Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

The Caligula Effect

18 Apr 2017 16:07 #197083 by Παντελής Δασκαλέλος

Νέο JRPG από τον σεναριογράφο του Persona.

H Atlus ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Caligula Effect, ενός νέου JRPG για το PS Vita.

To The Caligula Effect αναπτύχθηκε από την Aquria στο δυναμικό της οποίας συναντάμε τον Tadashi Satomi, τον σεναριογράφο των Revelations: Persona, Persona 2: Innocent Sin και Persona 2: Eternal Punishment. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τις ζωές των μαθητών του Kishimai High School, οι οποίοι διαπιστώνουν πως όσα έχουν ζήσει μέχρι στιγμής είναι ένα ψέμμα. Οι μαθητές ζουν σε μια ψηφιακή πραγματικότητα που ονομάζεται Mobius, η οποία ελέγχεται από μια παντοδύναμη A.I που ονομάζεται μ.

Εσείς από την πλευρά σας καλείστε να αναλάβετε τον έλεγχο αυτών των μαθητών που αυτοαποκαλούνται Go-Home Club και να δραπετεύσετε από αυτή την εικονική κόλαση. Για να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας θα χρειαστεί να πολεμήσετε άλλους μαθητές (Digiheads), διεστραμμένους μουσικούς παραγωγούς και φυσικά να αντιμετωπίσετε τον μ. Παράλληλα, θα έρθετε αντιμέτωποι και με τους δικούς σας προσωπικούς δαίμονες.
Από πλευράς gameplay έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό dungeon crawler JRPG, στα πρότυπα δηλαδή των πρώτων Persona. Θυμίζουμε ότι τα Dating Sim στοιχεία εισήχθηκαν για πρώτη φορά στο Persona 3. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν περισσότεροι από 500 NPC (με το δικό τους ξεχωριστό story), τους οποίους μπορείτε να στρατολογήσετε στο Go-Home Club. Το The Caligula Effect θα διατεθεί αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, εντούτοις η ψηφιακή έκδοσή του θα περιλαμβάνει ένα theme για το PS Vita σας, 19 avatars, καθώς και το swimsuit costume DLC.

To The Caligula Effect θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαϊου για PS Vita.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Apr 2017 16:22 #197085 by Χρήστος Καπάνταης
Μάλλον ηρθε η ώρα να αγοράσω και PS Vita... Οι εισαγωγικές φράσεις μου θυμίζουν έντονα εισαγωγή FF VIII.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2017 13:40 - 09 May 2017 13:43 #198123 by Angel
Replied by Angel on topic The Caligula Effect
Καθυστερεί για την Ευρώπη


Όπως ανακοίνωσε η Atlus, το Caligula Effect δεν θα κυκλοφορήσει τελικά στις 9 Μαΐου στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το JRPG του PS Vita που κυκλοφορεί από τις 5 Μαΐου αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή στην Αμερική, θα διατεθεί και στην Ευρώπη σε άγνωστη όμως έως τώρα ημερομηνία, αφού θα καθυστερήσει επ’ αόριστον να εμφανιστεί και στην Γηραιά Ήπειρο.Με τα νέα δεδομένα, το The Caligula Effect θα διατεθεί ψηφιακά για το PS Vita σε άγνωστη ημερομηνία.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2017 21:02 #200792 by Παντελής Δασκαλέλος
The Caligula Effect review
To The Caligula Effect είναι από τα games που ήθελα να μου αρέσει, αλλά όσο και αν καταπίεζα τον εαυτό μου πότε δεν κατάφερα να παραβλέψω τα ελαττώματά του και να το χαρώ. Θεωρώ ότι έχει κάποιες καλές ιδέες, τόσο στο σύστημα μάχης, όσο και στο σενάριο, αλλά εν τέλει καταντά πολύ σύντομα βαρετό. Το παράδοξο μαζί του είναι ότι στα χαρτιά φαίνεται σαν το καλύτερο PS Vita exclusive RPG για φέτος, αφού βγαίνει από την Atlus, η οποία δεν βάζει την υπογραφή της όπου κι όπου, διαθέτει μια πρωτότυπη ιστορία από τον σεναριογράφο του Persona και γενικώς το στήσιμο του φέρνει στην σειρά Persona. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Θα το πρότεινα αποκλειστικά στους σκληροπυρηνικούς των JRPG.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification