Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Minecraft

15 Mar 2020 19:10 #232399 by Βάσια Κούκια
Replied by Βάσια Κούκια on topic Minecraft
Οι Reporters Without Borders δημοσιεύουν απαγορευμένα άρθρα στο Minecraft

Οι Reporters Without Borders δημιούργησαν μία περιοχή στο Minecraft, στην οποία μπορεί κανείς να δημοσιεύει άρθρα που έχουν λογοκριθεί.

Η περιοχή αυτή αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τους δημοσιογράφους που θέλουν να δημοσιεύσουν τα έργα τους, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί απαγορευμένα στη χώρα τους.

Οι χρήστες του Minecraft μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή The Uncensored Library που αποτελεί έναν ανοιχτό server του Minecraft. Εκεί θα βρουν κείμενα γραμμένα από δημοσιογράφους από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και άλλες. Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα σαν να είναι βιβλία του παιχνιδιού.

"Δημοσιογράφοι από πέντε διαφορετικές χώρες έχουν πλέον έναν χώρο όπου οι φωνές τους μπορούν να ακουστούν ξανά παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορευτεί, έχουν φυλακιστεί, έχουν εξοριστεί ή ακόμα και εκτελεστεί.", αναφέρει η δημοσίευση στο blog. "Τα απαγορευμένα άρθρα τους έχουν δημοσιευθεί ξανά σαν βιβλία μέσα στο Minecraft, δίνοντας έτσι στους αναγνώστες την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με την πραγματική πολιτική κατάσταση στη χώρα τους και να μάθουν την σημασία της ελευθερίας του τύπου."

"Ας εμψυχώσουμε την επόμενη γενιά να υπερασπίζεται το δικαίωμά της για πληροφόρηση και ας τους δώσουμε ένα δυνατό εργαλείο για την καταπολέμηση των καταπιεστικών ηγετών: τη γνώση. Μαζί, με την κοινότητα του gaming να αυξάνεται διαρκώς, θα δείξουμε στον κόσμο ότι την αλήθεια δεν μπορείς ποτέ να την καταπνίξεις."

Νομίζω ότι το Minecraft έχει ξεφύγει πολύ από τον χαρακτήρα του κλασικού game όπου απλά παίζεις για να περάσεις καλά. Μπορεί να μην τρελένομαι για το παιχνίδι και να το σνομπάρω τακτικά, αλλά τέτοιες ενέργειες που προωθούν την ελευθερία είναι καλό να γίνονται εντός του gaming community.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2020 13:53 #232735 by Giorgos Tsolaridis
Η Πολωνία δημιουργεί server στο Minecraft για να κάνει τα παιδιά να μένουν σπίτι
Δραστικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Συνήθως οι κυβερνήσεις προσπαθούν να λάβουν κάποια μέτρα ώστε τα παιδιά να μην περνάνε τόσο χρόνο μπροστά στις οθόνες τους. Η Πολωνία φαίνεται πως κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Με τον COVID-19 (κορωνοϊό) να εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη, η Πολωνία δημιούργησε ένα δημόσιο server στο Minecraft, για να ενθαρρύνει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν online. Η Πολωνική κυβέρνηση έθεσε σε λειτουργία το Grarantanna, μια εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία περιέχει το server του Minecraft, καθώς και άλλες διασκεδαστικές (και εκπαιδευτικές) δραστηριότητες. Περιέχει διάφορα quiz με την πολωνική ιστορία και γεωγραφία, καθώς και κάποια online σεμινάρια.

Η Πολωνία έδρασε γρήγορα ενάντια στην απειλή του κορωνοϊού, κλείνοντας σχολεία, μουσεία και σινεμά στις 11 Μαρτίου. Τώρα φαίνεται πως μεριμνά και για όλα τα παιδιά που θα βαριούνται κλεισμένα στο σπίτι τους. “Δεν είναι διακοπές,” προειδοποιεί το Grarantanna. Το server στο Minecraft δεν είναι μόνο για τα νεότερα παιδιά. Το Grarantanna προτρέπει τόσο μαθητές λυκείου, όσο και φοιτητές, να μπουν στο server και να δημιουργήσουν.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2020 17:30 #232872 by Βάσια Κούκια
Replied by Βάσια Κούκια on topic Minecraft
O Youtuber PippenFTS έφτιαξε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

Ο Youtuber PippenFTS υποστηρίζει ότι έχει φτιάξει ένα αντίγραφο της Γης σε κλίμακα 1:1 στο Minecraft.

Το σχέδιό του πραγματοποιήθηκε χάρη στην χρήση των δύο mods, Terra 1-προς-1 και Cubic Chunks. Όπως εξηγεί και ο Youtuber, το Minecraft έχει κανονικά όριο στο ύψος που φτάνει μέχρι τα 255m., το οποίο θα καθιστούσε μία Γη σε κανονική κλίμακα αδύνατο. Χρησιμοποιώντας το Cubic Chunks "αλλάζεις το σχήμα από τα κομμάτια του Minecraft σε κύβους των 16x16x16, το οποίο σου δίνει απεριόριστο βάθος στο χτίσιμο και στις δύο κατακόρυφες κατευθύνσεις".

"Με το mod Cubic Chunks να σπάει τους κατακόρυφους περιορισμούς στο Minecraft, μπορούμε να δούμε τη Γη στο Minecraft ακριβώς όπως είναι, χωρίς περικοπές οποιουδήποτε είδους." Το επόμενο στάδιο είναι η εφαρμογή του mod Terra 1-1, το οποίο παίρνει πληροφορίες από αρχεία γεωγραφικών δεδομένων (όπως είναι το Google Maps) και τα μετατρέπει σε τούβλα του Minecraft. Το βίντεο δείχνει διάφορα μεγάλα ορόσημα που έχουν ενταχθεί στον κόσμο του Minecraft, όπως είναι το όρος Everest, το Grand Canyon και το Half Dome από το Yosemite National Park στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πιστού αντίγραφου του κόσμου των ανθρώπων. Τα κτίσματα που χτιστήκαν από τους ανθρώπους δεν αναγνωρίζονται από το mod με αποτέλεσμα να μεταφράζονται και αυτά ως μέρος του τοπίου. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου, για παράδειγμα, έγιναν απλά μία μεγάλη στοίβα από λάσπη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις κορυφές κάποιων βουνών, οι οποίες θα έπρεπε να είναι χιονισμένες αλλά δεν είναι, ενώ τα παγόβουνα που θα έπρεπε να έχουν πάγο μεταφράζονται από το σύστημα απλά ως χιονισμένο έδαφος. Τέλος στο Νότιο Πόλο, ο κόσμος τελειώνει μετά από μία αχανής χιονισμένη έκταση, αφού το μοντέλο της Γης στο Minecraft δεν καμπυλώνει ακριβώς.

Για να λύσει αυτά τα προβλήματα ο PippenFTS έχει ξεκινήσει ένα συλλογικό project που ονομάζεται "Build The Earth" προκειμένου να συγκεντρώσει και άλλους παίκτες Minecraft για να διακοσμήσουν τη Γη με ανθρώπινα οικοδομήματα και να δημιουργήσουν μία άκρη για τα όρια του πλανήτη, εκπληρώνοντας των αρχαίο μύθο που υποστήριζε πως ήταν δυνατόν να πλεύσεις προς την άκρη του κόσμου. Ο Youtuber ευελπιστεί οι παίκτες να κατεβάσουν τα mods, να φτιάξουν συγκεκριμένες περιοχές σε κλίμακα 1 προς 1 και μετά να τις ενώσουν όλες μαζί χρησιμοποιώντας map editors. Είναι ένα τεράστιο έργο, αλλά ο PippenFTS έχει ανοίξει έναν server στο Discord για να συντονίζει την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει χτίζοντας το Seattle. "Οι περιορισμοί όσον αφορά το hardware είναι το μεγαλύτερο εμπόδιό μας, και κυρίως μου, για την επίτευξη του ονείρου του να βλέπεις μέσα στο πεδίο του Minecraft χιλιάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις από την κορυφή του όρους Rainier, αλλά κάποια μέρα αυτό το εμπόδιο θα προσπεραστεί", προσθέτει ο PippenFTS.

Η πρωτοβουλία αυτή, αν και πρόκειται να είναι ένα τεράστιο οικοδομικό έργο, έχει ήδη τραβήξει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό προσοχής και έχει εγκαθιδρύσει το δικό της subreddit και patreon για να καλύψει τα έξοδα του server. Ο κόσμος βοηθάει παρέχοντας μοντέλα από πανεπιστήμια, ουρανοξύστες του Manhattan, ακόμα και τους δικούς τους δρόμους. Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε, δείτε πρώτα το βίντεο με τις οδηγίες για το πώς να εγκαταστήσετε τα mods και έπειτα ξεκινήστε. Θα είναι μία ευχάριστη εμπειρία να την παρακολουθείτε, ακόμα και αν το project δεν ολοκληρωθεί ποτέ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Apr 2020 23:53 #233061 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Minecraft
Minecraft School of Witchcraft and Wizardry
Κατεβάστε το δωρεάν.

Το The Floo Network, μια ομάδα από modders του Minecraft, έχουν περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια φτιάχνοντας ένα Harry Potter RPG μέσα στον κόσμο του Minecraft.

Έχοντας περάσει την alpha φάση, είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:


Ο χάρτης φαίνεται εκπληκτικός και οι τοποθεσίες είναι ακριβείς αναπαραστάσεις από το βιβλίο και τις ταινίες Harry Potter, όμως υπάρχει και μια “μαγεία” στον αέρα και αυτή περιλαμβάνει από παζλ μέχρι και quidditch. Ακόμα θα μπορείτε να πολεμήσετε και να δοκιμάσετε την δύναμή σας ενάντια στους παράφρονες και άλλα μαγικά τέρατα.

Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Apr 2020 01:48 #233096 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Minecraft
Minecraft: Το Open Pit είναι ένα in-game φιλανθρωπικό μουσικό φεστιβάλ
Τα έσοδα θα σταλούν για την καταπολέμιση του κορωνοϊού.


Τα in-game μουσικά festival έχουν γίνει μόδα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Χαρακτηριστική είναι η εισβολή του Marshmello στο Fortnite, όμως το συγκεκριμένο Festival είναι λίγο διαφορετικό. Θα φιλοξενηθεί μέσα στο Minecraft και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα σταλούν για την καταπολέμηση του COVID-19.

Οι American Football και Anamaguchi ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν ένα μουσικό Festival το Σάββατο 12 Απριλίου και θα γίνει στο region του Minecraft Nether Meant. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από American Football και Anamaguchi Baths μέχρι ΗΑΝΑ και πολλά άλλα. Το region μπορείτε να το βρείτε στο realm Elsewither.Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στη 01:00 μετά τα μεσάνυκτα στις 12 Απριλίου και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Οι παίκτες μπορούν να βρουν τον τόπο του φεστιβάλ ακολουθώντας τα guidelines που έχουν τοποθετήσει οι διοργανωτές ενώ όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο game μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία μέσω Twitch. Είναι διαθέσιμα επίσης τα Special VIP passes τα οποία πωλούνται και δίνουν πρόσβαση σε κάποια σημεία του game για να παρακολουθήσετε την συναυλία ενώ υπάρχει επίσης και διαθέσιμο merchandise για αγορά από τους παίκτες και τα έσοδα από τις αγορές θα σταλούν στην ενίσχυση της καταπολέμησης της πανδημίας μέσω των προσπαθειών της Good360.

Οι διοργανωτές του Open Pit έχουν διοργανώσει στο παρελθόν παρόμοια festival μέσα στο Minecraft όπως το Coalchella, το Firefest και το Mine Gala. O Mike Kinsella των American Football αναφέρει σε δήλωση του “Περιμένω τη στιγμή που θα καταφέρω να αποδείξω στον 7χρονο γιο μου ότι έχω όντως δουλειά.”


Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων μέσα στο Minecraft δίνει την ελπίδα για ένα ομαλό festival χωρίς προβλήματα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Apr 2020 21:14 #233218 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Minecraft
Minecraft RTX open beta
Η Nvidia συμβουλεύει την χρήση κάρτας γραφικών από την σειρά RTX


Οι Microsoft και Mojang ανακοίνωσαν πέρυσι την συνεργασία τους για την δημιουργία του Minecraft νέας εποχής με την χρήση της τεχνολογίας ray tracing της Nvidia με τίτλο Minecraft RTX.

Πλέον ανακοίνωσαν και την κυκλοφορία της beta στις 16 Απριλίου και όποιος έχει το ανάλογο hardware για να το υποστηρίξει μπορεί να συμμετάσχει στην δοκιμαστική περίοδο.

Το Minecraft RTX αφορά προς το παρόν μόνο την Bedrock Edition των Windows 10 και μπορείτε να συμμετάσχετε δηλώνοντας συμμετοχή από το in-game menu. Με την κυκλοφορία του update γίνεται αυτόματα προσβάσιμος ο νέος κόσμος του Minecraft RTX και θα μπορείτε να τον εξερευνήσετε με full path-tracing. Η Nvidia αναφέρει πως οι κάρτες γραφικών από την σειρά RTX συγκεκριμένα είναι οι καταλληλότερες για την υποστήριξη του παιχνιδιού. Αν και υποστηρίζεται και από τεχνολογίες παλαιότερης γενιάς η ποιότητα και η επίδοση θα είναι πολύ χαμηλότερες.


Υπάρχουν σαφώς και κάποιοι περιορισμοί στην beta. Προς το παρόν το Minecraft RTX δεν θα επιτρέπει την δημιουργία multiplayer realm ή cross play λειτουργιών με συμβατότητα σε κονσόλες και φορητές συσκευές. Θα υπάρχουν επίσης κάποια οπτικά ζητήματα που χρειάζονται επιδιόρθωση πριν την κυκλοφορία της original έκδοσης και η Nvidia ελπίζει στην βοήθειά του community για την επίλυση τους. Θα υποστηρίζονται τα Survival και Creation modes, οπότε θα έχετε τουλάχιστον κάποιες επιλογές.

Πέραν του ray-tracing το Minecraft RTX θα συμπεριλάβει επίσης το DLS 2.0. Η νέα λειτουργία που χρησιμοποιεί τεχνίτη νοημοσύνη επιτρέπει τις επιδόσεις του ray-tracing διατηρώντας τα FPS σας υψηλά και σταθερά.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία κυκλοφορίας της original έκδοσης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2020 00:25 #234452 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Minecraft
Minecraft: Φοιτητές δημιουργούν την δική τους τελετή αποφοίτησης λόγω του κορωνοϊού
Δεν χάνουν με τίποτα το πτυχίο.


Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Rochester θα τελέσει την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών μέσω του Minecraft.

Η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές όλων για αυτό και οι φοιτητές αποφάσισαν να πάρουν το πτυχίο τους με καινοτόμο τρόπο. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές θα καλούνται στην σκηνή με τα usernames που έχουν στο Minecraft για να παραλάβουν τα πτυχία τους, ενώ μετέπειτα θα καλούνται να βγάλουν και λόγο. Τέλος οι φοιτητές δημιούργησαν και τον πρύτανη του πανεπιστημίου τους τοποθετώντας μια φωτογραφία του προσώπου του σε ένα golem. Τον πρύτανη θα τον αναπαραστήσει ένας από τους φοιτητές. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε και εσείς live την τελετή στα Twitch , Youtube και Mixer.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2020 01:08 #234466 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Minecraft
Ο Mojang μετονομάστηκε σε Mojang Studios
Μπήκε στη νέα δεκαετία...με αλλαγή brand.


Η Mojang, εταιρεία ανάπτυξης του Minecraft, η οποία έχει ήδη κλείσει μία δεκαετία στη βιομηχανία των games, αποφάσισε να αλλάξει όνομα και λογότυπο.

Πλέον, η Σουηδική εταιρεία ανάπτυξης θα ονομάζεται Mojang Studios. Δείτε το τρέιλερ που κυκλοφόρησε με το νέο λογότυπο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2020 01:42 #234482 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Minecraft
Το Minecraft έφτασε τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις
Δωρεάν η Minecraft: Education Edition.

Η Mojang ανακοίνωσε ότι το Minecraft έφτασε τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις.

Επίσης, υπάρχουν 126 εκατομμύρια ενεργοί παίκτες, σε μηνιαία βάση. Παράλληλα, η Mojang Studios δήλωσε ότι θα διαθέσει δωρεάν την Minecraft: Education Edition μέχρι το τέλος του Ιουνίου, το οποίο από τις 24 Μαρτίου έχει 50 εκατομμύρια downloads στο Minecraft Marketplace.

Τέλος, το Minecraft απέκτησε πρόσφατα υποστήριξη ray-tracing στην έκδοση για PC, χάρις στη συνεργασία της Σουηδικής εταιρείας με την Nvidia. Το Minecraft RTX, προσδίδει φωτισμούς μεγαλύτερης ακρίβειας στα γραφικά του παιχνιδιού.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 May 2020 09:48 #234505 by Ηλιας
Replied by Ηλιας on topic Minecraft
Τα γραφικα του παιχνιδιου παραμενουν σε υψηλο επιπεδο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification