Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Paranoia

23 Mar 2006 12:53 #10445 by Κώστας Παραδιάς
Καλώσήλθες Πολίτη. Η εξαιρετικές σου επιδόσεις και η αποδοτικότητα που επέδειξες στην υπηρεσία του Υπολογιστή έφεραν καρπούς! Από σήμερα είσαι πλέον κάτοχος κώδικα ασφαλείας ΚΟΚΚΙΝΟΥ και κατατάσσεσαι στις ένδοξες γραμμές των Troubleshooters, με σκοπό να προστατέψεις την Ανθρωπότητα του Alpha Complex ενάντια στην απειλή των Μεταλλαγμένων Κομμουνιστών Προδοτών!

Ζήτω ο Υπολογιστής!

Η προδοσία δεν αποδίδει! Υπηρετήστε!

Kάπως έτσι ξεκινά η πρώτη σου μέρα στη δουλειά. Δεν πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι, αν και δίνει αυτή την εντύπωση. Πάντως αν ήταν, μάλλον θα ήταν το μπάσταρδο παιδί του Duke Nukem και των Looney Tunes.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Aplha Complex, ένα κλειστό άσυλο που ελέγχεται από έναν πανίσχυρο Υπολογιστή και κατοικείται από τους τλευταίους επιζώντες του Μεγάλου Πολέμου ενάντια στους Μεταλλαγμένους Κομμουνιστές Προδότες από το Εξώτερο Διάστημα.

Τουλάχιστον αυτό ξέρετε για την ώρα. Η αμφισβήτηση του Υπολογιστή ισούται με προδοσία, όπως και σχεδόν οτιδήποτε κάνετε. Το παιχνίδι λέγεται Paranoia για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι ένα παιχνίδι προδοσιών, ανατροπών και εκρήξεων που εγγυάται ότι θα σας κάνει να σκιστείτε στα γέλια. Οι αποστολές που αναλαμβάνετε σαν Τroubleshooters ξεκινούν από άπλή συντήρηση ενός μηχανήματος μέχρι απίστευτες μακιαβελικού επιπέδου ίντριγκες.

Κάθε πολίτης διαθέτει 6 κλώνους (δείτε το σαν ζωές) που μερικές φορές αποκλείεται να σας φτάσουν, ειδικά λαμβάνοντας την τρέλα του Aplha Complex. Ο Υπολογιστής καραδοκεί και παρακολουθεί και κάθε τι που λέτε (λ.χ. η λέξη αριστερά) μπορεί να σας σκοτώσει.

Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια ρόλων, το Paranoia διαθέτει μια...παράνοια και ιδιαιτερότητα. Είναι άδικο στους πρωτάρηδες, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει απίστευτη πλάκα, καθώς σταδιακά θα εισχωρείτε όλο και βαθύτερα στους μηχανισμούς του Complex.

Σε αντίθεση με άλλα rpg, το Paranoia έχει απλούστατους κανόνες και η εκδοτική του εταρεία, west end, εκδίδει περιπέτειες κάθε είδους για αυτό.

Σε γενικές γραμμές όμως, αξίζει τον κόπο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification