Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Βιβλία: Γενική συζήτηση

22 Sep 2017 11:36 #205828 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Το Σιλμαρίλλιον το θεωρώ πολύ δύσκολο βιβλίο, όχι μόνο λόγο της γραφής του Τόλκιν, αλλά και επειδή έχει δεκάδες ονόματα, τοποθεσίες και γεγονότα. Χάος πραγματικό, πιστεύω θέλει πάνω από μια φορά διάβασμα για να καταλάβεις κάποια πράγματα. Μόνο μια φορά το έχω διαβάσει όταν πήγαινα λύκειο. Είναι κουραστικές οι υπερβολικά λεπτομερείς περιγραφές του Τόλκιν, αλλά προφανώς δεν μειώνεται η αξία του ίδιου ως συγγραφέα, ούτε το πόσο επική ήταν η ιστορία που έγραψε. Δείχνει το πόσο μεγάλη φαντασία είχε ο άνθρωπος και το πόσο ικανός ήταν στο να το αποδώσει σε γραπτό λόγο.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Oct 2017 13:32 #207083 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Νέες προσθήκες που πήγα και αγόρασα σήμερα από τα Public!
Συγκίνηση για το "Το Βιβλίο της Σκόνης" καθώς θα ξανά βυθιστώ στο σύμπαν της Λύρας σχεδόν είκοσι χρόνια μετά! Beren & Lúthien δε χρειάζονται πολλά λόγια, η ποιότητα και η υφή του εξώφυλλου είναι απίστευτη, δε το περίμενα! Το Watchmen είναι από τα καλύτερα comic ever και είχα λατρέψει την εκπληκτική ταινία, είχα σκοπό να το πάρω καιρό τώρα, Alan Moore μύθος! Ήθελα και το Metro 2035 αλλά είναι παντού out of stock λόγο του εκδοτικού οίκου, δε ξέρω τι συμβαίνει! Μόνο στο Amazon το βρήκα αλλά έχει πολλά μεταφορικά.

25 Oct 2017 11:08 #207275 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Τελείωσα το Watchmen! Εξαιρετικό, από τα καλύτερα comic ever. Πέρα από τη δράση ήταν γεμάτο επικά quotes και πολλά φιλοσοφικά ζητήματα. Must read για όλους πιστεύω! Το τελευταίο κομμάτι της ταινίας πάντως ήταν πολύ καλύτερο, με περισσότερο συναίσθημα και πιο πειστικό από αυτό του κομικ.

Τώρα αρχίζω Beren & Luthien!
The following user(s) said Thank You: Αγγελική Γοργορίνη

25 Oct 2017 15:51 #207291 by Αγγελική Γοργορίνη

Shikabane_Hime7 wrote: Τώρα αρχίζω Beren & Luthien!

Εννοείται περιμένουμε εντυπώσεις μόλις το διαβάσεις. :)

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”
The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Πολυδεύκης

25 Oct 2017 17:11 #207295 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Φυσικά! Δεν νομίζω να με απογοητεύσει!
The following user(s) said Thank You: Αγγελική Γοργορίνη

28 Dec 2017 10:56 - 28 Dec 2017 10:58 #210726 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Πήρα και το Origin του Dan Brown. Έχω σχεδόν τελειώσει το Beren and Luthien, το οποίο με έχει δυσκολέψει σε κάποια κεφάλαιά του διότι είναι στην Αγγλική καθαρεύουσα και επίσης κρατάω και κάποιες σημειώσεις πάνω σε χαρακτήρες, διότι ο Τόλκιν σε πολλούς άλλαζε τα ονόματα αλλά και τα γεγονότα γύρω από αυτούς. Μετά σειρά έχει "Το Βιβλίο της Σκόνης" του Πούλμαν.

04 Jan 2018 00:34 - 04 Jan 2018 00:35 #211014 by Angel
Διάβασα το Sword of Destiny του Andrzej Sapkowski...Παιδιά αν και δεν είμαι άνθρωπος που αγαπάει τα βιβλία, τα συγκεκριμένα δυο απλά με έχουν ταξιδέψει (Last Wish ήταν το άλλο).Δεν ξέρω αν είναι επειδή μου αρέσει πολύ ο κόσμος του Witcher ή απλά επειδή τα βιβλία είναι τόσο καλά....Ίσως και τα δυο...Περιμένω το τρίτο βιβλίο (Blood of Elves) απο μέρα σε μέρα...

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

01 Feb 2018 18:11 #212086 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Έχω δυσκολευτεί αφάνταστα με το Beren and Luthien, κυρίως επειδή είναι στην Αγγλική καθαρεύουσα τα περισσότερα. Βοηθούν πάντως οι αναφορές και σημειώσεις του Κρίστοφερ Τόλκιν για την δουλειά του πατέρα του. Περίπου 80κατι σελίδες έμειναν.

26 Feb 2018 20:00 #212900 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Τελείωσα επιτέλους μετά από τόσο καιρό το Beren and Luthien. Εξαιρετικό στο σύνολο του, μας δίνει να διαβάσουμε πτυχές της ιστορίας που δεν έχουμε ξανά δει, καθώς επίσης και το πως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη ιστορία και οι χαρακτήρες που την περιτρυγυρίζουν για να φτάση στην τελική της μορφή. Σημαντικές όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου οι αναφορές και σημειώσεις του Κρίστοφερ Τόλκιν που βοηθάνε αφάνταστα για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα και να έρθουμε πιο κοντά στο μεγαλείο του πατέρα του. Βοηθάει πολύ το να έχετε διαβάσει Σιλμαρίλλιον κλπ αλλά βγάζεις νόημα και έτσι. Must have για όλους τους φανς του Τόλκιν. Τώρα έχω 3 να διαβάσω και δεν ξέρω ακόμα με πιο θα ασχοληθώ: Metro 2035, Origin, Το Βιβλίο της Σκόνης.

30 Apr 2018 12:40 #214826 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Τελείωσα και το Βιβλίο της Σκόνης του Φίλιπ Πούλμαν, υπέροχο βιβλίο που λειτουργεί ως prequel στο Σύμπαν της Τριλογίας του Κόσμου, αναμένω την συνέχεια που από ότι διάβασα έχει ήδη γραφτεί, οπότε αναμένω κυκλοφορία. Τώρα ξεκίνησα το Metro: 2035(Αγγλική έκδοση)

Notification