Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Final Fantasy 16

09 Dec 2022 14:53 #267981 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Final Fantasy XVI: Ημερομηνία κυκλοφορίας




Νέο τρέιλερ με εκπληκτικά γραφικά που κάνει λόγο για την εκδίκηση.

Στα πλαίσια των The Game Awards η Square Enix παρουσίασε το Final Fantasy XVI Revenge trailer και ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου της RPG. Αναμένεται στις 23/6 και πλέον ο Ιούνιος του 2023 έχει ήδη πάρα πολλά games.



Το τρέιλερ δείχνει κυρίως cinematics και ελάχιστα αποσπάσματα από μάχες, αλλά χωρίς user interface. Έχει εκπληκτικά γραφικά και οπτικά εφέ. Όσο για τον τίτλο του, η Square Enix λέει "«Η Εκδίκηση είναι η τροφή της ζωής. Αλλά μερικές φορές ζω για εκδίκηση Δεν ξέρω αν ζω με μια ασθένεια που λέγεται εκδίκηση». Το σενάριο θα διαδραματίζεται στον κόσμο της "Varyszea". που μπαίνει στην εποχή του λυκόφωτος.

Η ιστορία του ήρωα "Clive Rosfield" του επιφυλάσσει μία σκληρή μοίρα.

Το Final Fantasy XIV θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου για PS5 και αργότερα για PC και Xbox Series X.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Dec 2022 23:15 #268555 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Final Fantasy XVI Collector's Edition




Στα 350 δολάρια.

Η Square Enix θα κυκλοφορήσει το Final Fantasy XVI σε διαφορετικές εκδόσεις.

Πέρα από την απλή έκδοση, θα υπάρχει η Deluxe Edition και η Collector's Edition.

Η απλή έκδοση αναμένεται να κοστίζει 80 ευρώ. Θα υπάρχει επίσης pre-order bonus και σε ορισμένα καταστήματα και steelbook.

Η Deluxe Edition θα κοστίζει γύρω στα 110-120 ευρώ και θα έχει τα εξής αντικείμενα:
- Πάνινο χάρτη της Valishtea
- Clive Rodfield steelbook
- Επιπλέον αποκλειστικό steelbook αν πάρετε ορισμένα από τα πρώτα κομμάτια σε ορισμένα καταστήματα.
- Ψηφιακό mini artbook
- Ψηφιακό mini soundtrack
- Το pre-order bonus του παιχνιδιού

Η Collector's Edition θα πωλείται αποκλειστικά από το online store της Square Enix για το μεγάλο ποσό των 350 δολαρίων, συν τα μεταφορικά!

Θα έχει τα παρακάτω αντικείμενα:
- Αγαλματίδιο Ifrit
- 8 pins
- Πάνινο χάρτη της Valishtea
- Clive Rodfield steelbook
- Το ψηφιακό αντικείμενο Blood Sword
- Ψηφιακό mini artbook
- Ψηφιακό mini soundtrack
- Το pre-order bonus του παιχνιδιού

Το Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου 2023 για το PS5 και 6 μήνες μετά θα έρθει και στα άλλα format.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2023 11:21 #269107 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Παραγωγός Final Fantasy 16: "Αγοράστε το στο PS5, δεν είπαμε ότι θα βγει 6 μήνες μετά στα PC"




Μας...μπέρδεψε λίγο.

Ο Naoki Yoshida ρωτήθηκε για τις φήμες κυκλοφορίας του Final Fantasy 16 για υπολογιστή σε ένα stream της Mahjong με παρούσα την υπόλοιπη ομάδα ανάπτυξης.

"Δεν ξέρω από πού προήλθε η ιδέα μιας έκδοσης για υπολογιστή που θα κυκλοφορήσει έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, καθώς κανείς μας δεν το έχει δηλώσει. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ αγοράστε την έκδοση PS5!" είπε, σύμφωνα με μετάφραση από τον streamer και μεταφραστή Aitai Kimochi.

Η Siliconera μετέφρασε στο ίδιο ύφος το σχόλιο : "Έχει συζητηθεί ότι η έκδοση για υπολογιστή [του FF16] θα κυκλοφορήσει, αλλά κανείς [στην ομάδα] δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση. Αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι υποθέτουν ότι η έκδοση για υπολογιστή θα φτάσει έξι μήνες μετά [την έκδοση PS5], οπότε προχωρήστε και αγοράστε ένα PS5."

Για να απαντήσουμε στη σύγχυση γύρω από τις δηλώσεις του Yoshida, ένα προωθητικό βίντεο για την κονσόλα PlayStation 5 από τον περασμένο Νοέμβριο περιλάμβανε στην περιγραφή ότι το Final Fantasy 16 θα είναι "αποκλειστικό για το PS5 για έξι μήνες".



Ως εκ τούτου, υπονοείται ότι η κυκλοφορία του παιχνιδιού για PC θα είναι έτοιμη κάποια στιγμή μετά από αυτούς τους έξι μήνες από την κυκλοφορία του Final Fantasy 16 για PS5. Επιπλέον, τα προηγούμενα games της σειράς είναι προς το παρόν διαθέσιμα για PC, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εκδόσεων Final Fantasy 7 Remake Intergrade και Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion.

Θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι η Square Enix θα έκανε το ίδιο με την επόμενη κυκλοφορία της - εκτός αν υπήρχε αποκλειστικότητα του PlayStation. Που υπάρχει, για έξι μήνες τουλάχιστον. Το σχόλιο του Yoshida έχει μπερδέψει τους fans, αν και αυτή ήταν ίσως η πρόθεσή του. Άλλωστε, φαίνεται να χαμογελά κρυφά ενώ κάνει αυτό το σχόλιο. Το πιθανότερο είναι ότι το εξάμηνο για την κυκλοφορία στα PC θα ισχύσει.


Yoshi-P squashed PC version rumors for FF16 during the FFXIV Mahjong stream

“I don’t know where the notion of a PC version releasing 6 months after the game is out came from as none of us have ever said that. In either case, please buy the PS5 [version]!” pic.twitter.com/xXPqpJvGSK

— ☆オードリーAudrey☆ (@aitaikimochi) January 11, 2023

Η ουσία πάντως είναι πως αν θέλετε να παίξετε το Final Fantasy 16, θα πρέπει προς το παρόν να έχετε μια κονσόλα PlayStation 5.

To Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου για PS5 και λογικά λίγο αργότερα για PC. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2023 14:35 #269113 by Βασίλης Σπετσιέρης
Πάλι καλά που δεν θα βγει στο ps4. Στα νέα παιχνίδια που βγαίνουν ps4/ps5, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων.
Φυσικά υπήρχε έλλειψη νέων κονσολών αν και έχουν κλείσει διετία, αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει από φέτος

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Jan 2023 23:49 #269140 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Το marketing για την retail έκδοση του Final Fantasy XVI ήδη ξεκίνησε στην Ιαπωνία




Διαφημίζεται σε αρκετά καταστήματα. 

Το marketing για την retail έκδοση του Final Fantasy XVI ξεκίνησε στην Ιαπωνία με διάφορα καταστήματα να το διαφημίζουν ήδη.


In-store marketing for Final Fantasy XVI has begun in Japan!
LET’S GOOO! ??? #FF16 pic.twitter.com/tEeO7rewY3

— Genki✨ (@Genki_JPN) January 12, 2023

Η τελευταία βασική προσθήκη στη σειρά ήταν το Final Fantasy XV το 2016, οπότε φαίνεται ότι η Square Enix θα ανεβάσει αρκετά το budget για το marketing της νέας έκδοσης.

To Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου για PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2023 02:40 #270001 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Το ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά



Ο Naoki Yoshida είπε ξανά ξεκάθαρα ότι το Final Fantasy 16 δεν θα κυκλοφορήσει στα PC 6 μήνες μετά την έκδοση του PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2023 10:00 #270021 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Παραγωγός Final Fantasy 16: "Μην τα λέτε JRPG, είναι σκέτα RPG"




Ο όρος θεωρούνταν ότι κάνει διακρίσεις.

Ο Naoki Yoshida, παραγωγός του Final Fantasy 16, πήρε θέση για τον όρο "JRPG" που χρησιμοποιείται για τα Tactical RPGs που ξεκίνησαν από την Ιαπωνία απ' την δεκαετία του ΄80, κυρίως βέβαια με το Final Fantasy το 1987.

Ο όρος καθιερώθηκε στα δυτικά μέσα (γενικά στα περισσότερα μέσα εκτός Ασίας). Σε μια συνέντευξη στο Skill-Up, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Yoshida "Πως τα JRPG προόδευσαν σε σχέση με τα Action games" και επειδή ένιωσε άβολα με την φράση, ο localisation director, Koji Fox, απάντησε: "Κάτι που θέλω να πω όταν δημιουργούμε games, είναι ότι δεν σκεφτόμαστε ότι αναπτύσσουμε JRPG, απλά δημιουργούμε RPGs. Ο όρος JRPG χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τα δυτικά μέσα, παρά από χρήστες και μέσα της Ιαπωνίας".


Really interesting viewpoint from Yoshida. For me, JRPG long ago ceased to mean 'Japanese'. To me, it's a subset of design & stylistic hallmarks that were bred in Japan in the 80s/90s. imo there's plenty of Chinese, Korean & even Western 'JRPGs', like Chained Echoes or Undertale. t.co/zPNuowWflP

— Alex Donaldson (@APZonerunner) February 28, 2023

Στη συνέχεια ο Yoshida εξήγησε ότι ο όρος JRPG αποτελούσε διάκριση όταν πρωτοεμφανίστηκε 15 χρόνια πριν. Ο Fox είπε: "Εξαρτάται ποιον θα ρωτήσεις, αλλά όταν ο όρος εμφανίστηκε 15 χρόνια πριν και όταν εμείς οι developers τον ακούσαμε για πρώτη φορά, ήταν ένας όρος διάκρισης. Ήταν σαν να κάνουν πλάκα μαζί μας που φτιάχνουμε αυτά τα games και για κάποιους developers ο όρος JRPG μπορεί να είναι κάτι που θα ενεργοποιήσει άσχημα συναισθήματα για το τι ήταν στο παρελθόν. Δεν ήταν κοπλιμέντο για πολλούς developers στην Ιαπωνία. Καταλαβαίνουμε ότι πρόσφατα, το JRPG έχει καλύτερη σημασία και χρησιμοποιείται ως θετικό, αλλά θυμόμαστε ακόμα την εποχή που χρησιμοποιήθηκε ως αρνητικό. Θυμάμαι ότι είδα κάτι πριν από 15 χρόνια, το οποίο ήταν βασικά ένας ορισμός του τι ήταν ένα JRPG έναντι ενός δυτικού RPG, και έβλεπα ότι το ανέφεραν κάτι σαν το Final Fantasy 7, που έχει αυτό το είδος γραφικών, αυτή τη διάρκεια ιστορίας και τμηματοποίηση αυτού που δημιουργούσαμε σε ένα κουτί "JRPG" και προσβληθήκαμε διότι δεν ενεργούμε έτσι όταν δημιουργούμε".



Η απάντηση του Yoshida προσθέτει επίσης πλαίσιο στην απόφαση να επιλέξει μάχη σε πραγματικό χρόνο αντί για turn-based, καθώς συζήτησε την αντίληψη της μάχης JRPG. «Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, μιλώντας με fans και τα μέσα ενημέρωσης για την εικόνα τους για το franchise, έδιναν πάντα την ίδια απάντηση: ότι βασίζεται στη σειρά, ότι είναι σαν anime, αυτοί οι έφηβοι που σώζουν τον κόσμο, «e;inai πολύ JRPG»», είπε ο Yoshida. "Αυτή ήταν η εικόνα για όλο το Final Fantasy. Αυτό απέτρεπε ορισμένους παίκτες γιατί πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι μόνο αυτό και αυτός ήταν ένας λόγος για να μην το παίξουν."

Τα σχόλια του Yoshida έχουν προκαλέσει συζήτηση μεταξύ των παικτών στα social media σχετικά με τη χρήση του όρου JRPG.


This quote from Naoki Yoshida really sheds a lot more light about the "JRPG" moniker. I think a lot of people who were there recognizes how JRPG was short-hand for "anime trash".

We still see it today, this is why the Soulsborne series are often not considered "JRPGs" to ppl. pic.twitter.com/p0cxDtpjMt

— Bring Peanut Butter (@Dreamboum) February 28, 2023

Ο reviewer Alex Donaldson, είπε ότι το JRPG μπορεί να θεωρηθεί «ένα υποσύνολο σχεδιαστικών και στιλιστικών χαρακτηριστικών που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία τις δεκαετίες του '80 και του '90», αλλά συμφωνεί ότι ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί υποτιμητικά. «Ίσως χρειαζόμαστε μια καλύτερη λέξη», είπε, προσθέτοντας «πιθανώς δεν είναι απολύτως κατάλληλο για τον σκοπό, ειδικά αν προκαλεί αυτού του είδους την αντίδραση στην Ιαπωνία».

Ο Dreambourn, παίκτης του Final Fantasy και Streamer είπε: "Πολλοί άνθρωποι που ξέρω αναγνωρίζουν ότι το JRPG ήταν ένας σύντομος όρος για "anime trash" κααι είναι φυσιολογικό ότι δεν θέλουν να κολλήσουν σε ένα επιβεβλημένο είδος. Θέλουν να ανταγωνιστούν το God of War, το Horizon και άλλες τεράστιες σειρές, τους καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο όρος JRPG τους εμποδίζει να είναι μέρος αυτής της συζήτησης. Τους υπονομεύει».

Δείτε τι είπε ο Yoshida για το αν θα βγει Final Fantasy 16 στα PC μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Mar 2023 22:50 #270303 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Final Fantasy 16: Η διάρκεια




Για το βασικό story και όλο το παιχνίδι.

Η Square Enix αποκάλυψε την διάρκεια του Final Fantasy 16.

Ο Hiroshi Takai, director της σειράς, αλλά και ο παραγωγός Naoki Yoshida, δήλωσαν ότι θα χρειαστείτε 35 ώρες για την βασική ιστορία και το διπλάσιο, δηλαδή 70-80 ώρες, για να εξερευνήσετε πλήρως όλο το παιχνίδι και να κάνετε level up όλα τα abilities, να συλλέξετε όλα τα accessories και να πραγματοποιήσετε όλα τα monster hunts και τα side quests.



Επίσης, ο Yoshida είπε ότι υπάρχει ένα πολύ δύσκολο New Game+ mode, το "Final Fantasy mode", οπότε εκεί θα μπορείτε να μεταφέρετε όλα τα στατιστικά σας και να πολεμήσετε με πιο δύσκολους εχθρούς. Αν θέλετε να το ολοκληρώσετε και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι θα χρειαστείτε την διπλάσια διάρκεια.

Το Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου 2023, αρχικά για το PS5.

Δείτε την Collector's Edition του Final Fantasy 16 με το μεγάλο κόστος της και συζητήστε

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Apr 2023 01:00 #270655 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Final Fantasy XVI gameplay video




Θα παρουσιαστεί στο PlayStation State.

Τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 13/4 η Square Enix ετοιμάζει ένα gameplay video 20 λεπτών για το Final Fantasy XVI το οποίο θα μας δείξει στα πλαίσια του PlayStation State of Play της Sony.

Το βίντεο αυτό είναι το πιο εκτενές gameplay που θα δούμε για το επερχόμενο Action RPG της Ιαπωνικής εταιρείας.Το State of Play θα το δείτε αύριο 13/4 τα μεσάνυκτα μέσω YouTube και Twitch.

Τo gameplay θα δείξει εκτενέστερα το "dark fantasy σκηνικό" του Final Fantasy 16, τους πανίσχυρους Eikons και τους Dominants, αλλά και το σύστημα μάχης που έχουμε δει στα τρέιλερ".

Το Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου 2023, αρχικά για το PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2023 11:00 #270687 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Final Fantasy 16
Το εκτενές gameplay video



Η Square Enix παρουσίασε πάνω από 20 λεπτά gameplay του νέου Final Fantasy, σε ένα State of Play αποκλειστικά αφιερωμένο στο επερχόμενο Action RPG της. Στην αρχή της παρουσίασης, ο Naoki Yoshida ανέλυσε το παιχνίδι και γύρω στο 18:00 μπορείτε να δείτε την έναρξη του gameplay που παράλληλα αναλύει και την ιστορία του παιχνιδιού. Μέσω flashbacks θα μάθετε περισσότερα για τα γεγονότα που προηγήθηκαν του Final Fantasy 16. O World Map έχει αναβαθμιστεί, θα αλλάζει διαρκώς καθώς προχωράτε και είναι προσβάσιμος οποιαδήποτε στιγμή. Το gameplay όπως θα δείτε έχει το προφίλ ενός Action RPG, με real-time έλεγχο του χαρακτήρα και βέβαια των abilities σας. Ο σχεδιασμός στους χαρακτήρες, στα περιβάλλοντα και στα οπτικά εφέ είναι εκπληκτικός. Θα μπορείτε επίσης να μπείτε σε slow-motion μέσα σατη μάχη ώστε να έχετε χρόνο να σκεφτείτε την τακτική σας. Θα υπάρχουν και εικονίδια συνδυασμού των abilities (με ένα κουμπί) για όσους δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τον χειρισμό.


Πριν ξεκινήσετε να παίζετε το FF16 θα μπορείτε να επιλέξετε αν στο gameplay θα εστιάσετε περισσότερο στο Story ή στη δράση (Action). Τo Story απευθύνεται πιο πολύ στους αρχάριους του είδους που θέλουν να εστιάσουν στην ιστορία. Η επιλογή αυτή μπορεί να αλλάξει και μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Το Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου, αρχικά για το PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification