Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ρωσική game engine

16 Jul 2022 11:57 #265616 by Μάνος Γρυπάρης
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει να αναπτύσσει την δική της game engine.

Σύμφωνα με το Kommersant, ορισμένες Ρωσικές εταιρείες ανάπτυξης, όπως η VKontakte (που έχει το VK.com, μία Ρωσική εκδοχή του Facebook), ζήτησαν από την Ρωσία να χρηματοδοτήσει την δική της game engine, ώστε να μην εξαρτώνται από τις κυρώσεις.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2022 23:43 #265619 by Nikos Georgopoulos
Η Ρωσία ετοιμάζει την δική της game engine
Για να μην εξαρτάται από τις κυρώσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει να αναπτύσσει την δική της game engine.

Σύμφωνα με το Kommersant , ορισμένες Ρωσικές εταιρείες ανάπτυξης, όπως η VKontakte (που έχει το VK.com, μία Ρωσική εκδοχή του Facebook), ζήτησαν από την Ρωσία να χρηματοδοτήσει την δική της game engine, ώστε να μην εξαρτώνται από τις κυρώσεις.

Η Ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιθυμεί "ψηφιακή κυριαρχία" εδώ και λίγο καιρό, από τότε που ξεκίνησαν οι κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία κι έτσι η ιδέα μιας Ρωσικής game engine (στα πρότυπα των Unity και Unreal Engine) ξεκίνησε από τα τέλη Μαϊου. Ένθερμοι υποστηρικές σε αυτό είναι ο βουλευτής Anton Gorelkin και η εταιρεία Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, Rostelecom. Αμφότεροι δήλωσαν ότι η δημιουργία μίας Εθνικής engine είναι "σημαντικό και επείγον καθήκον". Σημειώνουμε ότι η Vkontakte εξαγοράστηκε από την πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Η δημιουργία μιας game engine από την αρχή είναι κάτι που θα πάρει χρόνια. Σίγουρα οι developers από την Ρωσία και ορισμένες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα την προτιμούσαν και θα την υποστήριζαν με πακέτα γραφικών, ήχου κτλ. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να υποστηριχθεί και από άλλες χώρες, κάτι δύσκολο αφού η Unity engine έχει απήχηση στα indie games και η Unreal Engine στα πιο απαιτητικά games, στα 3D games και γενικότερα στα triple-A games. Πολλές game engines έχουν περάσει μέχρι σήμερα, αλλά αυτές οι δύο κατέχουν το μερίδιο του λέοντος.

Σε όλα αυτά συνυπολογίστε ότι μία Ρωσική engine θα έπρεπε να πάρει άδεια χρήσης για κονσόλες, κάτι δύσκολο εν μέσω κυρώσεων. Από την άλλη, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της, χρόνια μετά, το πιθανότερο είναι ο πόλεμος να έχει σταματήσει και η αδειοδότηση να έρθει πιο εύκολα, τουλάχιστον από πλευράς Sony και Nintendo.
The following user(s) said Thank You: Μητσακούλης Απόστολος

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2022 15:38 #265630 by Μητσακούλης Απόστολος
Πώς και δν το κάναν παλιότερα αυτό? Πάντος είναι αυτόνομη χώρα έτσι και αλλιώς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2022 03:40 #266986 by Nikos Georgopoulos
Η ιδέα φαίνεται να "παγώνει"Ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης Maksut Shadayev χαρακτήρισε τα σχέδια της Ρωσικής τεχνολογικής βιομηχανίας για μια εγχώρια εναλλακτική λύση στην Unreal Engine και στην Unity ως «οδυνηρή ιστορία». Ο Shadayev είπε στο ρωσικό κοινοβούλιο ότι η πρόταση για μια ρωσινή engine θεωρείται «χαμηλής χρηματοδότησης» και θα κόστιζε πολύ περισσότερο από ό,τι θα έφερνε.
Πλέον φημολογείται ότι υπάρχει ένας επενδυτής που στηρίζει την η ιδέα δημιουργίας μίας Ρωσικής engine. Αυτό σημαίνει ότι ίσως στο μέλλον δούμε ανακοίνωση από κάποια εταιρεία αλλά όχι την Ρωσική κυβέρνηση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification