Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Η BlizzCon 2022 ακυρώθηκε

26 Oct 2021 23:50 #256762 by Μάνος Γρυπάρης
Η Blizzard ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την BlizzCon 2022 για να "ξανασκεφτεί το μέλλον της εκδήλωσης".
Η κίνηση αυτή μπορεί να προήλθε δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων μηνών που αφορούν την μήνυση της πολιτείας της Καλιφόρνια για διακρίσεις, σεξισμό, τοξικότητα και την καλλιέργεια κουλτούρας "αδελφότητας" μέσα στην εταιρεία. Η είδηση αυτή έχει δημιουργήσει μία επανάσταση στους εργαζόμενους της εταιρείας που ζητούν αλλαγές και ταυτόχρονα έχει ενοχλήσει ορισμένους fans. Η Activision Blizzard έχει προχωρήσει σε απολύσεις στελεχών και αλλαγές σε ονομασίες, κείμενα και γραφικά μέσα στα games της. Αντίστοιχα, οι κινήσεις αυτές έχουν ενοχλήσει μία άλλη μερίδα των fans της εταιρείας που θεωρούν τ political correctness υπερβολικό. Ενδεχομένως η Blizzard να φοβάται τυχόν αρνητικές αντιδράσεις και από τα δύο "στρατόπεδα".

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι για να διοργανωθεί ένα σόου και να γίνουν ανακοινώσεις για τα νέα games της εταιρείας, θα πρέπει "οι εργαζόμενοι να καταβάλουν ενέργεια. Η ενέργεια αυτή καλό θα είναι να διοχετευτεί για την υποστήριξη των ομάδων ανάπτυξης και για την πρόοδο του development στα νέα games". Ταυτόχρονα, η Blizzard δήλωσε ότι θα επαναπροσδιορίζει την BlizzCon ως event, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν αλλαγές, όταν η εκδήλωση θα επιστρέψει. Ταυτόχρονα, η Blizzard δήλωσε: "Θέλουμε να διασφαλίσουμε, ότι η επόμενη BlizzCon θα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, φιλόξενη και inclusive γίνεται". Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε σημαίνει ότι παράλληλα η Blizzard θέλει να εφαρμόσει και στα events της την πολιτική που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία και τα games της. Κατά το παρελθόν, εργαζόμενες, υποψήφιες εργαζόμενες και fans της εταιρείας, είχαν αναφέρει ότι οι εργαζόμενοί της έκαναν σεξιστικά σχόλια προς αυτές και σίγουρα η Blizzard φοβάται και αυτή την παράμετρο, εν όψει της εκδίκασης της μήνυσής της από την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η BlizzCon 2022 επρόκειτο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, έστω με ένα "υβριδικό" μοντέλο online εκδοχής με φυσική παρουσία κόσμου (σ.σ. λιγότερων ατόμων από το συνηθισμένο). Τελικά δεν θα διεξαχθεί ούτε online.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification