Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Θάνατοι ηθοποιών και σκηνοθετών: Γενική συζήτηση

27 Jul 2022 08:48 #265768 by Nikos Georgopoulos
Ο David Warner, η φωνή του Jon Irenicus του Baldur's Gate 2, έφυγε από την ζωή
Είχε κάνει και την φωνή του Morpheus στο Fallout.

Ο David Warner, βετεράνος ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε την φωνή του εμβληματικού κακού του Baldur's Gate 2, Jon Irenicus, πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ο ηθοποιός του Σαίξπηρ, ο οποίος αναφέρει το BBC πέθανε από μια "ασθένεια που σχετίζεται με τον καρκίνο", ήταν περισσότερο γνωστός για τους κινηματογραφικούς του ρόλους όπως ο Τζένινγκς στην κλασική ταινία τρόμου The Omen και ο βοηθός του Μπίλι Ζέιν στον Τιτανικό. Ήταν η κακιά ιδιοφυΐα στην ταινία του Terry Gilliam Time Bandits και έπαιξε τους ρόλους του Ed Dillinger, του Sark και του Master Control Program στην πρωτοποριακή ταινία CGI Tron της Disney.

Ο Warner ήταν επίσης ηθοποιός της τηλεόρασης. Πάντως, ο πρώτος του ρόλος στο gaming ήρθε το 1996, όταν έπαιξε τον Rhineheart στο Space-sim Privateer 2: The Darkening. Αργότερα, είχε ρόλους σε παιχνίδια όπως το Star Wars: Force Commander, το Descent 3 και το Star Trek: Klingon Academy. To 1997 έπαιξε τον Morpheus στο Fallout.Το 2000 ο Warner έπαιξε τον Jon Irenicus στο Baldur's Gate 2: Shadows of Amn. Η επιβλητική ερμηνεία του του αλαζονικού μάγου των elves έκανε τον Irenicus έναν από τους πιο αξέχαστους κακούς στα RPG και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Baldur's Gate 2 παραμένει μια τόσο συναρπαστική εμπειρία σήμερα. Η Warner ανέλαβε τον ρόλο και το 2016 για το Siege of Dragonspear, το expansion του Baldur's Gate: Enhanced Edition που καλύπτει τα κενά μεταξύ του αρχικού παιχνιδιού και της συνέχειας του.

Η οικογένεια του Warner δήλωσε στο BBC: «Τους τελευταίους 18 μήνες προσέγγισε τη διάγνωσή του με χαρακτηριστική χάρη και αξιοπρέπεια. Θα λείψει πολύ από εμάς, την οικογένειά του και τους φίλους του και θα τον θυμόμαστε ως έναν καλόκαρδο, γενναιόδωρο και συμπονετικό άντρα, σύντροφο και πατέρα, του οποίου η κληρονομιά της εξαιρετικής δουλειάς έχει αγγίξει τις ζωές τόσων πολλών όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συντετριμμένοι».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification