Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Facebook

05 Oct 2021 18:52 #256069 by Κώστας Δαλακλίδης
Το Facebook ζητά συγγνώμη για την πολύωρη αναστάτωση που επηρέασε και το Oculus

Ο επικεφαλής του Facebook, Mark Zuckerberg, ζήτησε συγγνώμη για τη χθεσινή διακοπή λειτουργίας που χτύπησε το Facebook και όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό.

Η πρόσβαση σε games και εφαρμογές του Oculus δεν ήταν δυνατή, ενώ games που χρησιμοποιούν το Facebook ως μέθοδο σύνδεσης (όπως το Pokémon Go) αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Ο λογαριασμός του Oculus έγραψε στο Twitter χθες το βράδυ τα εξής: “Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία”.

Το Oculus, όπως και τα Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp, παρέμειναν εκτός λειτουργίας για περίπου έξι ώρες. Οι αναφορές από το εσωτερικό του Facebook περιγράφουν μια χαοτική σκηνή με τους εργαζόμενους να μην έχουν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα ασφαλείας και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Όταν οι υπηρεσίες επανήλθαν ο Mark Zuckerberg έγραψε στο Facebook τα εξής: “Τα Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger επανέρχονται στο διαδίκτυο τώρα. Συγγνώμη για τη διακοπή σήμερα, ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τα άτομα για τα οποία νοιάζεστε”.

Παρά τις φήμες για κάποιο είδος μαζικής απόπειρας DDOS, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι μια τυπική ενημέρωση εντός του Facebook βγήκε κατά λάθος εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τον Alex Hern από τη Guardian “το Facebook (πιθανότατα από λάθος) έχασε τους servers του. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό θα ήταν εύκολο να διορθωθεί, ωστόσο το Facebook χρησιμοποιεί το … Facebook για οτιδήποτε κάνει. Έτσι, όταν οι servers έπεσαν, δεν ήταν δυνατή η διόρθωση του προβλήματος καθώς δεν ήταν δυνατή η σύνδεση στο ίδιο το Facebook”. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 19:41 #256070 by Μητσακούλης Απόστολος
Καλού κακού ας αλλάξουμε κωδικό στον λογαριασμό μας, ποτέ δν ξέρεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2021 22:28 #256087 by Stathis Moose Stathopoulos
Replied by Stathis Moose Stathopoulos on topic Facebook
"Έπεσαν" τα Facebook, Instagram και WhatsAppΗ Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα στους servers της.

Σήμερα 4 Οκτωβρίου στις 19:00, όλες οι υπηρεσίες του Facebook έπεσαν για ώρες. Επηρεάστηκαν τα Facebook, Instagram, WhatsApp και το Oculus VR.

Εκπρόσωπος της Facebook βρισκόταν ζωντανά στην τηλεόραση, στο κανάλι CNBC, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της εταιρείας σχετικά με την διαχείριση στοιχείων ερευνών που λένε ότι "Το Instagram είναι επιβλαβές για τους έφηβους" (σ.σ. το Facebook ως γνωστόν έχει στην ιδιοκτησία του και το Instagram). Εκείνη τη στιγμή καθώς εκπρόσωπος της εταιρείας μιλούσε...όλο το δίκτυο της εταιρείας τέθηκε offline.

Ο Andy Stone, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Facebook, δήλωσε στο Twitter: "Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε ώστε να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγγνώμη για την ενόχληση".

Η μετοχή της Facebook την Παρασκευή ανερχόταν σε 344 δολάρια και σήμερα έπεσε στα 325 δολάρια και συνεχίζει την πτώση της. Η Αμερική είναι 7-10 ώρες πίσω από την Ευρώπη, συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω πτώση, αν τα προβλήματα συνεχίσουν.

File Attachment:


Εν τω μεταξύ, απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα μάλλον οφείλεται στους DNS servers, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα όταν το Slack τέθηκε και αυτό offline (σ.σ. πρόγραμμα για chat που χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες). Ο αντιπρόεδρος της Cloudflare, Dane Knecht, δήλωσε ότι το gateway protocol της Facebook έχει αποσυρθεί από το Internet.

Η σελίδα του Facebook αργεί να φορτώσει και όταν φορτώνει εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος: "Sorry, something went wrong. We're working on it and we'll get it fixed as soon as we can". Το Instagram με την σειρά του εμφανίζει ένα 5xx Server Error σε λευκή σελίδα. Πέραν αυτών, το θέμα επηρέασε μέχρι και την εφαρμογή του Oculus Rift" και εσωτερικά sites του Facebook.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε το πρόβλημα θα λυθεί κι αν υπάρχει θέμα απώλειας δεδομένων. Βέβαια εδώ και δεκαετίες έχουμε μάθει ότι στο 99% των περιπτώσεων, οι μεγάλες εταιρείες δεν χάνουν δεδομένα χρηστών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2021 21:17 - 06 Oct 2021 21:35 #256120 by Μάνος Γρυπάρης
Η πρώην Product Manager της Facebook, Frances Haugen, αποκάλυψε δημόσια μυστικά της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτά, υπάρχει πλήρης παρακολούθηση δραστηριότητας χρηστών και βάση αυτής εμφανίζονται οι σχετικές διαφημίσεις. Επίσης, το Instagram βλάπτει τις νεαρές ηλικίες αφού δημιουργεί ψεύτικα πρότυπα καλογυμνασμένων ατόμων και ψυχολογικά θέματα στους έφηβους.Για όσους έχουν τον χρόνο, εδώ συνέντευξη στο 60 Minutes. Whistleblower = Πληροφοριοδότης.
Όσοι έχουν δουλέψει στη Facebook έχουν υπογράψει NDA που αναφέρει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε πληροφορία να βγει προς τα έξω. Η 37χρονη θα έχει νομικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα καθώς σίγουρα η Facebook θα της έχει ρίξει μήνυση. Στη συνέντευξή της είπε ότι η Facebook έχει δεκάδες χιλιάδες σελίδες έρευνας που αποδεικνύουν ότι το κοινωνικό μέσο μας κοροϊδεύει σε πολλούς τομείς. Από το 2018 μέσω αλγορίθμου μας προωθεί ειδήσεις οι οποίες είναι διχαστικές, με σκοπό να "πλακωνόμαστε" μεταξύ μας και να μένουμε μέσα για περισσότερο χρόνο. Όσο κάνουμε κλικ σε περιεχόμενο, τόσο το Facebook βγάζει χρήματα από εμάς.Κρυφή έρευνα της Facebook που αποκάλυψε η Haugen λέει ότι η Facebook γνωρίζει πως υπάρχουν:
13,5% σκέψεις αυτοκτονίας σε έφηβες
17% νευρική ανορεξία σε έφηβες λόγω φωτογραφιών που βλέπουν
Και όλα αυτά γίνονται για να χρησιμοποιούν περισσότερο το Instagram.

Το πλήρες βίντεο. ΤΡΙΩΡΕΣ δηλώσεις! Ώρες να έχετε να βλέπετε.
Μετά την 1 ώρα δέχεται ερωτήσεις από γερουσιαστές.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2021 21:23 - 06 Oct 2021 21:24 #256121 by Παντελάκης Ευάγγελος
'Εχει υπότιτλους οπότε μπορεί να το δω αν και βαριέμαι κάπως. Τουλάχιστον η ξανθιά είναι και λίγο όμορφη θα μπορούσε να πει κανείς οπότε είναι ευχάριστο να την βλέπουμε . Λέμε τώρα..

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Oct 2021 23:01 #256123 by Aνέστης Αδαμίδης
Εγώ γέλασα πολύ με ένα (ψεύτικο?) σχόλιο που είδα ότι κάποιος και καλά ανησύχησε γιατί έστειλε σε 150 κοπέλες και δεν του απάντησε καμία :lol: Μας γονάτισε ο φούστης!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Oct 2021 01:57 #256277 by Stathis Moose Stathopoulos
Replied by Stathis Moose Stathopoulos on topic Facebook
Το Facebook εξηγεί γιατί συνέβη το τεχνικό θέμα που διέκοψε τις υπηρεσίες τουΧάθηκαν 6 δις μέσα σε 6 ώρες!

Στις 4 Οκτωβρίου ένα τεχνικό θέμα του Facebook που ξεκίνησε από το απόγευμα και κράτησε έξι ώρες, έριξε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp.

Μέσα σε έξι ώρες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε αντίστοιχα...6 δις δολάρια και έπεσε στην πέμπτη θέση των πλουσίων, κάτω από τον Bill Gates! Η μετοχή της Facebook έπεσε κατά 4,9%. Ευτυχώς δεν υπήρξε επίθεση από hackers.

Η Facebook ανακοίνωσε σχετικά με το τεχνικό θέμα: "Οι ομάδες των τεχνικών μας έμαθαν ότι οι αλλαγές στο configuration στους backbone routers που ρυθμίζουν την κίνηση του δικτύου ανάμεσα στα data centers προκάλεσαν προβλήματα που διέκοψαν την επικοινωνία. Η διακοπή στην κίνηση του δικτύου είχε μια σταδιακή επίδραση στον τρόπο επικοινωνίας των data centers μας, κάτι που σταμάτησε τις υπηρεσίες μας. "Η βασική αιτία αυτής της διακοπής επηρέασε επίσης πολλά από τα εσωτερικά εργαλεία και συστήματα που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές λειτουργίες μας, περιπλέκοντας τις προσπάθειές μας για γρήγορη διάγνωση και επίλυση του προβλήματος".

Τις ώρες της διακοπής, οι εργαζόμενοι του Facebook δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μέσω email, ενώ δεν λειτουργούσαν ούτε οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων στην εταιρεία. Άρα, κάποιοι τεχνικοί ή κάποιος τεχνικός έκανε μία ρύθμιση που δεν έπρεπε και δημιούργησε αυτό το χάος, άθελά του(ς).

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2021 17:02 #256756 by Κώστας Δαλακλίδης
Το Facebook επενδύει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο Metaverse 

Το Facebook έχει μεγάλες φιλοδοξίες στον χώρο του Metaverse και τώρα η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό. Τόσα σκοπεύει να επενδύσει το Facebook μόνο για φέτος για τη δημιουργία του Metaverse, καθώς η εταιρεία εξελίσσεται από εταιρεία Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε εταιρεία Metaverse.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Mark Zuckerberg είπε στους επενδυτές ότι το Facebook δεν θα βγάλει χρήματα από αυτήν την επένδυση αμέσως, αλλά έχει να κάνει με την προετοιμασία της εταιρείας για επιτυχία στο μέλλον. Συγκεκριμένα είπε: “Δεν πρόκειται για μια επένδυση που θα είναι κερδοφόρα για εμάς στο εγγύς μέλλον. Αλλά βασικά πιστεύουμε ότι το Metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet”.

Σύμφωνα με το The Verge, τα 10 δις είναι μόνο η αρχή. Συγκεκριμένα το Facebook λέει: “Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε αυτό το μακροπρόθεσμο όραμα και αναμένουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας για τα επόμενα αρκετά χρόνια”. Το Metaverse αναπτύσσεται στο Reality Lab division του Facebook, μαζί με το Oculus Quest.

Η γιγαντιαία επένδυση του Facebook στο Metaverse δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ο Zuckerberg έχει πει ότι φιλοδοξεί το Facebook να μεταβεί από μια εταιρεία Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε μια εταιρεία που έχει στο επίκεντρο το Metaverse. Για το σκοπό αυτό, το Facebook έχει τώρα περισσότερους από 10.000 ανθρώπους που εργάζονται σε διάφορα προϊόντα hardware, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, για να βοηθήσουν το Metaverse να ζωντανέψει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Nov 2021 20:40 #256957 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Facebook
Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει τις υπηρεσίες της με την ονομασία Meta Η νέα ονομασία εμπεριέχει όλες τις δραστηριότητες

 Στα πλαίσια της έκθεσης Facebook Connect, η Facebook  αποφάσισε  ότι θα ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες της κάτω από ένα κοινό δίκτυο με την ονομασία "Meta".

 Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε: "Είμαστε μια εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους. Μαζί μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας μας. Μαζί μπορούμε επίσης να ξεκλειδώσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο σύστημα οικονομίας από δημιουργούς για να αντικατοπτρίσουμε ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να οικοδομήσουμε".

 Σχετικά με την αλλαγή ονόματος, ο Zuckerberg πρόσθεσε ότι "Το όνομα Facebook δεν περιλαμβάνει πλήρως όλα όσα κάνει η εταιρεία τώρα και εξακολουθεί να είναι στενά συνδεδεμένο με ένα προϊόν αλλά με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω να μας αναγνωρίζουν ως μια εταιρεία metaverse".

 Κατοχυρώθηκε το domain για το Meta.com
Επίσης, ο Zuckerberg αγόρασε το Twitter account @meta και το site  Meta.com , το οποίο σας ανακατευθύνει στη σελίδα καλωσορίσματος του Facebook, κάτι που δείχνει ότι στο εξής αυτή θα είναι η νέα ονομασία. Το site προηγουμένως έστελνε τους επισκέπτες στο Meta.org, ένα εργαλείο ανακάλυψης βιοϊατρικής έρευνας που ήταν έργο της Επιστημονικής Πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg. Eίναι μέρος της φιλανθρωπικής εταιρείας που ίδρυσε ο Ζούκερμπεργκ με τη γιατρό σύζυγό του, Priscilla Chan, το 2015. Σε δημοσίευμά της, η ομάδα αναφέρει ότι το Meta.org θα σταματήσει στις 31 Μαρτίου 2022. Τέλος, το  Instagram.com/meta  παραπέμπει σε άσχετο λογαριασμό, ενός λάτρη μηχανής και μένει να δούμε τι θα συμβεί με την συγκεκριμένη περίπτωση (σ.σ. το Instagram ανήκει στη Facebook). 

 Πότε θα γίνει η μετάβαση;
Όλα αυτά δείχνουν ότι το Facebook θα μεταφερθεί στο Meta προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022. Μένει να δούμε πως θα μεταφερθούν και οι λογαριασμοί μας, αλλά και τι θα γίνει με τα usernames και τα links από εδώ και στο εξής, τόσο τα νέα, όσο και τα παλιά αλλά και που θα γίνεται η ανακατεύθυνση. Το Facebook έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο κόσμος θέλει να το βλέπει ως μία εταιρεία metaverse. Το τι θα αλλάξει θα το δούμε στο μέλλον. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές social network αλλάζει όνομα. Τους πρώτους μήνες λειτουργίας του λεγόταν TheFacebookcom.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Zuckerberg, η εμπορική δομή της εταιρείας δεν θα αλλάξει. Θα αλλάξει ωστόσο το πως θα αναφέρει τα οικονομικά της αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Ο ισχυρός άνδρας του Facebook θα αναφέρεται στο εξής σε δύο λειτουργικά τμήματα, τα Family of Apps και Reality Labs, ενώ πρόσθεσε: "Σκοπεύουμε επίσης να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με το νέο stock ticker που έχουμε δεσμεύσει για την 1η Δεκεμβρίου. Η σημερινή ανακοίνωση δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ή μοιραζόμαστε τα δεδομένα".Το Facebook βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από έρευνα μίας πρώην εργαζόμενής του, της Φράνσις Χάουγκεν, η οποία  αποκαλύφθηκε στην Wall Street Journal  και αναφέρει ότι το Facebook έχει στα χέρια του έρευνες που δείχνουν ότι η πλατφόρμα Instagram είναι επιβλαβής και αρνητική επιρροή για εφήβους και ειδικά για κορίτσια. Δεν γνωρίζουμε αν η αλλαγή του Facebook σε Meta σχετίζεται με το ότι το Facebook δέχεται πόλεμο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Είναι επίσης πολύ πιθανό ένα ή και τα δύο αυτά γεγονότα να σχετίζονται με την πρόσφατη διακοπή υπηρεσιών.

 Τι αναμένουμε
Η μετάβαση στο Metaverse προφανώς έχει να κάνει με μία εξέλιξη του Facebook και όχι μια απλή αλλαγή ονόματος. Από την στιγμή που η Facebook έχει την εταιρεία Oculus και μπορεί να αξιοποιήσει τεχνολογία VR, ενώ διαθέτει και κανάλια που κάνουν livestream, ίσως ετοιμάζεται ένας ολοκληρωτικός επανασχεδιασμός στην πλατφόρμα, τον οποίο θα δούμε όταν θα αλλάξει το όνομα και θα μεταβούμε πλέον στο Meta. Με τον ολοκληρωτικό επανασχεδιασμό θα ενσωματωθεί μαζί ένα πλήθος υπηρεσιών.

 Εν τω μεταξύ, μία μερίδα χρηστών εκφράζει την ανησυχία του σε σχόλια για την νέα μορφή της πλατφόρμας και το τι θα έχει σε θέμα ελέγχου των ανθρώπων, αλλά και στο ρόλο που θα παίξει η τεχνολογία στη νέα πλατφόρμα Meta, καθώς υπάρχει αρκετή σύγκριση με  διάφορες ταυτόσιμες έννοιες , που λόγω ελληνικής προέλευσης της λέξης μπορούμε εύλογα να αντιληφθούμε. 

 Εν τω μεταξύ το Oculus Quest θα αλλάξει και αυτό όνομα και θα ονομάζεται  Meta Quest .

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2021 11:02 #257177 by Stathis Moose Stathopoulos
Replied by Stathis Moose Stathopoulos on topic Facebook
Το "Meta" ανήκει σε εταιρεία κατασκευής PC που θέλει να το πουλήσει ακριβά στη FacebookΓια 20 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες της σε μία κοινή πλατφόρμα, την Meta. Λογάριαζε ωστόσο χωρίς την εταιρεία Meta Gaming PC.

Η MetaPCs.com  φτιάχνει Custom Gaming PCs και μάλιστα με την ανακοίνωση της Facebook δήλωσε ότι έχει κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία. Ωστόσο, δέχεται να πουλήσει το όνομα στη Facebook για...20 εκατομμύρια δολάρια!  Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν δημόσια .

Οι ιδρυτές της εταιρείας Zack Shutt Joe Darger, πουλάνε PC, laptop, tablets, software και άλλα προϊόντα σχετικά με την τεχνολογία. Με την πώληση του ονόματος "Meta", πρόσθεσαν ότι θα χρειαστεί να κάνουν πλήρες rebrand της ονομασίας τους, αν τελικά την αγοράσει ο Zuckeberg.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία Meta Gaming PC κατοχύρωσε την εμπορική ονομασία...μόλις τον Αύγουστο. Δηλαδή δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση του Mark Zuckerberg. Παρότι δεν τους έχει δοθεί ακόμη το επίσημο έγγραφο αδειοδότησης της ονομασίας "Meta", γεγονός είναι ότι έχουν προβάδισμα έναντι του Zuckerberg. Εκτός και αν...ο ισχυρός άνδρας της Facebook κατοχύρωσε την ονομασία πριν από αυτούς και κανείς δεν τους έχει ειδοποιήσει! Τέλος, η Meta Gaming PC έχει λάβει...5.000% αύξηση από followers στα social media της μετά την ανακοίνωση της Facebook. Καθόλου άσχημα!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification