Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Facebook/Meta: Γενική συζήτηση

03 Feb 2023 19:17 #269506 by Nikos Georgopoulos
Η Meta έχασε το τελευταίο τρίμηνο 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το metaverse
Είχε όμως συνολικά έσοδα 32 δισεκατομμύρια.

Η Meta Reality Labs, ο τομέας της Meta που ασχολείται με το VR και το metaverse, έχασε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο 4.279 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε έσοδα 727 εκατομμύρια.

Αντίστοιχα την ίδια περίοδο πέρυσι έχασε 3.304 δισεκατομμύρια και είχε έσοδα 877 εκατομμύρια. Στο ίδιο τρίμηνο η Meta αύξησε την τιμή των Quest 2 headsets κατά 100 δολάρια, ενώ κυκλοφόρησε το Meta Quest Pro στο κόστος των 1500 δολαρίων, πράγμα που ίσως εξηγεί τις ζημιές στα κέρδη. Η Meta δήλωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στο Meta Quest 3, το οποίο προορίζεται για ευρύτερο κομμάτι της αγοράς, στο Meta Quest Pro το οποίο είναι επιχειρηματικό προϊόν και σε μερικά άγνωστα ως τώρα προϊόντα, όπως γυαλιά. Ο Zuckerberg δήλωσε: "Το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά το software και η social platform είναι ίσως το πιο κρίσιμο κομμάτι από ότι κάνουμε". Οι επενδυτές δεν έδειξαν να είναι δυσαρεστημένοι ενώ η τιμή της μετοχής της Meta ανέβηκε κατά 15% μετά τα νέα.Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο ήταν 32.165 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ημερήσιοι χρήστες των προϊόντων της Meta ήταν κατά μέσο όρο 2.96 δισεκατομμύρια τον Δεκέμβριο και οι μηνιαίοι 3.74 δισεκατομμύρια. Ο Zuckerberg δήλωσε επίσης: "Η κοινότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αλληλεπίδραση σε όλα τα apps μας. Το Facebook έφτασε το νέο ρεκόρ των 2 δισεκατομμυρίων ημερήσιων χρηστών. Η πρόοδος που κάνουμε στην ανακάλυψη της ΑΙ και τα Reels είναι οι βασικοί πυλώνες για ότι κάνουμε."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Feb 2023 02:54 #269548 by Nikos Georgopoulos
Έχασε άλλα 13,7 δις δολάρια το 2022Η Meta έχασε το μεγαλύτερο ποσό σε μία μόλις χρονιά από τις επενδύσεις της στο Virtual Reality.
Συγκεκριμένα, το VR κόστισε στη μαμά εταιρεία του Facebook 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο για το 2022 . Τα 4 δις ήταν στο τελευταίο τρίμηνο. Επίσης, η Αμερικάνικη εταιρεία είχε 32,1 δις δολάρια έσοδα σε όλες τις πλατφόρμες της. Τα έσοδα από το Reality Labs για το 2022 ήταν μόλις 0,7 δις δολάρια, ποσό πολύ μικρό για να δικαιολογεί ένα τόσο τεράστιο έλειμμα. Άλλωστε, θυμίζουμε ότι το Metaverse του Facebook, το Horizon Worlds, έχει εγκαταλειφθεί από χρήστες, παρότι ακούγαμε κάθε εβδομάδα πέρυσι τα ίδια παραμύθια, ότι δηλαδή "είναι το μέλλον". Πόσοι να έχουν πια άλλωστε VR headset και από αυτούς πόσοι να το χρησιμοποιούν;

Εν τω μεταξύ το Oculus Quest 2 έχει τιμή που ξεκινάει από τα 400 δολάρια για την έκδοση των 128GB και 500 δολάρια για την έκδοση των 256GB και βέβαια ο κόσμος προτιμάει να τα επενδύσει σε κάτι πολύ πιο χρήσιμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 21:05 #269860 by Nikos Georgopoulos
Τα Facebook και Instagram θα φέρουν Verification επί πληρωμή
Όπως έγινε πρόσφατα στο Twitter.

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η Meta θα ξεκινήσει συνδρομές για το verification για τα Facebook και Instagram, με την ονομασία Meta Verified.

Συγκεκριμένα δήλωσε: Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε την κυκλοφορία του Meta Verified, μίας συνδρομής, η οποία σας επιτρέπει την επιβεβαίωση του λογαριασμού σας με ταυτότητα, σας προσθέτει το μπλε σήμα, σας δίνει παραπάνω προστασία από λογαριασμούς που προσποιούνται εσάς καθώς και πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών. Η νέα αυτή λειτουργία έχει σκοπό να αυξήσει την αυθεντικότητα και την ασφάλεια στις υπηρεσίες μας.

Αρχικά το Meta Verified θα ξεκινήσει δοκιμαστικά αυτή την εβδομάδα στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες χώρες. Το κόστος θα είναι 12 δολάρια το μήνα για PC ή 15 δολάρια σε iOS και Android συσκευές. Η Meta δήλωσε ότι θέλει να κάνει πιο εύκολη την δυνατότητα για τους δημιουργούς να έχουν μία παρουσία και να χτίσουν τις κοινότητές τους σε Instagram και Facebook: "Ένα από τα πιο συχνά αιτήματα που λαμβάνουμε από δημιουργούς είναι η πιο εύκολη πρόσβαση στο verification και στην υποστήριξη πελατών. Από πέρυσι ψάχναμε τρόπους για να ξεκλειδώσουμε την πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες, μέσω πληρωμής."

Προϋποθέσεις για το Meta Verified είναι το να είναι κάποιος ενήλικός, να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα στο λογαριασμό και μόλις λάβει το verification δεν θα μπορεί να αλλάξει το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και την εικόνα profile αν δεν επαναλάβει την διαδικασία. Προς το παρόν οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λάβουν το Meta Verified, πράγμα που αναμένεται να αλλάξει το μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Mar 2023 09:44 #270222 by Nikos Georgopoulos
Η Meta, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, απολύει άλλους 10.000 εργαζόμενους για το 2023
21.000 μέσα σε μόλις ένα τετράμηνο!

Δεν πρόλαβαν να περάσουν μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση των 11.000 απολύσεων τον Νοέμβριο του 2022 και η Meta, ιδιοκτήτρια εταιρεία των Facebook, Instagram και των Meta Quest VR headsets, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει άλλα 10.000 άτομα.

Θυμίζουμε ότι τα 11.000 άτομα του Νοεμβρίου αποτελούσαν το 13% της εταιρείας. Δηλαδή η εταιρεία είχε 84.000 εργαζόμενους. Συνεπώς έπεσε στους 73.000. Άρα, τα σημερινά 10.000 άτομα αντιστοιχούν πάλι σε παρόμοιο ποσοστό, γύρω στο 13,7%. Η Facebook θα μείνει με 63.000 εργαζόμενους και μένει να δούμε αν αυτό μεταφράζεται σε ακόμη πιο αργή εξυπηρέτηση πελατών.

Η Facebook έκλεισε επίσης 5.000 θέσεις εργασίας που είχε ανακοινώσει. Κατά τα άλλα, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι "για τις απολύσεις φταίνε τα υψηλά επιτόκια, η παγκόσμια γεωπολιτική αστάθεια και η πιο αυστηρή νομοθεσία". Κατά τα άλλα, ο Zuckerberg προσπαθεί να φτιάξει το δικό του AI, μετά την αποτυχία του ChatGPT, καθώς δήλωσε: «Πιστεύω ότι εργαζόμαστε σε μία τεχνολογία που θα μεταμορφώνεται περισσότερο από κάθε άλλη στη βιομηχανία μας. Η μοναδική μας μεγαλύτερη επένδυση είναι η προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και η ενσωμάτωσή της σε κάθε προϊόν μας. Έχουμε την υποδομή για να το κάνουμε αυτό σε άνευ προηγουμένου κλίμακα και νομίζω ότι οι εμπειρίες που θα προσφέρει θα είναι εκπληκτικές. Η κορυφαία δουλειά μας για την οικοδόμηση του metaverse και τη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς πλατφορμών υπολογιστών παραμένει επίσης κεντρική στον καθορισμό του μέλλοντος των social media. Και οι εφαρμογές μας αυξάνονται και συνεχίζουν να συνδέουν σχεδόν τον μισό πληθυσμό του κόσμου με νέους τρόπους. Αυτή η δουλειά είναι απίστευτα σημαντική και το διακύβευμα είναι μεγάλο. Το οικονομικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει μας φέρνει σε θέση να το υλοποιήσουμε».

Με 5000 θέσεις εργασίας να μείνουν ακάλυπτες, η ομάδα προσλήψεων της ίδιας της Meta θα είναι η πρώτη που θα δει περικοπές ως μέρος αυτού του τελευταίου γύρου απολύσεων. Οι εργαζόμενοι στους τεχνολογικούς ομίλους της Meta θα ακούσουν στη συνέχεια εάν οι δουλειές τους είναι ασφαλείς τον Απρίλιο.

Ο Zuckerberg κατέληξε στο ότι: «Θα είναι δύσκολες οι απολύσεις και δεν υπάρχει τρόπος να τις παρακάμψουμε. Θα φύγουν ταλαντούχοι συνάδελφοι με πάθος για την δουλειά τους που ήταν μέρος της επιτυχία μας. Έχουν αφοσιωθεί στην αποστολή μας και είμαι προσωπικά ευγνώμων για όλες τις προσπάθειές τους. Θα υποστηρίξουμε τους ανθρώπους με τους ίδιους τρόπους που κάναμε πριν και θα συμπεριφερθούμε σε όλους με την ευγνωμοσύνη που τους αξίζει».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification