Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Πως θα μετακινήσετε ένα παράθυρο που βρίσκεται εκτός οθόνης λόγω Dual Screen

28 Nov 2021 11:43 #257511 by Μάνος Γρυπάρης
Στα Windows, όταν έχετε δύο οθόνες και έχετε ενεργοποιήσει το Dual Screen και μετά αφαιρέσετε την μία οθόνη, ενδέχεται ορισμένες εφαρμογές που είχατε χρησιμοποιήσει, όταν τις ανοίγετε, να ανοίγουν στη δεύτερη οθόνη (την οποία δεν έχετε συνδέσει).

1η λύση: Για να χρησιμοποιείτε μόνο την μία οθόνη και να συγκεντρωθούν εκεί όλα τα παράθυρα, θα πρέπει να πάτε στο Desktop και να κάνετε: Δεξί κλικ -> Display Settings -> Multiple displays -> Και εκεί να επιλέξετε ένα monitor.

Επειδή όμως ενδέχεται να υπάρξει error στα Windows και να μην εμφανίζεται αυτό το drop-down menu παρά μόνο το μενού "Detect" (που όταν το πατάτε εμφανίζεται το κόκκινο μήνυμα "Didn't detect another display" υπάρχει και η 2η λύση.

2η λύση: Αν μία εφαρμογή που ανοίγετε εμφανίζεται εκτός οθόνης διότι η επιλογή των Windows έχει "κολλήσει" στο προηγούμενο "Extend these displays", αλλά έχετε μία οθόνη τότε θα πρέπει να μετακινήσετε το παράθυρο αυτό με το πληκτρολόγιο, μιας και με το mouse δεν θα βλέπετε καν το παράθυρο.
Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε την παρακάτω μέθοδο:
Α) Ανοίξτε την εφαρμογή.
Β) Πατήστε στο πληκτρολόγιο Alt+Space.
Γ) Τώρα έχει ανοίξει ένα drop-down menu, το οποίο αν το παράθυρο είναι εκτός οθόνης δεν θα το βλέπετε. Πατήστε το κάτω βελάκι μόνο μία φορά και μετά πατήστε το Enter.
Δ) Τώρα έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή μετακίνησης του παραθύρο. Κρατήστε πατημένο το δεξί βελάκι ή το αριστερό βελάκι (ανάλογα με το που βρίσκεται εκτός οθόνης το παράθυρο. Αν προηγουμένως το είχατε κάνει minimize και μετά maximize θα έχετε δει προς τα που πάει). Έτσι, το παράθυρο θα έρθει μπροστά σας και θα μπορείτε να το διαχειριστείτε όπως θέλετε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification