Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitter

27 Oct 2022 12:32 #267280 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk έγραψε στο Twitter την ελληνική λέξη "διαλεκτική", οργισμένος Γεωργιανός και Έλληνας σφάχτηκαν στα σχόλια
Έπεσαν κάτι μπινελίκια, ακίνδυνα, μέσω router.

Ο Elon Musk αποφάσισε να γράψει στο Twitter την ελληνική λέξη "διαλεκτική".

Το μονολεκτικό του αυτό tweet στα ελληνικά έλαβε ποικίλες αντιδράσεις. Σε ένα από τα σχόλια που ακολούθησαν, ένας...οργισμένος Γεωργιανός τον ρώτησε στα αγγλικά "Γιατί γράφεις σε νεκρή γλώσσα;" για να του απαντήσει από κάτω ένας επίσης οργισμένος Έλληνας "Της μ@ν@ς σου το μ@@νί είναι νεκρό" (χωρίς τα παπάκια).


διαλεκτική

— Elon Musk (@elonmusk) October 25, 2022

Ο Elon Musk ίσως να αναφέρεται στη διάσημη μέθοδο του Σωκράτη, έτσι όπως αναπτύχθηκε μέσα από τους πλατωνικούς διαλόγους, μέσω της οποίας δύο ή περισσότεροι συνομιλητές έφταναν στην αλήθεια με τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Άραγε μήπως αναφέρεται για τον ίδιο και για την ιδιοκτησία του Twitter, με το οποίο φέρεται να συμφώνησε εξαγορά;

Η εξαγορά του Twitter από τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου, δημιούργησε έναν νέο αέρα...ελευθερίας στο Twitter. Καλά, δεν λέμε να υπάρχει η λογοκρισία του Facebook και του Instagram, αλλά σίγουρα το Twitter θα αρχίσει να διανύει μία μεταβατική περίοδο σύντομα, όπου όλα θα επιτρέπονται (εκτός από τα bots).

Ήδη στο Twitter εξ αρχής επιτρεπόνταν πάντοτε το πορνογραφικό περιεχόμενο. Με τον Elon Musk θα μπορούμε πλέον ήσυχοι να "βγάζουμε τα μάτια μας" online...με την ασφάλεια του router μας. Ναι, γιατί όχι;

Τουλάχιστον το Twitter δεν θα banάρει λογαριασμούς χωρίς λόγο, για να τους επαναφέρει μετά ζητώντας συγγνώμη, αλλά χωρίς να επιτρέπει τα follows . Τι, όχι;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Oct 2022 21:01 #267309 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Δηλώσεις για την εξαγορά του TwitterΟ Elon Musk δήλωσε: «Αγόρασα το Twitter γιατί είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή "πλατεία" ανταλλαγής απόψεων, όπου ένα ευρύ φάσμα απόψεων μπορεί να συζητήσει με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγουμε στη βία.
Στα social media, Ο διαχωρισμός σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς φέρνει περισσότερη βία και διχάζει την κοινωνία. Τέλος, τα ενημερωτικά μέσα μπαίνουν σε κυνήγι των clicks γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι που τους φέρνει χρήματα, αλλά έτσι καταφεύγουμε στην πόλωση και η ευκαιρία για διάλογο χάνεται».


Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS

— Elon Musk (@elonmusk) October 27, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Nov 2022 10:28 #267362 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Φήμη για το Twitter: Ο Elon Musk θέλει να χρεώσει 20 δολάρια το μήνα για verification
Οι εργαζόμενοι θα απολυθούν αν δεν το λανσάρουν πριν το deadline.

Σύμφωνα με φήμη που προέρχεται από το Verge , ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, θα "αρχίσει να χρεώνει 20 δολάρια για verification στους λογαριασμούς του Twitter".

Το Twitter έχει ήδη εδώ και ένα χρόνο μία προαιρετική συνδρομή ,το Twitter Blue, την οποία χρεώνει 4,99 ευρώ το μήνα. Η τιμή φημολογείται ότι θα ανέβει στα 19,99 ευρώ και όσοι έχουν ήδη verification στο λογαριασμό τους, θα πρέπει εντός 90 ημερών να γραφτούν ως συνδρομητές. Αλλιώς θα χάσουν το check symbol και δεν θα εμφανίζονται ως verified.

Η φήμη συνεχίζει και λέει ότι οι developers που εργάζονται στο project αυτό ενημερώθηκαν χθες ότι θα πρέπει να τηρήσουν το deadline στις 7 Νοεμβρίου, αλλιώς θα απολυθούν. Η φήμη αυτή προέρχεται από το Verge, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από κάπου. Ο Elon Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να επαληθεύει τους λογαριασμούς να ελέγχει τα bots. Tην Κυριακή, έγραψε στο Twitter: «Η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή».


the bird is freed

— Elon Musk (@elonmusk) October 28, 2022

Η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον Elon Musk, ο οποίος απάντησε στα σχετικά δημοσιεύματα γελώντας και λέγοντας: "Ωχ, ανακάλυψαν τα διαβολικά μας σχέδια". Γνωρίζοντας το χιούμορ του, ίσως αυτό να είναι έμμεση απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ωστόσο θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει δημόσια.


SOURCES: The new twitter blue verification feature will have 69 tiers, with the top tier giving you a crown icon and the power to ban any user. It will cost $420,000,000.

Elon Musk told Twitter employees if they don’t finish it by Monday, he will blast Nickelback in the office.

— Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) October 31, 2022


Ο Musk φέρεται ότι επιθυμεί να αυξήσει τις συνδρομές ώστε να γίνει το ήμισυ των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο εξαγόρασε το Twitter, κάτι που επιβεβαίωσε οριστικά στις 28/10, γράφοντας με tweet "Το πουλί είναι ελεύθερο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2022 11:08 #267413 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Άνοδος τιμής στα 8 δολάριαΤελικά ο Elon Musk θα ανεβάσει την τιμή του Twitter Blue, αλλά αυτή θα ανέρχεται στα 8 ευρώ/δολάρια τον μήνα. Θα σας δίνει και το μπλε verification icon. Στόχος του είναι να εξαλείψει τα bots. Όποιος έχει αγοράσει verification icon και ανακαλυφθεί ότι είναι bot account θα δέχεται suspend στο λογαριασμό του.


pic.twitter.com/icg6e35LOe

— Elon Musk (@elonmusk) November 1, 2022

Ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο εξαγόρασε το Twitter, κάτι που επιβεβαίωσε οριστικά στις 28/10, γράφοντας με tweet "Το πουλί είναι ελεύθερο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2022 11:09 #267418 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk έδιωξε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter
Η Washington Post λέει ότι θα απολύσει το 25% των εργαζομένων.

Μετά την εξαγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Elon Musk έκανε ριζικές αλλαγές στην εταιρεία.

Καταρχήν απέλυσε το διοικητικό συμβούλιο. Συνολικά 9 στελέχη είδαν την πόρτα της εξόδου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, Parag Agrawal. Η Washington Post έχει φτιάξει σενάριο που λέει ότι θα γίνουν απολύσεις με έως και 25% των εργαζομένων .

Πολλά συστημικά ΜΜΕ της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου και του PC Gamer, χτυπιούνται όλη μέρα να κάνουν πόλεμο στον Elon Musk. Το PC Gamer έβγαλε πόρισμα από το κεφάλι του ότι "Το Twitter θα πάρει την κάτω βόλτα", ενώ σήμερα αποκάλεσε τον Elon Musk "troll δισεκατομμυριούχο". Το θέμα είναι ότι ο Elon Muk υποσχέθηκε ότι "Το Twitter θα έχει απόλυτη ελευθερία λόγου" (εξαιρουμένων των bots) και αυτό μάλλον...χαλάει το αφήγημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η αρχική φήμη για 20 δολάρια για την συνδρομή Twitter Blue κατερρίφθη, καθώς ο Elon Musk θα ανεβάσει την τιμή από τα 5 στα 8 δολάρια. 

Ο Elon Musk έβαλε στην περιγραφή του Twitter account του το "Twitter Complaint Hotline Operator", βάζοντας φωτογραφία με ένα μωρό. Επίσης, δήλωσε ότι "όσοι έχουν δεχτεί ban από το Twitter για παραβίαση κανονισμών θα ελεγχθούν πλήρως πριν ξαναμπούν στην πλατφόρμα, κάτι που θα πάρει εβδομάδες". Ο δικός μου λογαριασμός είχε δεχθεί ban τον Φεβρουάριο του 2021, την στιγμή που δεν έμπαινα καθόλου στο Twitter! Το άνοιγα μία φορά την εβδομάδα για να διαβάσω κάποιο εταιρικό tweet και το έκλεινα αμέσως. Το αποτέλεσμα ήταν έκτοτε να έχω Following: 0. Φαινόταν δηλαδή ότι ακολουθώ 0 άτομα και τα νέα follow που έκανα δεν έπιαναν. Χθες ως διά μαγείας είχα ξανά 232 άτομα που κάνω follow. Σήμερα ο μετρητής ξαναγύρισε στο 0 και έστειλα μήνυμα στο support.


Twitter will not allow anyone who was de-platformed for violating Twitter rules back on platform until we have a clear process for doing so, which will take at least a few more weeks

— Elon Musk (@elonmusk) November 2, 2022

Το σύνολο της εξαγοράς περιλαμβάνει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, η οποία είναι δανεικό ποσό το οποίο ο Musk θα πρέπει να εξυπηρετήσει και ο ιδανικός τρόπος για να το κάνει αυτό θα ήταν να πληρώσει το Twitter για τον εαυτό του: να γίνει, με άλλα λόγια, μια εταιρεία που βγάζει τέτοια κέρδη που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με άλλα λόγια, εάν το Twitter δεν βγάλει σημαντικά χρηματικά ποσά σύντομα, τότε ο Musk θα χάσει πολλά από αυτά.

Επίσης, ο Elon Musk είπε ότι όσοι έχουν το μπλε verification icon θα έχουν "προτεραιότητα στις απαντήσεις, τα reports και θα εμφανίζονται πιο ψηλά στην αναζήτηση, κάτι που είναι απαραίτητο για την εξάλειψη των spam accounts και των λογαριασμών απάτης". Αυτοί οι λογαριασμοί θα έχουν επίσης τη "ικανότητα να δημοσιεύουν μεγάλης διάρκειας βίντεο και ήχο" και θα βλέπουν τις μισές διαφημίσεις απ' ότι με το αν δεν είχαν το μπλε εικονίδιο. Εδώ ο Musk θα έπρεπε να αφαιρέσει πλήρως τις διαφημίσεις.

Ο Musk εκτιμά ότι αυτού του είδους η υπηρεσία θα «κατέστρεφε τα bots».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Nov 2022 01:12 #267534 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Διάφοροι ψεύτικοι gaming λογαριασμοί στο Twitter αγοράζουν την πιστοποίηση με 8 δολάρια και τρολάρουν
Κάποιοι βρήκαν τρόπους για να ξεχωρίζουν τους αληθινούς. 

Διάφοροι ψεύτικοι gaming λογαριασμοί στο Twitter αγοράζουν την πιστοποίηση με 8 δολάρια και τρολάρουν.

Παράδειγμα είναι ένας χρήστης που έφτιαξε τον λογαριασμό του ώστε να μοιάζει με τον επίσημο της Nintendo και ανέβασε περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά καθώς και ψεύτικες ανακοινώσεις όπως ένα νέο Super Mario Galaxy.


Can't imagine why all the advertisers are pulling out of Twitter lmao pic.twitter.com/pg55WXkxhS

— Jason Schreier (@jasonschreier) November 9, 2022

Ένας άλλος λογαριασμός, ο οποίος προσποιούταν την Valve ανακοίνωσε μία νέα ανταγωνιστική πλατφόρμα, μέχρι που έγινε suspend από το Twitter. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθετε ποιος είναι πραγματικός και ποιος ψεύτικός, είναι να δείτε την περιγραφή, όπου αναγράφεται ο λόγος που έχει το μπλε πιστοποιητικό σύμβολο.


ok ok made a handy guide for the gamers to understand pic.twitter.com/ejgZpw6mY3

— Victoria Tran ? (@TheVTran) November 10, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Nov 2022 08:58 #267577 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο ΟΗΕ ανησυχεί για την κίνηση του Musk να κάνει το Twitter καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου
Φοβάται τις ακραίες απόψεις.

Ο ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δείχνει...την αντίθεσή του, που ο Elon Musk θέλει τον ελεύθερο λόγο στο Twitter.

Η σχετική δήλωση έγινε από την Μελίσα Φλέμινγκ, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις παγκόσμιες επικοινωνίες. Η Φλέμινγκ είπε: «Ο επιχειρηματίας δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ τοποθετεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ως βάση για την ελευθερία του λόγου και κάνει τα Ηνωμένα Έθνη να ανησυχούν για τέτοιες πιθανότητες». Μετά την εξαγορά του Twitter, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι θα είναι μια πλατφόρμα για ελεύθερη έκφραση.

Η Melissa Fleming έγραψε στο Twitter, λέγοντας: «Κάποιοι ενεργοί χρήστες εγκαταλείπουν το Twitter φοβούμενοι μια έκρηξη μίσους και προπαγάνδας. Ανησυχούμε επίσης, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν επειδή η δουλειά μας περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών που είναι σωτήριες, ακριβείας και βασισμένες σε γεγονότα».

Η Melissa Fleming είναι αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών καθώς και Αμερικανίδα δημοσιογράφος. Έχει γράψει ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με αυτό στην ιστοσελίδα του melissa-fleming.medium.com. Η Melissa γράφει, «Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει προκαλέσει φόβους για έκρηξη μίσους και επιβλαβούς προπαγάνδας στην πλατφόρμα. Οι κακόβουλοι άνθρωποι ήδη καταλαβαίνουν τα όρια του νέου συστήματος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγες ώρες από την εξαγορά, το Twitter πλημμύρισε από δημοσιεύσεις μίσους. Έχει μαθευτεί ότι υπήρξε ξαφνική αύξηση του ρατσιστικού περιεχομένου, των άγριων θεωριών συνωμοσίας, των αντισημιτικών memes και της σοκαριστικής γλώσσας στο Twitter. Υπήρξαν ενδείξεις ότι άτομα σαν αυτά δεν δέχονται bans. Αυτό θα είναι μόνο καταστροφικό για όσους έχουν ήδη περιθωριοποιηθεί, κακοποιούνται και καταπιέζονται.

Εν τω μεταξύ η Flemming έφαγε ένα ωραιότατο wall of hate στα σχόλια κάτω από το tweet της, διότι η "Ελευθερία λόγου των Ηνωμένων Εθνών" είναι προφανώς η λογοκρισία, για να περάσει η προπαγάνδα της.


Some active #Twitter users are leaving the platform fearing an explosion of hate & disinformation. We are also worried.

But the @UN is still there because our job involves sharing sane, fact-based, & life-saving information with the world.

Here is why: t.co/HwfeIVPgq7

— Melissa Fleming ?? (@MelissaFleming) November 10, 2022

Το Twitter και άλλες πλατφόρμες είναι σημαντικά εργαλεία για τους ανθρώπους που εργάζονται για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Σε αυταρχικές χώρες επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητούν ειδήσεις. Επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος των εμπόλεμων ζωνών να μείνουν σε επαφή. Τέτοια κινήματα έχουν γεννηθεί στα social media που έχουν βελτιώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα Ηνωμένα Έθνη καθιστά προσβάσιμες τις αξιόπιστες πληροφορίες μέσω αναρτήσεων σε εκατομμύρια ακολούθους μας καθημερινά. Αυτοί οι παγκόσμιοι πολίτες που ανησυχούν, εξερευνούν την παρουσία μας στα social media για να μάθουν για τον κόσμο και πώς μπορούν να εμπλακούν. Έχουμε δημιουργήσει με κόπο μια κοινότητα που εξερευνά ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η υπόσχεση του Elon Musk να κάνει το Twitter καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου μας ανησυχεί. Τι σημαίνει πραγματικά αυτό σε μια εποχή προπαγάνδας;»

Ανάμεσα στα σχόλια ξεχωρίζει και ένα που δίνει link για τα...ψέματα του ΟΗΕ .

«Το Twitter δεν ήταν έτσι πριν»
Η αξιωματούχος του ΟΗΕ έγραψε περαιτέρω: «Το Twitter δεν ήταν πριν τέτοιος κόμβος. Όπως όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι αλγόριθμοί του εργάστηκαν σκληρά για να αυξηθεί η αφοσίωση. Όταν αυξάνουν το προκλητικό περιεχόμενο, βάζουν το κέρδος πάνω από την ευγένεια. Προκαλούν δυσαρέσκεια και διχασμό και υπονομεύουν την ενημερωμένη και διαφοροποιημένη συζήτηση». Η Melissa είπε ότι έχουμε τις προκλήσεις των εκλογών, του πολέμου στην Ουκρανία και της κλιματικής αλλαγής, επομένως δεν έχουμε χρόνο να πάρουμε λάθος αποφάσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2022 23:04 #267710 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk προσέλαβε τον PS3 hacker Geohot για να διορθώσει το Twitter
«Έχω 12 εβδομάδες».

Θυμάστε τον διαβόητο hacker George "Geohot" Hotz που είχε σπάσει την ασφάλεια του PS3; Ναι, το γνωστό jailbreak.

Ο Geohot προσλήφθηκε από τον Elon Musk για να εργαστεί στο Twitter - κυρίως, για να διορθώσει τη λειτουργικότητα αναζήτησης του φθαρμένου κοινωνικού δικτύου.

Ο Hotz έγινε γνωστός στο Διαδίκτυο το 2008 επειδή ήταν ο πρώτος που έκανε jailbreak το iPhone. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ακολούθησε αυτό το κατόρθωμα χακάροντας το PlayStation 3. Έκανε μέχρι και ραπ για τις επακόλουθες προσπάθειες της Sony να τον μηνύσει. Οι δύο πλευρές διευθέτησαν τελικά τα ζητήματα εκτός δικαστηρίου.

Τώρα, ο Hotz συμφώνησε να συνεργαστεί με τον Elon Musk στο Twitter με μια προσωρινή σύμβαση εργασίας. Πιο πρόσφατα, ο Hotz ήταν διευθυντής της Comma AI, μιας εταιρείας τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγών που ήταν...αντίπαλος του αυτόματου πιλότου Tesla του Elon Musk! Ο Hotz παραιτήθηκε από την εταιρεία τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι άλλαξε και ότι του ταιριάζει καλύτερα να είναι "μαζορέτα και γελωτοποιός του δικαστηρίου".


that’s what Elon told me my job was, and I will try my hardest to do it. I have 12 weeks

also trying to get rid of that nondismissable login pop up after you scroll a little bit ugh these things ruin the Internet t.co/vZbSfEqlfW

— George Hotz ? (@realGeorgeHotz) November 22, 2022

O Musk φέρεται να είχε προηγουμένως προσφέρει στον Hotz συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να εργαστεί για την Tesla - κάτι που ο Hotz αρνήθηκε, με τους δύο άντρες να καταλήγουν να...τσακώνονται. Μια σειρά από tweets τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι οι δυο τους τα έχουν βρει, με τον Hotz να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ασκούμενος στο Twitter για 12 εβδομάδες.

Ο Hotz εντάχθηκε επίσημα στο Twitter το Σαββατοκύριακο και δήλωσε τον τομέα στον οποίο εργάζεται. Απάντησε σε έναν χρήστη που του είπε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση ο [Hotz] να μπει και να διορθώσει την αχρησιμοποίητη και χαλασμένη αναζήτηση του Twitter σε ένα μήνα ενώ οι χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούσαν να το κάνουν εδώ και χρόνια». Ο Geohot του απάντησε: "Αυτό μου είπε ο Elon ότι είναι η δουλειά μου και θα προσπαθήσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να το κάνω. Έχω 12 εβδομάδες. Επίσης, προσπαθώ να απαλλαγώ από αυτό το login που επιμένει να εμφανίζεται ως pop up αφού κάνετε scroll. Αυτά τα πράγματα καταστρέφουν το internet".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2022 09:28 #267740 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν δεχθεί ban
Μετά από τις θετικές ψήφους του κόσμου.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν bans, στην προσπάθειά του να δείξει ότι η πλατφόρμα θα σταματήσει να απενεργοποιεί μόνιμα λογαριασμούς χρηστών που παραβίασαν τους κανονισμούς της.

Συγκεκριμένα είπε: Οι άνθρωποι μίλησαν. Η αμνηστία ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Λίγο πριν ο Musk είχε δημιουργήσει ένα poll, όπου ρωτούσε τους followers αν θέλουν να προσφέρει αμνηστία στους λογαριασμούς που έχουν bans εφόσον δεν έχουν παραβιάσει νόμους ή δεν κάνει spams. Στα αποτελέσματα το 72.4% των χρηστών που ψήφισαν δήλωσαν υπέρ ενώ το 27.6% δήλωσαν κατά.


Should Twitter offer a general amnesty to suspended accounts, provided that they have not broken the law or engaged in egregious spam?

— Elon Musk (@elonmusk) November 23, 2022

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το κριτήριο που θα καθορίσει ποιοι λογαριασμοί θα ανοίξουν πάλι, ούτε ο συνολικός αριθμός τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk άνοιξε ξανά τον λογαριασμό του Donald Trump, όταν σε αντίστοιχο poll οι περισσότεροι χρήστες ψήφισαν υπέρ. Ο λογαριασμός του πρώην Προέδρου της Αμερικής είχε δεχθεί ban στον Ιανουάριο του 2021 μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Επιπλέον έχουν ανοίξει ξανά οι λογαριασμοί αμφιλεγόμενων χρηστών όπως του podcaster Jordan Peterson, της σατυρικής σελίδας Babylon Bee, της κωμικού Kathy Griffin και της πολιτική Marjorie Taylor Greene. Λίγο μετά την εξαγορά του Twitter, ο Musk είχε δηλώσει ότι φτιάξει ένα συμβούλιο λογοκρισίας περιεχομένου με αρκετά ποικίλες γνώμες, όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν τελικά έχει γίνει κάτι τέτοιο. Μόλις επανέφερε τον λογαριασμό του Trump δήλωσε: "Vox Populi, Vox Dei", το οποίο σημαίνει στα Λατινικά: "Η φωνή των ανθρώπων είναι η φωνή του θεού".

Πριν την εξαγορά από τον Musk, το Twitter έδινε strikes και προσωρινά bans σε όσους παραβίαζαν τους κανόνες του, όπως για παραπληροφόρηση για τον COVID-19. Οι περισσότεροι είχαν μέχρι 9 ευκαιρίες μέχρι το ban να γίνει μόνιμο. Για άλλες παραβιάσεις, όπως η διαφήμιση της τρομοκρατίας, η απειλή βίας σε ανθρώπους ή ομάδες, οι παρενοχλήσεις και δημοσιεύσεις προσωπικών στοιχείων, η πλατφόρμα είτε τόνιζε τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις είτε δεν τις έδειχνε σε πολλούς λογαριασμούς. Ο Musk διαφωνούσε με την πολιτική των μόνιμων bans.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Nov 2022 11:25 #267784 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
[UPDATE: Στη δημοσιότητα έγγραφα κατά της ελευθερίας του λόγουΣε απάντηση της διαγραφής των tweets της Apple από τον λογαριασμό της στο Twitter, ο Elon Musk ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες αποκαλύψεις!


The Twitter Files on free speech suppression soon to be published on Twitter itself. The public deserves to know what really happened …

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Ο ιδιοκτήτης των Twitter, Tesla και Space X, δήλωσε στο Twitter ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που είχε η προηγούμενη διοίκηση του Twitter και που αφορούν την καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου! Επίσης, ο Elon Musk δήλωσε ότι ξεκινάει μία "επανάσταση κατά της online λογοκρισίας στην Αμερική".


A revolution against online censorship in America

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Ένας από τους followers του δημοσίευσε μία εικόνα με στατιστικά που δείχνει ότι το 97,5% των συνολικών δωρεών που κάνει η Apple ετησίως πηγαίνουν στο...κόμμα των Δημοκρατικών.


97.5% of Apple's donations are to the Democratic Party. Twitter allowing free speech is against party interests so Apple must play the role of enforcer. pic.twitter.com/khv7VPNawt

— The Rabbit Hole (@TheRabbitHole84) November 28, 2022

Παράλληλα, ο Elon Musk υποστήριξε την αγωγή της Epic Games κατά της Apple, για το μονοπώλιο στο App Store, μιας και έχει αποσύρει από εκεί το Fortnite και έχει κινηθεί νομικά κατά της Apple για μονοπωλιακές πρακτικές.


Accurate t.co/1PRfh67nWX

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification