Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5 vs Xbox Series X: Γενική συζήτηση

Poll: Ποια κονσόλα 9ης γενιάς προτιμάτε?

PS5
7 87.5%
Xbox Series X
1 12.5%
Και τις δύο
No votes 0%
Total number of voters: 8 ( Μητσακούλης Απόστολος, Ερμής Δερβίσης, Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης, Frazzle, Blood Prince ) See more
Only registered users can participate to this poll
17 Sep 2022 19:17 #266671 by Nikos Georgopoulos
Phil Spencer: "Η Sony είναι μεγαλύτερος παίκτης από εμάς στο gaming, θα συνεχίσουμε τις εξαγορές"
Ο επικεφαλής του Xbox συνεχίζει επιθετικά.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δήλωσε στο CNBC ότι η Sony είναι μεγαλύτερος παίκτης στο gaming από την Microsoft (σ.σ. προφανώς σε θέμα χρηστών) και ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει τις εξαγορές!

Συγκεκριμένα ο Spencer είπε ότι η Microsoft δεν σχεδιάζει να επιβραδύνει τις επενδύσεις σε αγορές στούντιο παιχνιδιών, παρά την προσφορά αγοράς της Activision Blizzard που αναμένεται να επικυρωθεί.

Ενώ βρισκόταν στην Ιαπωνία για το Tokyo Game Show, ο Phil Spencer εμφανίστηκε στο CNBC για να μιλήσει για το πιθανό ενδιαφέρον της Microsoft να εξαγοράσει περισσότερες εταιρείες, πώς βλέπει τον εαυτό της στην ιαπωνική αγορά βιντεοπαιχνιδιών και αν το Xbox θα ακολουθήσει ή όχι το PlayStation σε μια αύξηση των τιμών. Ο Spencer δεν αρνήθηκε «κατηγορηματικά» ότι το Xbox θα αύξανε τις τιμές του, και αντ' αυτού επέλεξε να επισημάνει την επιτυχία της πιο οικονομικής σειράς Series S, καθώς και να τονίσει ότι ενώ «οι πελάτες αντιμετωπίζουν πιο οικονομικά προβλήματα και αβεβαιότητα από ποτέ», η εταιρεία επί του παρόντος δεν κάνει σχέδια για αύξηση των τιμών του. Αν και αυτή είναι μια πιο άμεση παραδοχή ότι δεν πρέπει να περιμένουμε αυξήσεις τιμών στο εγγύς μέλλον, ο Spencer είπε ότι «στο μέλλον», η εταιρεία δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς την πιθανότητα αλλαγής της τιμής.

Ο Spencer είπε ότι "Η ανταγωνιστική φύση της αγοράς των games σημαίνει ότι η εταιρεία δεν «βάζει παύση σε τίποτα», βλέποντας το μέγεθος των ανταγωνιστών της, όπως π.χ. Sony και Tencent. Σχετικά με τις εξαγορές, ο Spencer είπε: "Η Tencent είναι η μεγαλύτερη gaming εταιρεία στον πλανήτη σήμερα και συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε περιεχόμενο gaming και εταιρείες ανάπτυξης. Η Sony είναι μια μεγαλύτερη επιχείρηση από ό,τι είμαστε στο gaming σήμερα και συνεχίζει να επενδύει. Όταν κοιτάζετε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει, είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Προσπαθούμε να γίνουμε σημαντικός παίκτης εδώ, είτε πρόκειται για επένδυση στις εσωτερικές μας ομάδες, είτε για τη δημιουργία νέων συνεργασιών".

Ο Spencer έθιξε επίσης τη βάση για τις φιλοδοξίες του Xbox να επεκταθεί στις ιαπωνικές αγορές, όπου ιστορικά έχει δυσκολευτεί. Τόνισε τα σχέδια για τη δημιουργία σχέσεων με υπάρχουσες Ιαπωνικές εταιρείες ανάπτυξης, παρόμοια με την πρόσφατη συνεργασία της εταιρείας με την Kojima Productions για να φέρει έναν φιλόδοξο video game στο Xbox.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Sep 2022 23:03 #266681 by Μητσακούλης Απόστολος
Το πιο πιθανόν να αυξήσει τις τιμές αφού ολοκληρωθούν οι εξαγορές. Αν πάρει και Kojima τότε η sony θα έχει πολλά να στεφτεί για το μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2022 03:36 #266967 by Nikos Georgopoulos
Ο Jim Ryan, CEO του PlayStation, έκανε έφεση στην αγορά της Activision Blizzard από την Microsoft
Πήγε στις Βρυξέλλες αυτοπροσώπως.

Ο Jim Ryan, διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, πέταξε στις Βρυξέλλες στις 8 Σεπτεμβρίου για να προσφύγει αυτοπροσώπως στη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft.

Ο Ryan άσκησε έντονη κριτική για την συμφωνία 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την οποία το Xbox θα κατέχει τους developers των Call of Duty, Diablo, Warcraft και πολλών ακόμη σειρών.

Το Dealreporter αναφέρει ότι ο Ryan πέταξε στην Ευρώπη στις 8 Σεπτεμβρίου για να συναντήσει τις ρυθμιστικές αρχές και να εκφράσει τις ανησυχίες του πρόσωπο με πρόσωπο. Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει περαιτέρω την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Λίγο αργότερα, η Sony και η Microsoft ξεκίνησαν έναν πόλεμο με δηλώσεις στο Internet.

Από την πλευρά της, η Microsoft έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation για "αρκετά ακόμη χρόνια" - μια υπόσχεση που ο Ryan είχε προηγουμένως αποδοκιμάσει ως "ανεπαρκή σε πολλά επίπεδα", αφού λογικά μετά από κάποια χρόνια η σειρά θα σταματήσει να κυκλοφορεί στις κονσόλες της Sony. Συν τις άλλοις, η Microsoft θα βάλει όλα τα games της στο Xbox Game Pass, υπηρεσία που αναμένεται επίσης να "κόψει" πελάτες από την Sony.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2022 03:37 #266973 by Nikos Georgopoulos
PlayStation Stars: Η Sony έχει και ένα Level 5 - Diamond, που είναι κρυφό και μόνο με πρόσκληση
Εμάς θα μας καλέσει;

Το PlayStation Stars, η συνδρομητική υπηρεσία της Sony που ξεκίνησε στην Ασία και έρχεται στην Ευρώπη στις 13 Οκτωβρίου, φημολογείται ότι έχει αποκλειστικό Level 5 στο οποίο μπορείτε να μπείτε μόνο με πρόσκληση. Το Level αυτό ονομάζεται "Diamond".

Όλο αυτό σύμφωνα με dataminers που βρήκαν τις πληροφορίες αυτές στο PlayStation mobile app και στο site του PlaySation. Συγκεκριμένα, υπάρχει αναφορά σε ένα συλλεκτικό αντικείμενο που ονομάζεται "Level 5 Diorama - Bot's Don't Breathe", το οποίο δίνεται στο χρήστη μόλις φτάσει στο Diamond tier. Το συλλεκτικό περιέχει την ακόλουθη περιγραφή: "Σε μια ατελείωτη θάλασσα από αστέρια, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτείς. Αλλά δεν θα ήσασταν εδώ αν αφήσετε τέτοιες προκλήσεις να σας σταματήσουν. Καλώς ήρθατε στο Level 5."

Τα στοιχεία που φιλοξενούνται στο site του PlayStation έχουν βρεθεί και υποστηρίζουν περαιτέρω αυτόν τον ισχυρισμό. M;ia eik;ona kai ;ena ανιματιον για ένα συλλεκτικό που δεν έχουμε δει ακόμη, δείχνουν πολλά Astro Bots να προσκολλώνται σε ένα διαστημόπλοιο με ένα σκηνικό γαλαξία από κάτω.

Δείτε εδώ το animation .

Οι αντιδράσεις για το Level 5 είναι ανάμεικτες στο Reddit. Ήδη το PlayStation Stars έχει ήδη δεχτεί κριτική επειδή όσοι έχουν Level 4 θα έχουν και προτεραιότητα στο support chat. Άραγε τι να είναι αυτά τα προνόμια; Μήπως θα δοθούν σε influencers και δημοσιογράφους;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2022 02:55 #266994 by Nikos Georgopoulos
Οι χώρες που ενέκριναν την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft
Οι δύο πρώτες χώρες ανακοίνωσαν την έγκριση.

Οι πρώτες ρυθμιστικές αρχές χωρών εγκρίνουν την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Η αρχή έγινε με την Σαουδική Αραβία και η συνέχεια με την Βραζιλία, η οποία ενέκρινε την εξαγορά  "χωρίς περιορισμούς". Εν τω μεταξύ, η Μ. Βρετανία θα πάρει οριστική απόφαση την 1η Μαρτίου 2023 και βέβαια αναμένεται κυρίως η απόφαση των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, ο Jim Ryan προσπαθεί να ανακόψει την εξαγορά καταθέτοντας ένσταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πήγε ο ίδιος στις Βρυξέλλες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2022 18:53 #267076 by Nikos Georgopoulos
Η Microsoft και η Sony έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια για να κρατήσουν games στις συνδρομητικές υπηρεσίες τους
Η Sony ξοδεύει τα περισσότερα. 

Η Microsoft και η Sony έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια για να κρατήσουν games στις συνδρομητικές υπηρεσίες τους.

Η είδηση ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικής Προστασίας της Βραζιλίας ότι η Microsoft είχε έσοδα από το Xbox Game Pass στις κονσόλες 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2021 (δεν περιλαμβάνεται το Game Pass για PC). Έτσι δημιουργήθηκε η απορία για το πόσα χρήματα ξοδεύει η Microsoft για τα games που προσθέτει στην υπηρεσία της. Ο Chris Charla, στέλεχος της εταιρείας είχε δηλώσει το 2017, ότι ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα μέχρι τώρα. 


Sony paid $3.5 million to make ARK: Survival Evolved a March PS Plus game.

Microsoft paid $2.5 million to keep it on Game Pass for the first half of this year, and $2.3 million to bring ARK 2 to the service when it launches.

Via September SEC filing. t.co/dl1VZOpXE8 pic.twitter.com/RSouPcAfyZ

— AmericanTruckSongs8 (@ethangach) October 11, 2022

Πρόσφατα όμως δημοσιεύτηκε μία αναφορά στο Twitter από την Snail Games USA, στην οποία ανήκει η Studio Wildcard, εταιρεία ανάπτυξης του Ark: Survival Evolved. Το Ark: Survival Evolved ήταν διαθέσιμο στο PS Plus γι πέντε εβδομάδες, από την 1η Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου και για αυτό το διάστημα η Sony πλήρωσε 3.5 εκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft αντίστοιχα πλήρωσε 2.5 εκατομμύρια δολάρια για να έχει το Ark στο Game Pass για το πρώτο εξάμηνο του 2022 και άλλα 2.3 εκατομμύρια για βάλει στο Game Pass το Ark 2 όταν κυκλοφορήσει το 2023.

Η Microsoft πλήρωσε λιγότερα χρήματα διότι όταν ένας τίτλος φεύγει από το Game Pass, θα πρέπει να τον αγοράσετε για να συνεχίσετε να παίζετε, ακόμα και αν είστε συνδρομητής. Αντίθετα στο PS Plus Essential, το οποίο ήταν και η μοναδική βαθμίδα της υπηρεσίας για χρόνια, μπορείτε να συνεχίζετε να παίζετε για όσο παραμένετε συνδρομητές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Oct 2022 18:57 #267096 by Nikos Georgopoulos
Η Microsoft είχε προτείνει στη Sony να βάλει το Game Pass στις κονσόλες PlayStation
Αναμενόμενα πήρε αρνητική απάντηση.

Στην προσπάθειά της να πείσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να εγκρίνει την εξαγορά της Activision Blizzard, η Microsoft δήλωσε ότι "η Sony επέλεξε να μην επιτρέψει στο Game Pass να έρθει στις κονσόλες PlayStation".

Η Microsoft καταλήγει στο ότι η Sony δεν χρειάζεται το Game Pass για να πετύχει επειδή ήδη ηγείται της αγοράς με το PS Plus και ότι να προστεθούν τίτλοι όπως το Call of Duty στο Game Pass δεν το αλλάξουν αυτό. Η στρατηγική της Microsoft φαίνεται να είναι ότι προσπαθεί φανεί ως πιο αδύναμη τη στιγμή που προσπαθεί να ολοκληρώσει την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming και μία από τις πιο μεγάλες εξαγορές γενικότερα (68 δισεκατομμύρια δολάρια).

Στη συνέχεια μίλησε για το Game Pass και τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει για τους gamers: "Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός δεν ήταν ευπρόσδεκτός από την Sony, η οποία έχει επιλέξει τα προστατεύει τις πωλήσεις της από τις νέες κυκλοφορίες, αντί να προσφέρει στους gamers πρόσβαση σε αυτά μέσω της συνδρομητικής της υπηρεσίας, το PlayStation Plus ."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Dec 2022 09:05 #267818 by Nikos Georgopoulos
Η Σερβία την ενέκρινεΗ Σερβία είναι η επόμενη χώρα που ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2022 02:39 #267908 by Nikos Georgopoulos
Τα AAA Xbox games θα κοστίζουν και αυτά 80 ευρώ από το 2023
Η αρχή θα γίνει με τα Starfield, Redfall και το επόμενο Forza Motorsport.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι και αυτή με την σειρά της θα χρεώνει τα triple-A Xbox games 80 ευρώ από το 2023, κάτι που ήδη κάνει η Sony.

Φυσικά τα games της Microsoft θα συνεχίσουν να παρέχονται από την πρώτη ημέρα στη συνδρομή του Xbox Game Pass. Άρα οι χρήστες οδεύουν προς τα εκεί, συν ότι θα πληρώνουν όποιες εταιρείες δεν θέλουν να μπουν στο Xbox Game Pass.

«Διατηρήσαμε τις αυξήσεις των τιμών μέχρι μετά τα Χριστούγεννα, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να απολαύσουν το δώρο του gaming. Η αρχή θα γίνει με τα Starfield, Redfall και το επόμενο Forza Motorsport» δήλωσε η Microsoft. Η τιμή στην Αμερική θα είναι 70 δολάρια, αλλά για την Ευρώπη, λόγω των φόρων και διάφορων άλλων παραγόντων, είναι στα 80 ευρώ.

Οι αυξήσεις των τιμών είναι αναπόφευκτες για "ορισμένα πράγματα", όπως είχε πει και ο Phil Spencer. Για να δούμε τι θα γίνει το 2023 με τις κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series X.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jan 2023 10:04 #269271 by Blood Prince
Για μένα στο τρέχον διάστημα χίλιες φορές XBOX.

Τα exclusives του playstation τα έχω παίξει σε μεγάλο βαθμό (όσα με ενδιέφεραν) στο PS4 οπότε στο PS5 απλά θα υπάρχουν συνέχειες.

Από την άλλη στο Series X υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα exclusives που δεν έχω παίξει όπως το επερχόμενο Starfield και το Forza Horizon και η τιμή του είναι κατά 200 € φτηνότερη.

Γλιτώνεις 200 € αγοράζοντας μια ισάξια κονσόλα με υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ και απλά λιγότερα exclusives, τα οποία όμως είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification