Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κaissa Games Fair Σάββατο & Κυριακή 15-16 Απριλίου

03 Apr 2006 14:32 #10728 by Κώστας Παραδιάς
Games Fair - Μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή επιτραπέζιων παιχνιδιών

Τι είναι ένα Games Fair;
Είναι μιά μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα επιτραπέζια παιχνίδια Στρατηγικής και Φαντασίας. Ένα μεγάλο ραντεβού όλων όσοι αγαπούν τα παιχνίδια σκέψης και δράσης, μιά ευκαιρία που δίνεται κάθε έξι μήνες στους παίκτες να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε ένα χώρο όλοι μαζί, να συμμετάσχουν σε μεγάλα τουρνουά, να δουν δεκάδες παιχνιδιών επίδειξης.
Στον χώρο του Games Fair, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, θα φιλοξενηθούν όλα τα παιχνίδια της Κάισσα, μικρά και μεγάλα και οι επισκέπτες θα μπορέσουν για δύο ημέρες να χορτάσουν παιχνίδι. Γιατί το Games Fair δεν είναι μιά συνηθισμένη έκθεση, όπου βλέπει κανείς παθητικά τα εκθέματα, αλλά μιά γιορτή φτιαγμένη από gamers που πρωταρχικό τους μέλημα είναι να περάσουν όλοι καλά παίζοντας παιχνίδια που αγαπούν ή παιχνίδια που θέλουν να γνωρίσουν.

Μια μικρή ιστορία
Το πρώτο Games Fair διοργανώθηκε από την Κάισσα τον Δεκέμβριο του 1993, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, μετά από πολλούς δισταγμούς και φόβους. Όμως παρʼ όλες τις δυσκολίες διοργανώθηκε το 1ο Games Fair με μεγάλη επιτυχία καθώς ο χώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τους διψασμένους για γνωριμίες και για παιχνίδι gamers. Ακολούθησαν μέσα στα χρόνια πολλά Games Fair, καθιερώθηκε και το Games Fair της άνοιξης, και το Games Fair έχει αλλάξει μορφή. Όμως, παραμένει μιά μεγάλη γιορτή, ένα ραντεβού για μεγάλα και δυνατά τουρνουά, μια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς νέα παιχνίδια που μόλις έχουν κυκλοφορήσει και φυσικά να περάσει 48 διασκεδαστικές και χαρούμενες ώρες με άτομα που αγαπούν τα ίδια πράγματα με αυτόν.

Games Fair άνοιξης 2006
Όπως είπαμε, φέτος, στις 15 & 16 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) το Fair θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Βασιλικός, σε αίθουσες που καταλαμβάνουν 2 ορόφους του ξενοδοχείου για να μπορέσουν να χωρέσουν όλους τους gamers. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μιά σειρά βασικών εκδηλώσεων και πολλές άλλες μικρότερες.

Magic the Gathering
Το Magic φτάνει αισίως τον 12 χρόνο από την έκδοσή του και με τo block της Ravnica αποδεικνύει για άλλη μιά φορά το βάθος του και τι δυνατότητες ανανέωσης που έχει. Στηριγμένο σε ένα δυναμικό τμήμα έρευνας και δοκιμών, το παιχνίδι έχει μπορέσει να κυριαρχήσει στην αγορά των ομοειδών παιχνιδιών (που το ίδιο καθιέρωσε) και να προσφέρει χρόνια τώρα όχι μόνο ένα ζωντανό περιβάλλον παιχνιδιού αλλά και ένα συνεπές και άριστα οργανωμένο σύστημα τουρνουά. Ξεκινώντας από τα απλά παιχνίδια που παίζονται στα καταστήματα υπό την σκεπή της Arena, προχωρώντας στα επίσημα τουρνουά, στα Friday Night Magic τουρνουά που διεξάγονται κάθε Παρασκευή με δώρα τις σπάνιες foiled κάρτες, στα Grand Prix qualifiers (που στέλνουν τον νικητή τους με τα έξοδα πληρωμένα σε ένα ευρωπαϊκό μεγάλο τουρνουά) στα Pro Tour Qualifiers (που δίνουν το δωρεάν εισιτήριο και τη συμμετοχή σε ένα επαγγελματικό τουρνουά με δώρα που αγγίζουν τα 220.000 ευρώ) και τέλος με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που στέλνει τους 4 νικητές στο παγκόσμιο με τα εισιτήρια πληρωμένα) το Magic έχει την υποδομή να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό παίκτη. Είτε κάποιος χαίρεται να παίζει χαλαρά και σε φιλικό περιβάλλον, είτε θέλει να μάθει τα μυστικά του αγωνιστικού παιχνιδιού, είτε να διαγωνιστεί για ένα μεγάλο βραβείο ζώντας παιχνίδια που η αδρεναλίνη χτυπάει μεγάλες τιμές, το Magic έχει τις κατάλληλες προτάσεις για αυτόν.

YuGiOh!
To YuGiOh!, το πολύ πετυχημένο αυτό παιχνίδι της Upper Deck συνεχίζει για μιά ακόμη χρονιά να εξελίσσεται δυναμικά. Με τη δυναμική που του προσφέρει η τηλεοπτική σειρά, το παιχνίδι αυτό αποδείχθηκε με μεγάλες αντοχές στον χρόνο, με φανατικούς παίκτες και με ένα τεράστιο κοινό φίλων. Δεν είναι τυχαίο πως τα μεγαλύτερα τουρνουά στην Ελλάδα ανήκουν στο YuGiOh! Τώρα έχει φτάσει πια ο καιρός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και οι προκριματικοί της Αθήνας θα διεξαχθούν στο Στράτος Βασιλικός. Στους προκριματικούς μπορεί να πάρει μέρος ο καθένας, αρκεί να φέρει την τράπουλά του και οι κάρτες να ακολουθούν τους περιορισμούς της λίστας της Upper Deck.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που θα βγει από το πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Μάιο θα κερδίσει το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Πέρυσι ο Μίλτος Μάρκου κέρδισε τον τίτλο και το εισιτήριο για την Ιαπωνία – εκεί, μετά από επικούς αγώνες κατάφερε να αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Pokemon
Το παιχνίδι με συλλεκτικές κάρτες Pokemon δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: ήταν το πρώτο παιχνίδι με κάρτες που έγινε μαζικό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά ακόμη, μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει από την κυκλοφορία του των παιχνιδιών και αντικειμένων με την μάρκα Pokemon. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο στην Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ οι πωλήσεις του παιχνιδιού σημειώνουν νέα άνθηση καθώς τροφοδοτημένο από τις τηλεοπτικές σειρές παραμένει ζωντανό και προσελκύει καινούργιους παίκτες. Στο Στράτος Βασιλικός, το Σάββατο 15 Απριλίου, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pokemon που θα προσφέρει στον πρώτο νικητή τα αεροπορικά εισιτήρια για τις ΗΠΑ, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ελπίζουμε πως και στο Pokemon, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα έχει τα ελληνικά χρώματα!

Dungeons & Dragons
Το παιχνίδι θρύλος, που έκλεισε 30 χρόνια ζωής και που ακόμη κυριαρχεί στον χώρο των παιχνιδιών ρόλων, είναι το Dungeons & Dragons. Γενιές ολόκληρες παικτών έχουν ζήσει στους φανταστικούς του κόσμους και έχουν μάθει τις λεπτομέρειες της ηρωικής φαντασίας από αυτό με τρόπο που κανένα βιβλίο δεν μπορεί να προσφέρει. Η μαγεία της παρέας, της συμμετοχής σε ζωντανές περιπέτειες που οι φίλοι και αντίπαλοι είναι δίπλα σου, αληθινοί άνθρωποι με σάρκα και οστά δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτε άλλο, όσο εντυπωσιακά γραφικά ή ευκολίες να προσφέρει. Για αυτό και τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων ανθίζουν ξανά, και το D&D αποτελεί τη ναυαρχίδα τους.
Στο Στράτος Βασιλικός θα διοργανωθεί μιά μεγάλη, ταυτόχρονη περιπέτεια για πολλές ομάδες, που εντάσσεται στο campaign που διοργανώνει η Κάισσα με τίτλο RoA Northern. Σε αυτή, παίκτες με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες θα συγκρουστούν υπερασπίζοντας ο καθένας τα ιδεώδη του ενάντια στον άλλο – και η έκβαση θα εξαρτηθεί από την κάθε μιά ομάδα ξεχωριστά!
Παραδοσιακά το Games Fair προσφέρει στους παίκτες του D&D τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε περιπέτειες τελείως διαφορετικές από αυτές που παίζουν στο σπίτι τους, και για αυτό αποτελεί και το μεγάλο ραντεβού των rpg gamers της Αθήνας.

Όμως, τα παιχνίδια της Κάισσα δεν σταματούν εδώ. Θα υπάρχουν και πολλές άλλες προτάσεις για όλες τις κατηγορίες των gamers
Legend of the 5 Rings, το παιχνίδι με συλλεκτικές κάρτες που φέρνει στον νού τη μακρινή μεσαιωνική Ιαπωνία του μύθου. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ή Kotei, θα διοργανωθεί την Κυριακή.
Lord of the Rings Miniatures, Warhammer Fantasy, Warhammer 40 K, τα εντυπωσιακά παιχνίδια με μινιατούρες της Games Workshop σε παιχνίδια επίδειξης
D&D Miniatures, Axis & Allies, Star Wars, τα παιχνίδια με μινιατούρες της Wizards of the Coast, και αυτά σε παιχνίδια επίδειξης για όποιον ενδιαφέρεται να τα γνωρίσει.
Warlord το γρήγορο και με συνεχείς μάχες παιχνίδι της AEG
Clout, το παιχνίδι ικανότητας και ανταλλαγής με συλλεκτικές μάρκες της Hidden City


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 15 Απριλίου
10.30 YuGiOh τουρνουά
10.00 – 13.00 – 16.00 Magic the Gathering προκριματικά Πανελληνίου
12.00 Πανελλήνιο Pokemon
14.00 Warlord Tournament
15.00 Dungeons & Dragons RoA Northern
16.00 L5R Draft (10 )
10.00 Warhammer 40K Battle
12.00 Miniatures Axis & Allies, Star Wars, D&D
12.00 Lord of the Rings Miniatures
12.00 Clout

Κυριακή 16 Απριλίου
10.00 YuGiOh προκριματικά Πανελληνίου
10.00 Magic Pro Tour Qualifier Charleston (30 ανα ομάδα)
11.00 L5R Kotei (10)
9.00 – 12.00 – 15.00 Magic the Gathering προκριματικά Πανελληνίου
10.00 Warhammer Fantasy
12.00 Clout
12.00 Miniatures Axis & Allies, Star Wars, D&D

Η είσοδος στο Games Fair είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες και όσους παίξουν σε παιχνίδια επίδειξης. Για τη συμμετοχή σε τουρνουά απαιτείται το καρτελάκι εισόδου (5  και για τις 2 ημέρες). Κάποια τουρνουά έχουν επιπλέον είσοδο (Kotei, Pro Tour Charleston)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2006 14:55 #10730 by Μάνος Γρυπάρης
Εχμ. Μήπως ξέχασες να δώσεις κι εδώ διευθύνσεις? :roll:

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Apr 2006 12:27 #10754 by Κώστας Παραδιάς
Αθήνα - Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός (Μιχαλακοπούλου 114)
Σάββατο & Κυριακή 15-16 Απριλίου

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification