Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

YouTube: Γενική συζήτηση/Απορίες

10 Jan 2023 10:36 #269054 by Nikos Georgopoulos
Το YouTube θα βάλει διαφημίσεις και στα Shorts
Σύμφωνα με email που έστειλε στα κανάλια.

Το YouTube έστειλε email στο οποίο διευκρινίζει ότι θα βάλει διαφημίσεις στα Shorts και καλεί τους YouTubers να υπογράψουν τους νέους όρους χρήσης.

Τα Shorts είναι βίντεο στο YouTube μέγιστης διάρκειας 60 δευτερολέπτων, στα πρότυπα των βίντεο του TikTok και των Instagram Reels. Γενικώς του short form content, που ξεκίνησε σε μεγάλο βαθμό το 2022 και καταναλώνει...αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα του κόσμου στα social media.Η διαφορά είναι βέβαια ότι το Instagram και το TikTok δεν έχουν διαφημίσεις στα βίντεό τους. Μήπως το YouTube θα απομακρύνει αρκετούς χρήστες έτσι;

Επίσης, εντύπωση προκαλούν οι δύο εξής φράσεις: "Αν θέλετε να κερδίζετε χρήματα από τα Shorts τότε θα πρέπει να υπογράψετε τους νέους όρους χρήσης μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023" και "Αν θέλετε να συνεχίζετε το monetization ως μέρος του YouTube Partner Program τότε θα πρέπει να αποδεχτείτε τους νέους όρους μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023". Άραγε το YouTube σκοπεύει να εφαρμόσει διαφημίσεις σε όλα τα shorts, υποχρεωτικά, ακόμα κι αν δεν το θέλει ένας YouTuber; Ας ελπίσουμε πως όχι και πως θα υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης των διαφημίσεων, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλα τα βίντεο του YouTube. Αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στο κινητό, όταν ανεβάζουμε ένα σύντομο βίντεο στα Shorts, οπότε ελπίζουμε να προστεθεί και εκεί, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στα βίντεό σας από το PC.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2023 11:21 #269109 by Nikos Georgopoulos
YouTube: Οι νέοι περιορισμοί βίας και λεξιλογίου στα βίντεο μπορεί να περιορίσουν τα gaming videos
Η απόφαση χαρακτηρίστηκε ως "ταφόπλακα για τους νέους δημιουργούς".

Οι χρήστες του YouTube ανέφεραν ότι είδαν την εργασία τους να επηρεάζεται αρνητικά με τους απροσδόκητους ηλικιακούς περιορισμούς ή να δέχεται οικονομικό πλήγμα, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων αλλαγών στους κανόνες πλατφόρμας σχετικά με τη χρήση κακού λεξιλογίου και το βίαιο περιεχόμενο σε βίντεο.

Αυτές οι αλλαγές, οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από το YouTube τον Νοέμβριο , αναφέρουν ότι η πλατφόρμα αλλάζει την προσέγγιση της στο κομμάτι του ευαίσθητου περιεχομένου. Προηγουμένως, το YouTube διαφοροποιούσε την κακή γλώσσα με βάση τα "επίπεδα σοβαρότητας" (ελαφριά, μέτρια, ισχυρή ή ακραία), με τη μέτρια γλώσσα να είναι κατάλληλη για χρήση μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ενός βίντεο. Κάτι που δεν επηρέαζε τα έσοδα από διαφημίσεις ενός δημιουργού για αυτό το βίντεο.

Το YouTube δηλώνει τώρα ότι οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιούν βωμολοχίες μετά από οκτώ δευτερόλεπτα βίντεο (αλλά όχι σταθερά σε όλη τη διάρκεια) και να εξακολουθούν να λαμβάνουν έσοδα από διαφημίσεις. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για οποιοδήποτε βίαιο περιεχόμενο που ανεβαίνει στο site, με τη βία στα παιχνίδια να επισημαίνεται ειδικά από το YouTube. Πριν από αυτούς τους νέους περιορισμούς, αυτή η πολιτική ίσχυε για περιεχόμενο που εμφανίζει βία σε πραγματικό κόσμο και όχι βία εντός του παιχνιδιού.

Αν και μπορεί να είναι εύκολο να προτείνουμε ότι όσοι ανεβάζουν περιεχόμενο στο YouTube τώρα απλώς περιμένουν να αρχίσουν να βρίζουν ή να παίζουν βίαια παιχνίδια που θα μπορούσαν να παραβιάσουν αυτές τις νέες πολιτικές μέχρι να περάσουν επτά δευτερόλεπτα, αρκετά μέλη της κοινότητας έχουν ζημιωθεί οικονομικά από βίντεο που έχουν γίνει αναφορές και έχουν πλέον περιορισμό ηλικίας, καθώς δεν θα παράγουν πλέον εισόδημα. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, πολλοί έχουν καταδικάσει το YouTube επειδή δεν κοινοποίησε αυτές τις αλλαγές πιο αποτελεσματικά.

Ο YouTuber Daniel Condren από το RTGame επικοινώνησε με το YouTube όταν παρατήρησε ότι ένα από τα βίντεό του είχε περιορισμό ηλικίας χωρίς καμία εξήγηση από την εταιρεία. Η έκκλησή του να διευθετηθεί το ζήτημα απορρίφθηκε και, στη συνέχεια, παρατήρησε ότι όλο και περισσότερα από τα βίντεό του περιορίζονταν χωρίς να δίνεται κανένας λόγος από το YouTube - κάτι που υποπτεύεται ότι συνέβη μόνο αφού επικοινώνησε με το YouTube για βοήθεια επειδή έφερε το κανάλι του περαιτέρω στο ραντάρ του. O Condren επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο του YouTube σχετικά με το πρόβλημά του και έλαβε την ακόλουθη απάντηση: "Όλο το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα πρέπει να ακολουθεί αυτές τις οδηγίες, ανεξάρτητα από το πότε ανέβηκε ή πότε εφαρμόστηκε η πολιτική. Θέλω επίσης να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να αναφέρω ότι τα συστήματά μας ενημερώνονται συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο που [παραβιάζει] οποιαδήποτε από τις πολιτικές μας μπορεί να εντοπιστεί από το σύστημά μας ανά πάσα στιγμή μετά την ανάρτηση του στην πλατφόρμα. Ομοίως, περιεχόμενο μπορεί να αναφέρεται από τους χρήστες ανά πάσα στιγμή μετά την ανάρτηση του στο YouTube και θα ελεγχθεί από τις ομάδες του YouTube."

Ο Condren είπε ότι τώρα θα πρέπει να επανεξετάσει τη σχέση του με το YouTube. «Η συμβουλή μου είναι εάν σας κάνουν flag - μην ζητήσετε βοήθεια από το YouTube», έγραψε μετά τις αρχικές του προσπάθειες να ασκήσει έφεση στους ηλικιακούς περιορισμούς. Ζητώντας έφεση όμως, το κανάλι του τέθηκε σε κίνδυνο γιατί ελέγχθηκε αναδρομικά από το YouTube.

Δεν είναι μόνο ο Condren που αιφνιδιάστηκε από την αναδρομική εφαρμογή αυτών των περιορισμών. Το YouTube έχει επικριθεί περαιτέρω για την κακή επικοινωνία του με τους δημιουργούς σχετικά με αυτές τις αλλαγές, με το Penguinz0 να ανεβάζει ένα βίντεο με τίτλο "Huge Youtube Change Just Ruined Many Channels".Αποκαλώντας την απόφαση της πλατφόρμας να περιορίσει αναδρομικά τα βίντεο και να μην ενημερώσει την κοινότητα για αυτές τις αλλαγές «τη μεγαλύτερη έλλειψη επικοινωνίας στο YouTube όλων των εποχών», ο Penguinz0 ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο χρησιμοποίησε τη λέξη «σκατά» μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα του έγινε αναφορά. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το βίντεο εστιάζει πραγματικά σε "υγιεινά θέματα" και καλά νέα.

Κλείνοντας το βίντεό του που συζητούσε αυτούς τους νέους περιορισμούς και την εφαρμογή τους σε παλαιότερα βίντεο που προηγήθηκαν των αλλαγών, ο Penguinz0 είχε να πει τα εξής: "Αν μόλις τώρα το καταλαβαίνεις αυτό και αναρωτιέσαι γιατί το κανάλι σου είχε προβλήματα τις τελευταίες 24 ώρες, λυπάμαι που έπρεπε να είμαι αυτός που θα [σας] πει. Έχω πειστεί ότι ποτέ δεν θα ανακοινώσουν πραγματικά αλλαγές πολιτικής. Τουλάχιστον, όχι με αποτελεσματικό τρόπο".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2023 00:53 #270390 by Nikos Georgopoulos
Το κανάλι επέστρεψεΑπ' ότι φαίνεται το YouTube κρατάει backup, τουλάχιστον για τα μεγάλα κανάλια, καθώς επανέφερε το κανάλι Linus Tech Tips, μαζί με τα βίντεό του.
Ο hacker πήρε πρόσβαση χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό
Ένας συνεργάτης του Linus κατέβασε κατά λάθος ένα malware από έναν υποτιθέμενο χορηγό. Τα κλασικά scams. Ο υποτιθέμενος χορηγός του είπε να κατεβάσει ένα pdf και του έστειλε ένα zip με το malware. Το malware ενεργοποιήθηκε στο PC του και βρήκε μέσω των cookies ένα ολόκληρο session token. Το session token σημαίνει ότι είναι σαν κάποιος να έχει εκείνη την στιγμή πρόσβαση στο PC σας στο οποίο είστε ήδη Logged in (άρα δεν χρειάζεται να ξαναγράψει κωδικό, ούτε να κάνει Two-Factor Authentication). Έτσι πήρε άμεσα πρόσβαση στο κανάλι του Linus, αλλάζοντας όνομα, ανεβάζοντας livestream του Elon Musk και σβήνοντας τα βίντεο του Linus.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Apr 2023 11:02 #270548 by Nikos Georgopoulos
Ο YouTuber Tanner Cook πυροβολήθηκε στα γυρίσματα ενός βίντεο
Κάποιος δεν δέχθηκε το αστείο του.

Ο YouTuber Tanner Cook πυροβολήθηκε στο στομάχι στις 2 Απριλίου στα γυρίσματα ενός βίντεο σε ένα εμπορικό κέντρο της Βιρτζίνια της Αμερικής, αφού προσπάθησε να κάνει φάρσα σε έναν άδρα.

Ο Tanner Cook είναι μέλος των Classified Goons, μιας ομάδας που δημοσιεύει βίντεο με φάρσες στο YouTube από τον Μάιο του 2022. Οι φαρσέρ έχουν μαζέψει εκατομμύρια προβολές στο TikTok και το YouTube για παιδιάστικα αστεία. Ένα από τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές του γκρουπ περιλαμβάνει τον δημοφιλή streamer JiDion, στον οποίο αυτός και ένας από τους Goons κάνουν μια βόλτα στα καταστήματα και κρύβουν τον καμεραμάν βιντεοσκοπώντας τυχαίους ανθρώπους με σκοπό να ξεκινήσουν την φάρσα.Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένα μέλος του Goon να λέει στις αντιπροσωπείες ότι ένα από τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην παρτίδα είναι στην πραγματικότητα το κλεμμένο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό WUSA9, ο Tanner Cook πυροβολήθηκε στο στομάχι και στο συκώτι ενώ κατέγραφε ένα βίντεο με τους Classified Goons μέσα στο εμπορικό κέντρο Dulles Town Center στο Sterling της Βιρτζίνια. Ο δράστης είναι ο 31χρονος Alan W. Colie, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κακόβουλο τραυματισμό, χρήση πυροβόλου όπλου, για τη διάπραξη κακουργήματος και εκτόξευση σφαίρας εντός κτιρίου. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ ο Cook χειρουργήθηκε για το περιστατικό. Είπε στο WUSA9 ότι ο Colie δεν είπε τίποτα. Απλά έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε τον Cook.

Ο Cook δήλωσε στο WUSA9 «Είμαι καλά. Έκανα μια φάρσα, ένα απλό αστείο και αυτός ο τύπος δεν το πήρε πολύ καλά και με πυροβόλησε». Σε ένα δελτίο τύπου, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Loudoun (LCSO) είπε ότι έλαβε κλήση στις 11:57 π.μ. τοπική ώρα αναφέροντας το περιστατικό. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στη σκηνή μέσα σε τρία λεπτά συνέλαβαν τον Alan W. Colie.Παρά το δυσάρεστο περιστατικό, ο YouTuber Tanner Cook δήλωσε ότι θα συνεχίσει τα γυρίσματα για τις φάρσες του. Αναμένεται να ανακάμψει πλήρως.

Δύο χέρια, τρία πόδια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2023 11:32 #270607 by Nikos Georgopoulos
Ο θύτης που πυροβόλησε καταγγέλει τον YouTuber για bullyingΟ δικηγόρος του Colie Adam Pouilliard είπε ότι ο Cook «παρενοχλούσε» τον πελάτη του, προσθέτοντας ότι ο Colie: «Στοχοποιήθηκε, παρενοχλήθηκε, προσβλήθηκε και ο Cook τον ακολούθησε» στο εμπορικό κέντρο Dulles Town Centre. Η φύση της φάρσας περιελάμβανε τον Cook να χρησιμοποιεί το Google Translate για να παίζει τη φράση «Νομίζω ότι μυρίζεις», καθώς ο Colie βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο για να παραλάβει μια παραγγελία, σύμφωνα με τον ανακριτή του αστυνομικού τμήματος κομητείας Loudoun, Katie Mitchell. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Κοινοπολιτείας Άντονι Νίνταμ είπε ότι ο Colie είπε στον Cook να «τον αφήσει ήσυχο» και μάλιστα ο YouTuber του έβαλε το τηλέφωνο στο πρόσωπό του, αλλά ο Cook ήταν «στα 15 εκατοστά απόσταση» όταν Ο Colie έβγαλε ένα όπλο από το γιλέκο του και πυροβόλησε μέσα στο εμπορικό κέντρο.
Εξαιτίας αυτού, το Γραφείο Εισαγγελίας της Κοινοπολιτείας της Κομητείας Loudoun δήλωσε σε δήλωση στο WUSA9 ότι ενδέχεται να εξεταστούν κατηγορίες και εναντίον του YouTuber. «Αυτό το θέμα είναι ακόμα υπό διερεύνηση», ανέφερε το υπουργείο. «Οι ενέργειες των Tanner Cook και Alan Colie είναι υπό εξέταση. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα εξετάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και θα λάβουμε τις αποφάσεις επιβολής ποινών που υποστηρίζονται από τα γεγονότα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες ποινές».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jun 2023 13:21 #271768 by Nikos Georgopoulos
Playables: Η Google θα σας επιτρέπει να παίξετε games μέσα από το YouTube

[img][/img]


Διέρρευσε το πρώτο παιχνίδι.

Το gaming είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία διασκέδασης με εκατοντάδες δισεκατομμύρια τζίρο κάθε χρόνο και η Google, βλέποντας τα νούμερα που κάνουν τα gaming videos όλα αυτά τα χρόνια, θα εστιάσει ακόμα περισσότερο στα video games μέσω του YouTube.

Μπορεί το Google Stadia να απέτυχε, αλλά η Google δεν το βάζει κάτω. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι θα μπορούμε να παίξουμε games μέσα από το YouTube. Η υπηρεσία θα ονομάζεται Playables και θα μας επιτρέπει να παίξουμε κατευθείαν online games μέσα από το YouTube, είτε στο PC μας, είτε στο YouTube mobile app, σε κινητά iOS και Android.

Για το Playables στάλθηκε email σε εργαζόμενους της Google. Το project τεστάρεται εντός της εταιρείας και τα μέλη της έχουν λάβει προσκλήσεις για να μπορέσουν να παίξουν games μέσα από το YouTube και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ένα Casual Arcade game που τεστάρεται και που ονομάζεται "Stack Bounce". Σε αυτό θα πρέπει να σπάσετε τουβλάκια με μία μπάλα (σ.σ. κάτι σαν μπόουλινγκ ακούγεται). Το Playables είνα μέρος της στραγηγικής του CEO του YouTube Neal Mohan, για να βρει νέους τρόπους ανάπτυξης της πλατφόρμας, μιας και αναφέρει ότι υπάρχει μείωση εσόδων από τις διαφημίσεις.

Βέβαια το Playables θα μπορούσε να πετύχει αν είχε καλά games. Θα μπορούσαν άραγε τα casual games να κρατήσουν τον κόσμο σε καθημερινή βάση; Πιθανόν μόνο τους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jul 2023 11:32 #271919 by Nikos Georgopoulos
Το YouTube θα κόψει τους Adblockers
Θα τους επιτρέπει μέχρι τρία βίντεο.

Το YouTube θα κόβει τους χρήστες που χρησιμοποιούν adblockers, βάζοντας ένα όριο, καθώς θα τους επιτρέπει να δουν μέχρι τρία βίντεο.

Αφού δείτε τρία βίντεο μετά θα αναγκαστείτε να προσθέσετε το YouTube στη λίστα επιτρεπόμενων sites στον AdBlocker.σας.

Στο Reddit ο χρήστης Reddit_n_Me δημοσίευσε ένα screenshot στο οποίο του εμφανίζεται το μήνυμα ότι θα αποκλειστέι "μετά από τρία βίντεο". Στη συνέχεια, το μήνυμα σας υπενθυμίζει ότι οι διαφημίσεις βοηθούν το YouTube να παραμείνει δωρεάν για τους χρήστες και ότι μπορείτε να πληρώσετε με premium συνδρομή για να τις αποφύγετε.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το The Verge όταν μίλησε στο YouTube την περασμένη εβδομάδα. Το YouTube επιβεβαίωσε ότι εκτελείται: "Ένα μικρό πείραμα παγκοσμίως που παροτρύνει τους χρήστες με Adblockers να επιτρέπουν διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium. "Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την απενεργοποίηση της αναπαραγωγής και θα απενεργοποιήσουμε την αναπαραγωγή μόνο εάν οι θεατές αγνοήσουν τα επανειλημμένα αιτήματα που επιτρέπουν τις διαφημίσεις στο YouTube."

Το AdBlocker χρησιμοποιείται πολύ εδώ και ένα χρόνο, αφού τα YouTube video έχουν απανωτές διαφημίσεις, ακόμα και δύο στη σειρά πριν ξεκινήσει ένα βίντεο, ενώ κάποιες διαρκούν υποχρεωτικά και πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Εν τω μεταξύ για όσους ασχολούνται με το YouTube, τα βίντεο "κιτρινίζουν" πανεύκολα και παρουσιάζονται περιορισμένες διαφημίσεις σε ένα βίντεο, ακόμα κι αν προβληθεί...το παραμικρό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jul 2023 18:11 #271974 by Μάνος Γρυπάρης
Πολύ καλές συμβουλές για YouTubers από τον Mr. Beast


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Aug 2023 08:06 #272562 by Nikos Georgopoulos
Λογοκρισία 18+ στο Resident Evil VillageΤο YouTube προειδοποίησε στις αρχές του καλοκαιριού ότι θα ξεκινήσει την λογοκρισία σε gameplay videos που θα δείχνουν βίαιο περιεχόμενο ή βρισιές και ότι θα τα κάνει διαθέσιμα μόνο σε άτομα 18+ (σ.σ. θα πρέπει παράλληλα να έχετε κάνει login).
Τελικά αυτό ξεκίνησε αρχικά με το Resident Evil Village. Παρότι κάναμε appeal αυτό δεν έπιασε και τελικά το βίντεο λογοκρίθηκε και πλέον είναι διαθέσιμο σε ηλικίες 18+. Ανοίξτε Incognito browser και μετά το παρακάτω βίντεο και θα δείτε στην πράξη τον περιορισμό ηλικίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification