Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Dungeons and Dragons

24 Aug 2022 00:38 #266187 by Nikos Georgopoulos
D&D 6th Edition
Με σεβασμό προς τους fans, σύμφωνα με το feedback τους.

Η Wizards of the Coast ανακοίνωσε την έκτη γενιά κανόνων του Dungeons & Dragons. Θα είναι backwards compatible με την αμέσως προηγούμενη.

Στην ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται αλλαγές στα βασικά rulebooks: The Player's Handbook, Dungeon Master's Guide και Monster Manual. Μαζί με το update θα έρθουν και τα digital toolset και virtual tabletop για το D&D . Οι νέοι κανόνες θα είναι συμβατοί με την τωρινή 5η έκδοση (5Ε) των κανόνων η οποία υπάρχει από το 2014.

Το νέο σετ κανόνων ονομάζεται D&D 6th Edition, σύμφωνα με την Wizards of the Coast η οποία δήλωσε επίσης: "Το κωδικό όνομα για τη νέα γενιά Dungeons & Dragons είναι One D&D, η οποία θα φέρει μαζί τους αναβαθμισμένους κανόνες που θα είναι backwards compatible με την 5η έκδοση και μία εμπειρία D&D digital play που βρίσκεται σε πρώιμη ανάπτυξη που θα προσφέρει στους παίκτες και τους Dungeon Masters μία πλήρη εμπειρία με πλούσια 3D creation tools.Ο designer του Dungeons & Dragons Chris Perikins δήλωσε: "Φερθήκαμε έξυπνα στην 5η έκδοση ακούγοντας τους fans και το αποτέλεσμα ήταν ένα σύστημα, το οποίο ήταν σταθερό, αρκετά αγαπητό και χρησιμοποιεί τα καλύτερα στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις. Τώρα βρισκόμαστε στη θέση να μην σκεφτόμαστε το D&D ως κάποια έκδοση. Είναι απλά το D&D".

Η Wizards of the Coast δήλωσε ότι δεν θα αφαιρέσει κάτι που υπήρχε στην 5η έκδοση και δεν θα αλλάξει πράγματα που οι παίκτες αγαπούν στο παιχνίδι. Πάντως αναβαθμίσεις στους κανόνες έχουν γίνει τα τελευταία 8 χρόνια, όπως και στη φιλοσοφία του game design. Το πρώτο playtest αφορά τα Races και τo Background τους, κάτι που δίνει μία εξέλιξη των προηγούμενων κανόνων που είναι απλοί και οικείοι. Θα υπάρχει επίσης ένα celestian opposite του Tiefling, που είναι Ardlings με κεφάλια ζώων. Θα γίνουν επίσης collapse οι spell lists σε τρεις απλές λίστες: Arcane, Divine και Primal.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Sep 2022 20:18 #266473 by Nikos Georgopoulos
H Wizards of the Coast ζήτησε συγγνώμη για τα φυλετικά στερεότυπα στο Dungeons & Dragons
Υποσχέθηκε αλλαγές.

H Wizards of the Coast ζήτησε συγγνώμη για το update στο Dungeons & Dragons, το οποίο περιείχε προσβλητικό περιεχόμενο και φυλετικά στερεότυπα για την φυλή Hadozee.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: "Θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για την συμπερίληψη προσβλητικού περιεχομένου στο πρόσφατο Spelljammer: Adventures in Space. Σας απογοητεύσαμε, τους παίκτες και τους fans μας και λυπούμαστε πραγματικά. Το campaign περιλαμβάνει κάποιους ανθρώπους που ονομάζεται Hadozee και εμφανίστηκα αρχικά το 1982. Δυστυχώς δεν ελέγχτηκε όλο περιεχόμενο σχετικά με τους Hadozee πριν εμφανιστούν στην πρόσφατη κυκλοφορία μας. Καθώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να ωριμάζουμε σε κάθε κατάσταση, καταλαβαίνουμε ότι για να τιμούμε τις αξίες μας, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι".Η δήλωση συνέχισε: "Μέσα στην ιστορία 50 χρόνων του Dungeons & Dragons, κάποια από τους χαρακτήρες στο παιχνίδι ήταν τερατώδεις και κακοί, χρησιμοποιώντας περιγραφές που θυμίζουν επώδυνα, τον τρόπο που ομάδες στον πραγματικό κόσμο συνεχίζουν να κακολογούνται. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να αλλάξουμε και τον τρόπο που δουλεύουμε για σιγουρέψουμε ότι θα παρέχουμε ένα πιο inclusive παιχνίδι. Αμέσως θα αφαιρέσουμε όλο το προσβλητικό περιεχόμενο για τους Hadozee στις ψηφιακές εκδόσεις μας και θα το περιλάβουμε ξανά σε μελλοντικές επανεκδόσεις του βιβλίου. Η προταιρεότητά μας είναι να διορθώνουμε όταν κάνουμε λάθη. Επιπλέον ξεκινήσαμε μία εσωτερική έρευνα της κατάσταση και ανάλογα το αποτέλεσμά της θα λάβουμε δράση. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τον συνεχόμενο διάλογο με την D&D κοινότητα και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε νέο, inclusive περιεχόμενο στο D&D για τις γενιές που έρχονται. Το D&D διδάσκει ότι η ποικιλομορφία είναι δύναμη και μόνο μία ποικίλη ομάδα ηρώων μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν σε μία D&D ιστορία. Με αυτό το σκεπτικό δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το D&D όσο πιο ανοιχτό και inclusive γίνεται. Αυτό το κομμάτι της δουλειάς μας δεν θα τελειώσει ποτέ".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Sep 2022 21:16 #266824 by Nikos Georgopoulos
Η Wizards of the Coast έστειλε ένα 20πλευρο ζάρι D&D στο διάστημα
Άσε ρε πονηρέ!

Η Wizards of the Coast, εταιρεία που δημιούργησε το Dungeons & Dragons, γιόρτασε την πρόσφατη κυκλοφορία του Spelljammer, που φέρνει sci-fi setting στο D&D, στέλνοντας ένα από τα εμβληματικά 20άρια ζάρια του παιχνιδιού στο διάστημα.

Το ζάρι βρισκόταν μέσα σε έναν Star Moth (ιπτάμενο δράκο) που εκτοξεύθηκε στο διάστημα και ήταν περιτριγυρισμένο από μία προστατευτική φυσαλίδα. Το ταξίδι κράτησε δύο ώρες και όπως βλέπετε στην κάμερα που το απαθανάτισε...το 20πλευρο ζάρι έδειχνε διαρκώς τον αριθμό 20.Ωραίο το 20άρι που φέρνει τα critical, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο όπου το διαστημικό αυτό drone αρχίζει να παίρνει...την κάτω βόλτα...το ζάρι δείχνει τον αριθμό 1. Θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος ότι οι αριθμοί που θα εμφανιστούν ήταν...στημένοι, αλλά καλύτερα ας μείνουμε με την απορία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Dec 2022 17:38 #267878 by Nikos Georgopoulos
Η αφαίρεση είναι οριστικήΗ Wizards of the Coast αντικατέστησε την λέξη «φυλή» (race) στη δημιουργία χαρακτήρων, λέγοντας: «Δεν σκοπεύουμε να επιστρέψουμε σε αυτόν τον όρο».
Ένα public playtest με τους νέους κανόνες ονομάζεται One D&D και ξεκίνησε τον Αύγουστο. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές, όπως η αφαίρεση του όρου race (φυλής) και ορισμένες αλλαγές σε συγκεκριμένες φυλές του παιχνιδιού. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες και η Wizards of the Coast αναθεώρησε ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, επιμένει οριστικά στην αφαίρεση του όρου race (φυλή) στο character creation.

Η επίσημη δήλωση της εταιρείας έχει ως εξής: «Το Dungeons & Dragons έχει ιστορία εξελίξεων για να καλύψει τις ανάγκες των παικτών μας και να δημιουργήσει έναν φιλόξενο χώρο για όλους. Έχοντας αυτό κατά νου, καταλαβαίνουμε ότι ο όρος "φυλή" (race) είναι ένας προβληματικός όρος που είχε προκαταλήψεις μεταξύ των ανθρώπων στην πραγματικότητα και των φανταστικών λαών των κόσμων του D&D. Η χρήση του όρου race στο D&D και σε άλλες δημοφιλίς σειρές έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Τώρα είναι ώρα για την επόμενη εξέλιξη».

Το πιο πρόσφατο σύνολο κανόνων δοκιμής αναπαραγωγής για το One D&D (ανοίγει σε νέα καρτέλα) αντικατοπτρίζει αυτό, χρησιμοποιώντας τη λέξη "species". «Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε με την αφαίρεση του όρου «race» παντού στο One D&D και δεν σκοπεύουμε να επιστρέψουμε σε αυτόν τον όρο», λέει η Wizards of the Coast. «Ο όρος «είδος» επιλέχθηκε σε στενό συντονισμό με πολλούς εξωτερικούς πολιτιστικούς συμβούλους».

ΠΡΆλλα δημοφιλή RPG φαντασίας έχουν κάνει παρόμοια βήματα τα τελευταία χρόνια. Η δεύτερη έκδοση του Pathfinder, που κυκλοφόρησε το 2019, χρησιμοποίησε τη λέξη "πρόγονος", ενώ το Warhammer έβαλε και αυτό το "species" ξεκινώντας με την τέταρτη έκδοση του Warhammer Fantasy Role-Play το 2018.

Κάθε νέο playtest για το One D&D ακολουθείται από μια έρευνα και η επόμενη θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας "οι παίκτες θα μπορούν να δώσουν σχόλια για τον όρο "species (είδος)" μαζί με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο playtest." Το blog post της εταιρείας καταλήγει λέγοντας: "Χαιρετίζουμε τα εποικοδομητικά σας σχόλια σχετικά με αυτήν την εξέλιξη και πολλές ακόμη εξελίξεις στο One D&D που κάνουν αυτό το παιχνίδι συναρπαστικό, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Οι δράκοι και τα elves ανήκουν στον κόσμο μας, όπως και εσείς". 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jan 2023 01:17 #268890 by Nikos Georgopoulos
Η Wizards of the Coast, ιδιοκτήτρια του Dungeons & Dragons, ακύρωσε 5 games
Ανάμεσα σε αυτά και τουλάχιστον ένα triple-A open world RPG.

Η Wizards of the Coast, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα της σειράς Dungeons & Dragons, ακύρωσε 5 games, τα οποία δεν είχε ανακοινώσει, σύμφωνα με το Bloomberg .

Το Dungeons & Dragons: Dark Alliance του 2021 δεν σημείωσε αξιόλογες πωλήσεις. Αντίθετα, το Baldur's Gate 3 έχει δημιουργήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την early access του, απλά εκείνο αναπτύσσεται από την Larian Studios. Εδώ ακυρώθηκαν 5 games που δεν είχαν ανακοινωθεί και αφορούσαν παραγωγές της Wizards of the Coast.

Σε ανακοίνωσή της, η Wizards of the Coast επιμένει ότι παραμένει "αφοσιωμένη στα video games, αλλά γίνονται αλλαγές που είναι εναρμονισμένες στρατηγικά με την ανάπτυξη των ήδη υπάρχοντων brands και εκείνων που είναι υποσχόμενα ως προς την επέκταση ή την προσέγγιση νέου κοινού, με τους δικούς μας τρόπους". Η εταιρεία θα αναγκαστεί να διώξει 15 άτομα, τα οποία -σύμφωνα με την ανακοίνωση- θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν αίτηση για να εργαστούν σε νέες θέσεις τις οποίες αναζητά η εταιρεία.

Ανάμεσα στα ακυρωθέντα games συγκαταλέγονται και αυτά των εταιρειών ανάπτυξης Otherside Entertainment και Hidden Path Entertainment. Η Otherside δούλευε για το System Shock 3, μέχρι που ο publisher της (Starbreeze) σχεδόν κατέρρευσε οικονομικά. Τον Νοέμβριο ανακοίνωσε το Argos: Riders of the Storm, με τον θρυλικό game designer Warren Spector (System Shock, Deus Ex). Η Hidden Path είναι γνωστή για την σειρά Defense Grid και δούλευε πάνω σε ένα triple-A open world RPG με κάμερα τρίτου προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την νέα πολιτική της Wizards of the Coast για τα φύλα του Dungeons & Dragons.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification