Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Facebook/Meta: Γενική συζήτηση

07 Apr 2021 00:40 - 07 Apr 2021 00:47 #248984 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Facebook

Είχα δεχτεί επίθεση πριν απο λίγες μέρες. Ευτηχός εντόπισα την ip του απο τίς ρυθμήσεις, τον ανέφερα και άλλαξα κωδικό.


Και σε μένα παραβιάστηκε κάποιες φορές αλλά δεν έχω δώσει κάποιο προσωπικό στοιχείο και δεν είχαν να κερδίσουν κάτι.

Υπάρχει τρόπος να σου στέλνεται sms στο κινητό για επαλήθευση αν κάποιος μπαίνει από άλλο browser χωρίς cookies δηλαδή και λύνεται το θέμα.

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2021 02:07 #248990 by Μητσακούλης Απόστολος
Θα το ψάξω με το sms αν και δν έχω δώσει κινητό στο facebook. Πολλές παραβιάσεις γίνονται αυτές τις μέρες γενικός.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2021 09:47 - 07 Apr 2021 09:47 #248998 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Facebook
Hackers δημοσίευσαν προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook Τα οποία είχαν υποκλέψει το 2019.

Προσωπικά δεδομένα για πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, μεταξύ των οποίων τηλεφωνικοί αριθμοί, Facebook IDs, ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, βιογραφικά, τοποθεσίες και διευθύνσεις email, αναρτήθηκαν πρόσφατα σε ένα hacking forum,  σύμφωνα με το Business Insider .Τα δεδομένα αφορούν χρήστες από 106 χώρες, με την πλειοψηφία τους να προέρχονται από την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ινδία. Το Business Insider απέκτησε ένα δείγμα από τα δεδομένα που είναι πλέον διαθέσιμα δημοσίως και διασταύρωσε το περιεχόμενό τους ως αληθινό καθώς έλεγξε εάν οι τηλεφωνικοί αριθμοί γνωστών χρηστών του Facebook ήταν οι ίδιοι με εκείνους που είχαν αναρτηθεί στο forum.Εκπρόσωπος του Facebook είπε στο Business Insider ότι τα δεδομένα είναι προϊόν διαρροής που είχε συμβεί το 2019. Η εταιρεία αργότερα την ίδια χρονιά επιδιόρθωσε την αδυναμία που επέτρεπε στους hackers να υποκλέψουν τις σχετικές πληροφορίες. Ο Alon Gal, chief technology officer της εταιρείας Hudson Rock που ειδικεύεται στο κυβερνοέγκλημα, δήλωσε ότι αν και τα δεδομένα είναι παλιά, μπορούν και πάλι να χρησιμοποιηθούν από hackers και scammers προκειμένου να ξεγελάσουν χρήστες ώστε να εκμυστηρευτούν προσωπικές τους πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, ο Gal είπε ότι: “Μια βάση δεδομένων αυτής της τάξης μεγέθους που περιέχει προσωπικά δεδομένα όπως αριθμούς τηλεφώνου πολλών χρηστών του Facebook σίγουρα θα οδηγούσε σε κακόβουλα μέρη να θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν social-engineering επιθέσεις ή απόπειρες hacking.”Η ύπαρξη των δεδομένων ήταν γνωστή τουλάχιστον από τον Ιανουάριο, όταν ο Gal και ορισμένοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ένα αυτοματοποιημένο bot που διαφημιζόταν στο ίδιο hacking forum και το οποίο παρείχε τηλεφωνικούς αριθμούς χρηστών του Facebook έναντι αντιτίμου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεδομένα χρηστών του Facebook διαρρέουν, καθώς στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η εταιρεία δεδομένων Cambridge Analytica είχε αποκτήσει τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook παραβιάζοντας τις πολιτικές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 May 2021 10:35 #250901 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Facebook
Το Facebook εξαγοράζει την Downpour Interactive Η εταιρεία ανάπτυξης του Onward μπαίνει στην οικογένεια της Oculus.
 Το Facebook εξαγόρασε την  Downpour Interactive , την εταιρεία ανάπτυξης του VR Military Sim Onward.

 Ο Mike Verdu ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του AR/VR περιεχομένου του Facebook, έκανε μία δήλωση στην ιστοσελίδα της Oculus και είπε πως “ Ως κομμάτι της ομάδας της Oculus Studios, η Downpour Interactive θα εξελιχθεί όσον αφορά το ήθος της στο να αναπτύσσει ξεχωριστά games που προκαλούν το ανθρώπινο πνεύμα και δίνουν στους παίχτες μια νεροποντή συναισθημάτων. Είμαστε τόσο χαρούμενοι να τους έχουμε στην οικογένειά μας”.

 Όλοι στην Downpour Interactive θα μπουν στην ομάδα της Oculus Studios μέχρι ένα σημείο ενώ ο Mike Verdu αιτιολογεί την απόκτησή της λέγοντας πως “ Έχουμε γνωρίσει σημαντική επιτυχία με το Onward σε Oculus πλατφόρμα για αρκετά χρόνια, πρώτα στο Rift και πιο πρόσφατα στο Quest. Με το να γίνει μέλος της Oculus Studios οικογένειας, η Downpour Interactive θα έχει τη δυνατότητα να εξελίσσει την Onward κοινότητα με την πλήρη στήριξη και τα εφόδια της Oculus Studios καθώς και να επιδιώξει και άλλα projects”.

 Ο Verdu λέει πως η Downpour έχει συναρπαστικά σχέδια για αυτά τα μελλοντικά projects καθώς και για updates στο Onward. Το Onward βρίσκεται σε early access εδώ και πέντε χρόνια και μπορείτε να το παίξετε σε PC και Oculus Quest. Έχετε ακόμη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά headsets, όχι μόνο το Oculus Rift και ο Verdu δηλώνει πως η υποστήριξη θα συνεχίσει για όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες.  Παράλληλα ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Downpour Dante Buckley, είπε τα εξής “ Με την ένωση μας με την Oculus Studios στο Facebook, μπορούμε πλέον να υλοποιήσουμε ολόκληρο το όραμα του Onward με τεράστια στήριξη και πόρους. Αυτό σημαίνει ένα καλύτερο παιχνίδι για όλους τους χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην ιεραρχία ή στη δημιουργία, όλοι μας στην Downpour δουλεύουμε σκληρά για να έχετε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι. Σας ευχαριστώ για την συνεχή σας στήριξη και μείνετε συντονισμένοι για μελλοντικά updates και νέο περιεχόμενο”.

 Ο Buckley ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχέδιο του Onward, πέρα από το γεγονός ότι η ομάδα θα μπορέσει να επισπεύσει την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών. Ακόμη, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό στην Downpour Interactive μετά την απόκτηση της από το Facebook ενώ οι ίδιοι  developers  θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο Onward. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook αγοράζει εταιρεία ανάπτυξης VR παιχνιδιού. Πριν ένα χρόνο, το Facebook απέκτησε την εταιρεία ανάπτυξης του Beat Saber, Beat Games. Αν σας προκαλεί το ενδιαφέρον το Oculus Quest μπορείτε για επιπλέον 500 ευρώ να αγοράσετε την έκδοση χωρίς το Facebook.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2021 11:25 #251226 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Facebook
O Hugo Barra, επικεφαλής του Oculus, αποχωρεί από την Facebook Θα ασχοληθεί με τις τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης.

 O Aντιπρόεδρος του τμήματος Facebook Reality Labs και των συνεργασιών μεταξύ Oculus και Facebook αποχώρησε από την εταιρεία.

 Ο Barra που εργαζόταν στην εταιρεία από το 2017, επέβλεπε την ανάπτυξη των Oculus Go, Quest και Quest 2, το πιο επιτυχημένο headset μέχρι στιγμής.
Στην σελίδα του στο Facebook  ο Hugo Barra έγραψε “ Κάποια προσωπικά νέα: Σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στο τμήμα Facebook Reality Labs μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς στα πιο συναρπαστικά και απαιτητικά projects της καριέρας μου, με κάποια από τα καλύτερα μυαλά και τους καλύτερους ανθρώπους που είχα τη χαρά να γνωρίσω”.

 Συνεχίζει λέγοντας “ Κοιτώντας πίσω σε αυτά που καταφέραμε με το Oculus Go,το Quest και Quest 2, είμαι κάτι παραπάνω από περήφανος. Είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος για όσα έρχονται, ξεκινώντας με το λανσάρισμα των smart glasses του Facebook σε συνεργασία με την Ray- Ban, κάτι το οποίο θα σημάνει την πορεία από τα σημερινά VR headsets μέχρι τα αυριανά AR γυαλιά”. Τα smart glasses του Facebook σύμφωνα με αναφορές θα κυκλοφορήσουν αυτό το χρόνο και αποτελούν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία των πρώτων AR γυαλιών. Το πρώτο ζευγάρι που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ray-Ban δε θα έχει ενσωματωμένη οθόνη οπότε δε γίνεται να αποκαλεστεί ζευγάρι AR γυαλιών ακόμη.

 Ο Hugo Barra είπε πως θα μεταφερθεί στο χώρο της τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης μετά την ανασκόπηση των συνεπειών της παγκόσμιας COVID-19 πανδημίας. Ο ίδιος δήλωσε πως “Ελπίζω να μπορέσω να εφαρμόσω όσα έμαθα δουλεύοντας στη βιομηχανία καταναλωτικών τεχνολογιών ώστε να βοηθήσω σημαντικά προβλήματα στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης. Ανυπομονώ να μοιραστώ νέα σύντομα”.
Το Facebook και η Oculus θα συνεχίσουν δουλεύουν. Το επόμενο VR project του Facebook είναι μάλλον το Oculus Quest Pro, το οποίο σύμφωνα με τον Andrew Bosworth, έναν ακόμη Αντιπρόεδρο του τμήματος Facebook Reality Labs, ήδη ετοιμάζεται αλλά χωρίς βλέψεις για φετινή κυκλοφορία.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Jul 2021 19:11 - 27 Jul 2021 19:25 #253985 by Κώστας Δαλακλίδης
Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το όραμά του για ένα Metaverse τύπου Ready Player One

Ο Mark Zuckerberg, όπως και κάποιοι στο χώρο του gaming, πιστεύει ότι το λεγόμενο metaverse θα γίνει η επόμενη μεγάλη καινοτομία του διαδικτύου και θα ωθήσει τους ανθρώπους στο να εισέλθουν σε ένα νέο κόσμο.
 
Ο Zuckerberg περιέγραψε πρόσφατα το όραμά του κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο Facebook και αργότερα επιβεβαίωσε τη δημιουργία του Metaverse Product Group εντός της εταιρείας, για την υποστήριξη αυτής της φιλοδοξίας. "Πιστεύω ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet και η δημιουργία αυτής της ομάδας είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια μας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στο να γίνει πραγματικότητα", δήλωσε ο Zuckerberg στο Facebook. Ο Zuckerberg δήλωσε πως το metaverse δεν είναι ένα έργο που θα κατασκευάσει κάποια εταιρεία μόνη της, αλλά θα είναι μια κοινή συνεργασία μεταξύ εταιρειών, δημιουργών και προγραμματιστών. 

Αλλά τι είναι πραγματικά το metaverse; Ο Zuckerberg είπε ότι μπορείτε να το σκεφτείτε σαν ένα “ενσωματωμένο διαδίκτυο. Όπου αντί να βλέπετε μόνο περιεχόμενο θα είστε σε αυτό", είπε. "Και θα αισθάνεστε παρόντες, μαζί με άλλους ανθρώπους σαν να ήσασταν σε διαφορετικό μέρος, έχοντας διαφορετικές εμπειρίες που δεν θα μπορούσατε απαραίτητα να κάνετε σε μια εφαρμογή 2D ή σε μια ιστοσελίδα, όπως ο χορός, για παράδειγμα, ή διαφορετικά είδη γυμναστικής."

Ο όρος metaverse επινοήθηκε από τον Neal Stephenson στο επιστημονικό του μυθιστόρημα Snow Crash του 1992, και διαδόθηκε περαιτέρω στο βιβλίο του Ernest Cline, Ready Player One. Ο Steven Spielberg προσάρμοσε το βιβλίο σε ταινία, με μεγάλο budget, το 2018, ενισχύοντας περαιτέρω τη δημοτικότητα του όρου αλλά και της ιδέας.

Ο Zuckerberg είπε ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την εικονική πραγματικότητα όταν ακούν για το metaverse. Η εικονική πραγματικότητα θα είναι σημαντική για το metaverse, πρόσθεσε, και γι 'αυτό το Facebook έχει επενδύσει τόσα πολλά στο Oculus αλλά και σε άλλα project VR και AR.

"Ωστόσο, το metaverse δεν είναι απλώς εικονική πραγματικότητα. Θα είναι προσβάσιμο από διαφορετικές πλατφόρμες, αλλά και από υπολογιστή, καθώς και από κινητές συσκευές και κονσόλες για games", είπε. "Μιλώντας για αυτό, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται επίσης ότι το metaverse είναι κυρίως κάτι που αφορά τα games. Και νομίζω ότι η ψυχαγωγία θα είναι σαφώς μεγάλο μέρος αυτού, αλλά δεν νομίζω ότι θα αφορά μόνο το gaming. Νομίζω ότι θα είναι ένα μόνιμο, σύγχρονο περιβάλλον όπου μπορούμε να είμαστε μαζί, το οποίο νομίζω ότι πιθανότατα θα μοιάζει με κάποιο είδος υβριδίου από τις κοινωνικές πλατφόρμες που βλέπουμε σήμερα, αλλά θα είναι ένα περιβάλλον στο οποίο θα συμμετέχουμε".

Ο Zuckerberg έθεσε ως ένα άλλο παράδειγμα, το ότι υπάρχει περίπτωση να μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συναυλία 3D στο metaverse από το τηλέφωνό σας, και αυτό θα συνδυάζει 2D και 3D στοιχεία. "Θα ήθελα πολύ να εξετάσω λεπτομερέστερα τις περιπτώσεις χρήσης, αλλά γενικά, νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του επόμενου κεφαλαίου για τη βιομηχανία τεχνολογίας και είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένος", είπε.

Στόχος του Zuckerberg για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου, είναι το Facebook να θεωρείτε όχι απλώς ως μια από τις πρωταρχικές εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ως μια εταιρεία με θέμα το metaverse . "Και προφανώς, όλη η δουλειά που κάνουμε σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σήμερα συμβάλλουν άμεσα σε αυτό το όραμα, και αφορά τους δημιουργούς και το να χτίζουμε communities", είπε.

Πέρα από το gaming και την ψυχαγωγία, το metaverse θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, είπε ο Zuckerberg. Τον περασμένο χρόνο, όταν οι άνθρωποι πραγματοποιούσαν meetings μέσω Zoom λόγω της πανδημίας, η αίσθηση της “παρουσίας” είχε χαθεί, σε κάποιο βαθμό, είπε ο Zuckerberg. Αλλά με την τεχνολογία του metaverse, μέσω VR και AR, οι άνθρωποι θα μπορούν να συνδεθούν πιο φυσικά, ακόμη και αν τα σώματά τους είναι απομακρυσμένα.

"Στο μέλλον, αντί για τηλεφωνική κλήση, θα μπορείτε να καθίσετε ως ολόγραμμα στον καναπέ μου, ή θα μπορέσω να καθίσω ως ολόγραμμα στον καναπέ σας, και θα νιώσετε πραγματικά σαν να είμαστε στο ίδιο μέρος, ακόμα κι αν είμαστε σε διαφορετικές πολιτείες ή σε απόσταση εκατοντάδων μιλίων. Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό", είπε.

Πώς σας φαίνεται το όραμα του Mark Zuckerberg;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Sep 2021 17:58 #255658 by Μάνος Γρυπάρης
Δείτε βίντεο που δείχνει ότι οι εταιρείες των social media προσλαμβάνουν ειδικούς ώστε να αποσπούν την προσοχή μας και να μας κρατάνε εκεί κολλημένους.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Oct 2021 20:56 #256028 by Μητσακούλης Απόστολος
Κράσαρε το facebook. Ευτιχός έχουμε ένα σορό εναλακτηκές εφαρμογές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Oct 2021 21:00 - 04 Oct 2021 21:01 #256031 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Facebook
Κράσαρε ; Σε εμένα έτσι και αλλιώς στο smartphone είχε τελειώσει η μπαταρία και ήμουν εκτός οπότε δεν πήρα χαμπάρι. 

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Oct 2021 21:55 - 04 Oct 2021 22:10 #256036 by Μάνος Γρυπάρης
Η Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα στους  servers  της.Σήμερα 4 Οκτωβρίου στις 19:00, όλες οι υπηρεσίες του Facebook έπεσαν για ώρες. Επηρεάστηκαν τα Facebook, Instagram, WhatsApp και το Oculus VR.

Εκπρόσωπος της Facebook  βρισκόταν ζωντανά στην τηλεόραση, στο κανάλι CNBC, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της εταιρείας σχετικά με την διαχείριση στοιχείων ερευνών που λένε ότι "Το Instagram είναι επιβλαβές για τους έφηβους" (σ.σ. το Facebook ως γνωστόν έχει στην ιδιοκτησία του και το Instagram). Εκείνη τη στιγμή καθώς εκπρόσωπος της εταιρείας μιλούσε...όλο το δίκτυο της εταιρείας τέθηκε offline.Η μετοχή της Facebook την Παρασκευή ανερχόταν σε 344 δολάρια και σήμερα έπεσε στα 325 δολάρια και συνεχίζει την πτώση της. Η Αμερική είναι 7-10 ώρες πίσω από την Ευρώπη, συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω πτώση, αν τα προβλήματα συνεχίσουν.Ο Andy Stone, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Facebook, δήλωσε στο Twitter: "Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε ώστε να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγγνώμη για την ενόχληση".Εν τω μεταξύ, απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα μάλλον οφείλεται στους DNS servers, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα όταν το Slack τέθηκε και αυτό offline (σ.σ. πρόγραμμα για chat που χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες).Ο αντιπρόεδρος της Cloudflare, Dane Knecht, δήλωσε ότι το gateway protocol της Facebook έχει αποσυρθεί από το Internet.Η σελίδα του Facebook αργεί να φορτώσει και όταν φορτώνει εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος: "Sorry, something went wrong. We're working on it and we'll get it fixed as soon as we can".

Το Instagram με την σειρά του εμφανίζει ένα 5xx Server Error σε λευκή σελίδα. Πέραν αυτών, το θέμα επηρέασε μέχρι και την εφαρμογή του Oculus Rift" και εσωτερικά sites του Facebook.Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε το πρόβλημα θα λυθεί κι αν υπάρχει θέμα απώλειας δεδομένων. Βέβαια εδώ και δεκαετίες έχουμε μάθει ότι στο 99% των περιπτώσεων, οι μεγάλες εταιρείες δεν χάνουν δεδομένα χρηστών.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΟ ΤΟ ΦΟΥΜΠΟΥ!
(Ψύχραιμη τοποθέτηση μύστες. Το εύχομαι όμως ολόψυχα)

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification