Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nordic Game 2022 με 5 ελληνικά games

19 May 2022 17:29 #264349 by Μάνος Γρυπάρης
Η φετινή εκδήλωση για τα indie games θα γίνει στη Σουηδία.

5 ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης συμμετέχουν στην αποστολή.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2022 17:31 #264358 by Nikos Georgopoulos
Τα ελληνικά games στο Nordic Game Festival 2022
Πέντε εταιρείες θα παρουσιάσουν ισάριθμα games.

Το Nordic Game αποτελεί ένα σύγχρονο συνέδριο και ταυτόχρονα μια εμπορική έκθεση που βασίζεται στα βιντεοπαιχνίδια. Πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Malmö της Σουηδίας και φιλοξενεί εκατοντάδες ομιλητές, παραγωγούς βιντεοπαιχνιδιών, επενδυτές και φυσικά κατακλύζεται από χιλιάδες κόσμο που αγαπά το Gaming Industry στον ψηφιακό κόσμο. Σε συνεργασία με μεγάλους χορηγούς όπως η Epic Games, η Microsoft, η Nintendo και άλλα ονόματα της σκηνής, το φετινό Nordic Game 2022 θα γίνει στο Slagthuset, σημείο αναφοράς ως Gaming Hub, το οποίο διοργανώνεται στο Malmö στις 17-20 Μαΐου.

O ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) έχουν ετοιμάσει ήδη ελληνική εκπροσώπηση της κοινότητας που θα ταξιδέψει στο Malmö της Σουηδίας. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μια περίοδος δηλώσεων κατά την οποία οι φιλόδοξοι Game Developers από όλη την επικράτεια μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή με το Project τους, με σκοπό να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Nordic Game 2022. Όταν ολοκληρώθηκε η φάση των αίτησεων, συστάθηκε κριτική επιτροπή η οποία διάλεξε με Ευρωπαϊκά πρότυπα, τα 5 καλύτερα projects (από 18 συμμετοχές) τα οποία τελικά θα βρεθούν στη διοργάνωση.

Ο GDA Greece είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με στόχο την καλλιέργεια, προώθηση και διάδοση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ως μορφή τέχνης, καθώς και την υποστήριξη της βιομηχανίας σχεδιασμού και ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα αλλά και την εξωστρέφειά της ως προς διεθνείς φορείς και παγκόσμιες αγορές.
To Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας( ΕΚΟΜΕ) στοχεύει στην προστασία, υποστήριξη και ανάδειξη των δημόσιων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών, εγχώριων και ξένων, στον κλάδο των οπτικοακουστικών μέσων και της επικοινωνίας στην Ελλάδα.

Με τυχαία σειρά οι εταιρείες που θα μεταβούν στη Σουηδία για το Nordic Game event είναι οι εξής:
1. Iphigames με το Skaramazuzu
2. Hidden Tower με το Siege the Day
3. Pixel Reign με το Darkverse: Rogue
4. Dragonis Games με το The Shore
5. Terahard με το Tentacle Thief

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification