Πάνω από 1.500 εργαζόμενοι της Activision Blizzard υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση της εταιρείας, επικρίνοντας την αντίδρασή της στη μήνυση για διακρίσεις και παρενόχληση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.Πλήθος εν ενεργεία εργαζομένων από όλα τα τμήματα της Activision Blizzard υπέγραψαν την επιστολή, η οποία χαρακτηρίζει την αντίδραση της Activision Blizzard στην αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις "αποτρόπαια και προσβλητική"."Τα στελέχη της εταιρείας μας ισχυρίστηκαν ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία μας, αλλά μπροστά στη νομική δράση - και τις ανησυχητικές επίσημες απαντήσεις που ακολούθησαν - δεν εμπιστευόμαστε πλέον ότι οι ηγέτες μας θα θέσουν την ασφάλεια των εργαζομένων πάνω από τα δικά τους συμφέροντα", αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το Bloomberg .Το στέλεχος της Activision, Frances Townsend, περιέγραψε την αγωγή ως "αντικειμενικά λανθασμένη, παλιά και εκτός πλαισίου" σε δήλωσή του. Η επιστολή υποστηρίζει ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από την ηγεσία και τη διοίκηση της Activision Blizzard ήταν "διαστρεβλωμένες και σε πολλές περιπτώσεις ψευδείς" και σημειώνει ότι η διοίκηση ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία "μιας εταιρικής ατμόσφαιρας που δεν πιστεύει τα θύματα" και "θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα [του] οργανισμού να θέσει τους θύτες προ των ευθυνών τους".O ανώτερος σχεδιαστής συστημάτων του World of Warcraft, Jeff Hamilton, μετά τη δημοσιοποίηση της αγωγής, αποκάλυψε ότι οι εργασίες στο παιχνίδι έχουν σταματήσει καθώς οι ομάδες διαχειρίζονται αυτή την κρίση. Ο πρώην πρόεδρος Mike Morhaime και ο νυν πρόεδρος J. Allen Brack έκαναν δημόσιες και επικεντρωμένες στην εταιρεία δηλώσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στη μήνυση. Οι απαντήσεις αυτές επικρίθηκαν επίσης από το προσωπικό.

Η επιστολή αναφέρει: "Προς τους ηγέτες της Activision Blizzard, Εμείς, οι υπογράφοντες, συμφωνούμε ότι οι δηλώσεις της Activision Blizzard, Inc. και του νομικού της συμβούλου σχετικά με τη μήνυση DFEH, καθώς και η επακόλουθη εσωτερική δήλωση της Frances Townsend, είναι απεχθείς και προσβλητικές για όλα όσα πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας. Για να το θέσουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα, οι αξίες μας ως εργαζόμενοι δεν αντικατοπτρίζονται με ακρίβεια στα λόγια και τις πράξεις της ηγεσίας μας.Πιστεύουμε ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν βλάψει τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για ισότητα εντός και εκτός του κλάδου μας. Η κατηγοριοποίηση των ισχυρισμών που έχουν διατυπωθεί ως "διαστρεβλωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις ψευδείς" δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στην εταιρεία που δεν πιστεύει τα θύματα. Δημιουργεί επίσης αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα των οργανισμών μας να θέτουν τους κακοποιούς προ των ευθυνών τους για τις πράξεις τους και να καλλιεργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα θύματα που θα προσέλθουν στο μέλλον. Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν σαφές ότι η ηγεσία μας δεν θέτει τις αξίες μας σε προτεραιότητα. Απαιτούνται άμεσες διορθώσεις από το υψηλότερο επίπεδο του οργανισμού μας.Τα στελέχη της εταιρείας μας έχουν ισχυριστεί ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία μας, αλλά μπροστά στη νομική δράση - και τις ανησυχητικές επίσημες απαντήσεις που ακολούθησαν - δεν εμπιστευόμαστε πλέον ότι οι ηγέτες μας θα θέσουν την ασφάλεια των εργαζομένων πάνω από τα δικά τους συμφέροντα. Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για μια "πραγματικά αβάσιμη και ανεύθυνη αγωγή", ενώ βλέπουμε τόσους πολλούς νυν και πρώην εργαζόμενους να μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με την παρενόχληση και την κακοποίηση, είναι απλώς απαράδεκτο.Ζητάμε επίσημες δηλώσεις που να αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα αυτών των ισχυρισμών και να επιδεικνύουν συμπόνια για τα θύματα παρενόχλησης και επίθεσης. Καλούμε τη Φράνσις Τάουνσεντ να τηρήσει το λόγο της και να παραιτηθεί από εκτελεστικός χορηγός του Δικτύου Γυναικών Εργαζομένων της ABK, ως αποτέλεσμα του επιζήμιου χαρακτήρα της δήλωσής της. Καλούμε την εκτελεστική ηγετική ομάδα να συνεργαστεί μαζί μας για νέες και ουσιαστικές προσπάθειες που θα διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι - καθώς και η κοινότητά μας - έχουν ένα ασφαλές μέρος για να μιλήσουν και να αναφερθούν.Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των φίλων, των συναδέλφων και των συναδέλφων μας, καθώς και των μελών της αφοσιωμένης κοινότητάς μας, οι οποίοι έχουν βιώσει κακομεταχείριση ή παρενόχληση οποιουδήποτε είδους. Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα μείνουμε στην άκρη και δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι η εταιρεία που αγαπάμε να γίνει ένας χώρος εργασίας στον οποίο όλοι μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε ξανά μέλος. Εμείς θα είμαστε η αλλαγή". 

Read More...

Κάποια στιγμή τον Αύγουστο, το Grand Theft Auto V  του Xbox θα εγκαταλείψει την υπηρεσία Game Pass για να δώσουν τη θέση τους σε μια σειρά νέων τίτλων.

 

Το Grand Theft Auto V είναι έτοιμο να εγκαταλείψει το Xbox Game Pass κάποια στιγμή σύντομα, σύμφωνα με το επίσημο site της υπηρεσίας. Το GTA V αναφέρεται μαζί με τα It Lurks Below, The Touryst και UnderMine κάτω από το φίλτρο "Leaving Soon" στην υποσελίδα Game Pass του Xbox. Αυτά τα τέσσερα games δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα φύγουν από το Xbox Game Pass, αλλά οι τίτλοι τείνουν να αφαιρούνται από τη συνδρομητική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του μήνα.
 www.youtube.com/watch?v=lZOm_3UCiKg
 Το GTA V επανήλθε στο Xbox Game Pass στις 8 Απριλίου, αφού αρχικά είχε προστεθεί στην υπηρεσία το 2020 ενώ τώρα, τρεις μήνες αργότερα, φεύγει και πάλι από το Game Pass. Οι συνδρομητές που επιθυμούν να αποκτήσουν τον τίτλο θα έχουν έκπτωση 20% ως μέλη. Η υπηρεσία πρόκειται να λάβει ένα σύνολο τίτλων τις επόμενες εβδομάδες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα The Ascent, Omno, Microsoft Flight Simulator, Hades και Psychonauts 2.Η Rockstar φέρεται να εργάζεται για το Grand Theft Auto 6, αν και πιθανότατα δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2025. Το επερχόμενο παιχνίδι θα διαθέτει μια εξελισσόμενη τοποθεσία που αντικατοπτρίζει τη συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση του χάρτη του Fortnite, σύμφωνα με το site Gamespot .

Read More...

Η αντιπρόεδρος της EA δήλωσε ότι ο όρος "Gamer" είναι ξεπερασμένος και ουσιαστικά άχρηστος.

 

Το gaming έχει γίνει τόσο συνηθισμένο που δεν έχει πλέον νόημα να αποκαλείς κάποιον "gamer", σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Electronic Arts Elle McCarthy. Η McCarthy είναι αντιπρόεδρος του brand της EA και η τρέχουσα αποστολή της είναι να επανεφεύρει και να αναζωογονήσει την EA από την άποψη του branding. H Elle McCarthy δήλωσε στο AdWeek ότι: "Το να προσπαθείς να στοχεύσεις στους gamers είναι σαν να λες ότι στοχεύεις σε ανθρώπους που τους αρέσει η μουσική ή σε ανθρώπους που αναπνέουν αέρα. Tο gaming δεν είναι πλέον ένα μέσο ή μια βιομηχανία, είναι απλά 'διαδραστικό'. Μπορείς πλέον να αλληλεπιδράσεις με σχεδόν τα πάντα μέσω του παιχνιδιού - από έναν τομέα ενδιαφέροντος όπως η εσωτερική διακόσμηση μέχρι ένα κίνημα όπως το Black Lives Matter ή η εξερεύνηση της σεξουαλικής σου ταυτότητας. Συχνά με ρωτούν για το πώς οι μάρκες μπορούν να συνεργαστούν με το gaming ή να μιλήσουν στους gamers--αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καθόλου gamers και η κατανόηση αυτού θα είναι ζωτικής σημασίας. Γνωρίζατε ότι μόνο το 14% των παικτών αυτοπροσδιορίζονται ως gamers και αυτό είναι τόσο χαμηλό όσο το 6% για τις γυναίκες; Μπορεί να είναι η ασφάλεια που βρίσκει κάποιος στο να παίζει με ανθρώπους σαν κι αυτόν, απαλλαγμένος από τα δεσμά της πολιτικής ταυτότητας, που μπορεί να επηρεάζει λιγότερο τους θετικούς χώρους του παιχνιδιού απ' ό,τι τον κόσμο".
 www.youtube.com/watch?v=EIeQnMKFNIY
 Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η Elle McCarthy δήλωσε ότι ο όρος "gamer" είναι άχρηστος, επειδή δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από το να επισημάνουμε ότι οι άνθρωποι αναπνέουν αέρα. H Elle McCarthy δήλωσε επίσης: "Δεν υπάρχουν κανόνες βέλτιστης πρακτικής για το πώς να ασχοληθείτε με αυτές τις εξειδικευμένες, πολύπλευρες και παθιασμένες κοινότητες. Το να προσπαθείς να στοχεύσεις στους gamers είναι σαν να λες ότι στοχεύεις σε ανθρώπους που τους αρέσει η μουσική ή σε ανθρώπους που αναπνέουν αέρα".Η Elle McCarthy εντάχθηκε στην Electronic Arts τον Φεβρουάριο του 2020 και ανέφερε ότι: "Όταν μια εταιρεία δεν έχει φροντίσει το εμπορικό της σήμα στο εσωτερικό της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτείται τεράστια ποσότητα καινοτόμου σκέψης και εργασιών για να την αναζωογονήσει. Η παραδοχή της Electronic Arts είναι ότι τα παιχνίδια ξυπνούν τον εγκέφαλό σας και ότι είναι το πιο συνδετικό μέσο ψυχαγωγίας στη γη. Η εταιρεία μας έχει αναπτυχθεί μέσω απίστευτης καινοτομίας, φέρνοντας αυτόν τον σκοπό πίσω στο κέντρο της εταιρείας. Αυτή είναι η καινοτομία της μάρκας στην πράξη".Ένα από τα τρέχοντα συγκεκριμένα καθήκοντα και τις ευθύνες της Elle McCarthy στην Electronic Arts είναι να καταλήξει σε μια "στρατηγική σκοπού της εταιρείας" για να βοηθήσει "να διαδώσουμε τη θετικότητα μέσω των προϊόντων μας και να επιστρέψουμε μέσω του κοινωνικού αντίκτυπου". 

Read More...

Έρευνα που διέρρευσε για το Fortnite αναφέρει πιθανές συνεργασίες.

 

Το Fortnite ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις τεράστιες συνεργασίες του. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει το παιχνίδι να προσελκύει ήρωες και κακούς από τη Marvel, τη DC και το Star Wars, μερικούς από τους μεγαλύτερους streamers του κόσμου, μουσικούς, αθλητές και πολλά άλλα. Τα περιεχόμενα μιας νέας έρευνας του Fortnite που διεξήγαγε η Epic Games υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρξουν πολλά περισσότερα ακόμα.Η έρευνα, που μοιράστηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο από τον χρήστη στο Twitter  ShiinaBR , ζήτησε τη γνώμη των ερωτηθέντων για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και ιδιοτήτων, από διασημότητες της πραγματικής ζωής μέχρι αγαπημένους φανταστικούς χαρακτήρες και IP. Η έρευνα αναφέρει κάποια cosmetics που έχουν ήδη εμφανιστεί στο Fortnite από franchises όπως η Lara Croft, ο Daredevil και το Rocket League που ανήκει στην Epic, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στον τίτλο και σίγουρα θα ενθουσιάσουν διαφορετικά fandoms.Κάποια από αυτά τα έχουμε ξανακούσει χάρη στα έγγραφα της Epic έναντι της Apple, όπως το Naruto, ενώ άλλα, όπως το Breaking Bad, δεν έχουν αναφερθεί ποτέ μέχρι τώρα. Κάποια από αυτά θα εμφανιστούν στο Fortnite στην πορεία, αν και αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι απρόβλεπτο δεδομένης της συνεχιζόμενης τεράστιας δημοτικότητας του παιχνιδιού.Η Hypex , αποκάλυψε πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου ανεμοπλάνου βασισμένου στο The Walking Dead, το οποίο λέγεται ότι αποτελεί μέρος ενός επερχόμενου δεύτερου κύματος συνεργασίας με το AMC, ενώ η σειρά ξεκινά την παρατεταμένη τελευταία σεζόν του τον Αύγουστο. Πέρυσι, ο Daryl Dixon και η Michonne προστέθηκαν στο Fortnite. 

Read More...

The Last Of Us, Dragon Ball Z και περισσότερο περιεχόμενο για το Walking Dead. Read More

Η Vitalina Batsarashkina στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, φορούσε ένα μενταγιόν Witcher ενώ αγωνιζόταν στην σκοποβολή και κέρδισε χρυσό μετάλλιο.

 

Η συγκεκριμένη αθλήτρια έχει συμμετάσχει ξανά σε διαγωνισμό φορώντας το διάσημο μενταγιόν του Geralt. H αθλήτρια φόρεσε ένα μενταγιόν Witcher και γυαλιά σκοποβολής με Witcher theme στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.Μια εικόνα από εκείνο το διαγωνισμό έκανε επίσης το γύρο του Twitter σήμερα, αρχικά για την εξαιρετικά χαλαρή στάση της Batsarashkina στη σκοποβολή. Ο χρήστης του Twitter  @joedobner  δήλωσε: "Όλα έχουν να κάνουν με την ψυχραιμία και τον έλεγχο. Όταν πυροβολείς με τόση ακρίβεια, ο χτύπος της καρδιάς σου ρίχνει το στόχο σου. Έτσι, στέκονται όσο πιο χαλαρά γίνεται και διατηρούν ωστόσο σταθερή στάση". 

Read More...

Όλες οι εργασίες στο World of Warcraft έχουν σταματήσει εξαιτίας μιας  αγωγής  που αφορά σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό, άδικη αμοιβή και άλλα πολλά σύμφωνα με έναν ανώτερο προγραμματιστή της Activision Blizzard.

 

Η πολιτεία της Καλιφόρνια, την περασμένη εβδομάδα μετά από διετή έρευνα του Τμήματος Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια, κατέθεσε αγωγή κατά της Activision Blizzard, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εξέθρεψε μια κουλτούρα "αδελφότητας". Ο ανώτερος σχεδιαστής συστημάτων του World of Warcraft, Jeff Hamilton δήλωσε: "Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Μπορώ να σας πω, ότι σχεδόν καμία δουλειά δεν γίνεται στο World of Warcraft αυτή τη στιγμή, ενώ παίζεται αυτή η αισχρότητα. Και αυτό δεν ωφελεί κανέναν - ούτε τους παίκτες, ούτε τους προγραμματιστές, ούτε τους μετόχους. Η απάντηση της Activision σε αυτό είναι προς το παρόν να παίρνει μια ομάδα προγραμματιστών παγκόσμιας κλάσης και να τους κάνει τόσο τρελούς και τραυματισμένους που να καθίστανται ανίκανοι να συνεχίσουν να φτιάχνουν ένα σπουδαίο παιχνίδι"Ο Hamilton κλείνει το θέμα αναδεικνύοντας μια πληθώρα νυν και πρώην εργαζομένων της Blizzard που έχουν μιλήσει για την κουλτούρα στο στούντιο. O πρώην πρόεδρος Mike Morhaime και ο νυν πρόεδρος J. Allen Brack έκαναν δηλώσεις εστιασμένες στην εταιρεία σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στη μήνυση. H αγωγή κατατέθηκε μόλις πρόσφατα οπότε μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι η Activision Blizzard να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να απαντήσει στους ισχυρισμούς. Η ανάπτυξη διαφόρων projects της Activision Blizzard μπορεί να επηρεαστεί σε αυτό το διάστημα.Oι εργαζόμενοι της Blizzard το 2019 διαμαρτυρήθηκαν για μισθολογικές ανισότητες, καθώς η Activision κατέγραφε κέρδη ρεκόρ. Η εταιρεία την ίδια χρονιά επικρίθηκε για την απόφασή της να απολύσει περίπου 800 υπαλλήλους της την ίδια ημέρα που ανακοίνωσε ότι έσπασε νέα ρεκόρ εσόδων.
 

Read More...

Notification