Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

NFTs: Γενική συζήτηση

19 Dec 2022 01:29 #268219 by Nikos Georgopoulos
Madonna, Snoop Dogg, Paris Hilton και άλλοι celebrities δέχθηκαν μήνυση για εξαπάτηση επειδή διαφήμιζαν NFTs




Πολλά ονόματα βρίσκονται στη λίστα.

Ο Jimmy Fallon, η Paris Hilton και αρκετοί ακόμα celebrities δέχθηκαν μήνυση για εξαπάτηση επειδή διαφήμιζαν NFTs.

Στην λίστα της μήνυσης βρίσκονται ακόμα αρκετοί celebrities, όπως οι Alexis Ohanian (συνιδρυτής του Reddit), Madonna, Justin Bieber, Gwyneth Paltrow, Serena Williams, Post Malone, Snoop Dogg, Kevin Hart, Steph Curry, DJ Khaled, Adidas και άλλοι. Αναμενόμενα στη λίστα βρίσκεται και η Yuga Labs, η θυγατρική της Bored Ape Yacht Club.

Στην μύνηση αναγράφονται τα εξής: "Η εταιρεία παρουσιάζει το οικοσύστημα Bored Ape ως μία μάρκα που είναι πολύ αγαπητή σε μερικούς από τους πιο διάσημους celebrities στον κόσμο. Η αλήθεια είναι όμως ότι όλη η επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας βασίζεται σε ύπουλο marketing και διαφημιστικές κινήσεις από celebrities, που έχουν λάβει μεγάλες αμοιβές (χωρίς να αποκαλύψουν ποσά), ώστε να αυξηθεί η ζήτηση για τα προϊόντα της Yuga, με το να πείσει πιθανούς επενδυτές λιανικής για τις τιμές αυτών των ψηφιακών αγαθών και ως μέλη του club θα έχουν αποκλειστικές παροχές σε άλλα προϊόντα και προνόμια."

Η μήνυση υποστηρίζει ότι όσα έγιναν με το Bored Apes τον τελευταίο χρόνο ήταν ένα μεγάλο σχέδιο που οργάνωσε η Yuga Labs, ένας ατζέντης του Hollywood με πολλές διασυνδέσεις, που ονομάζεται Guy Oseary και η MoonPay, μία εταιρεία που δηλώνει ότι βοηθάει τους πολύ πλούσιους και τους celebrities να αγοράσουν NFTs. Το σχέδιο λειτούργησε και οι επενδυτές αγόρασαν αυτές τις επενδύσεις σε δραστικά αυξημένες τιμές.



Μετά η μήνυση κατευθύνεται προς την MoonPay, στην οποία αρκετοί από τους προαναφερθέντες celebrities είχαν επενδύσει. Παράδειγμα είναι όταν σε ένα επεισόδιο του The Tonight Show, ο Fallon, αγόρασε το πρώτο του NFT μέσω της MoonPay, όταν έπερνε συνέντευξη από τον γραφίστα NFT Mike "Beeple" Winkelmann.

Σύμφωνα με την μήνυση ο Fallon και ο Winkelmann είχαν πληρωθεί για να διαφημίσουν τη MoonPay και τα Bored Apes και ο Winkelmann είναι άμεσος συνεργάτης με τον Oseary δεν μία άλλη εταιρεία NFT.

Ο Fallon δεν είχε αποκαλύψει ότι έχει οικονομικό ενδιαφέρον στην MoonPay ή ότι ενδιαφερόταν για την αύξηση πωλήσεων και δημοτικότητας της Yuga. Ούτε η Electric Hot Dog, η εταιρεία παραγωγής του Fallon και η NBC Universal δήλωσαν ότι η αυτό το κομμάτι του The Tonight Show ήταν μία πληρωμένη διαφήμιση των Bored Apes NFTs και της MoonPay μέσω δύο celebrities που είχαν συνεργάτες με έναν επενδυτή των Yuga και MoonPay.

Παρόμοιες κατηγορίες υπάρχουν και με την συνέντευξη της Paris Hilton στο The Tonight Show με τον Fallon: Η Hilton και η MoonPay επίτηδες δεν αποκάλυψαν ότι η Hilton είχε οικονομικό ενδιαφέρον στην MoonPay και συνεπώς στις αυξημένες πωλήσεις της Yuga. Και πάλι δεν υπήρχαν δηλώσεις από τις εταιρείες παραγωγής του The Tonight Show σχετικά με τα οικονομικά ενδιαφέροντα της Hilton και του Fallon στην MoonPay ούτε για τις αμοιβές τους επειδή διαφήμισαν τα NFTs.

Η μήνυση επίσης κατηγορεί και τους υπόλοιπους celebrities. Για παράδειγμα δηλώνει ότι η Gwyneth Paltrow ανακοίνωσε ότι μπήκε στο Bored Aped Yacht Club τον Ιανουάριο του 2022 και ευχαρίστησε την MoonPay για τις υπηρεσίες της, χωρίς όμως να αποκαλύψει ότι είχε επενδύσει στην MoonPay και ότι είχε οικονομικό ενδιαφέρον στις πωλήσεις της Yuga. Ο Bieber και η Madonna επίσης έλαβαν ακριβά NFTs για να διαφημίσουν την Yuga και την MoonPay.

Η Yuga Labs αρνήθηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας στο The Hollywood Reporter: Από την δική μας οπτική αυτές οι κατηγορίες είναι καιροσκοπικές και παρασιτικές. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι αβάσιμες και ανυπομονούμε να το αποδείξουμε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jan 2023 01:17 #268888 by Nikos Georgopoulos
Έρχονται μέσα στο 2023



Η Square Enix ετοιμάζει πολλά NFT games μέσα στο 2023. Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Yosuke Matsuda, λέγοντας μάλιστα: "Κάποια έχουν ήδη ανακοινωθεί ενώ άλλα θα ανακοινωθούν μελλοντικά. Το Blockchain ήταν ένα αντικείμενο χαράς και πηγή αναταραχής, αλλά ελπίζουμε ότι τα blockchain games θα μεταβούν σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης το 2023, παρότι οι ειδήσεις που γράφονται δεν είναι αισιόδοξες".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jan 2023 12:39 #269059 by Nikos Georgopoulos
Γάλλος NFT developer κατηγορείται ότι έκλεψε 3 εκατομμύρια δολάρια




Δήλωσε ότι το έκανε επειδή "η κοινότητα των NFTs έγινε υπερβολικά τοξική".

Η Γάλλος ιδρυτής της Mutant Ape Planet, Aurelien Michel, συνελήφθη στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι έκλεψε 2.9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το έκανε επειδή η κοινότητα έγινε υπερβολικά τοξική. Συγκεκριμένα ο Michel υποσχέθηκε σε όσους αγόραζαν τα NFTs του διάφορες ανταμοιβές, όμως μόλις ξεπούλησε την συλλογή, πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε. Ο Ivan J. Arvelo, υπεύθυνος ερευνών του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε: Όπως κατηγορείται, ο Aurelien Michel έκλεψε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές για προσωπική του χρήση, οι οποίοι νόμιζαν ότι επένδυαν σε ένα νέο collectable αλλά τελικά εξαπατήθηκαν και δεν έλαβαν κάποια έξτρα ανταμοιβή.

Η μήνυση 16 σελίδων αναγράφει ότι ο Michel παρουσίαζε με ψεύτικους τρόπους τα giveaways, τα tokens, τις συλλογές merchandise και όταν ξεπούλησαν, ο ίδιος έκοψε όλες τις επικοινωνίες και πήρε τα χρήματα που επένδυσαν οι πελάτες του από την εταιρεία, έχοντας στην τσέπη του σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια. Ο Michel δήλωσε: Δεν είχαμε ποτέ σκοπό να το κάνουμε αυτό, αλλά η κοινότητα έγινε υπερβολικά τοξική. Ο πράκτορας Thomas Fattorusso δήλωσε: Ο Michel δεν μπορεί πλέον να κατηγορεί την κοινότητα των NFT για την εγκληματική συμπεριφορά του. Η σύλληψή του σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει τις συνέπιες των δικών του πράξεων.
Να σημειώσουμε εδώ ότι, παρά τις ομοιότητες, η Mutlan Ape Planet δεν έχει κάποια σχέση με την Bored Ape Yacht Club.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jan 2023 11:05 #269225 by Nikos Georgopoulos
Η εταιρεία NFT Bored Ape Yacht Club έφτιαξε το Infinite Runner Dookey Dash




Μοιάζει με το Temple Run και χρειάζεται NFT για να παίξετε.

Η εταιρεία NFT Bored Ape Yacht Club έφτιαξε το Infinite Runner Dookey Dash.

Στο Dookey Dash θα τρέχετε σε ένα ατελείωτο μονοπάτι και θα αποφεύγετε εμπόδια στη διαδρομή, όπως στο Temple Run. Είναι ο πρώτο τίτλος που κυκλοφορεί η Bored Ape Yacht Club με τα 450 εκατομμύρια δολάρια που έχει μαζέψει .


Heads up, Apes: Our video explainer for the latest update on the Sewer Pass and Dookey Dash can be found below and on our official Yuga Labs YouTube channel! Take some time to watch it through once… Or twice. pic.twitter.com/QIeGMw7Oqa

— Bored Ape Yacht Club (@BoredApeYC) January 14, 2023

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι παίκτες χρειάζονται ένα Sewer Pass NFT για να παίξουν το Dookey Dash, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί μόνο από όσους έχουν στην κατοχή τους ένα NFT από το Bored Ape Yacht Club ή Mutal Ape Yacht. Επιπλέον θα μπορείτε να αγοράσετε boosters και διάφοες ακόμα μικροσυναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:14 #269494 by Nikos Georgopoulos
Κρυπτονομίσματα και NFTs αξίας 2.74 εκατομμυρίων δολαρίων κλάπηκαν μέσω του Twitter από hackers




Έκλεψαν επίσημο λογαριασμό και ανέβαζαν ψεύτικα links.

Κρυπτονομίσματα και NFTs αξίας 2.74 εκατομμυρίων δολαρίων από 334.600 χρήστες κλάπηκαν όταν ο λογαριασμός Azuki Official στο Twitter έπεσε θύμα hacking.

Μόλις οι hackers έλαβαν τον έλεγχο του λογαριασμού ανέβασαν διάφορα ψεύτικα διαφημιστικά links, στα οποία όποιος πατούσε, έχανε τα κρυπτονομίσματά του και τα NFTs του. Στα κλεμμένα περιλαμβάνονται 74 Otherdeeds NFTs αξίας 2.700 δολαρίων το καθένα, 3 Porsche NFTs αξίας 3.100, 57 Beanz NFTs αξίας 2.600, 12 Doodle NFT αξίας 10.600, 49 Pudgy Penguins αξίας 9.200 και 2 Mutant Apes με χαμηλότερη πιθανή τιμή τα 24.300 δολάρια. Ένας χρήστης δήλωσε ότι έχασε 750.000 δολάρια σε USDC stablecoin.


1/ The @AzukiOfficial Twitter was compromised today. A series of malicious tweets were posted during the morning of Friday, Jan 27th (Pacific Time).

The team has regained control of the @AzukiOfficial Twitter.

Details below ?

— Azuki (@AzukiOfficial) January 27, 2023

Οι εκπρόσωποι της Azuki δήλωσαν ότι επί τόπου επικοινώνησαν με τις επαφές τους στο Twitter και ειδοποίησαν την κοινότητα. Έπειτα διέγραψαν και τα links. Η Azuki δήλωσε ότι ερευνά το πως έγινε το hack διότι ο λογαριασμός στο Twitter έχει ασφάλεια μέσω 2FA Authentication app.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Mar 2023 22:50 #270302 by Nikos Georgopoulos
Virtua Fighter NFTs από τον game designer της σειράς, Yu Suzuki




Θα είναι...εικόνες jpeg!

Ο Yu Suzuki, πρώην game designer της Sega, αποφάσισε να δημιουργήσει NFTs με θέμα το Virtua Fighter.

Για τον σκοπό αυτό θα πουλάει...εικόνες .jpeg (ναι, καλά ακούσατε) με τους χαρακτήρες της σειράς. Θα δημιουργηθούν 1.000 Virtua Fighter NFTs τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο και σε αυτά θα παρουσιαστούν 11 χαρακτήρες από τα πρώτα τρία games της σειράς. Θα αποτελέσουν την βάση για μελλοντικά metaverse avatars . Κοινώς, όσο πιο γρήγορα ξεκουπουλήσουν σε επίδοξα κορόιδα, τόσο πιο γρήγορα θα φτιαχτούν νέα.

Ο Yu Suzuki θα επιβλέπει την ανάπτυξη των NFTs σε συνεργασία με το Oasys gaming blockchain. Τώρα, αν φέτος δούμε και άλλες τράπεζες να καταρρέουν, δεν αποκλείουμε κάποιοι πέρα από τα cryptocurrencies να αρχίσουν να επενδύουν περισσότερο στα NFT. Από την άλλη υπάρχουν μέχρι και...πλατφόρμες με κρυπτονομίσματα που έχουν καταρρεύσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2023 11:59 #270443 by Nikos Georgopoulos
Κυκλοφόρησαν και επίσημα



Τα Final Fantasy NFTs κυκλοφόρησαν και επίσημα. Συνολικά υπάρχουν 20 physical card packs και NFTs (virtual). Με κάθε αγορά πακέτου, το οποίο κοστίζει 80 δολάρια, αποκτάτε 6 physical card packs, συν τα NFTs.
Το link για το Square Enix Store  (δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή λόγω υψηλού traffic).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2023 12:01 #270451 by Nikos Georgopoulos
Τελικά το σχέδιο δεν θα προχωρήσει



Ο οικονομικός γραμματέας της Μεγάλης Βρετανίας Andrew Griffith ανακοίνωσε ότι τελικά η χώρα δεν θα δημιουργήσει το δικό της NFT.
Ο Griffith δεν ανακοίνωσε τον λόγο της απόφασης. Η επικεφαλής της επιτροπής Treasury Select δήλωσε στο BBC: Δεν έχουμε βρει ακόμα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι πολίτες μπορούν να επενδύουν άφοβα τα χρήματά τους χωρίς να φοβούνται μήπως τα χάσουν όλα.

Παρόλα αυτά η Μεγάλη Βρετανία συνεχίζει να ασχολείται με το blockchain καθώς ακόμα προχωράει με την δημιουργία μίας ψηφιακής λίρας που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Αν τελικά πραγματοποιηθεί, τότε θα δούμε την "δημιουργία μίας νέας μορφής ψηφιακού χρήματος που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σπίτια και επιχειρήσεις για τις καθημερινές τους πληρωμές."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Aug 2023 09:59 #272709 by Nikos Georgopoulos
Ο Donald Trump πούλησε NFTs με την φάτσα του και έβγαλε 4,8 εκατομμύρια δολάρια




7,6 εκατομμύρια στο σύνολο.

Ενώ τα NFTs αρχίζουν να μπαίνουν σιγά-σιγά στα video games, ο Donald Trump αποκαλύφθηκε ότι είχε έσοδα 4,8 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας NFTs...με την φάτσα του!

Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό έγγραφο , που μάλιστα αναφέρει ότι ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής έχει βγάλει 7,6 εκατομμύρια δολάρια έσοδα από το Ethereum. Πρόσφατα αγόρασε Eth αξίας 250.000-500.000 δολαρίων .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification