Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Superleague 2015/2016

09 Oct 2015 15:33 #169545 by Marios Ntallaris
Στις 23/9/15 ξεκίνησε και η φετινή Superleague. σε αυτό το forum θα μπορούμε να συζητάμε ότι αφορά το Ελληνικό Πρωτάθλημα.
Αρχίζουμε από το πρώτο derby της χρονιάς ανάμεσα σε Π.Α.Ο.Κ. και Ολυμπιακό στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική.
Με δυο γκολ στα πρώτα 35 λεπτά του ματς, ο Ολυμπιακός "τελείωσε" το ντέρμπι της Τούμπας στο άψε-σβήσε. Έξι στα έξι, με συνοπτικές διαδικασίες για τους πρωταθλητές και τον Ρομπέρτο να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα στο δεύτερο μέρος

Ήταν μια κλάση καλύτερος ο Ολυμπιακός. Ακόμη κι όταν "έσβησε" τη μηχανή του, μετά το 2-0 οι "ερυθρόλευκοι" διαφύλαξαν το σκορ με άνεση. Κι όταν ... πιέστηκαν, ερχόταν ο Ρομπέρτο για να αποσοβήσει τις όποιες ευκαιρίες έκανε ο ΠΑΟΚ.
Ο Φορτούνης σημάδεψε σωστά στις ασίστ και των δυο γκολ. Ο Ιντέγε σκόραρε για πρώτη φορά, φέτος ενώ το ματς κύλησε -σε γενικές γραμμές- σε σωστή ατμόσφαιρα, με καλή διαιτησία και προφανώς δίκαιο νικητή τον Ολυμπιακό.
Φουριόζοι από τη μεγάλη νίκη τους στο Λονδίνο, οι Πειραιώτες έχουν κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα. Παίζουν καλή μπάλα, είναι ρεαλιστές, έχουν "κερδίσει" έναν προπονητή που φαίνεται ότι δουλεύει με μέθοδο και αυτή τη στιγμή είναι ένα επίπεδο πιο πάνω απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Σουπερλίγκας...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Oct 2015 20:51 #169840 by Marios Ntallaris
Oλυμπιακός - ΑΕΚ
Στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Superleague ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο, ενώ η ΑΕΚ αναζητά θετικό αποτέλεσμα για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή.
Αυτή την στιγμή διεξάγεται το derby αυτής της αγωνιστικής.
Για live σκορ και περιγραφή ακολουθήστε το link .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Oct 2015 17:32 - 18 Oct 2015 17:34 #169860 by Πιέρρος Φουστέρης
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0



Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός που διέσυρε τους "κιτρινόμαυρους" με 4-0. Μποτία, Ιντέγε πέτυχαν από ένα γκολ, ενώ δύο σημείωσε ο Φορτούνης για τους "ερυθρόλευκους", που έφτασαν τις 7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Super League.

Τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες ξεκίνησε ο Μάρκο Σίλβα κόντρα στην ΑΕΚ αφήνοντας στον πάγκο τον φορμαρισμένο Φορτούνη, ενώ οι γρήγοροι Τζίμι Ντουρμάζ και Σεμπά αποτέλεσαν τα "φτερά" της επίθεσης του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας άφησε εκτός αποστολής τον Ρόλαντ Βάργκας, ενώ προτίμησε τον Πέτρο Μάνταλο αντί του Ντιέγκο Μπουονανότε για το ρόλο του 10αριού.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατέγραψε την πρώτη τελική του αγώνα στο 12ο λεπτό. Ο Μάνταλος πίεσε τον Κασάμι, ο Αραβίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Ρομπέρτο να μαζεύει. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον "Τσόρι" να κάνει το μακρινό σουτ και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπαρόχα. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αυτός ακριβώς που ήθελε ο Δέλλας. Η ομάδα του περίμενε πίσω από τη μεσαία γραμμή, φεύγοντας ταχύτατα στις αντεπιθέσεις.

Από μια τέτοια φάση λίγο έλειψε να έρθει το πρώτο γκολ στο 26'. Ο Ντίντακ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πλατέλλας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μποτία ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ντίντακ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κυρίως με τον Μάνταλο και τον Πλατέλλα από τα δεξιά να φτιάξουν φάσεις, όμως δεν ανησύχησαν τον Ρομπέρτο. Να σημειωθεί ότι στο 41' ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ το γκολ που πέτυχε ο Ιντέγε.


Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να είναι πολλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 58' με τον Μπαρμπόσα να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και τη μπάλα να κοντράρει. Ο Ντομίνγκες στο 64' απάντησε για τους γηπεδούχους, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο Ντομίνγκες, το έκανε ο Ιντέγε στο 70'. Από πάσα του Κασάμι, ο επιθετικός του Ολυμπιακού γύρισε το σώμα του και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρόχα. Ο Μπαρμπόσα έψαξε το γκολ στο 75', αλλά είδε τον Μποτία να σώζει δύο φορές τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Σίλβα δεν επαναπαύτηκαν στο 2-0. Στο 78' ο Ιντέγε έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, βρήκε υπέροχα τον νεοεισελθόντα Φορτούνη μέσα στην περιοχή κι εκείνος από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ φάνηκε να τα παρατάει. Ο "δαιμονισμένος" Ολυμπιακός όμως δεν σταματούσε να επιτίθεται. Στο 86' ο Πάρντο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-0, με τον Μπαρόχα να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση και να κρατάει το σκορ. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ερνάνι από τον Γκάλο και ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-0.

Πηγή: contra.gr

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Oct 2015 18:54 #169864 by Μάνος Γρυπάρης
Ο Ολυμπιακός απ' ότι φαίνεται φέτος παίζει μπάλα μόνος του. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να τον πιάσει ούτε τεχνικά, αλλά κυρίως ούτε για αστείο στη φυσική κατάσταση. Στους πλάγιους μπακ είχε σοβαρό θέμα μαρκαρίσματος στα εξτρέμ, ενώ μπροστά Ντομίνγκες και Ιντέγε έκαναν πλάκα. Ακόμα και με τον Φορτούνη στον πάγκο που μπήκε αλλαγή και πέταξε δύο τεμάχια δείχνει να έχει τόσο ικανότατες μονάδες όσο και βάθος πάγκου.

Έχω την εντύπωση ότι με τόσα χρήματα και κυρίως τόσο ψαγμένο scouting που κάνει ο Μαρινάκης, τα ντέρμπι ο ΟΣΦΠ θα τα παίρνει πολύ πιο εύκολα απ' ότι άλλες χρονιές. Παράλληλα, δεν θα κάνει γκέλες με τόσο πάγκο που διαθέτει. Ακόμα κι αν καταφέρουμε στο τριφύλλι να κλέψουμε κανένα ντέρμπι κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός εκτός απροόπτου θα πάρει και το φετινό πρωτάθλημα.

Προφανώς θα πρέπει όλες οι ομάδες να προσλάβουν σκάουτερς ικανούς και όχι αυτούς που τους υποδεικνύουν οι "κλίκες" της διοίκησης. Στον Παναθηναϊκό ο Φύσσας και ο Βόκολος από που κι ως που θεωρούνται ικανοί σκάουτερς? Από τα παικτάκια που φέρνει ο Ολυμπιακός και που πολλά κοστίζουν πάνω από 1 εκ ευρώ, σε κάτι χρόνια από τώρα θα έχει θησαυρίσει.

Τέλος, να μου το θυμηθείτε, όταν θα αποσυρθεί ο Ρομπέρτο, ο Καπίνο θα γίνει ο νέος Νικοπολίδης...και ακόμα καλύτερος διότι αν θυμάστε ο κηπουρός είχε θέμα στις εξόδους και τα ψηλά σουτ. Άλλο ένα παιδί από τις ακαδημίες ξεπουλήθηκε και τώρα θα το βλέπουμε διαρκώς απέναντί μας.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2015 01:41 - 26 Oct 2015 12:11 #170188 by Μάνος Γρυπάρης


ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1
Ένας ορμητικός ΠΑΟΚ σκόραρε τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο και νίκησε 3-1 στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό που εκτέθηκε αμυντικά. Μείωσαν αργά οι "πράσινοι", που έχουν δικαιολογημένα παράπονα για το πέναλτι του 1-0. Λίγο έπαιξε ο Μπερμπάτοφ λόγω τραυματισμού.

Τη διαφορά μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού δεν έκανε το αμφισβητούμενο πέναλτι που στο 27' έδωσε ο Αρετόπουλος στο άγαρμπο μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες, φάση που εξελίχθηκε κυρίως εκτός περιοχής. Τη διαφορά έκανε ο τρόπος που οι δύο ομάδες έψαξαν το αποτέλεσμα.

Τη στιγμή που ο Αναστασίου μετέτρεψε το σύνηθες 4-4-2 σε 4-2-3-1, ο Τούντορ επέμεινε σε αυτό (3-5-2) που έχουν μάθει να υπηρετούν και να παίζουν από την αρχή της σεζόν οι ποδοσφαιριστές του. Έλειπε από τον άξονα ο τραυματίας Κάτσε και το ασταμάτητο τρέξιμό του, η απουσία του ωστόσο δεν φάνηκε γιατί ο Παναθηναϊκός των πολλών λαθών στον άξονα αναγκάστηκε να μένει πίσω από την μπάλα και να περιμένει κοντά στην περιοχή του.



Αφού υπήρχαν οι χώροι μετά την ανάκτηση πολλών κατοχών, ο ΠΑΟΚ "χτύπησε" από τα άκρα. Κυρίως από τη πλευρά του Νάνο ποντάροντας στην ταχύτητα του Ροντρίγκες και τις συνεργασίες του με τον Ζάιρο. Σωστά όπως αποδείχθηκε, αφού ο εξτρέμ του "Δικεφάλου" ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων ταλαιπωρώντας πολύ τον Ισπανό, που δεν είχε βοήθειες, και πατώντας περιοχή με τις εφορμήσεις του.

Τη μία κέρδισε το πέναλτι και έδωσε στον Μπερμπάτοφ την ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ και στη δεύτερη, στο 31', τιμώρησε την αδράνεια του Ταυλαρίδη μετά την απόκρουση του Στιλ σε δική του τελική.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν κατακερματισμένη, ο Μιγκέλ Βίτορ εξέθεσε μαζί Τελάντερ και Στιλ στο 42', και ο ΠΑΟΚ είχε ανταμειφθεί με τρίτο γκολ για την επιθετική διάθεση που αντιμετώπιζε έως τότε το παιχνίδι. Τη στιγμή μάλιστα που είχε δεχθεί την πρώτη τελική στο 31', ένα αδύναμο σουτ του Ατζαγκούν.

Με το ισχυρό αυτό πλεονέκτημα από το πρώτο μισό του αγώνα, ο "Δικέφαλος" χρειαζόταν απλώς να κάνει διαχείριση δυνάμεων και καταστάσεων. Δεν ήταν δα και τόσο απαιτητική η αποστολή τους, όχι μόνο λόγω του 3-0, αλλά περισσότερο γιατί ο Αναστασίου δεν επενέβη στη ροή του αγώνα, αφήνοντας για 60 λεπτά τους ίδιους έντεκα στο γήπεδο. Μάλιστα ο Μακ έχασε την ευκαιρία του 56', με τον Στιλ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μόνο όταν Κλωναρίδης χρησιμοποιήθηκε αντί του αρνητικού Κουτρουμπή, μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να κερδίσει μέτρα. Απειλητικός βέβαια σε σημείο που να προκαλέσει ασφυξία στον ΠΑΟΚ δεν έγινε ποτέ, αφού τρόπος να γίνει ωφέλιμος ο Μπεργκ δεν βρέθηκε. Επειδή πάντως οι "πράσινοι" είχαν ανέβει, εκμεταλλευόμενοι και την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων, ο προωθημένος Μαρινάκης βρήκε την ευκαιρία να κερδίσει το πέναλτι από τον Λέοβατς στο 74' επιτρέποντας στον Καρέλη να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Η όποια επιθετικότητα του Παναθηναϊκού διήρκησε μέχρι το 78'. Τότε που ο Ατζαγκούν είχε τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Ο Νιγηριανός ούτε τέλειωσε καλά τη φάση ούτε τροφοδότησε τον Μπεργκ που ήταν μόνος. Ο Τούντορ, ανανεώνοντας το "οξυγόνο" στην 11άδα του, δεν άφησε την ομάδα του ακάλυπτη και ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε στο ελάχιστο. Είχε αντίθετα κάποιες επιθέσεις που θα μπορούσαν να φέρουν κάτι καλύτερο από το 3-1. Χωρίς πάντως να χρειαστεί.

MVP
Ο Γκάρι Ροντρίγκες γιατί η δική του συνεισφορά ήταν πιο εμφανής από του Ζάιρο ή του Τζιόλη. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο έπαιξε όπως του αρέσει, αφού δεν χρειαζόταν να καλύπτει αμυντικά και χάρη στη σπιρτάδα και την επιτάχυνση, εξέθεσε καθέναν απ' αυτούς που βρέθηκαν στο διάβα του.

Αδύναμος κρίκος
Ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν ανεπαρκής αμυντικά υποπίποντας σε αδικαιολόγητα λάθη για την εμπειρία του. Πρώτα πάει άτσαλα πάνω στον Ροντρίγκες, άσχετα αν το μαρκάρισμα αρχίζει εκτός περιοχής, και κατόπιν, θολωμένος προφανώς, χάνει μια εύκολη φάση επιτρέποντας στον αντίπαλό του να κάνει το 2-0.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ εξέθεσε τον ντεφορμέ Παναθηναϊκό για την αγωνιστική ανεπάρκειά του και τον Γιάννη Αναστασίου για τις επιλογές του! Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν αποτύπωσε τόσο την υπεροχή και τη δημιουργία ευκαιριών από τον "Δικέφαλο", όσο τον τρόπο σκέψης και της προσπάθειας της κάθε ομάδας να επικρατήσει στο ματς της Τούμπας. Ο "Δικέφαλος" ήξερε τι υπηρετεί, το "τριφύλλι" όχι, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να μην αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Σάμπο (71' Χαρίσης), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο (82' Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ (30' Πέλκας)
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (61' Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέντ (83' Πέτριτς), Ατζαγκούν, Καρέλης (83' Πέτριτς), Μπεργκ


Πηγή: Contra.gr

Σχόλιο: Πέρα από το πέναλτι που ήτανε ανύπαρκτο, χάλια μαύρα. Η ομάδα δεν βλέπεται. Λογικό βέβαια, όταν παίζει ο Παναθηναϊκός με αυτούς τους παίκτες να τρώει 3 τεμάχια. Από το τέρμα μέχρι την μεσαία γραμμή οι παίκτες αυτοί (με ελάχιστες εξαιρέσεις) 10 χρόνια πριν δεν θα έπαιζαν σε καμία περίπτωση στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό δεν θα φανεί σε αγώνες με μικρές ομάδες. Θα φανεί στα ντέρμπι.

Αλλά σχετικά με το ματς, καταρχήν ο Παναθηναϊκός είχε κάθε λόγο να ανησυχεί για τον Αρετόπουλο. Ένα πέναλτι κι ένα άνοιγμα του σκορ δίνει φτερά πάντα σε όποιον το καταφέρνει. Σχετικά με το πως κατέβηκε η ομάδα...όταν παίζει ένας Κουτρουμπής και μάλιστα αμυντικό χαφ, όταν ο Πέτριτς είναι για σύνταξη, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έχει βαπτιστεί με το ζόρι δεξί μπακ κι έπρεπε να παίζει στόπερ κι η ομάδα να πάρει έναν καλό δεξί μπακ....μην απορούμε γιατί έρχονται τέτοια αποτελέσματα.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2016 03:12 #176724 by Πιέρρος Φουστέρης
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα! Με το γκολ του Βάργκας στο 76' η Ένωση νίκησε 1-0 σ' ένα συναρπαστικό ντέρμπι που είχε τρεις αποβολές στο δεύτερο ημίχρονο, χαμένο πέναλτι και αρκετή ένταση.

Η εικόνα του αγώνα
Δεν προξένησε έκπληξη ο "συντηρητισμός" των δύο προπονητών. Ο Γκουστάβο Πογέτ με τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών χαφ, μεταξύ των οποίων ο Σουκουλίνι, και τον Μάνταλο στα άκρα ήθελε πρώτα ν' αποτρέψει τη ανάπτυξη του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε οι εξτρέμ (Πάρντο, Ντουρμάζ) να μην ανεβαίνουν πολύ δίνοντας βοήθειες στους πλάγιους μπακ (Ελαμπντελαουί, Μαζουακού).

Η τακτική αμφότερων προκάλεσε αλληλεξουδετέρωση του τρόπου ανάπτυξης που είτε η ΑΕΚ είτε ο Ολυμπιακός χρησιμοποιούν συνήθως. Δεδομένου δε ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο υπέπιπταν σε λάθη, η πρώτη τελική έγινε δια ποδός Ντουρμάζ στο 17' από μακρινή απόσταση και χωρίς στόχο. Με την ενεργή συμμετοχή του Σουκουλίνι στην ανάπτυξη, ιδιαίτερα μετά τη μετατόπισή του προς τα δεξιά, οι "κιτρινόμαυροι" έψαξαν το κάθετο παιχνίδι.

Για να πατήσουν πάντως περιοχή χρειάστηκαν κυρίως στημένες μπάλες εκτός περιοχής. Οι οποίες πέρασαν δίχως αποτέλεσμα. Όπως είχε συμβεί στο 29', στη μοναδική φορά που υπήρξε προϋπόθεση απειλής, το γύρισμα όμως του Μάνταλού δεν βρήκε κάποιον διαθέσιμο, από τη στιγμή που ο Αργεντινός είχε βρεθεί στο χορτάρι μετά από μαρκάρισμα με τον Μαζουακού.

Τουναντίον οι πρωταθλητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν δύο επιθέσεις τους που είχαν κοινή συνισταμένη τον Μπαρόχα. Ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ που είχε δύο άστοχες εξόδους, ήταν σωστά τοποθετημένος για να βγάλει τόσο τη γυριστή κεφαλιά του Ντουρμάζ στο 43' όσο και το ανάποδο του Κασάμι στο 45' από κόρνερ του Φορτούνη.

Αφ' ότου πάντως στο 47' ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, απόρροια της αποβολής του Μποτία για τράβηγμα στον Αραβίδη που έβγαινε τετ α τετ, η εικόνα άλλαξε. Το κοινό ενθουσιάστηκε, ο Σίλβα έβγαλε τον Φορτούνη για να παίξει ο Ντα Κόστα και ο Πογέτ επέλεξε δεύτερο φορ (Πέκχαρτ) στο νεοδιαμορφωμένο 4-4-2.

Αυτόματα η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα και έγινε εμφανώς πιο επιθετική. Από τις... μηδέν τελικές του πρώτου μισού άρχισε να ολοκληρώνει επιθέσεις και να πιέζει. Ο Μάνταλος δεν βρήκε στόχο στο 55' ούτε η κλασική ευκαιρία του ίδιου του Έλληνα μεσοεπιθετικού στο 68' μετά τη σέντρα ακριβείας του Γκάλο. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν να μην κινδυνεύσουν, ψάχνοντας παράλληλα πεδίο αντεπίθεσης. Ο Μπαρόχα ήταν σε ετοιμότητα για το σουτ του Κασάμι στο 64', πάντως ο Ολυμπιακός παρέμενε επικίνδυνος.

Ασχέτως κινδύνων για την άμυνά του, ο Πογέτ δεν δίστασε να βγάλει και τον Γιόχανσον από το γήπεδο, καταλαβαίνοντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Βάργκας ήρθε να ενισχύσει κι άλλο το δημιουργικό κομμάτι, με τον Μάνταλο παρόλα αυτά να μην οπισθοχωρεί, μένοντας ψηλά.

Το ντέρμπι πάντως έκρινε ένας αμυντικός. Στο 76' η επιμονή του Ντίντακ έφερε το πέναλτι (για χέρι) και την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Μιλιβόγεβιτς. Γιατί ο Μπουονανότε (που είχε μπει αντί του Αραβίδη) μπορεί ν' αστόχησε (Ρομπέρτο και δοκάρι), ο Βάργκας ωστόσο, παρά την αντίθετη κατεύθυνση, βρήκε εστία. Η διακοπή, με αντεγκλήσεις των δύο πάγκων, που ακολούθησε του 1-0 βοήθησε ακόμη περισσότερο την ΑΕΚ, έχοντας το χρόνο να συνταχθεί και να μην αιφνιδιαστεί από μια πιθανή αντεπίθεση. Έχασε βέβαια τον Γκάλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86', ο Ολυμπιακός όμως δεν βρήκε ποτέ τρόπο να φανεί επικίνδυνο, μολονότι αναθάρρησε. Η είσοδος του Ντομίνγκες δεν μετέβαλε τα δεδομένα και η Ένωση πανηγύρισε μια τεράστια νίκη.

Πηγή: Contra.gr

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2016 08:09 - 14 Feb 2016 08:10 #176734 by Μάνος Γρυπάρης
Ο Gustavo Poyet παίρνει άριστα στο κοουτσάρισμα. Αναλαμβάνει μία ομάδα στις 29 Οκτωβρίου 2015 και μέσα σε λίγους μήνες, ενώ δεν της είχε κάνει προετοιμασία, την μεταμορφώνει ώστε να παίζει μπάλα με τον αήττητο του πρωταθλήματος και να τον κερδίζει.



Η διαιτησία ήταν δίκαιη, αν και η φάση στο πέναλτι όπου έχουμε χέρι και 2η κίτρινη είναι ψιλοαμφισβητούμενη για μένα. Στο replay δείχνει ότι η μπάλα σαν να πηγαίνει προς την μασχάλη. Με 61 βαθμούς ο Ολυμπιακός έναντι 45 της ΑΕΚ (ο Παναθηναϊκός 3ος με 38 και αρκετά στραβοπατήματα) είναι πρωταθλητής, συνεπώς το ντέρμπι δίνει μόνο μία ψυχολογική ανάταση στην Ένωση. Για την συνέχεια πάντως, με τέτοια φόρμα η ΑΕΚ εύκολα βλέπω να τερματίζει δεύτερη και να μας κερδίζει στα play-off.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2016 09:09 #176738 by Βασίλης
Η ΑΕΚ θα ειναι η επομενη μεγαλη δυναμη του ελληνικου ποδοσφαιρου..
Η ομαδα μου ειναι εκτος παιχνιδιου μια για παντα και ο Παοκ δυστυχως δεν δειχνει ανταγωνιστικος..
Η ΑΕΚ με τα ψεματα(χωρις λεφτα εννοω) παει να ανταγωνιστει τον Ολυμπιακο και θα τα καταφερει απο του χρονου που θα κοπει η τσαμπα 25ρα απο τους ομιλους του CL στον αιωνιως διορισμενο κρατικο πρωταθλητη..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2016 00:02 #177066 by Μάνος Γρυπάρης


Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
2-2


Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ όμως ο "δικέφαλος" έδειξε χαρακτήρα και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας σε 2-2. Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Τούντορ.

Ο ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων ξεκίνησε με μία ενδεκάδα που σπάνια θα ξαναδούμε στο πρωτάθλημα, αν και ο Ιγκόρ Τούντορ είχε στον πάγκο τους Κάτσε και Τζιόλη. Ο Κροάτης τεχνικός επέλεξε ένα 3-4-2-1 με τους Λέοβατς και Κίτσιου σε ρόλο ακραίων φουλ-μπακ. Από την άλλη πλευρά ο Αντρέα Στραματσόνι δεν έκρυβε εκπλήξεις και επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Λαγό σε ρόλο αντι-Ζέκα (ο Πορτογάλος ήταν τιμωρημένος).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους πράσινους να μπαίνουν δυνατά και να προηγούνται στο σκορ με τον Μπεργκ, όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και όσο περνούσε η ώρα άρχισε να παίρνει την κατοχή δημιουργώντας παράλληλα μικροευκαιρίες. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, οι πράσινοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Καλτσά, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι με γκολάρα του Τσίμιροτ και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με τον Πέλκα. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, αφού ο "δικέφαλος" τελείωσε με δέκα παίκτες.

Τα στοιχεία της αναμέτρησης
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Λαγός, Λουντ, Αμπέντ (Μαμούτε 76'), Καλτσάς (Κλωναρίδης 60'), Βλαχοδήμος (Εβαντζελίστα 59'), Μπεργκ.
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Κίτσιου, Λέοβατς (Κοροβέσης 78'), Μυστακίδης (Τέρι Άντονις 84'), Πέλκας (Σάμπο 93'), Μακ.


Γκολ: 1-0 (Μπεργκ σουτ 10'), 2-0 (Καλτσάς σουτ 51'), 2-1 (Τσίμιροτ 56' σουτ), 2-2 (Πέλκας 67' σουτ).
Κάρτες: Πράνιτς (κίτρινη 17'), Τσίμιροτ (κίτρινη 19'), Λαγός (κίτρινη 28'), Μαλεζάς (κίτρινη 39'), Χαρίσης (κίτρινη 42'), Κουτρουμπής (κίτρινη 42'), Λουντ (κίτρινη 62'), Χατζηισαΐας (κίτρινη 70'), Κίτσιου (κίτρινη 77'), Μπεργκ (κίτρινη 85'), Πέλκας κίτρινη 90'), Μαμούτε (κίτρινη 90'), Χαρίσης (κόκκινη - 2η κίτρινη 92').

Γρήγορο προβάδισμα με τον Μπεργκ
Οι πράσινοι όπως συνηθίζουν στα τελευταία τους παιχνίδια μπήκαν αρκετά δυνατά και πίεσαν ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ με Καλτσά, Βλαχοδήμο και Μπεργκ. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος άγγιξε το γκολ, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στα σώματα. Ο Έλληνας άσος πήρε το αίμα του πίσω λίγα λεπτά αργότερα, αφού με ατομική προσπάθεια έβγαλε όμορφη πάσα στον Μάρκους Μπεργκ που βρισκόταν λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι. Ο Σουηδός άσος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0 για το "τριφύλλι"(έφτασε τα οκτώ γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ).

Το γκολ αυτό φαίνεται πως αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που ισορρόπησαν το παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και άρχισαν να απειλούν την εστία του Στιλ. Στο 18ο λεπτό ο Τσίμιροτ έκανε ένα όμορφο σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και μία καλή εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ξανά για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση, όμως ο Λουκ Στιλ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο διαιτητής Κομίνης δεν χαρίστηκε στις δυο ομάδες και έβγαζε εύκολα την κάρτα από το τσεπάκι του. Έτσι, τρεις παίκτες από κάθε ομάδα είδαν την κίτρινη κάρτα στο πρώτο μέρος.

Οι πράσινοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Βλαχοδήμος, Μέστο και Καλτσάς συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον Βλαχοδήμο να βγάζει κάθετα τον Καλτσά με που πλασέ νίκησε τον Βελλίδη στο 51' και έκανε το 2-0. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ απάντησαν αμέσως και λίγα λεπτά αργότερα μείωσαν σε 2-1 με καταπληκτικό σουτ του Τσίμιροτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο "δικέφαλος" δεν τα παράτησε και έφερε το ματς στα ίσα στο 67ο λεπτό.
Ο Λέοβατς έδωσε στον Μυστακίδη, αυτός πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Πέλκα που με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2. Πέντε λεπτά αργότερα οι πράσινοι άγγιξαν το 3-2, όμως ο Βελλίδης έπεσε και μπλόκαρε το σουτ-φάουλ του Μεχντί Αμπέντ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε επεισοδιακά. Οι παίκτες των δυο ομάδων σε πολλές φάσεις φλέρταραν με την κάρτα και τελικά ο Χαρίσης είδε την κόκκινη.

Η φάση του αγώνα
Στο 64ο λεπτό ο Μακ πήρε τη μπάλα μετά από τραγικό λάθος του Μέστο, όμως δεν γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και χάθηκε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ νωρίτερα.

Ο διαιτητής
Οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα χέρι του Μυστακίδη στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν γυρισμένος με την πλάτη και σωστά δεν δόθηκε κάτι. Ο Μάρκους Μπερκ θα μπορούσε να είχε δει την δεύτερη κίτρινη στο 88ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τζαβέλλα. Ο Μαμούτε έριξε κουτουλιά στον Πέλκα στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε να δει τόσο τη δεύτερη κίτρινη ή έστω την κόκκινη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος με βάση το χρόνο που αγωνίστηκε ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αφού από τα πόδια του πέρασαν και τα δυο γκολ του Παναθηναϊκού. Σούπερ παιχνίδι και από τον Χαρίση του ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την αποβολή του.

στο παιχνίδι έχοντας ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Feb 2016 21:36 #177279 by Μάνος Γρυπάρης


ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
1 - 0

Με γκολ του Βάργκας στο '79 η ΑΕΚ κέρδισε το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιοχάνσον, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ, Πλατέλλας
Στον πάγκο: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Αραβίδης.

H ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ. Μέστο, Τελάντερ, Μολέντο, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ, Βλαχοδήμος, Καλτσάς, Μπεργκ
Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Οδ., Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Λαγός, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μαμούτε.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification