Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Windows 10

01 Jul 2020 12:55 #236127 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Windows 10
Update των Windows 10 αναβαθμίζει την απόδοση της κάρτας γραφικών στα games
Αφορά κυρίως όσους έχουν low-end PC.


Το update Μαϊου στα Windows 10 αναβαθμίζει την gaming απόδοση της κάρτας γραφικών σας.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ονομάζεται Hardware-accelerated GPU scheduling (ή αλλιώς HAGS εν συντομία) και δίνει Memory management από την CPU στην GPU. Πρακτικά η CPU δεν επιβαρύνεται καθώς το αρχικό βάρος πέφτει στην GPU (κάρτα γραφικών).

Η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει το update ακόμη για όλους τους κατόχους WIndows. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, η ρύθμιση αυτή ευνοεί περισσότερο όσους έχουν ένα PC με χαμηλά spes (αυξάνει την απόδοση κατά 10%) και όχι τόσο εκείνους που διαθέτουν ένα high-end PC. Συντάκτης του Tom's Hardware μάλιστα αναφέρει ότι η απόδοση σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επηρεαστεί και αρνητικά.

Αμφότερες η Nvidia και η AMD πάντως, υποστηρίζουν το GPU Scheduling με τους νέους τους drivers.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2020 22:07 #236160 by Dylandog
Replied by Dylandog on topic Windows 10

Η πλειοψηφία των κατόχων Windows 10 δεν έχουν το πιο πρόσφατο update
Αν και έχει κυκλοφορήσει πάνω από ένα μήνα.

Η Microsoft πριν από ένα μήνα περίπου κυκλοφόρησε το ένα από τα δυο μεγαλύτερα updates μέχρι τώρα για τα Windows 10, τα οποίο είναι απαραίτητο αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας, στο gaming. Το update του Μαΐου πάντως δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση, αφού επτά στους 100 χρήστες των Windows 10 έχουν εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο update σύμφωνα με το AdDuplex.

Το συγκεκριμένο ποσοστό βασίζεται σε πληροφορίες από 5.000 Windows store apps και αντιπροσωπεύει περίπου 150.000 PC με τα Windows 10 εγκατεστημένα. Το δείγμα δεν είναι εντελώς αντιπροσωπευτικό, αλλά σίγουρα ενδεικτικό με τελευταία μέτρηση στις 29 Ιουνίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι η πιο χρησιμοποιημένη έκδοση των Windows 10 είναι αυτή του Μαΐου του 2019.

Πιο αναλυτικά:

Windows 10 έκδοση 2004 (Update Μαΐου 2020)—7%
Windows 10 έκδοση 1909 (Update Νοεμβρίου 2019)—35.7%
Windows 10 έκδοση 1903 (Update 19 Μαΐου)—46.2%
Windows 10 έκδοση 1809 (Update Οκτωβρίου 2018)—5.9%
Windows 10 έκδοση 1803 (Update Απριλίου 2018)—2.8%
Windows 10 έκδοση 1709 (Fall Creators Update)—0.8%

Το AdDuplex αναφέρει: ‘’ Όπως συνέβη και στην προηγούμενη γενιά, έτσι και τώρα, η πιο δημοφιλής έκδοση δεν είναι ούτε η πιο καινούργια, ούτε και η προηγούμενη αυτής.’’ Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα τη νέα έκδοση είναι η διαθεσιμότητα, ή η έλλειψη αυτής. Η Microsoft εύλογα κυκλοφορεί σε μικρές δόσεις τα updates και όχι μονοκόμματα για να μην δημιουργείται πρόβλημα.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δει ακόμα το update του Μαΐου στο PC σας, μπορείτε να το κατεβάσετε χειροκίνητα με τη δέουσα προσοχή και backup των σημαντικών σας αρχείων.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2020 22:37 - 01 Jul 2020 22:41 #236163 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Windows 10
Εγώ έχω τα Windows 8.1 και μάλιστα την αγγλική έκδοση .

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2020 18:14 #237068 by Pergolas
Replied by Pergolas on topic Windows 10
Ένα νέο bug εμφανίστηκε στα laptop με Windows 10 όπου το συχνό κλείσιμο και άνοιγμα του καπακιού έκανε τα laptop να κρασάρουν και έγινε γνωστό μέσω του Bleeping Computer. Όπως είπε η Microsoft με αυτή την πράξη σταματάει να επικοινωνεί το Desktop Windows Manager. Ο λόγος που γίνεται αυτό έχει να κάνει με την ανάλυση 4Κ σε δύο περιπτώσεις.Η πρώτη περίπτωση είναι να βλέπεται μέσω εξωτερικής οθόνης με HDMI ένα 4K H264 βίντεο στην εφαρμογή ‘Movies & TV’ και να ανοιγοκλείσετε το καπάκι. Το δεύτερο σενάριο είναι πιο σπάνιο και σε αυτό πρέπει να ενώσετε δύο οθόνες 4K σε ένα Thunderbolt 3 docking station, μετά να συνδέσετε ένα laptop που επιτρέπει 4K ανάλυση, να κάνετε τριπλή αναπαραγωγή 4K και μετά να συνδέετε και ξεσυνδέετε το laptop επανειλημμένα. Η Microsoft επιβεβαίωσε πως δεν είναι θέμα hardware αλλά έχει να κάνει με την διαχείριση μνήμης του DirectX και δουλεύει σε μια λύση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2020 12:31 #239636 by Dylandog
Replied by Dylandog on topic Windows 10
Windows 10: Νέο update της Microsoft που ελέγχει τους NVMe SSD για σφάλματα
Έχει ήδη ξεκινήσει στους testers.Η Microsoft ανακοίνωσε το νέο update με τίτλο Microsoft Insider Build 20226 το οποίο θα ελέγχει τους NVMe SSD για τυχόν σφάλματα.

Το Build 20226 το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του ήδη σε testers περιλαμβάνει τον ‘’έλεγχο της κατάστασης του αποθηκευτικού χώρου του χρήστη’’ όπως η ίδια η Microsoft δήλωσε στο Windows Insider blog.

H ανάκτηση δεδομένων από σκληρό ο οποίος έχει πρόβλημα εκτός από εκνευριστική, τις περισσότερες φορές είναι και κοστοβόρος διαδικασία και ενώ το back up θα έπρεπε να γίνεται πολύ συχνά, η πρότερη ενημέρωση για επικείμενο πρόβλημα, μπορεί να αποβεί σωτήρια.
Το σύστημα cloud saving στα games βοηθάει την κατάσταση ώστε να μην χάσετε την πρόοδο σας, αλλά κάποια games δεν χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο και μπορεί να χάσετε ώρες παιχνιδιού.

Οπότε η προειδοποίηση για κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό σας μπορεί να σας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να σώσετε την πρόοδό σας. Ο έλεγχος αυτός πολλές φορές είναι διαθέσιμος και από τους ίδιους τους κατασκευαστές των drives αλλά προϋποθέτει την δική σας ενασχόληση με την κατάσταση των drives, αυτοβούλως και τακτικά, το οποίο κακά τα ψέματα δεν συμβαίνει πάντα.

Σίγουρα πρόκειται για ένα ευπρόσδεκτο feature αφού πολλές φορές τα Windows μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στους SSD. H προειδοποίηση που θα λάβετε σε τυχόν πρόβλημα είναι η εξής: ‘’ Συνιστάται το άμεσο back up των δεδομένων σας’’. Το Build 20226 περιλαμβάνει και updates στο Your Phone όπως και μια πληθώρα αλλαγών, βελτιώσεων και fixes στο λογισμικό.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jan 2021 06:06 #244234 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Windows 10
Τα Windows 10 ενδέχεται να αναβαθμίσουν την εμφάνισή τους
Σύμφωνα με μια αγγελία της Microsoft.


Τα Windows 10 ενδέχεται να αναβαθμίσουν την εμφάνισή τους, σύμφωνα με αγγελία της Microsoft.

Η αγγελία ζητάει Senior Software Engineer, ενώ σημειώνει ότι η Microsoft σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτενείς οπτικές αλλαγές στο user interface των Windows. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Σε αυτή την ομάδα θα δουλέψετε για την βασική μας πλατφόρμα, τις συσκευές Surface και OEM συνεργάτες για να διευθύνει και να παραδώσει μία σαρωτική οπτική αλλαγή της εμπειρίας των Windows για να δώσει σήμα στους πελάτες μας ότι τα Windows επέστρεψαν και να διασφαλίσει ότι τα Windows αποτελούν την καλύτερη εμπειρία λειτουργικού συστήματος για τους πελάτες."

Τις τελευταίες ώρες η αγγελία έχει τροποποιηθεί κι έχουν αφαιρεθεί οι αναφορές στο Windows makeover, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εντόπισαν την συγκεκριμένη πληροφορία και την διέδωσαν.

Το user interface των Windows έχει την κωδική ονομασία "Sun Valley" και είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο Windows Central τον Οκτώβριο του 2020. Η ανανέωση στην εμφάνιση των Windows θα έρθει -σύμφωνα με φήμες- την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021 και θα επιφέρει σημαντικές αναβαθμίσεις σε File Explorer, Action Center και Start menu. Το update υπόσχεται να κάνει την εμπειρία χρήστη πιο μοντέρνα, ώστε να ταιριάζει με τα παγκόσμια πρότυπα και ταυτόχρονα η πλοήγηση να γίνεται πιο γρήγορα ώστε τα Windows 10 να "ελαφρύνουν" κάπως και να τρέχουν καλύτερα σε όλες τις πλατφόρμες, ειδικά στις πιο low-end.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2021 11:13 #244712 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Windows 10
Exploit στα Windows 10 μπορεί να κάνει corrupt τον σκληρό σας δίσκο
Η Microsoft το διερευνά.


Η Microsoft διερευνά ένα exploit στα Windows 10 το οποίο μπορεί εύκολα να κάνει corrupt τον σκληρό σας δίσκο.

Το exploit αυτό επιτρέπει σε όσους hackers θέλουν να εισβάλουν στο δίκτυό σας, να κρύψουν μια απλή γραμμή κειμένου μέσα σε ένα αρχείο, το οποίο μπορεί να είναι μια συντόμευση ή ένα αρχείο zip. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι το αρχείο δεν χρειάζεται καν να ανοιχτεί από τον χρήστη. Μπορεί να δράσει ακόμα κι αν ο χρήστης-θύμα ανοίξει τον φάκελο μέσα στον οποίο βρίσκεται!

Το συγκεκριμένο loophole ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Jonas L στις αρχές της εβδομάδας, ενώ το ανέλυσε ο Will Dormann, αναλυτής σε θέματα αδυναμιών ασφαλείας στο CERT Coordination Center, ο οποίος πρόσθεσε ότι το exploit βρισκόταν στα Windows 10 εδώ και χρόνια, ενώ υπάρχουν και άλλες πιθανές αδυναμίες στο σύστημα αρχείων NTFS, τις οποίες η Microsoft δεν έχει ακόμη διορθώσει.

Καμιά φορά το exploit ευτυχώς ενεργοποιεί την διαδικασία chkdsk, η οποία επισκευάζει τον σκληρό σας δίσκο μετά από restart, αλλά η διαδικασία ανάκτησης είναι πολύ περίπλοκη αν το chkdsk αποτύχει. Η Microsoft έχει ανησυχήσει για την διαρροή αυτής της είδησης και θα προσπαθήσει να το διορθώσει στο επόμενο update. Μάλιστα δήλωσε ότι έχει επίγνωση του θέματος και θα κυκλοφορήσει ένα update στο μέλλον. "Η χρήση αυτής της τεχνικής απαιτεί social engineering και προτείνουμε στους πελάτες μας να είναι προσεκτικοί όταν σερφάρουν online και να ανοίγουν με προσοχή άγνωστα αρχεία, όπως επίσης να αποδέχονται με προσοχή αρχεία από άλλους".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jan 2021 09:52 #245351 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Windows 10
Κορεάτες τραγουδιστές ερμηνεύουν acapella τους ήχους των Windows
Crash Landing on...Microsoft.


Το Κορεάτικο group τραγουδιστών MayTree ερμήνευσε σε ένα βίντεο τα ηχητικά εφέ των Windows.

Η απόδοσή τους είναι πραγματικά εφάμιλλη με αυτή των ψηφιακών εφέ! Απλά δείτε το βιντεάκι που διαρκεί μόλις μισό λεπτό.


Απλά για την ιστορία, ο υπότιτλος της είδησης είναι αναφορά σε Κορεάτικη σειρά που έχει γίνει πολύ viral στην Κορέα. Σκοπεύω σύντομα να την κάνω και review στο προσωπικό μου κανάλι στο YouTube.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2021 14:37 - 02 Mar 2021 14:40 #247122 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Windows 10
Windows 10: To νέο update αντιμετωπίζει προβλήματα στις επιδόσεις των games
Το preview του patch είναι διαθέσιμο.
Καθώς αναμένουμε το επόμενο μεγάλο update για τα Windows 10 μέσα στην χρονιά, η Microsoft προσφέρει ένα preview για το επερχόμενο update. Το update αναμένεται στην δεύτερη Τετάρτη του Μαρτίου, γνωστή και ως Patch Tuesday ενώ το preview (KB4601382) διορθώνει περισσότερα από 40 bugs, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων με το rendering της οθόνης όταν ανοίγετε video games σε συγκεκριμένο hardware.

H Microsoft δεν αναλύει περεταίρω λεπτομέρειες για το bug fix όμως αν έχετε προβλήματα με το rendering όταν ανοίγετε κάποιο video game (δηλαδή λάθος χρωματισμό, τρεμόπαιγμα της οθόνης ή αργές επιδόσεις) ενδεχομένως να αξίζει η δοκιμή του εν λόγω update.Το update διορθώνει και μερικά προβλήματα απεικόνισης επίσης. Σύμφωνα με τα patch notes, διορθώνει ένα ζήτημα λόγω του οποίου τo μενού Advanced Display Settings εμφάνιζε λάθος τα διαθέσιμα refresh rates για τα monitors που υποστηρίζουν HDR. Υπάρχει επίσης ένα bug που δημιουργεί πρόβλημα στην αναπαραγωγή video σε monitors χαμηλών συχνοτήτων, το οποίο αντιμετωπίζεται από το συγκεκριμένο update επίσης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το  site με τα patch notes  για να ενημερωθείτε εκτενέστερα για τις λεπτομέρειες του update. Όλες οι διορθώσεις θα συμπεριληφθούν στο μεγάλο patch της Patch Tuesday το οποίο θα συμπεριλαμβάνει επίσης updates ασφάλειας και ενδεχομένως γενικότερες βελτιώσεις.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο update μπορείτε να πάτε στην διαδρομή Settings > Update & Security και να επιλέξετε το Check for updates. Το preview του update θα πρέπει να εμφανίζεται από κάτω, όπως φαίνεται στο screenshot στην κεντρική εικόνα του άρθρου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
The following user(s) said Thank You: Kadaz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2021 16:33 #247133 by Kadaz
Replied by Kadaz on topic Windows 10
Κατα την γνώμη μου μην δοκιμάσετε το update πριν βγεί. Το έκανα παλιότερα και είχα περιπέτειες μέχρι να επανέλθει το σύστημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification