Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Facebook

 • Manos
 • Manos's Avatar Topic Author
 • Online
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
11 Jul 2018 09:54 #215767 by Manos
Manos replied the topic: Facebook
Χρήση των δεδομένων μας από το Facebook
Το Facebook κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα περιήγησης χρηστών χωρίς την θέλησή τους και συγκεκριμένα από το 2014 σε συνεργασία με την εταιρεία Cambridge Analytics. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν αρχικά σε μια προσπάθεια άσκησης επιρροής στη γνώμη ψηφοφόρων για χάρη πολιτικών προσώπων που προσλάμβαναν την συγκεκριμένη εταιρεία. Η συλλογή δεδομένων χωρίς την θέληση χρηστών ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015 σε άρθρο του Guardian, ενώ πρόσφατα στις 17 Μαρτίου 2018, αμφότερα τα μέσα New York Times και Guardian ανέφεραν ότι τα δεδομένα αυτά των χρηστών διέρρευσαν στο Internet.

Τα δεδομένα που γνώριζε και έδωσε το Facebook αφορούσαν τα προφίλ χρηστών, τα likes τους σε Facebook pages, η ημερομηνία γέννησής τους και η πόλη τους. Σε ορισμένους χρήστες εξετάστηκαν ακόμα και το News Feed των ειδήσεων που βλέπουν, το timeline του προφίλ τους και τα προσωπικά μηνύματά τους.

Παραπομπή του Mark Zuckerberg
Σε σχετική παραπομπή του Mark Zuckerberg στο Κογκρέσσο, ο ισχυρός άνδρας του Facebook κατηγορήθηκε ότι η πλατφόρμα του συλλέγει δεδομένα από χρήστες που δεν έχουν κάνει εγγραφή αλλά απλά ανοίγουν το site για να δουν είτε κάποιο εγγεγραμμένο προφίλ, είτε κάποια άλλη σελίδα.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι η καταγραφή δεδομένων από μη εγγεγραμμένους χρήστες "γίνεται για λόγους προστασίας της πλατφόρμας". Οι μη εγγραμμένοι χρήστες γίνονται ωστόσο αντικείμενο στόχου σε διαφημίσεις σε άλλα sites, ακόμα κι αν δεν έχουν συναινέσει σε αυτή την ενέργεια. Αυτό γίνεται μέσω των λεγόμενων "Shadow profiles", τα οποία χρησιμεύουν για να καταγράφονται τα δεδομένα των non-registered χρηστών.Συνολικά έχουν καταγραφεί δεδομένα 87 εκατομμυρίων μη εγγεγραμμένων χρηστών χωρίς την συναίνεσή τους. Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε τα ερωτήματα που επέβαλε ο Ben Luján, εκ μέρους του Κογκρέσσου. Υπάρχουν περί τα 29.000 data points που χρησιμοποιούνται για την συλλογή δεδομένων και ο 33χρονος ιδιοκτήτης του Facebook δήλωσε ότι "δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό".

Αυτό εξηγεί πως γίνεται να βλέπετε φωτογραφίες ή εισιτήρια μιας χώρας και μετά να σας εμφανίζονται οι αντίστοιχες διαφημίσεις στο Facebook.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μέσων ενημέρωσης του κοινοβουλίου της Μ. Βρετανίας διερεύνησε το σκάνδαλο με το οποίο η Cambridge Analytica ξεκίνησε να συλλέγει τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook απ' το 2014 μέχρι πρότινος και αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 500.000 λιρών (567.000 ευρώ) στο Facebook, με την αιτιολογία του ότι "Απέτυχε να αποκρύψει τα δεδομένα χρηστών"."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jul 2018 02:23 #215774 by geololj
geololj replied the topic: Facebook

Facebook Dating: Υπηρεσία γνωριμιών από τον Mark Zuckerberg

Γυπαετοί όλου του κόσμου ενωθείτε! Το Facebook ετοιμάζει την δική του υπηρεσία γνωριμιών α αλ Tinder, αλλά από ότι φαίνεται θα είναι λίγο πιο ψαγμένο. Αν προσθέσουμε επίσης το γεγονός ότι θα "εκμεταλλεύεται" τα δισεκατομμύρια χρηστών του Facebook, τότε είναι σίγουρο ότι θα βρούμε όλοι το άλλο μας μισό σύντομα.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες .
The following user(s) said Thank You: Astro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Mar 2019 15:13 #223692 by Parou
Parou replied the topic: Facebook
Ουγκάντα: Φόρος για την χρήση των social mediaΚάθε ημέρα για όλους τους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με το The Guardian εκατομμύρια πολίτες στην Ουγκάντα εγκατέλειψαν τα social media καθώς η κυβέρνηση επέβαλε φόρο 200 σελινίων (4 σεντς) την ημέρα για χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε τρεις μήνες η χρήση των υπηρεσιών Internet να πέσει κατά 2,5 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με την επιτροπή επικοινωνιών της χώρας, ενώ υπάρχουν και φόβοι για επιπτώσεις στην οικονομία από όσους έχουν επιχειρήσεις και τα χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς.

Όταν ο φόρος επεβλήθη, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, David Bahati, δήλωσε ότι το νομοθέτημα έχει ως στόχο να αυξήσει τα έξοδα του δημοσίου, ενώ ο πρόεδρος Yoweri Moseveni είπε στον πρόεδρο των οικονομικών τον Μάρτιο ότι το μέτρο αυτό θα αντιμετωπίσει το online κουτσομπολιό. Η κριτική που ασκείται όμως στην κυβέρνηση αναφέρει ότι περιορίζει τον ελεύθερο λόγο.

Πάντως, το μέτρο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν και οι online συναλλαγές, αφού οι χρήστες κάνουν πλέον λιγότερες αγορές. Θυμίζουμε ότι το 2017, ο Moseveni είχε εκδώσει διάταγμα κλεισίματος όλων των social media sites γιατί θεωρούσε ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες κατά τις εκλογές της χώρας.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Mar 2019 21:01 #223747 by Astro
Astro replied the topic: Facebook
Δεν την παλεύουν στην Ουγκάντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Manos
 • Manos's Avatar Topic Author
 • Online
 • Αρχισυντάκτης
 • Αρχισυντάκτης
 • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
01 Aug 2019 20:22 #226034 by Manos
Manos replied the topic: Facebook
Το Facebook θέλει να διαβάσει την σκέψη μας με AR γυαλιάΕρευνά τρόπο εδώ και δύο χρόνια.

Η έρευνα ανάγνωσης σκέψης έρχεται στο Facebook, πάνω που όλοι νομίζαμε ότι κάτι τέτοιο υπήρχε μόνο στα μυθιστορήματα.

Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco, βρήκε την υποστήριξη της Facebook σε ένα project που θα αλλάξει ότι γνωρίζαμε. Οι ερευνητές θα δημιουργούν έναν αλγόριθμο για να "αποκωδικοποιούν μια μικρή ομάδα λέξεων και φράσεων από την δραστηριότητα του εγκεφάλου μας σε πραγματικό χρόνο". Το project διεξάγεται ως πείραμα σε ασθενείς οι οποίοι χειρουργούνται λόγω επιλειψίας.

Σύμφωνα με το Mashable, εδώ και δύο χρόνια, το Facebook υποστηρίζει κρυφά το project αυτό, καθώς προσπαθεί να μάθει τι έχουμε στη σκέψη μας! Δηλαδή εδώ και δυο χρόνια προσπαθεί, εξετάζοντας εγκεφάλους, να δει τι σκέφτονται και να αποκωδικοποιήσει την σκέψη σε γραπτό. Η Facebook επιθυμεί να ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή στα Augmented Reality γυαλιά της, τα οποία βρίσκονται σε ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει να περάσει μία δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα άτομα με κινητικά προβλήματα χρησιμοποιούν ειδικές επιφάνειες PC με την βοήθεια εμφυτευμένων ηλεκτροδίων, για να πραγματοποιήσουν απλά πράγματα, όπως το να τραφούν. Η Facebook από την άλλη θέλει να κάνει την τεχνολογία των AR γυαλιών ασύρματη. Για αρχή, με τα AR γυαλιά θα αναγνωρίζονται απλές λειτουργίες όπως τα "Home", "Select" και "Delete". Αν η τεχνολογία όμως γίνει πλήρως λειτουργική τότε τα video games θα έχουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, ειδικά αν συνδυάζονται με τα σχετικά γάντια που συνοδεύουν VR/AR συσκευές. Από την άλλη, για λόγους ηθικής και μόνο, πολλοί θα θελήσουν να αποφύγουν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο Mark Chevillet, επικεφαλής του τμήματος έρευνας στην Facebook Reality Labs, δήλωσε ότι "ο νευρολογικός σχεδιασμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες σχεδιασμούς του προγράμματός μας" θέλοντας έτσι να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι η Facebook έχει δεχθεί 5 δις δολάρια πρόστιμο διότι παραβίαζε το απόρρητό μας και έλεγχε πλήρως την δραστηριότητά μας, κάτι που την βοηθούσε σε πολλούς τομείς, όπως στην κατάλληλη προβολή διαφημίσεων."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2019 17:20 #226039 by Astro
Astro replied the topic: Facebook
Ένας βασικός παράγοντας για να υπάρχει σκέψη είναι να υπάρχει σωστά ανεπτυγμένος εγκέφαλος έχω να πω και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Parouakiszax
Time to create page: 0.915 seconds
Notification