Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Cryptocurrencies (Bitcoin/Eth κ.α.)

31 Aug 2021 19:02 #255071 by Κώστας Δαλακλίδης
Μήνυση σε γονείς παιδιών-hacker για κλεμμένο cryptocurrency αξίας 780.000 δολαρίων

Τον Ιανουάριο του 2018, ο κάτοικος του Κολοράντο Andrew Schober έχασε 16,4 bitcoin, αξίας περίπου 780.000 δολαρίων στη σημερινή αγορά. Αφού ξόδεψε περίπου 10.000 δολάρια σε τέλη ιδιωτικής έρευνας, τώρα κάνει μήνυση στους γονείς δύο φοιτητών πληροφορικής από το Ηνωμένο Βασίλειο που ήταν, τότε, ανήλικοι, καθώς πιστεύει ότι έκλεψαν τα bitcoins.

Ο Schober φαίνεται ότι ακολούθησε έναν σύνδεσμο μέσω του Reddit για να κατεβάσει μια εφαρμογή πορτοφολιού για cryptocurrency  που ονομάζεται Electrum Atom, μόνο που διαπίστωσε ότι ήταν συνδυασμένο με κάποιο ακατάλληλο πρόχειρο κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με τη KrebsonSecurity, τα παιδιά το χρησιμοποίησαν για να ξεφορτωθούν τα στοιχεία του πορτοφολιού cryptocurrency και να κλέψουν τα bitcoins που είχε αποθηκεύσει ο Schober. Καθώς ο Schober προσπαθούσε να μεταφέρει το θησαυρό του από το ένα πορτοφόλι στο άλλο, το κακόβουλο λογισμικό άλλαξε το κλειδί του πορτοφολιού που αντιγράφηκε και το αντικατέστησε με τον κωδικό που διάλεξαν οι hackers.

Όντας ανήλικοι εκείνη την εποχή, οι γονείς των αγοριών αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος της νομικής ενέργειας. Ο Schober έστειλε αρχικά επιστολή στους γονείς των παιδιών και εξήγησε ότι ήταν πρόθυμος να αποσύρει την υπόθεση εάν τα χρήματα είχαν επιστραφεί με ασφάλεια στη διεύθυνση cryptocurrency του. Σημειώνει ότι τα αγόρια πιθανότατα θα χρεωθούν ως ενήλικες για κλοπή κατηγορίας 1, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεώσεις άνω των 100.000 λιρών.

Ο Schober γραφεί στην επιστολή που έστειλε στους γονείς: "Φαίνεται ότι ο γιος σας χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό για να κλέψει χρήματα από ανθρώπους στο διαδίκτυο. Η απώλεια αυτών των χρημάτων ήταν καταστροφική οικονομικά και συναισθηματικά. Μπορεί να πίστευε ότι έκανε ένα αβλαβές αστείο, αλλά είχε σοβαρές συνέπειες για τη ζωή μου". Η επιστολή συνεχίζει: "Ο γιος σας είναι προφανώς ένας πολύ έξυπνος νέος. Δεν εύχομαι να του κλέψουν το μέλλον, ωστόσο δεν θα ήταν σωστό να τον αφήσω έτσι, εφόσον προκάλεσε ένα τόσο επιζήμιο πλήγμα στο δικό μου μέλλον".

Η επιστολή που έστειλε αρχικά ο Schober δεν βρήκε ανταπόκριση και σύντομα υπέβαλε επίσημη καταγγελία. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και, προφανώς, κανένας κατηγορούμενος δεν αρνείται το ρόλο του στη ληστεία. Αντ 'αυτού, η υπεράσπισή τους βασίζεται στο γεγονός ότι το έγκλημα διαπράχθηκε τόσο καιρό πριν που Schober έχει εξαντλήσει τον χρόνο που είχε διαθέσιμο για τη δίωξη. Ο ενάγων ισχυρίζεται δύο κοινές αιτίες αγωγής, για τις οποίες ισχύει τριετής παραγραφή, αναφέρει λεπτομερώς το δικαστήριο. Επειδή ο ενάγων δεν κατέθεσε την αγωγή του μέχρι τις 21 Μαΐου 2021, τρία χρόνια και πέντε μήνες μετά το πλήγμα του, οι ισχυρισμοί του πρέπει να απορριφθούν.

Μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν αστεία την κατάσταση, καθώς ανήλικοι κατάφεραν να ξεγελάσουν έναν ενήλικα για να τους μεταφέρει μια περιουσία, αλλά είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά τι κατεβάζετε μέσω διαδικτύου. Άλλωστε, πάνω από 3 εκατομμύρια επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν μεταμφιεστεί ως νόμιμες λήψεις του Minecraft. Και, για να είστε σίγουροι, προσέξτε τι κάνουν τα παιδιά σας στο διαδίκτυο. Δεν θέλετε να καταλήξετε με μια δίκη αυτού του μεγέθους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 22:27 #256082 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο δημιουργός του Ethereum ασχολήθηκε με τα cryptocurrencies επειδή η Blizzard έκανε nerf τον χαρακτήρα του στο WoWΈκλαιγε στο κρεβάτι του.

Ο δημιουργός του Ethereum ασχολήθηκε με τα cryptocurrencies επειδή η Blizzard έκανε nerf τον χαρακτήρα του στο WoW

Ο Vitalik Buterin, δημιουργός του Ethereum που θεωρείται το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα μετά το Ethereum, δήλωσε ότι μία απόφαση της Blizzard που αφορά τον χαρακτήρα του στο World of Warcraft, τον ανάγκασε να ασχοληθεί τελικά επιχειρηματικά με τα cryptocurrencies και να δημιουργήσει το Ethereum.

Ο Buterin είχε έναν Warlock, ο οποίος το 2010 δέχτηκε nerf από την Blizzard. Συγκεκριμένα, δήλωσε : "Έπαιζα όλος χαρά το World of Warcraft την περίοδο 2007-2010. Αλλά μία μέρα η Blizzard αφαίρεσε το damage component από το Siphon Life spell του αγαπημένου μου warlock. Έκλαιγα μέχρι και στον ύπνο μου και εκείνη τη μέρα κατάλαβα τι τρόμο μπορούν να φέρουν οι centralized υπηρεσίες. Αποφάσισα σύντομα να εγκαταλείψω το παιχνίδι".

Από εκεί, ο Buterin μπήκε στο Bitcoin, ανοίγοντας ένα blog που λεγόταν "Bitcoin Weekly" με μισθό 1.5 δολάρια την ώρα και σύντομα με τον Mihai Alisie ίδρυσαν μαζί το Bitcoin Magazine. Σταμάτησε το Πανεπιστήμιο για να εστιάσει στο crypto και είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Ethereum το 2013.

Δείτε περισσότερα για τα Bitcoin και Ethereum τα οποία απαγορεύτηκαν στην Κίνα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2021 13:06 #257479 by Γιώργος Σκένδρος
Η Σουηδία σκοπέυει να απαγορεύσει το mining, σύμφωνα με το site Euronews .
  Οι διευθυντές της Σουηδικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας και της Σουηδικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, Erik Thedéen και Bjorn Risinger, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις κλιματικές υποχρεώσεις. Tο bitcoin mining εκτινάχθηκε στη Σουηδία κατά αρκετές εκατοντάδες τοις εκατό μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου. Αυτό ταιριάζει με αυτό που έχουμε παρατηρήσει στις αγορές καρτών γραφικών στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία και την Αυστρία, όπου οι κάρτες πωλούνται σε υπερδιπλάσιες συνιστώμενες τιμές, πιθανότατα κυρίως για το bitcoin mining. Το bitcoin mining στη χώρα χρησιμοποιεί τόση ηλεκτρική ενέργεια όση 200.000 κανονικά νοικοκυριά οπότε καταλαβαίνετε γιατί ανησυχούν για τη μη επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Οι διευθυντές των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών και περιβαλλοντικών ρυθμιστικών αρχών της Σουηδίας επιδιώκουν τον τερματισμό του mining με απόδειξη εργασίας.  Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών μόνο στη Σουηδία.Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία είναι σχετικά καλές και χάρη στις προσπάθειες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χώρα ωστόσο προσελκύει επιχειρήσεις mining. Αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί και τώρα, καθώς η Κίνα κήρυξε τα κρυπτονομίσματα παράνομα και πολλοί θα αναζητήσουν νέες τοποθεσίες. Οι διευθυντές ζητούν επίσης από τη Σουηδία να σταματήσει κάθε νέα επιχείρηση mining και να απαγορεύσει σε όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με την εμπορία ή την επένδυση σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία να επικαλούνται περιβαλλοντική βιωσιμότητα, χάρη στις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται. 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:35 #257981 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Σουηδία θέλει η Ευρώπη να απαγορεύσει το Bitcoin mining
Οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού για το περιβάλλον μπορεί να μην επιτευχθούν.

Η Σουηδία σκοπέυει να απαγορεύσει το mining, σύμφωνα με το site Euronews .

Οι διευθυντές της Σουηδικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας και της Σουηδικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, Erik Thedéen και Bjorn Risinger, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις κλιματικές υποχρεώσεις. Tο bitcoin mining εκτινάχθηκε στη Σουηδία κατά αρκετές εκατοντάδες τοις εκατό μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου. Αυτό ταιριάζει με αυτό που έχουμε παρατηρήσει στις αγορές καρτών γραφικών στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία και την Αυστρία, όπου οι κάρτες πωλούνται σε υπερδιπλάσιες συνιστώμενες τιμές, πιθανότατα κυρίως για το bitcoin mining. Το bitcoin mining στη χώρα χρησιμοποιεί τόση ηλεκτρική ενέργεια όση 200.000 κανονικά νοικοκυριά οπότε καταλαβαίνετε γιατί ανησυχούν για τη μη επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Οι διευθυντές των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών και περιβαλλοντικών ρυθμιστικών αρχών της Σουηδίας επιδιώκουν τον τερματισμό του mining με απόδειξη εργασίας.  Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών μόνο στη Σουηδία.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία είναι σχετικά καλές και χάρη στις προσπάθειες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χώρα ωστόσο προσελκύει επιχειρήσεις mining. Αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί και τώρα, καθώς η Κίνα κήρυξε τα κρυπτονομίσματα παράνομα και πολλοί θα αναζητήσουν νέες τοποθεσίες. Οι διευθυντές ζητούν επίσης από τη Σουηδία να σταματήσει κάθε νέα επιχείρηση mining και να απαγορεύσει σε όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με την εμπορία ή την επένδυση σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία να επικαλούνται περιβαλλοντική βιωσιμότητα, χάρη στις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Dec 2021 18:35 #259163 by Stathis Moose Stathopoulos
Κτίριο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων κάηκε στην Ταϊλάνδη
Οι ζημιές αγγίζουν το ύψους των 60.000 δολαρίων.

Πυρκαγιά σε τριώροφο κτίριο στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης προκλήθηκε από ύποπτη φάρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Το site CityNews  αναφέρει ότι 72 servers καταστράφηκαν στη φωτιά, η οποία ξέσπασε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, με την τοπική αστυνομία να εκτιμά ότι η ζημιά ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια μπατ (περίπου 60.000 δολάρια). Κανείς δεν τραυματίστηκε επειδή κανείς δεν βρισκόταν στο κτίριο, αλλά είναι πιθανό να χάθηκαν πάρα πολλές GPUs καταναλωτικής ποιότητας,αυτές που είναι ευρέως περιζήτητες λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης πυριτίου.

Οι Crytominers αποτελούσαν το 25% των αγορών GPU στις αρχές του 2021, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 κάρτες γραφικών υψηλής και μεσαίας κατηγορίας. Όσοι εξακολουθούν να αναζητούν μια GPU σε τιμή κόστους που δεν συνοδεύει ένα προ-κατασκευασμένο PC, περιμένουν να απομακρυνθεί το Ethereum από το μοντέλο proof-of-work, το οποίο θα πρέπει να μειώσει τη ζήτηση στις καταναλωτικές GPU, καθώς θα εξαλείψει πολλές δραστηριότητες εξόρυξης. Αυτό αναμενόταν αρχικά να συμβεί κάποια στιγμή φέτος, αλλά τώρα θα συμβεί κάποια στιγμή το 2022.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια και μέρος της επιχειρηματολογίας της Σουηδίας για την παρανομία στην Ευρώπη είναι ότι η εξόρυξη Bitcoin, στην ίδια τη Σουηδία, καταναλώνει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση 200.000 νοικοκυριά. Αυτή η δίψα για ενέργεια είναι περιβαλλοντικά επιβλαβής, αλλά και δυνητικά επικίνδυνη: αν μια κατοικία δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει μια ισχυρή φάρμα εξόρυξης με 72 διακομιστές, τότε ναι, ενδεχομένως να πάρει φωτιά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jan 2022 00:55 #260331 by Nikos Georgopoulos
Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι τα Play-To-Earn Crypto Games θα είναι το 90% της αγοράς σε 5 χρόνια
Oι CEO της EA και της Square Enix έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για games με κρυπτογραφικά tokens.

Ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την ιδέα των Play-To-Earn games.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει πλέον στρέψει την προσοχή του κυρίως σε projects που σχετίζονται με τo blockchain και την κρυπτογράφηση, είναι αισιόδοξος για την υπόσχεση του play to earn, προβλέποντας ότι θα κυριαρχήσει στον κόσμο των games σε λίγα μόλις χρόνια, όπως αναφέρει το site Business Insider. O Ohanian συζήτησε τις πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας blockchain στο gaming σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast Where It Happens.

O Ohanian ανέφερε ότι: "Το 90% των ανθρώπων δεν θα παίξει ένα παιχνίδι αν δεν αποτιμάται σωστά ο χρόνος αυτός. Σε πέντε χρόνια, θα αποτιμάτε πραγματικά σωστά τον χρόνο σας και αντί να σας συγκομίζουν για διαφημίσεις ή να σας αποσπούν δολάρια για να αγοράσετε ηλίθια σφυριά που στην πραγματικότητα δεν σας ανήκουν, θα παίζετε κάποιο ισοδύναμο παιχνίδι στην αλυσίδα που θα είναι εξίσου διασκεδαστικό, αλλά θα κερδίζετε πραγματικά αξία και θα είστε εσείς ο συγκομιστής".

Τα games Play-To-Earn χρησιμοποιούν γενικά κρυπτογραφικά tokens αντί για ένα κανονικό νόμισμα εντός του παιχνιδιού, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν θεωρητικά να ανταλλάξουν τα κέρδη τους εντός του παιχνιδιού με πραγματικό νόμισμα. Ο πιο δημοφιλής τίτλος στην κατηγορία αυτή τη στιγμή είναι το Axie Infinity, ένα game που μοιάζει με Pokemon, όπου τα ομώνυμα Axies μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν για το κρυπτονόμισμα RONIN.Η οικονομία του Axie αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα σύμφωνα με έκθεση του Business Insider, η οποία υποστηρίζει ότι οι αποδόσεις των παικτών από το παιχνίδι μειώνονται σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου, λόγω του ότι οι παίκτες εξαργυρώνουν τα κέρδη αντί να τα επενδύουν ξανά στο παιχνίδι. Το παιχνίδι έχει επίσης ελάχιστο buy-in περίπου 300 δολάρια, ένα υψηλό εμπόδιο εισόδου για πολλούς παίκτες, με τους παίκτες χαμηλότερου επιπέδου να κερδίζουν συχνά πολύ κάτω από τον κατώτατο μισθό.

Άλλες προσωπικότητες της βιομηχανίας που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ιδέα των Play-To-Earn games περιλαμβάνουν τον επικεφαλής της Take-Two Strauss Zelnick, τον CEO της EA Andrew Wilson και τον CEO της Square Enix Yosuke Matsuda, τα σχόλια του οποίου σχετικά με τα παιχνίδια blockchain προκάλεσαν διαμάχη όταν προέβλεψε ότι οι παίκτες θα απομακρυνθούν από αυτό που αποκάλεσε "play to have fun".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification