Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το Xbox Live σε Nintendo Switch, iOS και Android

Το Xbox Live σε Nintendo Switch, iOS και Android

Friday, 15 Mar 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας   | (1 σχόλιο)
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0d/9b/e4/xbox-live-on-more-platforms-52-1549308905.jpg
 

Το Xbox Live σε Nintendo Switch, iOS και Android

Ανακοινώθηκε επίσημα το Xbox Live σε Android και iOS. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/2/19Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού GDC (Game Developers Conference), η Microsoft σκοπεύει να αποκαλύψει την υποστήριξη Xbox Live για iOS, Android και Nintendo Switch.

Η αποκάλυψη αυτή θα γίνει στα πλαίσια της παρουσίασης "Xbox Live: Growing & Engaging Your Gaming Community Across Platforms" της οποίας εισηγητές θα είναι οι Jeffrey Shi και Ramsey Khadder και σύμφωνα με την Microsoft, το Xbox Live "θα επεκταθεί σε πάνω από δύο δισεκατομμύρια συσκευές" και θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο friends list, τα clubs σας και σε πολλά ακόμα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας "μέσα από σχεδόν οποιαδήποτε οθόνη".

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν στο GDC, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 με 22 Μαρτίου.

[UPDATE: 15/3/19 – Ανακοινώθηκε επίσημα το Xbox Live σε Android και iOS] Η Microsoft έκανε και επίσημα παρουσίαση της υποστήριξης του Xbox Live για Android και iOS games.

Άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα υπάρξει υποστήριξη και για το Switch. Οι game developers θα έχουν την δυνατότητα να συμπεριλάβουν στα παιχνίδια τους Xbox Live Achievements και Gamescore ενώ θα υποστηρίζονται και λειτουργίες όπως τα clubs, hero stats, friend lists και family settings σύμφωνα με το The Verge. Μέχρι στιγμής τα μόνα παιχνίδια που υποστήριζαν λειτουργίες του Xbox Live σε Android και iOS ήταν παιχνίδια της Microsoft. Η διαφορά πλέον είναι πως κάθε developer θα μπορεί να συμπεριλάβει τις Xbox Live λειτουργίες στα παιχνίδια του με την χρήση του νέου Software Development Kit της Microsoft. Eπίσης, θα δοθεί δωρεάν στους developers και το Microsoft Game Stack το οποίο αποτελεί μια συλλογή εργαλείων ανάπτυξης που χρησιμοποιεί η Microsoft όπως το Azure cloud tech.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Gaming Cloud της Microsoft σχολίασε σχετικά με την ανακοίνωση: ''Σκοπός μας είναι να ενοποιήσουμε τα 2 δισεκατομμύρια gamers του πλανήτη και είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της Xbox Live κοινότητας. Ωστόσο, δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι σχετικό για το Switch μέχρι στιγμής.''

Διαβάστε επίσης για την κοινή παρουσία των Microsoft, Sony και Nintendo στα The Game Awards. Συζητήστε για το Xbox Live στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Parou (Level 20) 04/02/2019 22:20
To Xbox Live στο Nintendo.....Τι πάει στραβά δεν ξέρω..
Notification