Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Google: Γενική Συζήτηση

03 Nov 2022 11:05 #267402 by Nikos Georgopoulos
Halloween Doodle από την Google
Για 8 παίκτες.

Η Google επανέφερε το Doodle Great Ghoul Duel με θέμα το Halloween, το οποίο θα υποστηρίζει 8 παίκτες.

Οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες των 4 ατόμων και ο σκοπός τους είναι να μαζεύουν Spirit Flames τα όποια είναι διάσπαρτα στον χάρτη και να τα γυρίζουν στη βάση τους. Η ομάδα με τα περισσότερα flames όταν τελειώσει ο χρόνος κερδίζει.Όταν έχετε flames στην κατοχή σας, η αντίπαλη ομάδα μπορεί να σας τα κλέψει ενώ σας κάνει και stun για λίγα δευτερόλεπτα. Το gameplay δείχνει αρκετά απλό ενώ υπάρχουν και achievements για να ξεκλειδώσετε. Διαθέσιμη θα βρείτε και μία σελίδα με πληροφορίες που περιγράφει τους νέους χαρακτήρες, τα ονόματα των φαντασμάτων που θα συναντήσετε και άλλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Nov 2022 11:39 #267651 by Nikos Georgopoulos
Φήμη: Η Google πλήρωσε τις Activision, Nintendo, Ubisoft και Riot Games για να μην δημιουργήσουν το δικό τους App Store
Αγωγή της Epic Games προς την Google αναφέρει 24 εταιρείες!

Μία αγωγή της Epic Games προς την Google που κατατέθηκε το 2020, ισχυρίζεται ότι η Google πλήρωσε την Activision Blizzard 360 εκατομμύρια δολάρια για να μην δημιουργήσει το δικό της App Store.Η Activision Blizzard λέει ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και ότι η Google δεν πίεσε ποτέ ούτε έκανε την Activision Blizzard να συμφωνήσει να μην τους ανταγωνιστεί.

Ένα αντίγραφο μιας αγωγής που κατατέθηκε για πρώτη φορά από την Epic Games κατά της Google το 2020, υποστηρίζει ότι η Activision Blizzard έλαβε 360 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τριών ετών από την Google, με αντάλλαγμα να μην δημιουργήσει ένα αντίπαλο κατάστημα εφαρμογών για να ανταγωνιστεί το Play Store της Google.

Ποιες εταιρείες έχουν δωροδοκηθεί
Όπως αναφέρει το Reuters , η μήνυση κατηγορεί την Google ότι λειτουργεί κατά του ανταγωνισμού, όσον αφορά τα mobile games και κατονομάζει πολλές άλλες εταιρείες που σχετίζονται με games, όπως η Nintendo, η Riot Games και η Ubisoft σε μια λίστα εταιρειών που φέρεται να έλαβαν χρήματα από την Google σε μια προσπάθεια της εταιρείας να αποτρέψει τον ανταγωνισμό.

Σε ένα tweet, η εκτελεστική αντιπρόεδρος εταιρικών υποθέσεων της Activision Blizzard, Lulu Chen Meservey, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της Epic Games είναι "ψευδείς" και ότι "η Google δεν μας ζήτησε ποτέ, δεν μας πίεσε ή μας έκανε να συμφωνήσουμε να μην τους ανταγωνιστούμε". Η Meservey δηλώνει ότι τα υποβληθέντα έγγραφα και οι μαρτυρίες διαψεύδουν τον ισχυρισμό της Epic Games. Συνεπώς η αγωγή της Epic Games όντως κατατέθηκε το 2020 και δεν είχε γίνει γνωστή, αλλά η Activision Blizzard δήλωσε δημόσια ότι οι ισχυρισμοί της Epic Games είναι λάθος.

Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, η Google λέει ότι οι ισχυρισμοί της Epic Games είναι γεμάτοι εσφαλμένους χαρακτηρισμούς. Οι πληρωμές προς τις 24 εταιρείες που αναφέρονται στη μήνυση είναι για να «κρατήσουν τους developers ικανοποιημένους» και στην πραγματικότητα "αντικατοπτρίζουν τον υγιή ανταγωνισμό αντί να τον αποθαρρύνουν", λέει η Google.

Η αγωγή υποστηρίζει επιπλέον ότι η Google σκέφτηκε να αγοράσει την Epic Games συνεργαζόμενη με την Tencent (η οποία κατέχει το 40% των μετοχών της Epic) για να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας. Η Epic Games ισχυρίζεται ότι η Google απειλήθηκε από την απόφασή της να διανείμει το Fortnite εκτός του Play Store, παρακάμπτοντας τις χρεώσεις κατόχων πλατφόρμας της Google.

Η Google υπολόγισε το 2019 ότι θα μπορούσε να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια εάν εξαπλωθεί η ιδέα των App Stores σε Android συσκευές. Η εταιρεία ενέκρινε τη χρήση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος αυτού που αποκαλούσε "Project Hug" για να ενθαρρύνει τους κορυφαίους προγραμματιστές να διατηρήσουν τα games τους στο Play Store και να μπορεί να λαμβάνει την προμήθειά της!

Η Activision Blizzard έχει το Candy Crush, που είναι μία από τις πιο κερδοφόρες σειρές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2023 10:34 #269258 by Nikos Georgopoulos
Η Google ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις
Μια δύσκολη απόφαση για το μέλλον της εταιρείας.

Η Google, παρόλο που έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της τεχνολογίας, έχει προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού και σήμερα ανακοίνωσε την απόλυση 12.000 υπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι πληροφορήθηκαν σήμερα το πρωί την τρέχουσα κατάσταση από mail που έλαβαν από τον CEO της Google και της Alphabet, Sundar Pichai. Το παρόν mail είχε δημοσιευθεί και στο blog της εταιρείας. Το κείμενο είχε τον τίτλο “ Μια δύσκολη απόφαση για το μέλλον” και οι δικαιολογίες για τις απολύσεις βασίστηκαν στην “δύσκολη οικονομική περίοδο” που διανύει η εταιρεία. Η Google πριν λίγο καιρό είχε προβεί σε προσλήψεις προσωπικού λόγω της θεαματικής ανάπτυξης των τελευταίων δύο χρόνων. Όπως όλα δείχνουν όμως, η κίνηση αυτή δεν ανταποκρίθηκε επάξια στις οικονομικές απαιτήσεις του σήμερα. Παρόλο που δεν υπήρξαν προσωπικοί λόγοι πίσω από τις απολύσεις, σημειώθηκε πως θα γίνουν περικοπές προσωπικού κυρίως στην Alphabet.

Η Google ανακοίνωσε πως με αυτή την απόφασή της θα χάσει το 6% του εργατικού δυναμικού της, παρεμφερή με τον τρόπο της Microsoft αναφορικά με τις 10.000 απολύσεις της που ισοδυναμούσαν με το 5% του εργατικού δυναμικού της. Οι παραπάνω πληροφορίες για τις μαζικές απολύσεις της Microsoft έγιναν γνωστές στις 18 του μηνός και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο πως αρκετές απολύσεις αφορούσαν το τμήμα του Xbox και διαφόρων εταιρειών ανάπτυξης. Λόγω της γενικευμένης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, άλλες εταιρείες όπως η Amazon, Facebook, Meta και η Unity πρόκειται να προβούν και αυτές σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Feb 2023 07:02 #269579 by Nikos Georgopoulos
Η Google ετοιμάζει το δικό της AI chatbot, όπως το ChatGPT
Θα ονομάζεται Bard.

Η Google ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το δικό της AI chatbot, όπως το ChatGPT, το οποίο θα ονομάζεται Bard.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai δήλωσε: "Το Bard θα συνδυάσει την γνώση του κόσμου με την δύναμη, την ευφυΐα και την δημιουργικότητα των language models μας. Θα αντλεί πληροφορίες από το διαδίκτυο για προσφέρει φρέσκες και υψηλής ποιότητας απαντήσεις. Το Bard θα προσφέρει δημιουργικότητα, θα ωθεί την περιέργεια και θα μπορεί να σας βοηθήσει να εξηγήσετε τις νέες ανακαλύψεις του James Webb Space Telescope της NASA σε ένα 9χρονο, ή να μάθετε για τους καλύτερους παίκτες του ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή."

Το Bard θα χρησιμοποιεί μία απλή έκδοση του Language Model for Dialogue Applications της Google, γνωστό και ως LaMDA. Αυτό θα του επιτρέψει να υποστηρίζει περισσότερους χρήστες και να μαζέψει περισσότερο feedback , πράγμα που θα το βοηθήσει "να θέσει υψηλά standards για την ποιότητα, την ασφάλεια και αληθοφάνεια στις πληροφορίες του πραγματικού κόσμου".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Feb 2023 11:42 #269627 by Nikos Georgopoulos
Έδωσε μία λάθος απάντηση και έριξε την μετοχή της Google κατά 9%Κατά τη διάρκεια ενός διαφημιστικού, το Bard έδωσε μία λάθος απάντηση και έριξε την μετοχή της Google κατά 9% ρίχνοντας την αξία της κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα στο διαφημιστικό έλεγε ότι θα μπορείτε μέχρι και να εξηγήσετε σε ένα 9χρονο τι είναι το James Webb Space Telescope και ότι ήταν το πρώτο τηλεσκόπιο που έδωσε εικόνες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Στην πραγματικότητα αυτό έγινε όμως το 2004 από το Very Large Telescope. Η Google μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η διαδικασία των δοκιμών και ότι "μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Trusted Tester". Εκπρόσωπός της δήλωσε επίσης: "Θα συνδυάσουμε τις εξωτερικές απόψεις με τις δικές μας εσωτερικές δοκιμές για να βεβαιωθούμε ότι το Bard θα θέσει υψηλά τον πύχη της ποιότητας, της ασφάλειας και της ακρίβειας των πληροφοριών του κόσμου."


Bard is an experimental conversational AI service, powered by LaMDA. Built using our large language models and drawing on information from the web, it’s a launchpad for curiosity and can help simplify complex topics → t.co/fSp531xKy3 pic.twitter.com/JecHXVmt8l

— Google (@Google) February 6, 2023

Τελικά όμως λόγω αυτή της λάνθασμένης πληροφορίας, η μετοχές της Alphabet (μητρικής εταιρείας της Google) έπεσε κατά 9%, δηλαδή χάθηκαν 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της στην αγορά. Τελικά η αξία ανέβηκε σύντομα κατά 2%, με την συνολική πτώση να φτάνει τα 7%.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 13:39 #269734 by Nikos Georgopoulos
Ο CEO της Google θεωρεί ότι η AI θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες
Ακόμα όμως χρειάζεται δουλειά. 

Ο νικητής του Turing Award και διευθύνων σύμβουλος της Alphabet (μητρική της Google) John Hennesy θεωρεί ότι η AI θα φτάσει την ανθρώπινη νοημοσύνη μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Συγκεκριμένα ο Hennesey δήλωσε: Η επανάσταση της ΑΙ είναι πολύ κοντά. Είναι φοβερό. Όλοι πλέον έχουν αίσθηση ότι το singularity, δηλαδή το σημείο όπου τα computers θα γίνουν πιο ικανά από τους ανθρώπους είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζαμε. Ο Hennesey τόνισε όμως ότι η ΑΙ προς το παρόν παραμένει ένα εργαλείο, το οποίο βοηθάει ανθρώπους και ακόμα χρειάζεται την επίβλεψή τους για να μην κάνει λάθη: "Μπορεί να μην πάρω ένα βίντεο, το οποίο θα είναι τέλειο για μία παρουσίαση PowerPoint ή μία παράγραφο που θα είναι τέλεια. Αλλά ίσως πάρω κάτι με το οποίο μπορώ να δουλέψω και μετά να χρησιμοποιήσω λίγη ανθρώπινη νοημοσύνη για να το κάνω ακόμα καλύτερο."

Η τωρινή μορφή της ΑΙ ήταν και ο λόγος που η Google δεν είχε κυκλοφορήσει ως τώρα το Bard, μέχρι που το ChatGPT έγινε viral. Ο Henesey δήλωσε: "Η Google ήταν διστακτική με το να δώσει προτεραιότητα σε αυτό επειδή δεν πίστευε ότι ήταν έτοιμο αυτό το προϊόν. Δεν θες να κυκλοφορήσεις ένα σύστημα, το οποίο λέει λάθος ή τοξικά πράγματα. Υπάρχει ένα επίπεδο προσοχής". Παρόλα αυτά ο Hennesey δείχνει αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον της AI:" Κάποιοι από εμάς πίστευαν ότι το σημείο, όπου θα είχαμε γενική τεχνητή νοημοσύνη ήταν 40 ή 50 χρόνια μακριά. Πιστεύω ότι αυτό το σημείο άλλαξε για όλους στα 10 με 20 χρόνια."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Apr 2023 10:54 #270818 by Nikos Georgopoulos
Το Google Bard chatbot έδινε αρχικά απαντήσεις που ήταν από αστείες/cringe έως επικίνδυνες
Οδηγίες που οδηγούσαν...σε θάνατο.

Σύμφωνα με emails που κυκλοφορούν εντός της Google και που αποκάλυψε το Bloomberg, το Bard chatbot της Google δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, διότι μετά από τεστ που έγιναν, οι απαντήσεις του Bard ήταν καμιά φορά άχρηστες, cringe, το bot χαρακτηρίστηκε παθολογικός ψεύτης και άλλα τέτοια.

Ο Bard είναι η απάντηση της Google στο ChatGPT της OpenAI. Ο CEO Sundar Pichai είπε ότι «συνδυάζει το εύρος της γνώσης του κόσμου με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων». Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι η Google βιαζόταν να το κυκλοφορήσει για να ανταγωνιστεί το ChatGPT.

Σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg , ένας υπάλληλος έστειλε ένα email σε μια εσωτερική ομάδα μηνυμάτων που προβλήθηκε σε 7.000 εργαζόμενους λέγοντας: «Ο Bard είναι χειρότερος και από άχρηστος: παρακαλώ μην τον κυκλοφορήσετε». Ακριβώς πριν από την κυκλοφορία, η επικεφαλής του AI της Google, Jen Gennai, φέρεται να απέρριψε την αξιολόγηση κινδύνου από τη δική της ομάδα, όταν είπε ότι οι απαντήσεις του Bard θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι επιβλαβείς.

Το Bloomberg αναφέρει μερικά παραδείγματα: Ο Bard πρότεινε π.χ. τρόπο προσγείωσης ενός αεροπλάνου που θα οδηγούσε σε σύγκρουση και οδηγίες κατάδυσης που θα μπορούσαν να είχαν ως αποτέλεσμα "σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο". Η Meredith Whittaker, πρώην μάνατζερ της Google, είπε στο Bloomberg ότι "η ηθική του AI νοημοσύνης είναι σε δεύτερη μοίρα" στην εταιρεία. 

Ευτυχώς η κυκλοφορία έγινε μέσω invites και το Bard chatbot δεν ήταν διαθέσιμο για όλους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 18:15 #271162 by Nikos Georgopoulos
Η Google θα διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα υπάρχει login για 2 χρόνια
Ξεκινάει από τον Δεκέμβριο.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα διαγράφει όσους λογαριασμούς δεν σημειώσουν login για 2 χρόνια.

Η κίνηση αυτή γίνεται και καλά για να "προστατευτούν οι χρήστες από απειλές παραβίασης ασφαλείας, όπως spam, phising scams και κλέψιμο λογαριασμών". Η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023.

Το πρόβλημα είναι ότι έτσι θα διαγράφονται όλα τα αρχεία σας από έναν Gmail λογαριασμό, δηλαδή attachments στα emails, αρχεία στο Google drive, μέχρι και ο λογαριασμός σας στο YouTube! Κάπως έτσι η Google θα εξοικονομήσει πολλά Terrabyte δεδομένων από ανενεργούς λογαριασμούς.

Η αρχή για την διαγραφή λογαριασμών θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2023, ξεκινώντας με λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Πριν από μια διαγραφή θα σταλο΄ν πολλές προειδοποιήσεις, στα δευτερεύοντα emails που έχετε δηλώσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification