Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 114146 (16906 points to next level)

 
600
yesterday
Life is Strange 2: Episode 5 yesterday

Διαλέξτε το μονοπάτι σας. 

Το ομώνυμο Cinematic Adventure της Naughty Dog με ήρωες τα δύο αδέρφια Σον και Ντάνιελ, φτάνει στο φινάλε του. Το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο του Life is Strange 2 έφτασε, όπως και η στιγμή να δούμε τι έχει εν τέλει να σας προσφέρει.

Οι δραστηριότητες στο φινάλε του Life is Strange 2 σας βάζουν από την μία για πολλοστή φορά σε ρόλο παρατηρητή ενός δημιουργήματος που μοιάζει περισσότερο με ταινία παρά με παιχνίδι. Θα χρειαστεί απλά να πλοηγηθείτε στο χώρο και να αλληλεπιδράσετε με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σας, να πατήσετε απλά ένα κουμπί ώστε ο Σον να ζωγραφίσει τα τοπία που βλέπει μπροστά του και να διαβάσετε σημειώσεις και γράμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν θα σας ενδιαφέρουν.

Μικρές πινελιές από ουσιαστικό Adventure
Μία σημαντική διαφορά όμως που ευτυχώς υλοποιείται επιτέλους είναι η προσθήκη πιο σύνθετων γρίφων σε σχέση με ότι έχουμε δει. Έτσι για να βασανίσετε και λίγο το μυαλό σας και να μην τα έχετε όλα έτοιμα. Σε ένα γρίφο θα χρειαστεί για παράδειγμα να τοποθετήσετε αντικείμενα στη σωστή σειρά και σε έναν άλλο θα παίξετε κάτι σαν μικρό κυνήγι θησαυρού. Αναρωτιόμαστε βέβαια για ποιο λόγο θα έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το τέλος για να δούμε πράγματα που όφειλαν να υλοποιηθούν σε όλα τα επεισόδια και μάλιστα σε μεγαλύτερη αφθονία.

Πολιτική ατζέντα
Στα περιβάλλοντα του παιχνιδιού έχουμε πλέον πολύ πιο αραιοκατοικημένες περιοχές, ενώ αυτή τη φορά προστίθενται ορισμένα…σουρεαλιστικά αγάλματα. Επίσης, υπάρχουν αποσπάσματα στο σενάριο που αφορούν τόσο ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που η Dontnod έχει ξαναθίξει στο παρελθόν, όσο και κριτική στην Αμερικανική πολιτική. Θίγονται μέχρι και θέματα ρατσισμού και σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε τους σεναριογράφους να αποτυπώνουν μια πολιτική ατζέντα σε ένα video game. Καθότι παίζετε ένα sequel, υπάρχουν και σημεία αναφοράς στο άλλο Life is Strange, καθώς θα γνωρίσετε έναν αρκετά γνώριμο χαρακτήρα και μάλιστα θα μάθετε μια σημαντική πληροφορία για το προηγούμενο παιχνίδι.

http://www.youtube.com/watch?v=YJCOyXQj70k

Γενικά οι Γαλλικές εταιρείες συνηθίζουν να περνούν πολιτικά μηνύματα μέσα από τα games. Το γεγονός αυτό το έχουμε συνηθίσει άλλωστε με την Ubisoft. Τώρα, το βλέπουμε και στην Dontnod κι απ’ ότι φαίνεται ο publisher της, η Square Enix, καθότι προέρχεται από την Ιαπωνία, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Dontnod βέβαια, μιας και δεν διαθέτει το όνομα της Ubisoft στην αγορά, εκφράζεται με τέτοια ελευθερία που τολμάει να περάσει τα μηνύματά της με τον πιο ευθύ τρόπο που έχουμε δει ποτέ. Για την ακρίβεια, το σενάριο ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο να καταλήξει με αυτό τον τρόπο και ίσως ενώ ήταν ολίγον τι προφανές, λίγοι από εμάς είχαμε αντιληφθεί τι θα ακολουθούσε μιας και στα πρώτα τέσσερα επεισόδια απορροφηθήκαμε έχοντας αγωνία για την κατάσταση των δύο αδερφών.

Το τελευταίο επεισόδιο του Life is Strange 2 έχει στοιχεία που έπρεπε να υπάρχουν σε όλα τα προηγούμενα και φινάλε που σοκάρουν.

 

Οι περισσότερες ανατροπές που έχετε δει
Η τελευταία σκηνή του Life is Strange: Episode 2 είναι πραγματικά λες και έχει βγει από ταινία τέκνο διασταύρωσης sci-fi και κοινωνικού περιεχομένου. Τα όσα θα συμβούν δεν σας περνούν καν από το μυαλό. Βέβαια το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε την απόφαση να ορίσετε το φινάλε της ιστορίας είναι σίγουρα στα θετικά το σεναρίου.

Η διαφοροποίηση του Episode 5 σε σχέση με τα προηγούμενα είναι ότι πλέον οι πράξεις σας έχουν αντίκτυπο στην τελική έκβαση του σεναρίου. Υπάρχουν δύο εναλλακτικά φινάλε, κάτι που συμβάλει σημαντικά στο replayability του παιχνιδιού. Η συνολική διάρκεια του πέμπτου επεισοδίου ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες. Σε αυτό το διάστημα δεν θα είστε διαρκώς σε ένταση, αλλά θα υπάρχουν και κάποια σημεία όπου το σενάριο κάνει μικρές “κοιλιές” και οι σεναριογράφοι αναλώνονται σε ορισμένους ψιλοανούσιους διαλόγους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία στους διαλόγους που θα σας συγκινήσουν για άλλη μια φορά.

Σε θέμα gameplay το Life is Strange 2 μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αφού έβαλε τον έλεγχό σας σε ακόμη πιο υποδεέστερη μοίρα από αυτή του πρώτου παιχνιδιού. Κατάφερε όμως να μας προβληματίσει. Αυτό που εν τέλει θα σας μείνει από όλη αυτή την περιπέτεια είναι το πώς από ένα άδικο γεγονός μπορεί κάποιος να βρει το δίκιο του και αντίστοιχα πως μπορεί μια κατάσταση να ξεφεύγει και να δημιουργήσει μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων. Ένα τρίτο όμως που θα κρατήσετε, είναι ότι στην Αμερική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πολλά δήθεν “ατυχήματα” περνούν στα ψιλά γράμματα, την στιγμή που θα έπρεπε να τους δίνουμε μεγαλύτερη σημασία.

Θετικά:
- Άφθονα εναλλακτικά φινάλε
- Η σύνδεση με το προηγούμενο Life is Strange
- Η προσθήκη γρίφων
- Το σενάριο θα κεντρίσει σίγουρα την προσοχή σας

Αρνητικά:
- Το gameplay εξακολουθεί να σας περιορίζει
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Σενάριο: 9
Gameplay: 7
Αντοχή: 5
Γενικά: 7.6

Θα σας βάλει σε σκέψεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο επεισόδιο της Dontnod. 

Μάνος Γρυπάρης

yesterday
Χριστουγεννιάτικο event στο Apex Legends yesterday

Santa Claus Caustic!

Σύμφωνα με τον dataminer iLootGames, η Repawn Entertainment ετοιμάζει το περιεχόμενο που θα εισάγει στο Apex Legends για τα Χριστούγεννα.

Πιο συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί ένα event με την ονομασία Holo-Day, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα νέο Limited Time Mode, βασισμένο στο τρένο του World's Edge. Μαζί με το Limited Time Event, οι ήρωες του παιχνιδιού θα αποκτήσουν νέα skins, όπως για παράδειγμα μία Elf εκδοχή του Wattson και του Octane, τον Santa Claus Caustic κ.α.

Παράλληλα, σε ένα meeting επενδυτών, ο Andrew Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Electronic Arts, δήλωσε ότι το Apex Legends για κινητά δεν θα κυκλοφορήσει πριν το οικονομικό έτος του 2021, δηλαδή θα το δούμε μετά την 1η Οκτωβρίου 2020.

Δείτε την δυσαρέσκεια που υπήρξε στο νεότερο update του Apex Legends.

Διαβάστε το review του Apex Legends και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Apex Legends γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

yesterday
Η PETA ζητάει από το Twitch να κάνει ban την Alinity yesterday

Επειδή ο σκύλος της την μύριζε τις ημέρες τις περιόδου.

Η PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), εταιρεία που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορεί την Twitch streamer Alinity για "κακομεταχείριση ζώου" και ζητάει από το Twitch να την κάνει ban.

Μέσα στο 2019, η Alinity έδωσε βότκα στη γάτα της και την πέταξε κάπως...άκομψα εκτός πλάνου. Έκτοτε, η PETA έχει βάλει στο μάτι το κανάλι της, ζητώντας από το Twitch να την banάρει, χωρίς όμως επιτυχία.

Αυτή τη φορά, η PETA επανέρχεται καθώς σε διάφορα livestreams της είδε τον σκύλο της να...την μυρίζει στο ευαίσθητο σημείο κατ' επανάληψη και να δείχνει ότι έχει ορέξεις.

 

Η Alinity απάντησε ότι κάνει livestreams 6 ημέρες την εβδομάδα. "Αυτό σημαίνει ότι θα έχω 12 φορές περίοδο τον χρόνο και 48 ημέρες broadcast με περίοδο!" προσθέτοντας ότι το αίτημα της PETA "είναι γελοίο".

 

 

Αντίθετα, ο streamer Jon Grim έλαβε ένα ban από το Twitch για 7 ημέρες επειδή ανέβασε ένα σκίτσο για να σατιρίσει την Alinity και τον σκύλο της.

Δείτε τα μαζικά bans της Blizzard στο Twitchτι έδειξε ένας streamer και έγινε ban στο Twitch και συζητήστε για την πλατφόρμα στο αντίστοιχο forum topic.

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Game of the Year: Κανονισμοί & Απορίες' στο φόρουμ. yesterday

loup-garou έγραψε: Στο Greek Game of the Year 2019 ειναι υποχρεωτική η ψήφος για τον διαγωνισμό;
Το γραφω γιατι δεν ξερω κανενα, οποτε θα επιλεξω στην τυχη...

Ναι και στα δύο γκάλοπ είναι υποχρεωτική η ψήφος, όπως αναφέρουν άλλωστε και οι κανόνες.
Καλό θα είναι να παίξετε τα games (κάποια είναι δωρεάν) ή έστω να δείτε βίντεο στο YouTube.
Θα σας πάρει μόλις 5 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα...

yesterday
YouTube: Τα top games και οι top YouTubers σε προβολές για το 2019 yesterday

Η λίστα έχει μεγάλες εκπλήξεις.

Το YouTube ανακοίνωσε μέσω του YouTuber Rewind τα games και τους YouTubers με τις περισσότερες προβολές για το 2019.

Η λίστα των games περιέχει διάφορες εκπλήξεις, όπως το Minecraft στην πρώτη θέση, αλλά και το Garena Free Fire.

Δείτε αναλυτικά το Top 5:

1) Minecraft
2) Fortnite
3) Grand Theft Auto V
4) Garena Free Fire
4) Roblox

Δείτε το YouTube Rewind.

http://www.youtube.com/watch?v=2lAe1cqCOXo

Στους YouTubers ο Pewdiepie τερμάτισε ξανά στην πρώτη θέση.

Οι Top 10 YouTubers του 2019:

1) PewDiePie, 4 δις προβολές
2) Felipe Neto, 2.8 δις προβολές
3) Pencilmation, 2.8 δις προβολές
4) Jelly, 2.5 δις προβολές
5) David Dobrik, 2.4 δις προβολές
6) Dude Perfect, 2.3 δις προβολές
7) MrBeast, 2.2 δις προβολές
8) LazarBeam, 2 δις προβολές
9) Fischer's, 1.9 δις προβολές
10) Azzyland, 1.9 δις προβολές

Δείτε ακόμη τις κορυφαίες πωλήσεις στα games και συζητήστε για αυτές στο παρακάτω forum topic.

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Game of the Year 2019' στο φόρουμ. 2 days ago

game-of-the-year-2019-forum.jpg

Το Game of the Year, ο μεγαλύτερος ελληνικός διαγωνισμός βράβευσης gaming εταιρειών, διεξάγεται φέτος για 11η χρονιά.

Ψηφίστε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και το καλύτερο ελληνικό παιχνίδι της χρονιάς και κερδίστε:
- Οθόνη AOC 32"
- Κονσόλα PS4 Pro
- Mortal Kombat 11 Collector's Edition
- Το κινητό Xiaomi Redmi Note 8 Pro
- Δεκάδες games και συλλεκτικά


www.youtube.com/watch?v=JwIYgMjHrN8

Διαδικασία συμμετοχής:
1) Ψηφίστε το ελληνικό παιχνίδι της χρονιάς στο γκάλοπ και δηλώστε με απάντηση σε αυτό το link το παιχνίδι που ψηφίσατε .
2)Ψηφίστε σε αυτό το γκάλοπ το παιχνίδι της χρονιάς και δηλώστε με απάντηση το παιχνίδι που ψηφίσατε και το δώρο για το οποίο θέλετε να μπείτε στην κλήρωση.

- Αν θέλετε δώρο χωρίς κλήρωση τότε δηλώστε 3 δώρα χωρίς κλήρωση + 1 δώρο με κλήρωση σε περίπτωση που και οι τρεις επιλογές σας εξαντληθούν.
- Αν θέλετε δώρο με κλήρωση τότε δηλώστε μόνο 1 δώρο.
- Θα πρέπει να ψηφίσετε και να απαντήσετε και στα δύο forum topics


Οι κληρώσεις θα γίνουν στις 2 Ιανουαρίου και τα δώρα θα σταλούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.
Καλή επιτυχία σε όλους!

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Greek Game of the Year 2019' στο φόρουμ. 2 days ago

Game-of-the-year-ALL-YEARS-72-1544114153.jpg

Το Game of the Year, ο μεγαλύτερος ελληνικός διαγωνισμός βράβευσης gaming εταιρειών, διεξάγεται φέτος για 11η χρονιά.

Ψηφίστε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και το καλύτερο ελληνικό παιχνίδι της χρονιάς και κερδίστε:
- Οθόνη AOC 32"
- Κονσόλα PS4 Pro
- Mortal Kombat 11 Collector's Edition
- Το κινητό Xiaomi Redmi Note 8 Pro
- Δεκάδες games και συλλεκτικά

Αναλυτικές πληροφορίες στο σχετικό άρθρο του site.

Προσοχή: Αυτό είναι το 2ο forum topic του διαγωνισμού όπου ψηφίζετε και αφήνετε σχόλιο με το παιχνίδι που ψηφίσατε. Για να δηλωσετε το δώρο σας πηγαίντε στο forum topic Game of the Year 2019 και εκεί ψηφίστε και αφήστε σχόλιο με το δώρο σας.

www.youtube.com/watch?v=JwIYgMjHrN8

Τα ελληνικά games που είναι υποψήφια φέτος:
- Catch the Head (Horos Interactive): PC
- Firestone (Holyday Studios): PC, Mac
- Ninja Tag Team: Slash n' Dash: Android
- Subcube (Dizzy Mind Games): PC
- Unbeliever (Poor Locke Studios): PC

Για την παραπάνω λίστα πραγματοποιήσαμε ανακοίνωση τον Νοέμβριο στο group Greek Game Developers στο Facebook και όσοι developers ενδιαφέρονταν έκαναν δημοσίευση με το link του παιχνιδιού τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification