχοι του Nintendo Switch. Η Nintendo έκανε την απόλυση διότι εντοπίστηκε online ότι εισάγει κονσόλες και games, την στιγμή που άλλες χώρες -κυρίως από την Αμερική- έχουν επιβάλει κυρώσεις προς την Ρωσία. Αυτό συνέβαινε εδώ και ένα εξάμηνο και το πιο πιθανό είναι να το γνώριζαν και μέσα από την Nintendo απλά να μην ήθελαν να βγει προς τα έξω και να έκαναν την απόλυση "για τα μάτια του κόσμου". Απόδειξη ότι ο CEO συνεχίζει να συνεργάζεται με την Nintendo μέσω της τρίτης αυτής εταιρείας. Κατά τα άλλα η Nintendo λογικά σταμάτησε την εισαγωγή προϊόντων προς την Ρωσία μέσω της τρίτης εταιρείας, η οποία στεγάζεται...στο ίδιο κτίριο με την Nintendo Ρωσίας, σύμφωνα με το Eurogamer.

Η Nintendo δήλωσε στο Eurogamer ότι "για να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις προς τους πελάτες και τις διαρκείς υπηρεσίες του Haddaji, θα συνεχίσουμε με μία προσωρινή συνεργασία". Στο προφίλ του στο Linkedin αναφέρει ότι σταμάτησε απο την Nintendo τον Μάιο και ότι έγινε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Achivka από τον Ιούνιο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2023 15:33 #271653 by Μάνος Γρυπάρης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι hackers χρησιμοποίησαν το WinRAR για να σβήσουν δεδομένα από Ουκρανικά κυβερνητικά PC

Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι Ρώσοι hackers έχουν χρησιμοποιήσει το εργαλείο συμπίεσης αρχείων WinRAR για να διαγράψουν δεδομένα από υπολογιστές πολλών κρατικών υπηρεσιών.

Η Ουκρανική Κυβερνητική Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υπολογιστών (CERT-UA) ισχυρίζεται ότι Ρώσοι hackers απέκτησαν παραβιασμένους λογαριασμούς VPN που με τη σειρά τους παρείχαν πρόσβαση στα επίσημα κρατικά δίκτυα της Ουκρανίας.

Οι hackers προφανώς χρησιμοποίησαν το script RoarBAT, το οποίο αναζητά αρχεία στο PC που στοχεύει με επεκτάσεις όπως .doc, .docx, .rtf, .txt, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .jpeg, .jpg, . zip, .rar, .7z και πολλά άλλα, πριν αρχειοθετήσετε τα αρχεία με WinRAR και εφαρμόσετε την επιλογή "-df". Η χρήση αυτής της επιλογής διαγράφει αυτόματα τα αρχεία προέλευσης μετά την αρχειοθέτηση. Στη συνέχεια, το σενάριο RoarBAT διαγράφει τα archived files, οδηγώντας σε απώλεια δεδομένων.

Το hack είναι δυνατό χάρη στην πανταχού παρουσία του WinRAR στα PC. Προφανώς, τα συστήματα Linux δεν είναι απρόσβλητα από την επίθεση και μπορούν να παραβιαστούν χρησιμοποιώντας ένα σενάριο BASH και το τυπικό βοηθητικό πρόγραμμα dd.

Το CERT-UA της Ουκρανίας λέει ότι αυτό το τελευταίο hack είναι ύποπτα παρόμοιο με μια άλλη επίθεση νωρίτερα φέτος στο ουκρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "Ukrinform", η οποία αποδόθηκε στην ομάδα Sandworm.

«Η μέθοδος υλοποίησης του κακόβουλου σχεδίου, οι διευθύνσεις IP, καθώς και το γεγονός της χρήσης μιας τροποποιημένης έκδοσης του RoarBat μαρτυρούν την ομοιότητα με την κυβερνοεπίθεση στο Ukrinform», λέει η CERT-UA.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification