Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Νομοσχέδιο για YouTube/Twitch κανάλια

12 Apr 2017 20:39 #196900 by Μάνος Γρυπάρης
Στη Γερμανία το αντίστοιχο ΕΣΡ της χώρας επέβαλε σε YouTubers και Twitch streamers να πληρώσουν άδεια λειτουργίας !

Μιλάμε για πρωτόγνωρα πράγματα. Προφανώς αν γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μιλάμε για την απόλυτη ισοπέδωση. Θα πάνε οι γύφτουλες να ζητήσουν τι; Τα 50 ευρώ το μήνα που παίρνουμε από το YouTube? (άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα?) Γελοία πράγματα. Εδώ δεν έχουμε domain names που καταχωρούνται επίσημα σε χώρες. Από την στιγμή που δεν μιλάμε για κεραία σε φυσικό χώρο αλλά για Internet όπου λογοδοτούμε στην Google, τέτοια νομοσχέδια δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ισχύουν.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Apr 2017 22:18 #196906 by Γιακουμής
Ακόμα και αν προσπαθούσαν να παραλληλήσουν το youtube με τηλεοπτικό σταθμό, θα έπρεπε να πάρει άδεια λειτουργίας το Youtube όχι ο κάθε ένας χρήστης. Στην τηλεόραση δεν έχει ο κάθε δημοσιογράφος άδεια λειτουργίας καναλιού για την εκπομπή του.

Δεν ανησυχώ πολύ πάντως, περιμένω να αντιδράσει η google και να εκλογικευθούν τα πράγματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Dec 2018 22:47 #221459 by Άκης Ζαχαριάδης
YouTube και Άρθρο 13

Αλλάζουν τα δεδομένα για Facebook και Youtube σε Ευρώπη και Ελλάδα

Το Άρθρο 13 είναι μέρος μιας νέας οδηγίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πνευματικά δικαιώματα, η οποία έχει στόχο να προστατέψει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τους δημιουργούς περιεχομένου. Σε δεύτερη βάση καλείται να βρει πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων ώστε να προστατέψουν το περιεχόμενο τους στο διαδίκτυο.

Στην ουσία, το άρθρο 13 θα αναγκάσει πλατφόρμες όπως το Facebook και το Youtube να δώσουν προτεραιότητα στο περιεχόμενο μερικών μεγάλων εταιρειών, οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα της διευθέτησης όλων των πνευματικών δικαιωμάτων για το περιεχόμενο τους. Η παραπάνω κίνηση ίσως αποβεί μοιραία για τους μικρούς δημιουργούς, οι οποίοι ενδέχεται να εκτοπιστούν από αυτές τις πλατφόρμες, Αυτό θα συμβεί, διότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι πλατφόρμες αυτές θα είναι πλέον άμεσα υπεύθυνες για το εν λόγω περιεχόμενο και δε θα μπορούν να στηρίξουν πλέον τους πιο μικρούς δημιουργούς όπως γινόταν έως σήμερα.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το άρθρο 13. Εδω

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification