Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitter

04 May 2018 16:14 #214912 by Γιάννης Σιδηρόπουλος
Το Twitter ζητά να αλλάξετε τους κωδικούς σας
Το Twitter καλεί τους χρήστες του να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Το Twitter εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παροτρύνει τους περισσότερους από τους 330 εκατομμύρια χρήστες του να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν, ύστερα από ένα bug που προέκυψε στην υπηρεσία. Ενώ η έρευνα του Twitter έδειξε πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι προέκυψε παραβίαση ή κατάχρηση των μη κωδικοποιημένων κωδικών πρόσβασης, η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους, τόσο site του Twitter όσο και οπουδήποτε αλλού μπορεί να χρησιμοποίησαν αυτό τον κωδικό πρόσβασης και περιλαμβάνουν τις third-party εφαρμογές του όπως τα Twitterrific και TweetDeck.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το bug προέκυψε λόγω ενός προβλήματος στην διαδικασία hashing που καλύπτει τους κωδικούς πρόσβασης αντικαθιστώντας τους με τυχαία σειρά χαρακτήρων που αποθηκεύονται στο σύστημα του Twitter. Αλλά λόγω ενός σφάλματος στο σύστημα οι κωδικοί αποθηκεύονταν σε απλό κείμενο σε εσωτερικό αρχείο καταγραφής αντί να αποκρύπτονται μέσω της παραπάνω διαδικασίας. Ισχυρίζονται πως εντόπισαν το bug και κατήργησαν τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ εξετάζουν περεταίρω το ζήτημα ώστε να μην προκύψει ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον. Δεν αποκαλύφθηκε ο αριθμός των χρηστών των οποίων ο κωδικός ενδέχεται να υπέστη βλάβη ή το χρονικό διάστημα για το οποίο οι κωδικοί υπήρξαν αφύλακτοι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2020 21:05 #236681 by Βάσια Κούκια
Replied by Βάσια Κούκια on topic Twitter
Τα Twitter accounts των Bill Gates, Kanye West, Apple και Elon Musk έγιναν hack

Σύμφωνα με το CNET οι λογαριασμοί του Twitter των Bill Gates, Kanye West, Elon Musk, Apple και άλλων διάσημων προσώπων έγιναν hack και δημοσίευσαν Tweets για ένα Bitcoin scam.

Το διαγραμμένο πλέον Tweet του Kanye West έλεγε τα εξής: "Επιστρέφω στους fans μου. Όλα τα Bitcoins που στέλνονται στη διεύθυνσή μου θα επιστραφούν πίσω εις διπλούν. Το όριο θα είναι τα 10.000.000 δολάρια." Η διεύθυνση που δόθηκε στο tweet ήταν η ίδια ακριβώς με εκείνη που περιείχαν οι δημοσιεύσεις των Gates, Musk και Apple.

Ο επίσημος λογαριασμός του Twitter Support δημοσίευσε μία ανακοίνωση στην οποία δήλωνε ότι είναι ενήμεροι για το πρόβλημα και πως διεξάγουν τη δική τους έρευνα. Δεδομένης της υψηλής δημοσιότητας όλων των λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων του Barrack Obama και του Joe Biden, αποκλείεται οι hackers να βρήκαν απλά τους κωδικούς τους.

Ένας εκπρόσωπος του Gate επιβεβαίωσε ότι τα tweets δεν στάλθηκαν από τον Gates και πως είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου θέματος, το οποίο προσπαθεί να επιλύσει το Twitter.

Ο επίσημος λογαριασμός του Cash App έστειλε επίσης ένα παρόμοιο tweet, αν και αυτή τη φορά η διεύθυνση για τα Bitcoin ήταν διαφορετική. Επίσης, ένας αριθμός από λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων, όπως τα Gemini και το Coinbase, έχουν εκτεθεί.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα το Twitter απαγόρευσε στους επίσημους λογαριασμούς να δημοσιεύουν νέα tweets. Μετά από τη σχετική έρευνα όμως, επιβεβαιώθηκε ότι η αιτία πίσω από τα ψεύτικα tweets ήταν πως κάποιος μπόρεσε να έχει πρόσβαση στα admin tools του Twitter, τα οποία του επιτρέπουν να δημοσιεύει ό,τι θέλει από όποιον λογαριασμό θέλει.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Aug 2020 17:51 - 21 Jan 2021 01:00 #237229 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Twitter
17χρονος hacker μπήκε στα Twitter accounts των Bill Gates, Barack Obama, Kanye West, Apple, Elon Musk και άλλων
Ο hacker που συνελλήφθη για το scam σε Twitter accounts διάσημων έχει απ' ότι φαίνεται βαρύ ιστορικό κλοπών.

Ονομάζεται Graham Ivan Clark και πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με το Minecraft από την ηλικία των 10 ετών, κάτι που έκανε για να ξεφύγει από το κακό κλίμα που επικρατούσε στο σπίτι του. Σύντομα όμως άρχισε να κλέβει άλλους χρήστες.

Καταρχήν ο Clark έφτιαξε ένα κοινό στο κανάλι του στο YouTube παίζοντας σε PvP servers του Minecraft. Χρησιμοποιούσε τα usernames Open και OpenHCF. Σύμφωνα με τους New York Times, αρκετοί παίκτες εξαπατήθηκαν από τον ίδιο, καθώς για παράδειγμα τους ζητούσε να τους πουλήσει αντικείμενα (συνήθως rare cape) ζητώντας χρήματα. Μόλις όμως λάμβανε το ποσό που συμφωνούσε τότε έκανε block τον άλλο χρήστη.

Ένας χρήστης ζήτησε να αγοράσει το username "Open" του Clark για 100 δολάρια και ο Clark τον μπλόκαρε μόλις έλαβε το ποσό. "Ήμουν απλά ένας χαζός έφηβος και βλέποντας το παρελθόν λέω δεν μπορεί να έκανα κάτι τέτοιο. Γιατί να εμπιστευτώ αυτό τον τύπο;" δήλωσε ο παίκτης που εξαπατήθηκε. Δείτε το βίντεο του δικηγόρου της πολιτείας της Φλόριντα.

Ο Clark έχει δημοσιεύσει βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, στα οποία δείχνει μερικούς τρόπους για να εξαπατήσετε άλλους παίκτες. Συν τις άλλοις, ο 17χρονος είχε κατηγορηθεί και σε παλαιότερη, μεγάλου μεγέθους κλοπή bitcoins, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του, τότε κατάφερε να ξεφύγει από την ποινική δίωξη. Αυτό όμως δεν συνέβη και τώρα.
Ο Clark έκλεβε χρήματα και στο Minecraft.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2021 09:46 - 24 Mar 2021 09:48 #248233 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Twitter
17χρονος hacker μπήκε στα Twitter accounts των Bill Gates, Barack Obama, Kanye West, Apple, Elon Musk και άλλων Έκλεψε 117.000 δολάρια και μπήκε σε αναμορφωτήριο.

 Ο έφηβος hacker Graham Ivan Clark από την Florida της Αμερικής έλαβε πάνω από 30 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται, από "Απάτη σε θέμα επικοινωνίας" στη φθηνότερη περίπτωση (πάνω από 300 δολάρια), μέχρι την "Χρήση προσωπικών πληροφοριών για εξαπάτηση" (πάνω από 100.000 δολάρια και σε πάνω από 30 θύματα), αλλά και "Πρόσβαση σε PC χωρίς να πάρει άδεια". Η ποινή είναι η μέγιστη που μπορεί να επιβληθεί σε έφηβο, σύμφωνα με τους νόμους της Φλόριντα, διότι όταν έκανε τα hacks στο Twitter ήταν 17 ετών.
Θα εκτίσει την ποινή του σε αναμορφωτήριο και θα του γίνουν μαθήματα σε θέματα επικοινωνιών, μέχρι να ενηλικιωθεί. Ως ενήλικας, αν επαναλάβει το παράπτωμα, τότε θα του επιβληθεί δεκαετή ποινή φυλάκισης, σε παρόμοια φυλακή για ενηλίκους. Τα χρήματα που έκλεψε ο hacker προέρχονται από απλούς πολίτες, στους οποίους έστελνε μέσα από προφίλ διάσημων. Ο hacker έπεισε μέχρι και τους υπαλλήλους του Twitter, ότι ήταν μέλος του IT Department της εταιρείας και κάποιοι εργαζόμενοι του άνοιξαν την πρόσβαση στα account tools της εταιρείας. Έλαβε 12,86 bitcoin, δηλαδή 117.000 δολάρια.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2021 13:10 #253800 by Γιώργος Σκένδρος
Ο κατασκευαστής gaming chairs Vertagear ζήτησε σήμερα συγγνώμη μετά την κοινοποίηση ενός σεξιστικού meme στο Twitter.

 

Η εικόνα, η οποία δείχνει τo feed ενός "αρσενικού" streamer που επικεντρώνεται κυρίως στο παιχνίδι και τo feed μιας "θηλυκής" streamer που επικεντρώνεται κυρίως στον streamer, προωθεί τη σεξιστική αφήγηση ότι οι γυναίκες που κάνουν streaming παιχνιδιών το κάνουν μόνο για να κερδίσουν την προσοχή και όχι επειδή ενδιαφέρονται για τα παιχνίδια που παίζουν. Το μήνυμα αφαιρέθηκε αφού γρήγορα δέχτηκε κριτική ως μισογυνιστικό.

H Vertagear αναφέρει ότι: "Οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε και θέτουν σε πλήρη κίνδυνο τις αξίες που πρεσβεύουμε. Δυστυχώς, αργήσαμε να δούμε τα λάθη που γίνονται και πληγώσαμε πολλούς ανθρώπους με ένα πρόσφατο Tweet που κάναμε. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για τον πόνο που προκάλεσε στα μέλη της κοινότητάς μας. Θα διορθώσουμε τα πράγματα και θα αποτελέσουμε καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους".

Το tweet ακολούθησε άλλα πρόσφατα προσβλητικά μηνύματα για τις γυναίκες, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν στον λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ένα παρόμοιο meme, που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου, απεικονίζει τη στάση των γυναικών και των ανδρών απέναντι στο gaming ως διαφορετική, με τη λεζάντα "Έχει ένα PC gamer. Το χρησιμοποιεί μόνο για το Facebook", δίπλα στην εικόνα μιας γυναίκας.
Μια νέα κατευθυντήρια γραμμή και περαιτέρω μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη του προσβλητικού tweet, αναφέρει η Vertagear.

H Vertagear αναφέρει στην ανακοίνωσή της. "Ενώ εξακολουθούμε να ελπίζουμε να διατηρούμε τα πράγματα διασκεδαστικά για τους οπαδούς μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε πιο ευαίσθητοι στο είδος του περιεχομένου που μπορεί να προκαλέσει πόνο και αγωνία σε διάφορες ομάδες ανθρώπων. Κάθε πτυχή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε περιεχόμενο στο μέλλον θα επανεξεταστεί". 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2021 23:17 #253959 by Αντώνης Κελέμπελης


Το Twitter δοκιμάζει dislikes στις απαντήσεις στην εφαρμογή του iOS. Το Twitter δοκιμάζει ένα καινούριο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του iOS το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν αρνητική βαθμολογία σε απαντήσεις tweets. Όπως ανακοινώθηκε στο λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της Twitter: «Κάποιοι από εσάς σε iOS μπορεί να δείτε διαφορετικές επιλογές για up ή down vote στις απαντήσεις. Το δοκιμάζουμε αυτό για να καταλάβουμε τα είδη των απαντήσεων που μπορεί να βρείτε σχετικά σε μια συζήτηση. έτσι ώστε να βρούμε τρόπους να δείχνουμε περισσότερες από αυτές.» Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό χαρακτηριστικό και έτσι δεν θα εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στη σελίδα από την εφαρμογή του iOS. Στην εικόνα που συνοδεύει το tweet της ανακοίνωσης, φαίνεται σαν να πειραματίζεται το Twitter και με διαφορετικά είδη εικονιδίων. Ένα από αυτά είναι πολύ παρόμοιο με το κουμπί για αρνητική βαθμολογία από τη σελίδα forum Reddit. Ένα άλλο επίσης αλλάζει το κουμπί “like” σε κάτι που μοιάζει με το αντίστοιχο κουμπί από το Reddit. Μια τρίτη παραλλαγή δείχνει παρόμοιο σύστημα βαθμολογίας με το Facebook. Κάποιος μάλιστα από την κοινωνική ομάδα του Reddit απάντησε με μια αστεία εικόνα όταν έμαθε ότι το Twitter  μπορεί να αντιγράψει το σύστημα αρνητικής βαθμολογίας του Reddit. Το Twitter διευκρινίζει την έρευνα με μερικά βασικά σημεία. Η δοκιμή είναι καθαρά για «έρευνα» αυτή τη στιγμή και δεν είναι επιβεβαίωση ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα αποκτήσει ευρεία χρήση σύντομα. Το Twitter επιμένει οι χρήστες να μη το βλέπουν σαν κουμπί “dislike”, παρόλο που μια από τις εικόνες δείχνει έναν αντίχειρα στραμμένο προς τα κάτω. Επιπλέον, οι αρνητικές βαθμολογίες που βάζετε είναι ορατές μόνο σε εσάς. Δεν είναι δυνατό να δει κανείς πόσες αρνητικές βαθμολογίες μπορεί να έχει κάποιο tweet από άλλους χρήστες. Αυτό μάλλον είναι καλό για τον εγωισμό αυτών που δεν κάνουν αρκετά αστεία tweets. Τέλος, οι αρνητικές βαθμολογίες δεν θα αλλάξουν τη σειρά με την οποία οι απαντήσεις εμφανίζονται στην οθόνη σας. Αυτό μοιάζει χαρακτηριστικό το οποίο θα αλλάξει στην πορεία εάν το Twitter συνεχίσει να υποστηρίζει την ιδέα περεταίρω. Σίγουρα, το Twitter θα αποφασίζει με αυτό το σύστημα ποιες απαντήσεις είναι άξιες να σπρώχνονται στην κορυφή του αλγορίθμου. Παραμένει να δούμε εάν αυτό το πείραμα θα έχει μόνιμες επιπτώσεις για τη σελίδα. Η προσθήκη αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση της τοξικής συμπεριφοράς που συχνά καταλήγει στις απαντήσεις κάποιων tweets ή μπορεί να είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό το οποίο το Twitter θα αποφασίσει να παρατήσει σε ένα χρόνο. Την προηγούμενη βδομάδα ξεφορτώθηκε τον μηχανισμό εξαφάνισης ιστοριών γνωστό και ως Fleets. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το Twitter αν μπορούμε να κάνουμε dislike σε απαντήσεις από tweets.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2022 22:31 #262955 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Το Twitter επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα κουμπί για edit
Καιρό πριν μπει ο Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα κουμπί edit που θα επιτρέπει στους χρήστες του να επεξεργάζονται τα tweets τους αφού έχουν δημοσιευτεί. Τα νέα για το κουμπί του edit ανακοινώθηκαν μετά το poll που έκανε ο Elon Musk, το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter. Αρκετοί χρήστες ζητούσαν ένα κουμπί για edit των δημοσιεύσεών τους, όμως υπήρχαν αρκετές ανησυχίες για το πως θα ενσωματώνονταν στην πλατφόρμα.

Το Twitter δήλωσε ότι θα αρχίσει να τεστάρει την ιδέα ενός κουμπιού για edit μέσα στους ερχόμενους μήνες. Η τμήμα επικοινωνίας του Twitter έκανε το παρακάτω tweet:


now that everyone is asking…

yes, we’ve been working on an edit feature since last year!

no, we didn’t get the idea from a poll

we're kicking off testing within @TwitterBlue Labs in the coming months to learn what works, what doesn’t, and what’s possible.

— Twitter Comms (@TwitterComms) April 5, 2022

Το tweet αναφέρει τα εξής: “Τώρα που όλοι ρωτάνε… ναι, δουλεύουμε πάνω σε ένα χαρακτηριστικό για edit από πέρσι. Όχι, δεν πήραμε την ιδέα από ένα poll ?. Θα ξεκινήσουμε τα τεστ στο @TwitterBlue Labs τους ερχόμενους μήνες.”

Οι χρήστες του Twitter Blue, της συνδρομητικής υπηρεσίας του Twitter, έχουν early access σε νέα χαρακτηριστικά για να τα τεστάρουν. Μια λειτουργία για edit θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την διόρθωση τυπογραφικών χωρίς το tweet να χάνει απαντήσεις ή retweets και likes. Ο Jay Sullivan, ο αντιπρόεδρος του τμήματος consumer product του Twitter, δήλωσε ότι το κουμπί για edit είναι “ένα χαρακτηριστικό που ζητάνε πάρα πολλοί χρήστες μέσα στα χρόνια”, ωστόσο η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπους να αναπτύξει το εν λόγω χαρακτηριστικό ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια.


Do you want an edit button?

— Elon Musk (@elonmusk) April 5, 2022

Ειδικότερα, ο Jay Sullivan δήλωσε τα εξής: “Χωρίς χρονικό περιορισμό, χειρισμό και διαφάνεια για το τι έχει γίνει edit, το κουμπί του edit μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλοιώσει τα δεδομένα μιας δημόσιας συζήτησης. Η κύρια προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακεραιότητας της δημόσιας συζήτησης.”

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας το 2018, ο πρώην επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey, είχε δηλώσει ότι το Twitter δεν θα προσθέσει “σχεδόν ποτέ” ένα κουμπί για επεξεργασία. Όμως, άλλα αντίπαλα social media όπως το Facebook και το Instagram δίνουν την επιλογή στον χρήστη να επεξεργαστεί τις δημοσιεύσεις του. Ο Elon Musk ξεκίνησε ένα poll την Δευτέρα, μετά την ανακοίνωσή του ότι πλέον του ανήκει το 9.2% των μετοχών του Twitter, κάτι που τον κάνει τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας. Το εν λόγω poll συγκέντρωσε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ψήφους.

Το Twitter αρχικά εξερευνούσε την ιδέα για ένα κουμπί για edit την 1η Απριλίου, όμως οι περισσότεροι χρήστες θεώρησαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Το Twitter δήλωσε ότι δούλευε πάνω σε ένα κουμπί για edit πριν μπει ο Elon Musk στο διοικητικό συμβούλιο, όμως φαίνεται πως ο επικεφαλής της Tesla επίσπευσε τις διαδικασίες. Ο chief executive του Twitter, Parag Agrawal, δήλωσε τα εξής: “Οι συνέπειες αυτού του poll θα είναι σημαντικές. Παρακαλώ ψηφίστε σοβαρά.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2022 20:36 #263165 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk προσφέρει άλλα 41 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Twitter και να το αλλάξει
Δήλωσε ότι έχει εξαιρετική δυναμική, αλλά μπορεί να αποχωρήσει αν το ΔΣ αρνηθεί την πρόταση.

Μετά την εξαγορά του 9,2% των μετοχών του Twitter, ο Elon Musk προσέφερε άλλα 41 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το δημοφιλές social network.

Ο Musk προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που μεταφράζεται σε 41 δις δολάρια. Το ποσό είναι κατά 38% μεγαλύτερο επί της ονομαστικής αξίας του Twitter την 1η Απριλίου. Δήλωσε ότι το Twitter έχει εξαιρετικό potential ως μία ελεύθερη πλατφόρμα ομιλίας. Επιδιώκει να αγοράσει το Twitter για να γίνει μια ιδιωτική εταιρεία και να "ξεκλειδώσει το πλήρες potential του" όπως έιπε.

Ο Elon Musk δήλωσε συγκεκριμένα: "Έχω επενδύσει στο Twitter, καθώς πιστεύω στο δυναμικό του να είναι μια πλατφόρμα για την ελεύθερη ομιλία σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελεύθερη ομιλία είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία. Συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτή την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία. Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και η τελική και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος. "Το Twitter έχει εξαιρετική δυναμική, την οποία θα ξεκλειδώσω" πρόσθεσε. 

Το Twitter ανακοίνωσε ότι έλαβε την πρόταση του Elon Musk και θα την εξετάσει προσεκτικά, για το αν είναι προς το συμφέρον του και των μετόχων της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Apr 2022 02:39 #263171 by Απόστολος Μητσακούλης
Αν και με βολευεί πιο πολύ το facebook θέλω να δώ πώς θα πάει το twitter στο τέλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Apr 2022 08:13 #263262 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
"Poison pill" προς τον Elon Musk για να μπλοκαριστεί οποιαδήποτε επιθετική εξαγορά του TwitterΣύμφωνα με τους New York Times, το ΔΣ του Twitter δεν φέρεται να δείχνει διάθεση εξαγοράς του από τον Elon Musk και ανακοίνωσε το λεγόμενο "poison pill", δηλαδή την τακτική που ακολουθούν εταιρείες οι οποίες δεν θέλουν να υποστούν εξαγορές πλειοψηφικού πακέτου από μετόχους.
Αν ο Musk εξαγόραζε πάνω από το 15% της εταιρείας, το Twitter σκόπευε να γεμίσει την αγορά με νέες μετοχές, τις οποίες θα μπορούσαν όλοι οι μέτοχοι να αγοράσουν -εκτός από τον Elon Musk- με μια μειωμένη τιμή. Κάτι τέτοιο θα μείωνε σημαντικά το μερίδιο του Elon Musk και θα του κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα να αγοράσει το Twitter. Τώρα κατέχει το 9%.

Το Twitter δήλωσε στους New York Times ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να μπει σε εφαρμογή για ένα χρόνο και ότι "αυτό δεν θα εμπόδιζε την εταιρεία από το να μιλάει με άλλους πιθανούς αγοραστές και θα είχε περισσότερο χρόνο να διαπραγματευτεί μία προσφορά που το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter πιστεύει ότι αντανακλά καλύτερα την αξία της εταιρείας". Πηγές μέσα από την εταιρεία αφήνουν να διαρρεύσει ότι το Twitter σκέφτεται αν θα μπορούσε να φέρει στο τραπέζι προτάσεις από άλλους επενδυτές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο, καθώς το 2020 η Elliott Management (σ.σ. της οποίας τα στελέχη έχουν ακτιβιστική δράση) ήθελε να εξαγοράσει το Twitter, αλλά η Silver Lake, ένα fund εξαγορών στο χώρο της τεχνολογίας, κατάφερε μέσω του συνεργάτη της Egon Durban -που βρίσκεται στο ΔΣ- να σώσει την εταιρεία από μία πιθανή εξαγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification