Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Valheim

22 Apr 2021 13:28 #249840 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Valheim
Modders θέλουν να κάνουν το Valheim MMORPG με έως 1.000 παίκτες ανά server Τι να μας κάνουν οι δέκα;
 Το Valheim είναι ένα πολύ καλό  Sandbox  Survival, το οποίο όμως αντέχει μέχρι 10 παίκτες ανά server.
 Μία ομάδα από modders θέλει να το κάνει  MMO  που θα υποστηρίζει μέχρι 1.000 παίκτες στον ίδιο server. Το VaLNGOS (Valheim Large Network Game Object Server Suite) είναι ένα project που έχει ήδη μέχρι 64 παίκτες ανά server, αριθμός που ανεβαίνει διαρκώς, όσο οι  developers  το αναπτύσσουν. Ο custom server λέγεται Comfy Valheim.
 Για την ιστορία, τέτοιες κινήσεις έχουν ξαναγίνει, όπως για παράδειγμα με το mod Bannerlord Online, με το οποίο 1.000 παίκτες παίζουν ταυτόχρονα  Mount  and Blade 2 στον ίδιο server (το έχουν κάνει MMO δηλαδή). Στην περίπτωση του Valheim, αντί για το PC ενός παίκτη, στον dedicated server θα διεξάγονται όλες οι ενέργειες που χρειάζονται για να τρέξει ένα παιχνίδι. Το VaLNGOS θα υποστηρίξει επίσης με την σειρά του και άλλα mods. Κατεβάστε το mod .

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Apr 2021 21:58 #250042 by Ερμής Δερβίσης
Replied by Ερμής Δερβίσης on topic Valheim

Mod του Valheim προσθέτει αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις
Συγκεκριμένα το Lincoln Continental του 1983.


Με το Drivable Vehicle Mod μπορείτε στο Valheim να καλέσετε ένα μπλε Lincoln Continental του 1983 για τις μετακινήσεις σας.

Αφού εγκατασταθεί το mod μπορείτε να καλέσετε το αυτοκίνητο πατώντας το πλήκτρο Τ, όμως επειδή δεν έχει χειρόφρενο μπορεί να αρχίσει να μετακινείται αν βρίσκεστε σε κατηφορικό έδαφος. Μέσα στο αυτοκίνητο μπορείτε να μπείτε χρησιμοποιώντας το E, για να το κινήσετε χρησιμοποιείτε τα βελάκια και το Υ για φρένο. Το αυτοκίνητο στρίβει πολύ εύκολα, ενώ δεν υπάρχει κανένας ήχος μηχανής. Τέλος στο αυτοκίνητο δεν μπορείτε να φορτώσετε κανένα.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Apr 2021 19:25 #250210 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Valheim
Speedrunner κατάφερε να ρίξει και τα πέντε bosses του Valheim σε 90 λεπτά O NickRawcliffe ξεκίνησε έχοντας όλα τα αντικείμενα που θα χρειαζόταν για το επίτευγμα.

 Το Valheim είναι ένα Survival στο οποίο ξεκινάτε χωρίς τίποτα απολύτως και χρειάζεται να σκοτώσετε τέρατα και να μαζέψετε πόρους ώστε να κατασκευάσετε εξοπλισμό όσο ταξιδεύετε στον κόσμο του. Μέσα στο ταξίδι σας θα συναντήσετε επίσης τα πέντε bosses του Valheim τα οποία είναι διασκορπισμένα στον χάρτη. Αυτή η περιγραφή θυμίζει αρκετά το Minecraft, όπου πολλοί speedrunners κατάφεραν να ανακαλύψουν τρόπους ώστε να σκοτώνουν το τελικό boss σε μερικά μόνο λεπτά. Η μεγάλη διαφορά όσον αφορά τα τελικά bosses των δύο games είναι ότι στο Minecraft γνωρίζεις ακριβώς το που βρίσκεται το τελικό boss σε αντίθεση με το τελικό boss του Valheim εν ονόματι Yagluth που βρίσκεται πάντα σε κάποιο Plains biome όμως όχι σε όλα. Στα περισσότερα δεν βρίσκεται και σε ένα κόσμο όπου υπάρχουν πολλά Plains biomes το final boss μπορεί να γίνει summon μόνο στα δύο ή τρία από αυτά. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο boss του Valheim το οποίο εμφανίζεται στο αρχικό νησί, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη σχετικά με το που μπορεί να βρίσκονται τα υπόλοιπα bosses, κάτι που σημαίνει ότι ένας speed runner χρειάζεται και μεγάλη τύχη.

 Αυτή είναι και η βασική διαφορά και ο λόγος για τον οποίο οι speedrunnes του Valheim έχουν περιοριστεί στο να τελειώνουν το speed run στο πρώτο boss, εν ονόματι Eikthyr. Υπάρχουν ήδη αναφορές από παίκτες που έχουν σκοτώσει το πρώτο boss σε μερικά μόλις λεπτά. Σε ένα άλλο speedrun ένας παίκτης κατάφερε να ρίξει και το δεύτερο boss, τον The Elder σε λιγότερο από 20 λεπτά. Μία εξαιρετική επίδοση όμως κατάφερε ο speedrunner και Twitch streamer NickRawcliffe ο οποίος κατάφερε να σκοτώσει και τα πέντε bosses του Valheim σε λιγότερο από 90 λεπτά. Η εν λόγω επίδοση φαντάζει αξιοθαύμαστη καθώς μόνο η αναζήτηση των πέντε bosses στον χάρτη απαιτεί πολύ χρόνο σε κανονικές συνθήκες.

 Υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο speedrun βέβαια. Το Valheim δεν έχει New Game Plus σετ κανονισμών, κάτι που σημαίνει ότι οι speedrunners εφηύραν ένα νέο. Το σετ κανονισμών που συμφωνήθηκε μεταξύ των speedrunners αναγράφει ότι οι παίκτες δεν χρειάζεται να ξεκινούν με νέο χαρακτήρα σε κάθε speedrun. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο χαρακτήρας τους μπορεί να είναι στo max level έως 100 και μπορεί να έχει συλλέξει ήδη οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο μπορεί να βρεθεί στο Valheim χωρίς την χρήση cheat. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το σετ κανονισμών NG+ του Valheim  στο επίσημο site .

 Αυτή η λεπτομέρεια σαφώς και κάνει πιο λογικό το επίτευγμα του NickRawcliffe, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Θα παρατηρήσετε ότι το  inventory  του είναι γεμάτο αγαθά, όπως τα καλύτερα φαγητά στο Valheim, πανοπλίες, όπλα όπως και όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται για να κάνει summon και τα πέντε bosses.

 Το Valheim NG+ speedrun σετ κανονισμών είναι λίγο ασυνήθιστο, ειδικότερα για όσους έχουν παρακολουθήσει speedruns στο Minecraft, όπου οι speedrunners ξεκινούν από το μηδέν όμως ακόμα και το Vaheim NG+ φαίνεται ενδιαφέρον καθώς οι παίκτες έχουν όλα τα απαραίτητα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να εντοπίσουν τα πέντε bosses.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2021 22:59 #250608 by Γιώργος Τσάκωνας
Στο Valheim υπάρχει πληθώρα από biomes τα οποία είναι μεν διαθέσιμα για εξερεύνηση, αλλά δεν έχουν ακόμα εχθρούς ή ιδιαίτερη λεπτομέρεια στο περιβάλλον τους.

Παραδείγματα τέτοιων biomes αποτελούν τα Ashlands και Deep North. Τα biomes αυτά θα αποκτήσουν ενδιαφέρον σε επόμενα patches, όμως ορισμένοι modders δεν μπορούν να περιμένουν τόσο πολύ και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι modders ανέπτυξαν πολλά mods για αυτόν τον σκοπό, με ένα από τα πιο δημοφιλή να είναι το Forgotten Biomes. Στο Forgotten Biomes τα biomes Ashlands και Deep North αποκτούν ζωή. Με την χρήση αυτού του mod πληθώρα από βράχια και νεκροκεφαλές προστίθενται στο περιβάλλον, ενώ η εξερεύνηση του Ashlands χωρίς fire resistance σημαίνει σίγουρο θάνατο.

Μέσω του mod μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στον ωκεανό και να βρείτε ores και στα δύο biomes. Ο modder Alree, που ανέπτυξε το Forgotten Biomes, αναφέρει επίσης πως μπορείτε να αλλάξετε μία ρύθμιση στο configuration του mod, η οποία σας επιτρέπει να δείτε τοποθεσίες τις οποίες για την ώρα κρύβουν οι developers του Valheim. Αυτές περιλαμβάνουν κάστρα και πύργους, μεταξύ άλλων. Ο modder Belasias εμπνεύστηκε από το Forgotten Biomes και δημιούργησε το δικό του mod με το όνομα Monsternomicon, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις νέους εχθρούς και ένα μυστικό mini-boss για το Ashlands biome.

Στο mod περιλαμβάνονται Elder Surtlings, οπλισμένοι σκελετοί με το όνομα “Burned Bones” και ένας δράκος που πετάει φωτιές, εχθροί οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Ο Belasias αναφέρει πως το mod θα έχει σύντομα “νέες προκλήσεις για αυτό και για άλλα biomes”. Και τα δύο mods απαιτούν το software BepInEx και κάποια επιπλέον plugin mods για να λειτουργήσουν και δεν έχουν το πλήρες σύστημα προόδου του κανονικού παιχνιδιού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 11:11 #250919 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Valheim
Mod του Valheim σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τις δικές σας βάρκες Σε διάφορα μεγέθη.

 Ο moder Sacren δημιούργησε το ValheimRAFT, ένα mod το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας βάρκες στο Valheim.

 Στο mod μπορείτε να χτίσετε την δική σας βάρκα σε διάφορα μεγέθη καθώς και προσθέσετε έξτρα κομμάτια, όπως ένα πηδάλιο. Επιπλέον μπορείτε να δημιουργήσετε και πιο μοντέρνα σχέδια. Η δυσκολία είναι στο πως εμφανίζονται τα items όταν βρίσκεστε στο νερό και όσο πιο μεγάλο είναι το μέγεθος του πλοίου που θα φτιάξετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το κουμαντάρετε.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 May 2021 01:52 #250939 by Γεώργιος Χιντζιδης-Τοπαλιδης
Ότι καλύτερο μέχρι τώρα από mod στο συγκεκριμένο game. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2021 17:06 #251417 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Valheim
Το Valheim έφτασε τις 6.8 εκατομμύρια πωλήσεις H επιτυχία θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι σύμφωνα με την Embracer Group.

  Το Valheim κατάφερε να πουλήσει τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε μόνο τρεις εβδομάδες μετά την άφιξη του τον Φεβρουάριο και έφτασε τα πέντε τον Μάρτιο.

 Η Embracer Group ανακοίνωσε την υποβολή της οικονομικής έκθεσης πλήρους έτους και φαίνεται πως το Valheim βοήθησε αρκετά στην αύξηση των εσόδων. Σύμφωνα με την  έκθεση , το Valheim έχει πουλήσει πλέον περισσότερα από 6.8 εκατομμύρια αντίτυπα. Η Embracer Group πιστεύει πως η επιτυχία του Valheim θα συνεχιστεί και πιστεύει πως θα πουλήσει ακόμη 1 με 1.2 εκατομμύρια πριν το τέλος του τρέχοντος τριμήνου τον Ιούνιο.
 Παράλληλα με το Valheim η Embracer Group πούλησε 2 εκατομμύρια αντίτυπα του road sim Snowrunner, 2 εκατομμύρια του Spongebob Squarepants: Battle of Bikini Bottom Re-Hydrated και πάνω από 1 εκατομμύριο του Destroy All Humans.Ως αποτέλεσμα ο αριθμός καθαρών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 72% αυτό το χρόνο, συγκριτικά με την περίοδο του Απριλίου του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Στο οικονομικό τρίμηνο του Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2021 φάνηκε μια αύξηση 80% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου χρόνου, κάτι για το το οποίο η Embracer Group καθιστά υπεύθυνο το Valheim, ένα παιχνίδι δημιουργημένο από μόλις πέντε  developers .

 Μετά την τεράστια επιτυχία του λανσαρίσματός του, το Valheim έχει πέσει στη λίστα των πιο δημοφιλών games του Steam. Ο συνολικός αριθμός χρηστών αυτό το μήνα  άγγιξε τους 95 χιλιάδες συγκριτικά με τους 500 χιλιάδες που κατάφερε να φτάσει τον Φεβρουάριο. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έχουν περάσει μήνες από την κυκλοφορία του και οι περισσότεροι παίχτες περιμένουν το πρώτο μεγάλο update.

 Το αναμενόμενο update είναι το Hearth and Home και αν και δε γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του, ξέρουμε θα υπάρχει ένα ξύλινο πουλί.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 May 2021 21:04 #251776 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Valheim
Η εταιρεία ανάπτυξης του Valheim αγόρασε ένα πόνυ Και μίλησε για το επερχόμενο update.

 Η τεράστια επιτυχία του Valheim, σχεδόν επτά εκατομμύρια πωλήσεις, οδήγησε την εταιρεία ανάπτυξής του στο να κάνει κάποιες αλλαγές. Παρόλο που οι  developers  ακόμα συνεχίζουν να δουλεύουν εξ’ αποστάσεως, η Iron Gate Studios ψάχνει νέες περιοχές για γραφεία, προσλαμβάνει προσωπικό και αποφάσισε να αγοράσει ένα πόνυ.

 Η πιο πρόσφατη  ενημέρωση  από την Σουηδική εταιρεία ανάπτυξης αναφέρει: “Κατά κάποιον τρόπο, ήδη έχουμε ένα νέο μέλος στην ομάδα μας. Πείτε γεια στο άλογο του Valheim! Συνεργαστήκαμε με τους φίλους μας στο Skövde ryttarförening (Sköve riding club) για να τους πάρουμε ένα νέο άλογο (πρακτικά ένα πόνυ) για την σχολή ιππασίας τους. Δεν είναι πανέμορφη; Στο μέλλον σίγουρα θα δείτε περισσότερα για αυτήν. (Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε άλογα στο Valheim, όμως σημαίνει ότι η Iron Gate θα κάνει μικρές εξορμήσεις προς τους στάβλους ώστε να την δει).”

 
File Attachment:

 Η ενημέρωση συνεχίζει και αναφέρει όλες τις νέες αλλαγές και βελτιώσεις που θα προστεθούν στο Valheim. Ειδικότερα η ενημέρωση αναφέρει: “Το update αρχίζει να υλοποιείται και ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ παραγωγικός. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε πριν κυκλοφορήσει το update, καθώς δεν θέλουμε να το κυκλοφορήσουμε γρήγορα. Δεν θα αναφέρουμε ημερομηνία κυκλοφορίας μέχρι να νιώθουμε ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο που μπορούμε να παρουσιάσουμε με υπερηφάνεια.”

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jun 2021 12:22 #251813 by Γιάννης Μοσχονάς
Διαβάστε το preview του Valheim

Το Valheim αποτελεί έναν από τους περισσότερο υποσχόμενους τίτλους των τελευταίων χρόνων. Από την early access μορφή του στην οποία εισήλθε στις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έγινε αντικείμενο θερμής συζήτησης για την παγκόσμια gaming κοινότητα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία στις πωλήσεις, φτάνοντας τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε ένα μήνα.

Η παραπάνω ανάλυση δείχνει ότι το παιχνίδι σηκώνει αρκετές βελτιώσεις αλλά παρουσιάζεται εξαιρετικό και στην παρούσα μορφή του. Οι δημιουργοί του έχουν δρομολογήσει βελτιώσεις στα υπάρχοντα biomes και αλλαγές στα game mechanics όπου αυτές χρειάζονται. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η κανονική του έκδοση θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2022, όταν έρθει εκείνη η ώρα να είστε έτοιμοι για εξοντωτική ανάλυση του Valheim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2021 13:08 - 15 Jul 2021 13:09 #253684 by Lefteris Pavlou
Valheim: Διορθώθηκε το Α.Ι. των εχθρών που ήταν πιο επιθετικοί προς τα κτήριαΜε την κυκλοφορία ενός νέου  patch . [UPDATE][Αρχική Δημοσίευση: 2/7/21] Με το νέο patch του Valheim, οι εχθροί είναι πολύ πιο επιθετικοί προς τα κτίρια σε σχέση με πριν.Οι παίκτες ωστόσο διαμαρτύρονται διότι οι εχθροί έχουν ως προτεραιότητα τα κτίρια, σε βαθμό που τους αγνοούν, ακόμα κι όταν βρίσκονται δίπλα τους και κοιτούν να καταστρέψουν τα χρίσματά τους.Επίσης, το damage που προκαλούν οι εχθροί έχει μεγαλώσει. Κάποιοι παίκτες προσπαθούν να σκοτώσουν τους εχθρούς, οι οποίοι επιτίθενται με μανία στα κτίριά τους, έχοντας ως κύριο στόχο να τα ρίξουν και όχι να πολεμήσουν μαζί τους. Κάποιοι άλλοι παίκτες πάντως βλέπουν ότι όταν χτυπούν τους εχθρούς εκείνοι  ενίοτε τους απαντάνε . Υπάρχουν μέχρι και  bugs , όπως εχθροί που κάνουν ουρά σε γέφυρες και δεν μπορούν να προχωρήσουν, ενώ τα campfires τους αποσπούν την προσοχή αφού διαλύουν εκείνα και όχι εσάς. Το ίδιο και τα τείχη μιας πόλης.  Μάλλον η Iron Gate Studios θα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα αυτά και να βρει μια μέση λύση.[UPDATE: 2/7/21 – Το Α.Ι. των εχθρών διορθώθηκε με νέο patch] Η Iron Gate Studios κυκλοφόρησε ένα νέο patch το οποίο διορθώνει το  A.I.  των εχθρών.Μετά το νέο patch οι εχθροί θα επιτίθενται πρώτα σε πλάσματα όπως οι παίκτες όταν έχουν άμεση πρόσβαση, ενώ θα ασχολούνται με κτήρια χαμηλής προτεραιότητας μόνο όταν προσπαθούν να φτάσουν τους παίκτες.
Καλυτερα τωρα να βαρανε εμας τους παικτες η πριν που βαραγανε τα κτηρια? 
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification