Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Περίεργα κι απίστευτα

10 Mar 2019 23:59 - 11 Mar 2019 00:04 #223952 by Blood Prince
Αποκαλύφθηκε το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και είναι ηλεκτρικό

Τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκίνητου δρόμου διεκδικεί με αξιώσεις το ηλεκτρικό σούπερκαρ Battista της Automobili Pininfarina, το οποίο παρουσιάστηκε στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή πιάνει τα 0-99 χλμ. σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και χρειάζεται λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα για να αναπτύξει ταχύτητα 299 χλμ/ώρα. Η τελική του ταχύτητα έχει μετρηθεί στα 402 χλμ/ώρα και μπορεί να διανύσει 450 χλμ με μια μόνο φόρτιση.

Η ιπποδύναμή του είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη ενός αυτοκινήτου της Φόρμουλα 1, καθιστώντας το ένα από τα δυνατότερα οχήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί έξω.

Η δύναμή του είναι «τρελή» λέει ο γενικός διευθυντής της Automobili Pininfarina, Μάικλ Πέρσκε.

Το εντυπωσιακό είναι πως μιλάμε για ένα ηλεκτρικό όχημα, που έρχεται να αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο :


File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Mar 2019 02:19 #223955 by Blood Prince
Θρίλερ με στοιχειωμένο σπίτι στη Βρετανία: Κάμερα «συλλαμβάνει» φάντασμα!



Σκηνές τρόμου σε σπίτι στη Βρετανία, με ένα φάντασμα μικρού παιδιού να «συλλαμβάνεται» από κάμερα ασφαλείας να κάνει… βόλτες στον κήπο.

Η οικογένεια από το Λίνκοσαιρ επιμένει ότι το σπίτι της, που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο, είναι στοιχειωμένο.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου… φαίνεται να επιβεβαιώνει τους φόβους της οικογένειας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Αμάντα Παπαδόπουλος, που μένει στο σπίτι, η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το φάντασμα ενός μικρού παιδιού που έτρεχε στον κήπο τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ιδιοκτήτες της οικίας επιμένουν ότι το φάντασμα βρισκόταν στο κήπο για περίπου δύο ώρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ενημερώθηκαν από την εταιρεία ασφάλειας ότι στον κήπο του σπιτιού τους υπάρχει μία κίνηση. Βλέποντας στο οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας βρέθηκαν, όπως υποστηρίζουν, αντιμέτωποι με το... φάντασμα.


«Δεν πιάνεις κάτι τέτοιο στην κάμερα κάθε μέρα. Είπα: ω Θεέ μου για να το δω πάλι αυτό. Δεν θέλω να το κοιτάζω και πολύ. Ο άνδρας μου πιστεύει ότι είναι φανταστικό αλλά εγώ είμαι λίγο περισσότερο φοβισμένη», είπε στην βρετανική εφημερίδα Sun η 39χρονη μητέρα.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με περίεργα φαινόμενα. Όπως αναφέρουν έχουν ξυπνήσει στο παρελθόν μέσα στο βράδυ από τον ήχο στρατιωτών και παιδιών που περπατούν.

Δείτε το παρακάτω βίντεο : :woohoo:


File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Mar 2019 12:41 #223999 by Blood Prince
Τα 30 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός



Τα 30 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ο οποίος έδωσε στο Ίντερνετ τη σημερινή μορφή του με το ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο.

Με αφορμή τα τρακοστά γενέθλια του Παγκόσμιου Ιστού, η Google έχει αφιερώσει το σημερινό της doodle στη μεγάλη γιορτή του διαδικτύου, ενσωματώνοντας στο λογότυπο της μια φωτογραφία υπολογιστή προηγούμενων δεκαετιών.

Ωστώσο, ο άνθρωπος που έβαλε το θεμέλιο λίθο του Ιστού το 1989, ο Βρετανός Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, δεν έχει διάθεση τόσο να γιορτάσει τα γενέθλια, όσο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του δημιουργήματός του, για το οποίο ανησυχεί έντονα, όπως αναφέρει σε σχετική επετειακή ανακοίνωση-ανοικτή επιστολή του, καθώς και σε δηλώσεις του.

Όπως επισημαίνει, πολλοί άνθρωποι σήμερα νιώθουν αβέβαιοι κατά πόσο ο Ιστός τελικά υπήρξε μια δύναμη για το καλό ή για το κακό, αν και ο ίδιος διατηρεί ελπίδες πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τα επόμενα 30 χρόνια (μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρόσθετε κανείς…).

«Αν παρατήσουμε την προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καλύτερο Ιστό τώρα, τότε η αποτυχία δεν θα ανήκει στον Ιστό, αλλά σε μας. Είναι το ταξίδι μας από την ψηφιακή εφηβεία προς ένα πιο ώριμο, υπεύθυνο και περιεκτικό μέλλον», τονίζει στην επιστολή του. Ως θετικό σημάδι, μεταξύ άλλων, θεωρεί ότι αρκετές κυβερνήσεις θέλουν να αποφύγουν τη «βαλκανοποίηση» του διαδικτύου, δηλαδή τον κατατεμαχισμό του εντός εθνικών ή περιφερειακών συνόρων.

Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), όπου κάποτε ως ερευνητής σχεδίασε τον αρχικό Ιστό (και η αρχική πρόταση του είχε κριθεί από το αφεντικό του Μάικ Σέντελ «αόριστη αλλά συναρπαστική»), ανέφερε ότι δεν βρίσκει «και τόσο ωραίο» τον Ιστό σήμερα πια και ότι πολλοί συνειδητοποιούν ότι «δεν εξυπηρετεί την ανθρωπότητα πολύ καλά».

Όπως είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, «φαίνεται πως διαρκώς πηγαίνουμε από την μια καταστροφή της ιδιωτικότητας στην επόμενη», παραπέμποντας επίσης στις εντεινόμενες ανησυχίες κατά πόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν τη δημοκρατία.

Μιλώντας στο BBC ο θεμελιωτής του World Wide Web (www) είπε ότι απαιτείται παγκόσμια δράση για να σταματήσει «η καθοδική βουτιά προς ένα δυσλειτουργικό μέλλον», ιδίως όσον αφορά την εμπορευματοποίηση, την υποκλοπή και τη χειραγώγηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, την συστηματική εξάπλωση της επιθετικότητας και της παραπληροφόρησης, την ολοένα μεγαλύτερη πόλωση των απόψεων κ.α. Όπως είπε, μέσα σε αυτή την 30ετία, τα πρώτα 15 χρόνια ήσαν καλά, αλλά μετά «στράβωσαν» και τώρα απαιτείται αλλαγή πλεύσης για να διορθωθούν ξανά. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος, επειδή ολοένα περισσότεροι άνθρωποι -χάρη και σε σκάνδαλα τύπου Cambridge Analytica- αρχίζουν πια να καταλαβαίνουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως χρήστες του Ιστού. Κάλεσε τους πάντες -από τους πολιτικούς ηγέτες και τους επιχειρηματίες ως τους απλούς πολίτες- να συμβάλουν, ώστε το διαδίκτυο να γίνει καλύτερο και όχι χειρότερο τα επόμενα χρόνια.

«Πρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας. Δεν πρόκειται για πετρέλαιο. Δεν είναι εμπόρευμα. Δεν πρέπει να μπορείτε να τα πουλάτε για να βγάλετε χρήματα», δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, έχει προωθήσει την ιδέα ενός κοινωνικού «Συμβολαίου για τον Ιστό», καθώς και την τεχνολογική πλατφόρμα Solid, που επιστρέφει στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους, διαχωρίζοντας τις εφαρμογές (apps) από την αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών.

Ο παγκόσμιος ιστός (World Wide Web ή www) είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2019 15:33 #224121 by Blood Prince
Χταπόδι αλλάζει χρώμα ενώ κοιμάται γιατί βλέπει όνειρο!




Η αλλαγή χρώματος στο δέρμα ενός χταποδιού, που από ανοιχτόχρωμο γίνεται πιο σκούρο ενώ κοιμάται, κάνει τους επιστήμονες να αναρωτιούνται… Η πιθανότερη εξήγηση που έδωσαν για αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο είναι πως το χταπόδι ονειρεύεται και μάλιστα κάποιον θηρευτή του για αυτό και αλλάζει χρώμα!

Τα χταπόδια διακρίνονται για τις εξελιγμένες ικανότητές τους να καμουφλάρουν το σώμα τους σε περίπτωση απειλής. Έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το χρώμα του δέρματός τους είτε να γίνουν αόρατα είτε για να ξεχωρίσουν, με εντυπωσιακά μοτίβα ανάλογα με το περιβάλλον τους.

Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν τα χιλιάδες κύτταρα που διαθέτουν, τα οποία βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματός τους. Αυτά τα κύτταρα περιέχουν κάποιο είδος χρωστικής ουσίας, οπότε όταν διαστέλλονται ωθούν τη χρωστική στην επιφάνεια του δέρματος του ζώου. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιείται είτε όταν υπάρχει μεταβαλλόμενο περιβάλλον ή μια πιθανή απειλή.

Δεδομένου ότι τα χταπόδια έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο σύστημα το οποίο οδηγεί στην αλλαγή του χρώματος του δέρματός τους, είναι σπάνιο να προκαλέσουν μια τέτοια αντίδραση ενώ κοιμούνται. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα χταπόδια έχουν πολλαπλούς εγκεφάλους και όχι μόνο ένα κεντρικό νευρικό σύστημα, που σημαίνει ότι τα εγκεφαλικά τους κύτταρα εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, γεγονός που τους δίνει επιτρέπει ακριβή έλεγχο σε κάθε μέρος του σώματος.

Η αλλαγή του χρώματος στο δέρμα του χταποδιού είναι μια ενεργή διαδικασία που απαιτεί το πλάσμα να ενεργοποιήσει συγκεκριμένες δέσμες των νευρώνων του, η οποία εξαρτάται από μια πολύπλοκη σειρά νεύρων και μυών που ελέγχουν τη διόγκωση και συστολή των κυττάρων.

Αυτοί οι έλεγχοι μπορεί να ενεργοποιηθούν ενώ το χταπόδι κοιμάται, αν το ασυνείδητο του αισθανθεί απειλή. Επομένως, η επικρατέστερη εξήγηση πίσω από την απειλή που μπορεί να αισθανθεί στον ύπνο του το πλάσμα, θα μπορούσε να έχει σχέση με αυτό που ονειρεύεται.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Jul 2019 23:20 #225823 by Μάνος Γρυπάρης
Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι νίκησαν τη γήρανση



Mια επανάσταση που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας διακηρύσσει ο Γκρεγκ Φέιχι, δρ Βιολογίας και επιστημονικός διευθυντής της Intervene Immune, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που έχει την έδρα της κοντά στο Λος Άντζελες

news247 13 Ιουλίου 2019 10:54
Γκριζομάλληδες άνδρες που βλέπουν ξανά να σκουραίνουν τα μαλλιά τους και κυρίως τα βιολογικά τους ρολόγια να γυρίζουν προς τα πίσω. «Αμερικανοί ερευνητές λένε ότι έχουν αναζωογονήσει εννέα ανθρώπους. Μπορεί να είναι αλήθεια;» διερωτάται η γερμανική Die Zeit.

Mια επανάσταση που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας διακηρύσσει ο Γκρεγκ Φέιχι, δρ Βιολογίας και επιστημονικός διευθυντής της Intervene Immune, μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που έχει την έδρα της κοντά στο Λος Άντζελες. Ο Φέιχι ήταν ένας από τους ομιλητές στο φετινό Συνέδριο για τη Γήρανση του Ιδρύματος Leaf. Τίτλος της παρουσίασής του: "Αντιστροφή της ανθρώπινης γήρανσης τώρα!"

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, κατορθώσαμε να γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ζωής, εξηγεί ο επιστήμονας. «Ένας συνδυασμός γνωστών δραστικών ουσιών γυρισε πίσω κατά δυόμισι χρόνια τη βιολογικη ηλικία σε εννέα εθελοντές» υποστηρίζει ο Φέιχι.

Ακούγεται απίστευτο. Και πάντα, όταν κάτι ακούγεται απίστευτο στην επιστήμη, χρειάζεται προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη πιο εξαιρετική προσοχή. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα που παρουσιάζει ο Φέιχι δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί σε επιστημονικό περιοδικό. Επομένως, δεν έχουν αντιμετωπίσει τον κριτικό έλεγχο άλλων επιστημόνων. Αυτό θα συμβεί αργότερα εντός του έτους, λέει ο Φέιχι αυτό το έτος. Επιπλέον, η πειραματική εθελοντική ομάδα είναι πολύ μικρή: Μόλις εννέα άνδρες - και καμία γυναίκα - έχουν λάβει τα φάρμακα αυτά και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομάδα ελέγχου.

Κάποιες λεπτομέρειες της μελέτης αξιολογούνται επί του παρόντος από επιστήμονες δυο αμερικανικών πανεπιστημίων. Το κείμενο της μελέτης αυτής δόθηκε στη ZEIT ONLINE υπό την προϋπόθεση αυστηρής εμπιστευτικότητας. Ως εκ τούτου η γερμανική εφημερίδα αναφέρει μόνον τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Τι θα σήμαινε αυτό για την κοινωνία μας;
Οι συνέπειες μιας τέτοιας θεραπείας θα ήταν ανυπολόγιστες φυσικά για την κοινωνία μας. Τα ευρήματα της ομαδας του Φέιχι και της εταιρείας του αξιολογούνται ήδη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

«Αν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο όντως ισχύει και η ομάδα του Φέιχι έχει πραγματικά καταφέρει να αναζωογονήσει τους ανθρώπους τι θα σημαίνει αυτό για την κοινωνία μας; Πόσο ριζικά θα άλλαζε ο σχεδιασμός της ζωής, οι οικογενειακές δομές και τα ασφαλιστικά συστήματα; Ποιος θα χρειάζεται τον Θεό όταν εξαφανίζεται ο θάνατος;» διερωτάται η Die Zeit.

Η έρευνα για την αντίστροφη της Γήρανσης ξεκίνησε την άνοιξη του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας από τον δρ Στηβ Χόρβαθ που εξέτασε τα τελευταία δείγματα αίματος από τους εννέα εθελοντές. Όπως είχε κάνει τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, τα αποτελέσματα ήταν σαφή. Ο Χόρβαθ έστειλε τα αποτελέσματα στην Intervene Immune και στον συνάδελφό του Γκρεγκ Φέιχι. Ακολούθησαν δύο χρόνια περαιτέρω ανάλυσης και μακρές συζητήσεις στην ομάδα. Στο τέλος υπήρξε μια απόφαση: να δημοσιεύσουν τα ευρήματα.

Η μελέτη ονομάζεται TRIIM και εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η αναζωογόνηση δεν ήταν ο κύριος στόχος της εταιρείας, που αρχικά ήθελε μια θεραπεία που θα καθιστούσε την μεγαλύτερη ηλικία πιο υγιή. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές στοχεύουν στον θύμο αδένα, ένα όργανο που διαπερνά πλήρως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο συμπιέζεται μεταξύ της καρδιάς και του στέρνου και ζυγίζει μόλις 50 γραμμάρια.

Όπως λένε ειδικοί επιστήμονες στο ΑΠΕ ΜΠΕ «ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο θύμο ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα (Τ-κύτταρα), τα οποία είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο θύμος αδένας είναι μεγαλύτερος και πιο ενεργός στην νεογνική και προ-εφηβική περίοδο. Με τα πρώτα χρόνια της εφηβείας, ο θύμος αρχίζει να ατροφεί και το θυμικό στρώμα αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό. Παρόλα αυτά, η Τ-λεμφοποίηση συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή».

Γνωστός στους αρχαίους Έλληνες ο θύμος αδένας
Ο θύμος αδένας ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες, και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «θυμός» (που σημαίνει: οργή, καρδιά, ψυχή, επιθυμία, ζωή) ενδεχομένως λόγω της θέσης του στο στήθος, κοντά στο σημείο όπου υποκειμενικά νιώθουμε τα συναισθήματα. Άλλο ενδεχόμενο είναι το όνομα να προέρχεται από το βότανο «θυμάρι». Ο Γαληνός ήταν ο πρώτος που παρατήρησε ότι το μέγεθος του οργάνου αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου.

Ο Ζακ Μίλερ ανακάλυψε το 1961 τη σημασία του θύμου αδένα στο ανοσοποιητικό σύστημα με χειρουργική αφαίρεσή του από ποντίκια τριών ημερών, και παρατηρώντας την επακόλουθη ανεπάρκεια σε ένα πληθυσμό λεμφοκυττάρων.Ο Μίλερ ονόμασε τα Τ-κύτταρα από το όργανο της καταγωγής τους. Ο θύμος αδένας είναι μεγαλύτερος στα παιδιά ενώ στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μόλις και μετά βίας διακρίνεται από τον περιβάλλοντα λιπώδη ιστό. Ως μία ηλικία ο θύμος σιγά-σιγά συρρικνώνεται και τελικά εκφυλίζεται σε μικρά νησίδια λίπους. Κατά την ηλικία των 75 ετών ζυγίζει μόλις 6 gr. Στα παιδιά έχει ένα γκριζωπό-ροζ χρώμα, ενώ στους ενήλικες έχει κίτρινο χρώμα.

Το πρώτο όργανο που πλήττεται από το στρες
Όπως λένε οι ίδιες πηγές «Ο θύμος αδένας είναι το πρώτο όργανο που πλήττεται από το στρες. Τα κύτταρα Τ βοηθούν τον οργανισμό να εντοπίσει και να απομακρύνει τα καρκινικά κύτταρα και άλλους εισβολείς. Ο θύμος αδένας αποδυναμώνεται από παράγοντες όπως δυσάρεστες ειδήσεις, αφυδάτωση ή κατανάλωση μη θρεπτικών, επεξεργασμένων τροφίμων ή ροφημάτων. Όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ενεργοποίηση των κυττάρων Τ από τις ορμόνες του θύμου αδένα, και αφήνουν τον οργανισμό ανυπεράσπιστο απέναντι στην εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και στην εμφάνιση ασθενειών. Με δεδομένη την καθημερινή μας έκθεση στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τις ανθυγιεινές τροφές, τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε τρόφιμα και ροφήματα, την περιβαλλοντική μόλυνση και τα αρνητικά όντα που συναντάμε, ο θύμος αδένας καλείται να αντιμετωπίσει πλήθος αρνητικών επιρροών».

Οι επιστημονες λένε οτι μπορουμε να τονώσουμε όχι μόνο τον θύμο αδένα, αλλά όλο μας τον οργανισμό κάνοντας πράγματα που μας αναζωογονούν και μας εμψυχώνουν, καταναλώνοντας θρεπτικές τροφές, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική, χορεύοντας και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε εξορμήσεις στην ύπαιθρο παρά μέσα στο σπίτι ή μπροστά από μια τηλεόραση. Είτε επιλέγουμε να αποδυναμώσουμε το σώμα μας είτε να το τονώσουμε, εφαρμόζουμε στην πράξη την «δύναμη της θέλησης».

Ο στόχος του να αναγεννηθεί ο θύμος αδένας των ηλικιωμένων ανδρών, ο οποίος αποτελείτο μόνο από λίπος
Ήταν εύκολο να βρεί εθελοντές στην Καλιφόρνια για μια τέτοια δοκιμή. Ειδικά στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, υπάρχει μια ομάδα «μετανθρωπιστών και των μαθητών κατά της γήρανσης». Η ομάδα του Φέιχι στρατολόγησε γρήγορα εννέα άτομα ηλικίας μεταξύ 51 και 65 ετών και άρχισε να τα θεραπεύει. Για δώδεκα μήνες ελαμβαναν την αυξητική ορμόνη hGH, την ουσία DHEA και τη μετφορμίνη που χρησιμοποιείται σε διαβητικούς. Η ορμόνη hGH προκαλει την αύξηση του θύμου αδένα και οι άλλες δύο ουσιες χρησιμοποιούνται κυρίως για να εμποδίσουν τις παρενέργειές της. Όλα αυτα τα φάρμακα είναι γνωστά και διαθέσιμα εδώ και χρόνια στην Αμερική. Οι εννέα άντρες εξετάζονταν τακτικά με μαγνητική τομογραφία και αναλύσεις αίματος. Και πράγματι: τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο θύμος αδένας αυξήθηκε και τα κύτταρα του αίματος άλλαξαν. Η αναλογία των λεγόμενων μονοκυττάρων προς τα λευκοκύτταρα που σχετίζονται με την ηλικία ήταν παρόμοιος με αυτόν των πολύ νεότερων ατόμων στο τέλος της μελέτης. Επίσης, τα φλεγμονώδη επίπεδά τους στο αίμα μειώθηκαν.

«Υποψιαζόμαστε», είπε ο Φέιχι στους Times Online ότι «ένα βιολογικό πρόγραμμα επανενεργοποιήθηκε, το οποίο βοηθά στην επαναφορα του θύμου αδένα στην αρχή της ζωής». Οι δοσολογίες και το σχήμα χορήγησης είναι γνωστές στο TIME ONLINE αλλά για λόγους ασφαλείας το αμερικανικό περιοδικό αποφάσισε να μην δημοσιεύσει λεπτομέρειες. Η μετφορμίνη και ειδικά η hGH μπορεί να έχουν σοβαρές και επικίνδυνες παρενέργειες, προειδοποιεί το Time.

Τα ρολόγια του DNA καθορίζουν τη βιολογική ηλικία
Ο δρ Φέιχι πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του ερευνώντας τον θύμο αδένα. Όπως λέει, απέδειξε ότι ένας ανέπαφος θύμος αδένας λειτουργεί στα συστήματα σηματοδότησης στο σώμα, τα οποία αλλάζουν με την ηλικία. Ο Φέιχι συνεργάζεται με τον Γερμανό καθηγητή Γενετικης Στηβ Χόρβαθ, που σύμφωνα με την Die Zeit «είναι ένα είδος ροκ σταρ στην επιστήμη της γήρανσης τα τελευταία χρόνια. Ο καθηγητής της γενετικής έχει αναπτύξει μεθόδους που επιτρέπουν την πρώτη φορά να μετρηθεί αξιόπιστα και αντικειμενικά η βιολογική ηλικία των ανθρώπων. Η βιολογική ηλικία είναι, αν θέλετε, η σωστή ηλικία ενός ατόμου. Σε αντίθεση με τη χρονολογική ηλικία, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι γερνούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Οποιος χρησιμοποιεί τη βιολογική ηλικία, μπορεί να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν ένα άτομο θα έχει μια ασθένεια που σχετίζεται με την ηλικία ή ακόμα και θα πεθάνει σύντομα» γράφει η Die Zeit.

Προκειμένου να προσδιοριστεί η βιολογική ηλικία, ο Χόρβαθ μελετά τις χημικές μεταβολές στα κληρονομικά μόρια και στο DNA. Έχει δημιουργήσει τέσσερα ρολόγια του DNA και το πιο πρόσφατο που το ονομάζει DNAmGrimAge Clock ( Aging: Lu et al., 2019) καθορίζει, πάνω απ 'όλα, πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος ενός ατόμου να αναπτυχθεί ή να πεθάνει τα επόμενα χρόνια. Τα επιγενετικά ρολόγια είναι η πιο ακριβής μέθοδος για τον προσδιορισμό της πραγματικής ηλικίας ενός ατόμου.

Οι εννέα άνδρες είχαν κερδίσει δυόμισι χρόνια ζωής
Ο Χόρβαθ χρησιμοποίησε τα βιολογικά του ρολόγια για να καθορίσει τη βιολογική ηλικία των εννέα εθελοντών του Φέιχι κατά τη διάρκεια της μελέτης. Τα αποτελέσματα φαίνονται απίστευτα. Οι εννέα άνδρες αναζωογονήθηκαν μέσω της θεραπείας. Στους δώδεκα μήνες που διήρκεσε το πείραμα, το βιολογικο τους ρολόι έδειξε οτι οι εννέα άνδρες είχαν κερδίσει δυόμισι χρόνια ζωής. Και αυτό δεν ήταν το μόνο : Η αναζωογονητική επίδραση, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Χόρβαθ , είχε κανει τα βιολογικά ρολογια να γυρίζουν όλο και πιο γρήγορα προς τα πίσω. Ενας γκριζομαλλης εθελοντης είδε μαλιστα τα μαλιά του να σκουραίνουν πάλι, γράφει η ZEIT ONLINE

Ο σκεπτικισμός των επιστημόνων
Όλα αυτά ακούγονται απίστευτα. Μπορει το μέχρι σημερα απίστευτο όνειρο της αιωνιας νεότητας να γίνει τόσο απροσδόκητα πραγματικότητα; Με μερικά γνωστά φάρμακα; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για σκεπτικισμό: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μελέτη με μόνο εννέα εθελοντές είναι πολύ μικρή και δεν έχει περάσει ακόμα απο πλήρη επιστημονική αξιολόγηση . Επιπλέον, δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου που να έλαβε θεραπεία με εικονικό φάρμακο, το οποία συνηθιζεται σε δοκιμασία πρώιμης φάσης. Επίσης, δεν είναι σαφές πόσο καιρό η επίδραση διαρκεί και αν έχει παρενέργειες. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα να καταρρεύσει σε μια ευρύτερη έρευνα με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Και επίσης τι γίνεται με τις γυναίκες; Είναι γνωστό ότι η hGH μπορεί να έχει διαφορετικές επιπτώσεις στα φύλα, λέει ο Φέιχι. Ωστόσο, ειναι σίγουρος ότι η θεραπεία θα έχει επίσης θετική επίπτωση στις γυναίκες. Η εταιρεία του σχεδιάζει περαιτέρω δοκιμές για γυναίκες και άνδρες.

Μια θεραπεία που παρατείνει τη ζωή θα αποφέρει δισεκατομμύρια
Επειδή διακυβεύονται πολλά. Για περαιτέρω μελέτες, η Intervene Immune χρειάζεται επιχειρηματικό κεφάλαιο. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι μια εταιρεία που αναπτύσσει μια θεραπεία που δίνει στους ανθρώπους δύο χρόνια ζωής θα μπορούσε να φτάσει γρήγορα στην αγορά να έχει αξία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρ 'όλα αυτά, τα νέα αποτελέσματα δείχνουν ένα πράγμα: Δεν είναι πλέον αδυνατον να πιστεύουμε ότι μια μέρα θα υπάρξει μια θεραπεία που θα επεκτείνει την υγιή διάρκεια ζωής του ανθρώπου . Τα αποτελέσματα της μελέτης TRIIM - τουλάχιστον όπως παρουσιάζονται τώρα - είναι αξιοσημείωτα.

Φυσικά, και εκτός από τη μελέτη του Φέιχι , η έρευνα κατά της γήρανσης έχει κάνει τεράστια πρόοδο σε λίγα χρόνια. Ένα ολόκληρο φάσμα φαρμάκων και διαδικασιών δοκιμάζονται που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν, να σταματήσουν ή και να αναστρέψουν τη γήρανση. Ο Στηβ Χόρβαθ πιστεύει ότι έχουμε φτάσει σε μια "ιστορική στιγμή". Μια στιγμή που η γήρανση δεν είναι πια ένας νόμος της φύσης.

Πηγή:
ΑΠΕ ΜΠΕ, Die Zeit, Time

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Aug 2019 14:56 #226329 by Blood Prince
Οι χώρες της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη παραγωγή μπύρας – Η θέση της Ελλάδας



Πέρυσι, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρήγαγαν πάνω από 39 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας.

Η Γερμανία για το 2018 διαθέτει τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής μπύρας από οποιαδήποτε χώρα, εκτοξεύοντας την παραγωγή σε 8,3 δισεκατομμύρια λίτρα ή στο 21% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου μία στις πέντε μπύρες που παράγονται στην Ε.Ε. το 2018 προέρχεται από τη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τη δεύτερη υψηλότερη παραγωγή με 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα, ακολουθούμενη από την Πολωνία με 4 δισεκατομμύρια λίτρα.

Ανάμεσα χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή μπύρας στην Ευρώπη για το 2018 βρίσκεται και η Ελλάδα με παραγωγή που αγγίζει περίπου τα 360 εκατ. λίτρα.


File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2019 23:39 - 02 Oct 2019 23:39 #227422 by Μάνος Γρυπάρης
Η άστεγη σοπράνο που συγκλόνισε τον κόσμο (Βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που δείχνει μια γυναίκα άστεγη να τραγουδάει με συγκλονιστικό τρόπο την υπέροχη άρια «O mio babbino caro» από την όπερα του Πουτσίνι, Gianni Schicchi.

Την γυναίκα κατέγραψε με το κινητό του ένας αστυνομικός στο Λος Άντζελες και το βίντεο διαδόθηκε με την ταχύτητα του φωτός στο ίντερνετ. Κι ενώ όλοι μιλούσαν για μια μυστηριώδη γυναίκα τελικά αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της. Πρόκειται για μια 52χρονη τραγουδίστρια του κλασσικού τραγουδιού, την Έμιλι Ζαμούρκα η οποία αρρώστησε, την έπνιξαν τα έξοδα στους γιατρούς και τελικά κατέληξε να μείνει άστεγη.

Βίντεο από το Twitter

Την αναγνώρισαν φίλοι της και οι ίδιοι αποκάλυψαν την περιπέτειά της που την οδήγησε να ζει στους δρόμους. Όπως είπε και η ίδια το μόνο που της είχε μείνει ήταν ένα βιολί αξίας 10.000 δολαρίων το οποίο της το έκλεψαν. Δίδασκε πιάνο και βιολί και έκανε και άλλες δουλειές άσχετες για να ζήσει αλλά η κλοπή του βιολιού της μέσα στην μέση του δρόμου όταν έδινε μια παράσταση για να μαζέψει χρήματα ήταν η χαριστική βολή.

«Ήταν τα πάντα για μένα! Ήταν το μέσο από το οποίο ζούσα», είπε η ίδια μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ που την αναζήτησαν για να πει την ιστορία της.

«Έτσι, έμεινα άστεγη. Δεν μπορούσα να πληρώσω τους λογαριασμούς και το ενοίκιό μου και μου έκαναν έξωση και από τότε ζω στον δρόμο». Τώρα, κοιμάται σε ένα χαρτόκουτο σε ένα πάρκινγκ. «Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που με νοιάζονται αλλά δεν μπορώ να γίνω βάρος σε κανέναν».

Η 52χρονη δεν γνώριζε ότι είχε γίνει γνωστή τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ παρά μόνο όταν επικοινώνησαν μαζί της φίλοι της. Αυτό που ελπίζει η ίδια είναι μέσα από αυτή την δημοσιότητα να επιστρέψει ξανά στη μουσική της και να αποκτήσει μια στέγη πάνω από το κεφάλι της. Όπως λέει χαρακτηριστικά θα νιώσει απέραντη ευγνωμοσύνη αν κάποιος την βοηθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Nov 2019 19:13 #228498 by Blood Prince

Manos wrote:



Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι θα αναστήσουν νεκρούς μέσα στο 2017
«Ρόλο» θεού διεκδικούν οι επιστήμονες μιας αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, που σκοπεύουν μέσα στο 2017 να χαρίσουν ζωή σε νεκρούς!

Το φιλόδοξο project, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ούτε οι εμπνευστές του γνωρίζουν αν αυτοί που θα επαναφέρουν από το υπερπέραν θα είναι όπως ήταν πριν πεθάνουν ή άψυχα «ζόμπι» χωρίς συναισθήματα και λογική και -ενδεχομένως- επικίνδυνα! Το έργο αυτό έχει αναλάβει η εταιρεία Bioquark.

Η αμφιλεγόμενη μέθοδος της εφαρμογής βλαστοκυττάρων απευθείας σε εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς δεν έχει δοκιμαστεί σε πειραματόζωα, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό που θα προκύψει είναι ο ίδιος άνθρωπος με πλήρεις οργανικές λειτουργίες ή ένας προβληματικός οργανισμός. Κι αυτό, εκτός από τις επιστημονικές ενστάσεις, εγείρει και ηθικό πρόβλημα.

Το σχέδιο θυμίζει έντονα την ταινία «Flatliners» του 1990 με τους Κίφερ Σάδερλαντ, Τζούλια Ρόμπερτς και Κέβιν Μπέικον που, ως φοιτητές Ιατρικής, γίνονται οικειοθελώς πειραματόζωα επιδιώκοντας ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής στον άλλο κόσμο, με οδυνηρά αποτελέσματα!

Οι αποκαλύψεις

Η εταιρία Bioquark, που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια, δηλώνει σίγουρη ότι με την πρωτοποριακή μέθοδό της θα κάνει πράξη το μότο της «ο θάνατος είναι αναστρέψιμος».

Οπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλός της Ιρα Πάστορ, είναι έτοιμη να προχωρήσει εντός του έτους στις πρώτες απόπειρες «νεκρανάστασης».

Ωστόσο, δεν έχει λάβει έγκριση από κάποιο αρμόδιο φορέα υγείας!

Στις περισσότερες χώρες, για να κηρυχθεί κάποιος επίσημα νεκρός πρέπει να διαπιστωθεί πλήρης και μη αναστρέψιμη απώλεια εγκεφαλικής λειτουργίας ή αλλιώς «εγκεφαλικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον Πάστορ, η Bioquark έχει αναπτύξει μια θεραπεία επανεκκίνησης του εγκεφάλου σε τρία στάδια.

Στο πρώτο στάδιο ο ίδιος και ο συνεργάτης του, ορθοπεδικός χειρουργός Χιμανσού Μπανσάλ, θα εξετάσουν εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς ηλικίας 15-65 ετών με τη χρήση μαγνητικού τομογράφου, αναζητώντας πιθανά σημάδια αντιστροφής του εγκεφαλικού θανάτου τους.

Στο δεύτερο στάδιο θα αντλήσουν βλαστοκύτταρα από το αίμα τους και θα τα χορηγήσουν εκ νέου στον οργανισμό τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν έγχυση πεπτιδίων στην σπονδυλική στήλη τους.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει θεραπεία διέγερσης του νευρικού συστήματος και του μέσου νεύρου των ασθενών με τη βοήθεια λέιζερ, διάρκειας 15 ημερών, προκειμένου να επιτευχθεί αντιστροφή του εγκεφαλικού θανάτου.

Το πείραμα θα γίνει σε αδιευκρίνιστη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο λεπτομέρειες αναφορικά με τον ακριβή τόπο και χρόνο θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό δίδυμο σχεδίαζε να κάνει τις πρώτες δοκιμές της μεθόδου στην Ινδία.

Ομως το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών της χώρας μπλόκαρε το πλάνο τους λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του, παρακινώντας τους να κάνουν κάπου αλλού τα πειράματά τους.

Το φιλόδοξο ιατρικό εγχείρημα της Bioquark αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project που ονομάζεται ReAnima και (σύμφωνα με το site της εταιρίας) «διερευνά τη δυναμική της βιοϊατρικής τεχνολογίας στην ανθρώπινη νευροανάπλαση και νευροαναγέννηση».

Ως ένα κακόγουστο αστείο αντιμετωπίζουν μητροπολίτες και ιερείς τη… μέθοδο των Αμερικανών για την ανάσταση νεκρών.



Το ανακοίνωσαν αλλά τι έκαναν έχει σημασία.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2020 19:37 #231389 by Μάνος Γρυπάρης
Λάρισα: 25χρονη ανακοινώνει στο Facebook τον θάνατο 28χρονης για να της φάει τον άντρα
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η πρωτοβουλία μίας γυναίκας από τον Τύρναβο να πεθάνει την αντίζηλο δεν πήγε πολύ καλά

Οι φήμες ότι η 28χρονη άφησε τον μάταιο αυτό κόσμο ξεκίνησαν από ένα λογαριασμό στο Facebook με γυναικείο όνομα, όπου δημοσιεύτηκε μία ανάρτηση που περιέγραφε τον θάνατο της πρώτης γυναίκας σε τροχαίο. Για να μην υπάρχουν μάλιστα παρεξηγήσεις (!), στην ανάρτηση υπήρχε ταγκαρισμένος ο λογαριασμός της νεαρής Λαρισαίας, η οποία αναφερόταν ως φίλη της δεύτερης.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα reactions και τα σχόλια έπεσαν βροχή, με κάποιους πιο μερακλήδες της ευαισθησίας να παίρνουν και τηλέφωνο ή/και να επισκέπτονται το σπίτι της 28χρονης για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Την ίδια στιγμή, κάποιοι ασέβαστοι διατηρούσαν τις αμφιβολίες τους για το όλο συμβάν, αντί απλά να δεχτούν ότι "Tο Ίντερνετ λέει πάντα την αλήθεια".

Δυστυχώς για τους πιστούς των social media (και ευτυχώς για την 28χρονη), το όλο σκηνικό δεν ήταν καν φάρσα, αλλά κάτι πολύ πιο fancy. Η ανακοίνωση του θανάτου μέσω Facebook ήταν η social engineering στρατηγική μίας 25χρονης από τον Τύρναβο, η οποία διεκδικεί τον άντρα της 28χρονης και προσπαθεί να τον αποσπάσει με κάθε μέσο, σύμφωνα με την τελευταία.

Η "αναστημένη" 28χρονη Λαρισαία δημοσίευσε βίντεο στο Facebook για να διαψεύσει τις φήμες (η αλήθεια είναι ότι μετά θάνατον Facebook δεν υπάρχει ακόμη, όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον) και τελικά βγήκε και σε τοπικό κανάλι για να λήξει το θέμα μια και καλή.



Για την δε αντίζηλο της, είπε τα εξής, προσθέτοντας ότι έχει ολόκληρο βιογραφικό παρενοχλήσεων:
«Είναι μια γυναίκα γύρω στα 25, από τον Τύρναβο. Είχε δει τον άντρα μου σε ένα πανηγύρι παλιά και τον είχε ερωτευτεί. Ποτέ δεν ήταν μαζί, τον πολιορκούσε.»

Το θέμα δεν θα μείνει εκεί: Η γυναίκα έχει κάνει ήδη καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ανάρτηση έχει κατέβει, ενώ δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της ερωτευμένης 25χρονης Τυρναβίτισσας.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2020 19:47 #231390 by Aristotelis Barkas
Χαχα, μόνο στη Λάρισα αυτά!

Εγώ έβλεπα σήμερα το "Fastest people in slow motion" (Οι ταχύτεροι άνθρωποι σε αργή κίνηση). Απλά γαμάτο!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification