• Reviews
  • Super Street Fighter II Turbo HD Remix

Super Street Fighter II Turbo HD Remix

Hot
GameWorld
REVIEWED ON Xbox 360   PS3  

Η καλύτερη έκδοση του Street Fighter επιστρέφει! 

Η καλύτερη έκδοση του Street Fighter επιστρέφει! 

Η καλύτερη έκδοση του Street Fighter επιστρέφει! 

To Street Fighter 2 ήταν και είναι το πιο διαχρονικό fighting game όλων των εποχών και το μόνο που στο GW έχουμε βαθμολογήσει με 10 (καθότι με τα δεδομένα του ’92 ήταν όντως τέλειο από κάθε άποψη). Τα χρόνια πέρασαν και το gameplay του Street Fighter συνέχισε να είναι αξεπέραστο. Η Capcom θεώρησε ότι οι κονσόλες νέας γενιάς θα ήταν η ιδανική ευκαιρία για την επάνοδο του δημοφιλούς τίτλου και μάλιστα στην καλύτερή του έκδοση, το Super Street Fighter 2. Αυτό είναι άλλωστε κι ένα πολύ καλό lead-in για το Street Fighter IV που παίρνει την σκυτάλη.Gameplay
Το παιχνίδι είναι ουσιαστικά ένα remake του παλιού SSF2T κι επομένως περιλαμβάνει το ίδιο ρόστερ χαρακτήρων με τον προκάτοχό του. Στα modes υπάρχει το Single Player και το Multiplayer. Στο Single Player υπάρχει το γνωστό Arcade Mode στο οποίο καλείστε να νικήσετε όλους χαρακτήρες του παιχνιδιού καθώς και training mode με το οποίο μπορείτε να μάθετε (ή αντίστοιχα…να θυμηθείτε) τις κινήσεις των χαρακτήρων. Στο Multiplayer, όπου μπορείτε να παίξετε είτε στην ίδια κονσόλα είτε μέσω Xbox Live, υπάρχουν επιλογές για απλό αγώνα ή Ranked Match, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν έως οκτώ παίκτες. Φυσικά εννοείται ότι παίζουν ανά δύο κι όχι και οι οκτώ ταυτόχρονα στην οθόνη ή διαμέσω tag teams.

Το ρόστερ απαρτίζεται από τους 16 γνωστούς χαρακτήρες, δηλαδή την πασίγνωστη 12άδα που ξεκινάει από τον Ryu και τελειώνει στον Bison συν τους 4 χαρακτήρες που πρωτοεμφανίστηκαν στο Super Street Fighter 2. Στην ομάδα αυτή προσθέστε και έναν παρείσακτο. Τον κρυφό χαρακτήρα Akuma, ο οποίος μοιάζει κατά μία έννοια με τον Ryu.Ο χειρισμός του παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει καθόλου και βέβαια στις κινήσεις των μαχητών δεν συναντάμε κάτι το καινούργιο. Στα τέσσερα βασικά κουμπιά του controller βρίσκεται η αδύναμη και η μέτρια γροθιά καθώς και η αδύναμη και η μέτρια κλωτσιά. Για την δυνατή γροθιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το LB και για την δυνατή κλωτσιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το RB. Τα κουμπιά αυτά ήταν αναμενόμενα και ακολουθούν την λογική του παλιού SNES, αλλά εσείς μπορείτε να τα αλλάξετε και να αντικαταστήσετε την αδύναμη γροθιά και την αδύναμη κλωτσιά με τις δύο αντίστοιχες δυνατές κινήσεις, ώστε να μπορέσετε να εκτελέσετε καλύτερα τις συγκεκριμένες κινήσεις που άλλωστε χρησιμοποιούνται και πιο συχνά.

Η ακρίβεια που απαιτείται στην κίνηση του χαρακτήρα ενδέχεται να δυσκολέψει τους νέους χρήστες, ειδικά στις ειδικές κινήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι το stick του Xbox 360 controller ταιριάζει περισσότερο σε Action games παρά σε fighting. Για καλύτερα αποτελέσματα σας προτείνουμε τα controllers της Madkatz τα οποία κυκλοφορούν εν όψει Street Fighter IV.Στο SSF2 Turbo συναντήσαμε για πρώτη φορά τις Super Moves οι οποίες εκτελούνται και σε αυτή την έκδοση όταν γεμίσει η μπάρα δύναμης που υπάρχει στο κάτω μέρος του χαρακτήρα. Η μπάρα αυτή γεμίζει ανάλογα με τα χτυπήματά σας. Όταν γίνει αυτό τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία special move (όπως π.χ. hadooken ή shoruken) στη μέγιστη δυνατή εμβέλεια. Μετά την εκτέλεση της super move, η συγκεκριμένη μπάρα θα αδειάσει και θα πρέπει να αρχίσετε να πραγματοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερα χτυπήματα στον αντίπαλο για να ξαναγεμίσει. Όποιος παίκτης θέλει μπορεί να παίξει και χωρίς την δυνατότητα αυτή, διατηρώντας το κλασικό gameplay του Super Street Fighter 2. Το αν θα παίξει ή όχι με τις super moves καθορίζεται αμέσως μετά την επιλογή χαρακτήρα.

 

 

 

Το καλύτερο σύγχρονο remake που μπορεί να παιχτεί από κάθε χρήστη, ανεξαρτήτως προτιμήσεων ή ηλικίαςΠέρα από τις super moves υπάρχουν και κάποιες επιπλέον κινήσεις που είχαν παρουσιαστεί μαζί με το SSF2T κι αυτές είναι οι special moves όταν ο χαρακτήρας είναι στον αέρα, οι counter moves είτε με γροθιές, είτε με κλωτσιές, καθώς και οι γρήγορες αντιδράσεις των χαρακτήρων στις λαβές, με απώτερο σκοπό να γίνει το gameplay πιο γρήγορο. Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα, το παιχνίδι παρέχει και επιλογές για customizations του. Από τα options μπορείτε να “πειράξετε” κάθε κίνηση καθορίζοντας τι θα ισχύσει με το handicap, τις ειδικές κινήσεις, τις λαβές κ.ο.κ.Γραφικά
Το νέο Super Street Fighter II Turbo HD Remix διατηρεί το κλασικό 2D στυλ εμφάνισης, τόσο στα μενού όσο και στις μάχες, αλλά τα γραφικά έχουν υποστεί μία High Definition επεξεργασία που ταιριάζει περισσότερο στα κλασικά arcade games του Xbox 360. Αν επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε και την κλασική απεικόνιση.

Ήχος
Η μουσική και οι φωνές των χαρακτήρων έχουν κρατήσει το κλασικό τους στυλ αναλοίωτο, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο, αφού τότε η Capcom είχε κάνει απίστευτη δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. Η μουσική είναι σωστά remixαρισμένη για τις ανάγκες του παιχνιδιού αλλά μέσω των options μπορείτε να αλλάξετε το Audio ώστε να ενεργοποιηθούν οι παλιοί ήχοι και οι μουσικές του παιχνιδιού!Multiplayer
Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να αποκτήσετε το νέο Street Fighter 2 είναι το Online mode. Επιτέλους η Capcom μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε με οποιονδήποτε παίκτη στον κόσμο και να τεστάρουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας. Στο Online mode δεν υπάρχει καθόλου lag και θα βρείτε τα τουρνουά αρκετά ευχάριστα. Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι η Capcom όφειλε να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στα τουρνουά της, όπως για παράδειγμα τα levels των χαρακτήρων για να μπορείτε να βρείτε αντιπάλους αναλόγου βελινεκούς κι όχι να καταλήξετε σε κανέναν Ιάπωνα που έχει “λιώσει” το παιχνίδι από τα γενοφάσκια του.

 

Επίλογος
Αν δεν ανήκετε σε αυτούς που έζησαν το Street Fighter 2 την εποχή που βγήκε κι είστε κάτοχοι Xbox 360 ή PS3, τότε αξίζει και με το παραπάνω να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το gameplay του θα σας συναρπάσει και θα αντιληφθείτε πλήρως ότι τα γραφικά μπροστά στην διασκέδαση δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζετε.

Θετικά:
- Το αυθεντικό gameplay του Street Fighter
- Επιτυχημένο remake με πιστή απόδοση των κλασικών γραφικών ή επιλογή για remixαρισμένες εκδόσεις αυτών
- Για πρώτη φορά online με πολύ ομαλές ταχύτητες
- Μηδενικός χρόνος loading

Αρνητικά:
- Δεν παρουσιάζει κάτι καινούργιο και ίσως απογοητεύσει όσους είχαν βαρεθεί την πρωτότυπη έκδοση ή όσους δίνουν βάση στα γραφικά ενός παιχνιδιού.

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9.5 
Gameplay: 10
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.7

Ίσως το πιο επιτυχημένο remake arcade παιχνιδιού που είδαμε ποτέ.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification